28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Komt het bekend voor???Door schreef het volgende over mij: 

Ilse; een beeld van jou. Ja, dat heb ik wel. Ik zal eerlijk zijn, zeg jij maar (eerlijk) of het klopt. Een zelfstandige vrouw, die verrekte goed weet wat ze wil, goed verzorgd met blond haar. Iemand die van gezond/lekker eten houdt en van het goede leven. Iemand die niet met zich laat sollen, soms een scherpe tong. En een moeder in hart en nieren, maar de kinderen wel zelfstandig laat zijn. Niet te burgerlijk en die het financieel goed heeft. O ja, en met een uitmuntend gevoel voor interieurinrichting!  

Ik vind het wel interessant te weten hoe anderen mij zien en dan is het eigenlijk nog grappiger te zien hoe mensen die me niet kennen me zien maar ken je me mag je ook je mening geven hoor en ook de slechte kanten, kom maar op met de kritiek, dat kan ik wel handelen (denk ik/hoop ik).
Dus kom maar op vertel me maar eens wat voor beeld je van me hebt.

Zal ik binnenkort zelf eens een blogje over mezelf schrijven over hoe en wat en wie ik ben...
en wat er zich nou zo allemaal in mijn diepste ik afspeelt o dat wordt nog schrikken denk ik voor velen wat ik nou precies denk/voel/meemaak/haat aan mezelf/blij mee ben.

Verder:
Heb ik een pukkel op mijn lip, op mijn lip?, een dikke pukkel, die een giga witte kop had die me aankeek, die ik heb uitgeknepen en nu nog dikker is.
Komt mijn zusje morgen met haar man en kinderen, gezellig!!
Neemt ze Limburgse Abrikozen Vlaai mee en dat vind ik zooooo lekker en is zooooo niet goed voor me.
Is dit een heerlijk lang weekend en ben ik VOOR altijd lange weekenden, de maandag zou verplicht bij het weekend moeten horen.
Hebben we hier een verschrikkelijk verkouden kind met hooikoorts.
Hebben we vandaag voor het eerst geBBQd
Was mijn zelfgemaakte aardappelsalade delicious al zeg ik het zelf.
Heeft de huisarts mijn afspraak bij de reumatoloog met spoed naar woensdag kunnen zetten.
Bleek dat mijn schildklier veel te traag werkt en dus moeten de medicijnen (die ik net aan het afbouwen was) weer omhoog.
Heb ik nog steeds veel pijn in alle gewrichten maar goede pijnstillers gekregen van de Dr.
Heeft mijn middelste dochter vanmiddag goed meegeholpen met schoonmaken van het terras.
Had ik erna weer ruzie met haar want ze kan zo lekker dwars zijn maar is het weer bijgelegd inmiddels.
Waren de kleintjes behoorlijk moe van de dierentuin en de jongens goed verkleurd op het zwembad.
Heeft Laura me bijna zover dat ik ga twitteren .
Begin ik maandag met een speciaal voor mij gemaakt dieet en zie ik er echt als een berg tegenop want ik vind het gewoon dood en dood saai dieeten , dat glas wijn dat ik dan zo mis, die 3 liter water die ik moet drinken ik ben ^&%#%^&#* geen eend , eenden die drinken water, ik drink wijn, cola light, sloten koffie met koffiemelk of cappuccino's, muscat, verse muntthee
maar weet ik ook wel dat ik geen keus heb en er beslist aan moet geloven anders ben ik Sugar Lee Hooper over niet al te lange tijd en nu voel ik me al zo slecht dus hoe zal ik me dan wel niet voelen?
Wil ik me echt gaan toeleggen om een nieuw eigen bedrijf te starten.
Wil ik eindelijk eens al die foto's gaan inscannen die ik in een doos heb liggen en graag digitaal wil hebben.
En ga ik nu echt slapen.
Welterusten!! Tijd


De oudsten zijn lekker naar het zwembad, de kleintjes inclusief buurmeisje met onze vroegere oppas naar de dierentuin in Amersfoort dus het is lekker rustig hier.

Tijd om aardappels te schillen en te koken zodat we aardappelsalade voor de BBQ kunnen maken.
Tijd om de BBQ (zo'n grote met kookpitten en zo) eens helemaal schoon te maken
Tijd om het terras te vegen want er staat hier in de steeg een prachtige oude boom van honderden jaren oud maar een troep dat van dat ding afkomt....
Tijd om twee deuren te schilderen buiten
Tijd om eens het hele terras een beetje te cleanen en her in te richten
Tijd om haken in de muur te maken waar de mountainbikes aan kunnen worden opgehangen
Tijd voor een blogje
Tijd , lekker even tijd 
in de zon
hoe heerlijk relaxt kan het leven zijn?Tuitlip-pruilmond
Ik vraag me steeds af waarom die jonge meiden van tegenwoordig allemaal een pruillip maken als ze op de foto gaan.

Het valt me op op Hyves vnl als ik de foto's zie van vriendinnen van mijn dochters of zoon en bij mijn eigen dochters dat ze het liefst op elke foto een pruillip tevoorschijn toveren is dit een trend?
Is dat hip? Iben ???
Komt dit door onze Nederlandse "trots" Marijke Helwegen die altijd en eeuwig staat te verkondigen waar je maar wil: "Borstjes vooruit , lipjes getuit."????
Of door Angelina Jolie die van nature zulke lippen heeft of misschien door de wulpse Paris Hilton die ook altijd graag een pruillipje trekt als ze fotografen ziet?


Ik begin me serieus zorgen te maken als ook de peuters al beginnen met het pruillipje:


Tom FordIk ben al 2 jaar erg verslaafd aan mijn Tom Ford zonnebril.
Dus toen dat kutkind jochie laatst mij liet vallen omdat ie het goede idee had om zijn skateboard onder mijn voorwiel te duwen vond ik die kapotte broek en beschadigde fiets niet zo erg als mijn bril die van mijn hoofd swiepte en lekker op zijn kop (glazen eerst) over de straat schuurde.
Toen kon ik dat kutkind jochie wel vermoorden op dat moment, wat ik niet gedaan heb want ik weet mij te beheersen en ben goed opgevoed door mijn ouders en weet dus dat een fikse draai om de oren nog net kan maar moorden net een brug te ver is. ;)
Maar het kutkind jochie heeft ouders en die ouders hadden een verzekering dus kon ik daar mijn factuur naartoe sturen .
Die had ik niet maar goed een goede brillenzaak heeft een computer en kon zo de twee jaar oude factuur uitdraaien. Ik heb toen meteen een zelfde besteld want dit is toch mijn grote favoriet.
Ik heb nog meer zonnebrillen  , een Prada, een Hema, een Dior, een Ralph Lauren  en een Intertoys  ja die verkopen ook zonnebrillen maar de Tom Ford is echt mijn favoriet.
Zo gezegd zo gedaan dus, nu heb ik twee identieke zonnebrillen, een nieuwe (links) en een met krassen (rechts). Achter de 2 echte ligt de nepper, die van Intertoys die ik nooit opdoe want waarom zou je een slecht zittende nepper opdoen als je een mooie echte hebt
Ja dan ga je die met krassen toch weggooien?? 
Nee zo werkt dat niet bij mij, die met krassen doe ik dan gewoon op als ik hier buiten aan het schilderen ben dan is het ook niet zo erg als er verfspatten opkomen.
Vandaag kreeg ik hem dus per post opgestuurd, wat een vertrouwen, niet betaald en toch opsturen, vanuit Valkenswaard , helemaal happy ben ik met mijn krasloze exemplaar en blij met Tom dat hij dit model nog steeds in de collectie heeft de Whitney.
Oeps


Ik had het druk vanochtend nou ja eigenlijk had ik tijd zat maar kreeg ik het druk omdat ik eerst weer als een verslaafde de blogs van de vrouwen aan het lezen was en dus te weinig tijd had op het laatst .
Ik moest om half 11 in Baarn zijn voor een afspraak.
Om half 9 uur ging ik in bad op mijn gemakkie na een kop of drie koffie en de krant, half 10 was ik klaar, schuif achter internet en lees,  om ineens om 9.50 uur tot de ontdekking te komen dat ik nu echt die auto in moet.
Meteen gaat de telefoon , vriendinnetje van Nyah belt of mijn dochter kan komen spelen.
ja dat moet ze zelf weten , ik zou haar meenemen naar Baarn (school is vrij vandaag, handig) maar als ze wil spelen mag ook, dus krijg ik de papa van vriendinnetje aan de telefoon waar ik dus even mee kortsluit dat ik mijn dochter nu kom brengen want ik moet naar Baarn.
Terwijl ik aan de foon zit met de papa wijst mijn lief naar zijn horloge en dat ik nu mijn kont naar buiten moet duwen dat we anders te laat komen.
Ik zoek snel tas, mobiel, zonnebril en sleutels bij elkaar en al telefonerend en gehaast loop ik dus snel naar buiten waar lief al in de auto zit en ongeduldig is.
Snel we gaan , brengen dochterlief naar het vriendinnetje en sjeesen naar Baarn waar we in een giga file terecht komen want er is een ongeluk gebeurt op de A28 bij Leusden.
Ik bel snel naar de afspraak dat we in de file staan en dus wat verlaat zijn en niet natuurlijk dat dat komt omdat ik blogverslaafd ben, nee dat zeg ik niet , zo dom ben ik nou ook weer niet om vervolgens op te hangen en naar beneden te kijken .............

en te zien dat ik mijn  Uggs pantoffels nog aan mijn voeten heb. en niet die kekke sandaaltjes die ik nog speciaal had klaargezet bij de deur

Het is 24 graden buiten, ik loop er zomers bij , helemaal mijn haar in de plooi en vol in de make'up met ..........Uggs pantoffels.........HELP en geen tijd om even terug te rijden dus want onze afspraak had nog een andere afspraak na ons

Gevalletje mag ik even door de grond zakken....Met vriendinnetje J tevens buurmeisje, die twee hebben het heel gezellig met elkaar.

Nights in Rodanthe Trailer

Gisteren schreef zij erover en dus gingen wij hem kijken.

Nu op DVD

Mijn god ik heb lang niet zo veel moeten huilen met een film, inmiddels een dag later ben ik er nog van onder de indruk.

PRACHTIG PRACHTIG PRACHTIG
De kleuren in de film zijn zoooooo mooi !


Ik zit wat te zappen op hyves en zie dat Paul de Leeuw twittert tegenwoordig, dus ik kijk even bij Paul die twittert, want als Paul twittert ja dan moet er toch iets leuk aan zijn aan dat twitteren want anders doet Paul het echt niet hoor als het niet leuk is tenminste dat denk ik want het is natuurlijk niet zo dat ik Paul persoonlijk ken. 

Alhoewel me dat wel leuk lijkt Paul persoonlijk kennen en niet omdat ie beroemd is maar gewoon omdat Paul zo'n leuk mens is , grote bek klein hartje, daarom. Maar ja die Paul ziet mij niet staan want Paul is meer van de mannen misschien mijn lief wel dat is een man  ,moet ik die eens in de strijd gooien want Paul houdt wel van een lekker hapje en dat is ie , mijn lief: een lekker hapje. Een heel lekker hapje. Maar ja dat is weer zo hoerig hè je vent in de strijd gooien om Paul te ontmoeten en hij zal Paul maar leuk vinden en zijn  onontdekte tot nu toe homosexuele gevoelens zouden naar buiten komen dan ben ik mijn lekkere hapje zomaar kwijt aan Paul en dan kan ik Paul natuurlijk niet meer leuk vinden hè dat begrijp je wel want een bitch die je vent inpikt die vind je natuurlijk niet leuk.  meer.
Enfin hoe kom ik hier nu bij? Kan je zien hoe je af kan dwalen. En hoe moet ik dit weer uitleggen aan mijn lief straks dat ie zomaar gebruikt kan worden door mij om Paul te ontmoeten en als ie dan leest dat ik... ach laat maar,  Paul twittert en ik snap het nog steeds niet : dat twitteren.
Is toch dodelijk vermoeiend om elk uur maar te moeten opschrijven wat en waar je bent en wat je doet en hoe je het doet en met wie je het doet, pffff .
What's next? Dat iedereen met een camera op zijn kop loopt en je gewoon kan meekijken wat diegene allemaal doet en meemaakt?
Ik zeg nooit nooit (want ik zou ook nooit een mobieltje nemen en ik zou ook nooit op hyves gaan ) maar twitteren is nog niks voor mij , ik snap het niet, wat is er nou leuk aan? Kan iemand me dat eens uitleggen?
En waarom heet het twitteren, wie heeft dat woord verzonnen?

Enne Paul mocht je dit lezen (dream on Ilse) dan wil ik wel eens naar die show van je want ik probeer nu al ^$%$&*&^&%@$#%^&*@(##&^%@$@ drie jaar lang een kaartje te bemachtigen maar zonder succes en NEE ik word geen Vara lid, dat is chantage en daar doe ik niet aan: aan chantage,  alleen als ik dan honderd procent zeker zou weten dat ik dan in de show kom maar ook dat kunnen ze me niet verzekeren dus ik ga zeker niet voor nop Vara lid worden daarbij ben ik behoorlijk rechts dus niet echt Vara fähig zeg maar en  wil ik alleen maar naar de show van jou om jou eens van dichtbij te kunnen bekijken dat lijkt me wel leuk namelijk jou van dichtbij bekijken heb zelfs al bedacht dat ik me opgeef voor de Cliniclown cursus maar ja dat kan ik die kinderen niet aan doen alleen maar omdat ik jou wil zien en daarbij is het natuurlijk ongepast hè om bij de audities te zeggen als ze me vragen "waarom wil je cliniclown worden?"  "om Paul te zien"  ja dan lig ik er meteen al uit en ik ben geen goede cliniclown want kinderen die pijn hebben en ongeneeslijk zien zijn daar moet ik van huilen en daar zit zo'n kindje natuurlijk niet op te wachten op een huilende cliniclown . Verder vind ik het helemaal niet erg hoor dat jij meer dan Balkenende verdient want ik moet nog altijd meer om jou lachen dan om Balkenende en die norm is sowieso debiel dat Balkenende voor dat salaris een land wil regeren moet hij weten dat is zijn eigen schuld natuurlijk,  dus ik sta ook nog eens achter je, reden genoeg om mij eens een keer in die show uit te nodigen lijkt me. Doe dat dan wel na de zomer ben ik hopelijk een beetje afgevallen want op tv lijk je veel dikker en dat moeten we niet hebben NOG dikker lijken en zet mij dan naast een hele dikke mevrouw aan de ene kant en een nog dikkere aan de andere kant dan lijk ik zo lekker slank namelijk. En als je een wens wil die kan ik ook nog wel een verzinnen hoor, genoeg mensen die ik wel voor paal wil zetten , zeg het maar Paul, wat jij wil.
Zij vraagt vandaag waar men op vakantie gaat en wat je leukste vakantie was en wat de grootste flutvakantie was.
Nou die laatste ik kreeg er spontaan weer een zenuwaanval van toen ik er alleen maar aan dacht.
Ik ga het hele verhaal niet meer hier neerzetten dus lees het zelf maar hier en dan nog hier en dan nog hier
Ik schaam me er ook niet voor ik ben gewoon geen campingmens , ik ben voor luxe vakantie huisjes op een exotische plek waar genoeg gras omheen ligt zodat je er een paar tentjes kan neerzetten voor de kids zodat die dan lekker kunnen kamperen (want dat gun ik ze natuurlijk) en ik gewoon in een luxe huisje zit, moet er ook een heel goed restaurant in de buurt zitten, een spa en een zwembad natuurlijk met bedden : van die zachte want niks zo irritant als met je handdoekje op het beton liggen (ja het bestaat nog hoor ik heb het zelf gezien). 
En dan elke dag schone handdoeken , ja ook voor de kids want handdoeken met zand erin ieks, en een schoonmaakster en een wasservice.(Of natuurlijk luxe hotels daar kan ik ook onwijs van genieten.)

Ja hoor eens je bent toch op vakantie? Vakantie houdt toch in voetjes omhoog, genieten van de geneugten van het leven? Als je alles net zo moet doen als thuis maar dan nog erger want allemaal veel kleiner en veel meer behelpen en elke dag met je halflauwe rosé (ijskasten met ijsmachine hebben ze nl niet op de camping duh ) op een kleine kutstoel moet zitten waar je pijn van in je kont krijgt voor je tent waar je dan gebukt in moet lopen zodat je niet alleen pijn in je kont krijgt maar ook nog in je rug en dan op een luchtbedje moet liggen met een kilo zand in je slaapzak en de hele camping van je orgasme kan meegenieten (als je al sex hebt want je moet er maar zin in hebben na zo'n dag) dan is dat voor mij geen vakantie ! Dat is ploeteren en dan zit ik liever thuis in mijn comfortabele stoel met ijsmachine bij de hand en een hele grote koelkast.
En als je nog steeds denkt dat kamperen o zo leuk is dan stel ik voor neem die 7 van ons eens mee , kijken of je dan nog zo van kamperen houdt na twee weken....
Maar vertel van wat voor vakantie hou jij???

Nou luister maar ik hoef hier niets aan toe te voegen...wat een kereltje


Alsof de wereld verging vannacht.
Het donderde , bliksemde dat het een lieve lust was.
Het water kwam met bakken uit de hemel.
De meiden waren natuurlijk bang en toen we gingen kijken lagen ze beide bij grote broer in de kamer.
En dan denk je dat ze wel weer gaan slapen want het was immers pas 5 uur.
Nee hoor,  na een tijdje waren ze opgestaan en waren gaan computeren (vertelden ze vrolijk vanochtend).
Ja tuurlijk,  dat is wat je doet om 5 uur 's nachts.
Dus de kinderen die gisteren later dan normaal in bed lagen omdat die stomme idiote avond4daagse is,  die zijn ook nog eens 2,5 uur eerder wakker geworden, tel uit je winst.
Dat is zo'n kleine 4 uur slaapgebrek en dat mag mama natuurlijk vanavond weten (weer een keer) bij het eten als er weer om 17.15 uur gegeten moet worden want de schatjes moeten om 18 uur startklaar staan om weer 5 of 10 km te gaan lopen.
En die schatjes worden elke dag moe-er omdat ze elke dag later dan anders naar bed gaan en zoveel lopen en dat word dus elke dag gezelliger hier in huis.
En als beloning krijgen ze dan HEEL veel snoep en een medaille. Lekker veel suiker zodat we hun energielevel een beetje oppompen en ze nog wat harder kunnen schreeuwen en nog vervelender kunnen zijn donderdag als ze op hun moe-st zijn.
En een  M E D A I L L E  mensen,  jawel.
Als er iemand na die 4 dagen een medaille verdient dan ben ik het wel denk ik .
Pfff, een medaille.
Ze doen het niet eens voor die medaille , die wordt meteen in een hoek gemieterd, nee ze doen het voor die bergen snoep en nergens anders voor.
Een medaille tssss

Steun !!!!!Steunt u Paul’s oproep en wilt u ook dat deelbemiddeling mogelijk blijft bij adoptie uit de VS? Ga dan naar www.deelbemiddelingmoetblijven.nl en onderteken de petitie.


Het is heel erg belangrijk dat deelbemiddeling mogelijk blijft....dus teken even aub


Na een goed gesprek met de kids waar ik ze even uitleg dat het me aan totale energie ontbreekt dat mama eigenlijk aan het einde van de dag alleen nog maar kan zitten of liggen en 0,0 energie meer in haar lijf heeft, dat alles haar pijn doet en ze dus enige medewerking verwacht en zelfstandigheid want het gaat gewoon niet denk ik  YES!!!  ze hebben het begrepen.
Dus nadat ik het eten heb gemaakt en met veel moeite de 3 monsters kinderen aan tafel aan hun maaltijd heb om 17.15 uur , lekker (nee dus: verschrikkelijk) vroeg omdat de avond 4 daagse hier begint om 18 uur, ga ik eens "lekker" in een stoel zitten: uitgeblust.
Heerlijk toch,  van die kinderen die zo goed luisteren en er alles aan doen hun ma een beetje rust te geven.

&#^^&%@^@#(*^$$^    hoor ik ineens,  echt HEEL ERG hard geschreeuw vanuit de keuken
K^&$%^ Kind, ^%$#$% joch 
AUWWW
AAARRRGGGHHH
Het schreeuwen gaat maar door , ik kijk, zie een beker water door de keuken vliegen....

Ik roep: Leuk hoor,  ik leg net uit dat ik rust wil (heb de energie niet eens er naartoe te lopen)

"Ja maar zij beet me in mijn arm"
"Oh ik beet jou? Leugenaar!"
Bla bla bla dat gaat zo een poosje door.

Ze hebben het helemaal begrepen gelukkig , een goed gesprek doet wonderen...

Fijn toch kinderen..........zucht.


Sukkels

Bruidegom drinkt zich dood

TAIPEI -  Een Taiwanese bruidegom heeft zich het afgelopen weekeinde doodgedronken. De 35-jarige man dronk op zijn bruiloftsfeest zo veel, dat zijn gezicht zwart uitsloeg. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen, maar de behandeling mocht niet meer baten.

-----------------------------------------------------------------------------

LONDEN -  Een bejaarde man, die een uitkering krijgt omdat hij beweert invalide te zijn, is keihard door de mand gevallen toen hij in Britains Got Talent auditie deed als soepele breakdancer...

De 73-jarige Fred Bower kreeg na zijn optreden een staande ovatie van het publiek en was ook onder de miljoenen televisiekijkers populair. Maar hij was even vergeten dat gemeenteambtenaren ook televisie kijken, die uiteraard erg verbaasd waren toen ze de zogenaamd 'invalide' bejaarde zagen breakdancen...

Bower krijgt bovenop zijn pensioen maandelijks een uitkering van 350 euro vanwege zijn invaliditeit. Bovendien wordt een aangepaste Ford Focus voor hem betaald, meldt The Sun.


-----------------------------------------------------------------------------


BOEDAPEST -  Een chirurg heeft tijdens een operatie in plaats van een kwaadaardig gezwel de tepel van een meisje verwijderd.

Het 17-jarige meisje uit Hongarije had een kwaadaardig moedervlekje op haar borst dat ze operatief wilde laten verwijderen. De Hongaarse chirurg verwijderde echter haar rechtertepel in plaats van het gezwel.

"Hoe kan een dokter een tepel verwarren met een gezwel? Een kind kan het verschil zien. Ze hebben haar leven verwoest", aldus haar boze moeder.

Het ziekenhuis start een onderzoek en betreurt de zaak uitermate.


En dan is het ineens weer maandag: maan-dag.
Het is wel mooi weer dat dan weer wel, is nog een beetje geluk maar het is en blijft maandag.
En ik dacht hèhè maandag dan heb ik eindelijk de resultaten van mijn bloed.
Niet dus , dinsdag of woensdag hoor ik net. Ja halloooooo,  ik heb haast.
Haast om beter te worden dus schiet eens op met die uitslagen.
Dan bel je naar het ziekenhuis en dan hoor je dat je over 4 weken terecht kan.
V I E R weken mensen.
Ja ik mopper Els want ik vind het niet normaal een wachttijd van 4 weken.
Vier weken dat is een maand en in een maand kan veel gebeuren , heel veel.
Dus ik ben op zoek naar andere opties, andere ziekenhuizen waar ze geen vier weken wachttijd hebben op de afdeling reumatologie.
Het is toch bezopen dat als je wat hebt in NL dat je dan zo lang moet wachten voordat je geholpen wordt....
Ik kan er echt boos om worden, heel boos.
Dit gaat helemaal de verkeerde kant op die gezondheidszorg.
Bouwen die privé klinieken, kom maar.
In Frankrijk werkt dat al jaren helemaal prima.
Het wordt ook vergoed door je verzekering alleen is de zorg vele malen beter en sneller dan in een gewoon ziekenhuis.
Verder moeten specialisten gewoon hun eigen praktijk openen zodat je direkt naar een specialist kan en niet via het ziekenhuis hoeft ook dit geeft veel minder wachttijden.
Nederland loopt echt achter , heel erg achter.Geen commentaar


Soms is het beter iets moois te verliezen 
Beter verliezen 
dan dat je het nooit hebt gehad.


Kijk nu ik de blogs van zus en zus lees "zit" ik weer in de tweelingen.
Mijn vader is van een eeneiige tweeling . Zijn broer en hij zijn identiek.
Als kind vond ik dat best eng want dan kwam mijn oom binnen en IK zag het verschil wel hoor in tegenstelling tot velen maar toch....
Diezelfde kop,  dat was niet het enige rare maar dezelfde manieren hebben die twee.
Dezelfde tics ook . Dezelfde gebaren , manier van praten etc.
Je hoort vaak van tweelingen dat ze niet zonder elkaar kunnen en dat is ook vaak zo maar niet bij deze twee. Toen ze jonger waren waren ze wel close en haalden de gekste dingen uit met meiden vooral , die wisten toch niet welke van de twee dus wisselden ze nog wel eens van date.
Maar op latere leeftijd konden ze het stevig oneens zijn met elkaar en echt maanden geen contact hebben. (wat beiden stellig zullen ontkennen want ook zo zijn ze dan wel weer)  Ook heb ik wel eens gehoord dat als de een pijn had de ander dat kon voelen ?
Mijn kinderen zien het de helft van de tijd ook niet, zo liep mijn dochter laatst naar binnen bij mijn ouders en liep op mijn oom af "Hoi opa" om vervolgens een meter voor mijn oom te stoppen en hem eens goed te bekijken en erachter te komen dat het toch opa niet is maar wel bijna zoals ze zei, beetje vreemd vond ze het wel.

Aan mijn moeders kant is ook een tweeling, een twee-eiige en die zijn TOTAAL verschillend van elkaar. Die konden niet verschillender zijn qua uiterlijk maar ook qua karakter. 
Maar tweelingen genoeg in de familie zou je zeggen en mijn stille hoop was dan ook tot 3x toe dat ik van een tweeling zou bevallen.
Zwanger zijn was/is niet mijn ding en dus hoopte ik steeds weer op een tweeling, alhoewel de laatste keer het minst en ik dacht zul je zien dat die tweeling er nu wel in zit, nee dus.
Het heeft niet zo mogen zijn alhoewel het me wel heel erg leuk had geleken.
Ik blijf het bijzonder vinden tweelingen en dan vooral de eeneiige. 

Uit vrouw.nl


Lesje gelukkig zijn, las het net in Vrouw.nl :
Volg je gevoel is makkelijker gezegd dan gedaan. Door de eeuwen heen is er veel over gezegd en gefilosofeerd. Is het haalbaar voor iedereen? Er zijn in ieder geval twee belangrijke voorwaarden waaraan je moet voldoen: 1) je gevoel voelen en herkennen en 2) lef genoeg hebben om te handelen naar wat je gevoel je ingeeft.
Ik ben er 100% van overtuigd dat ieder gezond mens emoties en gevoel heeft. Ik ben er ook van overtuigd dat sommige dingen die je doet of moet doen een goed gevoel geven. Daarnaast maak je ook zeker dingen mee die een rot gevoel geven in je lichaam. Als dit zo is, kun je al direct doorgaan met voorwaarde twee... handel naar je gevoel. Doe iets wel als je een prettig gevoel in je lichaam krijgt en doe iets niet als het niet goed voelt. 

Nu is er ook nog zoiets als ratio. Ratio is handig en heeft vaak gelijk op korte termijn. Op lange termijn echter heeft meestal je initiële gevoel gelijk. Ratio leidt tot conclusies en emoties tot actie. 

Doe wat je leuk vindt om te doen. 
Maak een lijst met minimaal 200 dingen die je leuk vindt om te doen.En daar gaan we al, 200 dingen jeeminee hoe moet ik dat nou voor elkaar krijgen, 200 is VEEL.  En stop niet met typen of schrijven voordat je er 200 hebt! Maak vervolgens een top 15 van die dingen die je graag dagelijks zou willen doen. Hang dit lijstje van 15 Kijk en daar weet ik er wel meer dan 15 alleen moet het wel realistisch blijven.  op in je huis zodanig dat je er dagelijks bewust of onbewust naar kunt kijken. Maak ook de afspraak met jezelf dat je vanaf nu elke dag bewust een keuze maakt die je leidt in de richting van een leven waar je deze top 15 wekelijks doet. Hoe denk je dat een mens zich voelt die elke dag dingen doet die hij of zij niet leuk vindt? Kloten denk ik dus.

Verzamel de juiste mensen om je heen. 
Een goed recept om jezelf niet lekker te voelen is om de verkeerde mensen om je heen te hebben. Wat zijn ‘verkeerde’ mensen? Meestal zijn dit mensen die afkeuren wat jij hebt gedaan, doet of droomt te willen doen. Nou die had/heb ik idd in mijn omgeving en het is helemaal waar dat deze mensen energie vreten, ik word er DOODMOE van en heb er ook helemaal geen zin meer in noch de energie, vaak vinden deze mensen zich ook superieur aan anderen en zijn ze perfect (denken ze) Deze mensen vreten energie en houden je tegen. Mijn advies is eenvoudig... als je meer jezelf wilt zijn, verzamel dan mensen om je heen die jou laten zijn wie je bent, met al je plussen en minnen. Kijk uit voor dream-stealers; mensen die je goed kunnen uitleggen dat wat jij wilt of waar je van droomt niet mogelijk is. En soms zijn deze mensen dichter bij je dan je lief is. 

"Als je meer jezelf wilt zijn, verzamel dan mensen om je heen die jou laten zijn wie je bent, met al je plussen en minnen." dat is een hele goeie...

Doe wat jij wilt en niet meer wat anderen willen dat je doet. Oh dat klinkt als muziek in mijn oren ben alleen bang dat dat niet altijd mogelijk is.
Denk op een rustig moment van de dag eens na over de verwachtingspatronen van anderen. Verwachtingen die zij wellicht hebben over jou. Kun jij je hieraan onttrekken? Kun je ervoor zorgen dat deze verwachtingen je niet beïnvloeden? Zeker... het heeft te maken met een keuze... vind je het jezelf waard om een leuk en interessant leven te leiden? Zo ja, maak dan nu de keuze dat je handelt volgens wat voor jou goed is. 

Hoe word je gelukkiger? 
Er zijn drie belangrijke factoren om jezelf gelukkig te voelen. De eerste is je dag- en weekinvulling; doe je de dingen die je leuk vindt? Niet altijd maar vaak wel. De tweede bepalende factor is je passie kennen en deze ook beoefenen. Wanneer jij je passie leeft, vergeet je de tijd volledig.daar ga ik eens aan werken  De derde en niet de meest onbelangrijke factor die je nodig hebt om geluk te ervaren, is het gevoel dat je je inzet voor een doel dat groter is dan jezelf. Voor de een is dat je kinderen een betere opvoeding geven dan jezelf hebt gehad of iemands zelfvertrouwen versterken door een compliment te geven en voor een ander is dat de wereld veranderen. ja dat doe ik al dagelijks

Misschien trigger ik je met dit artikel om nog eens goed na te denken over wat jij allemaal dagelijks doet...

Dit artikel is overgenomen van Vrouw.nl

Iemand???


Nou ik twijfel al sinds woensdag of ik het er nu wel of niet over moet hebben.
Maar ik ben nu eenmaal een open boek dus vooruit. En ik kan wel wat peptalk gebruiken.
Ik zal bij het begin beginnen:
Ik heb al een jaar last van mijn voet, pijn die vooral 's avonds en 's nachts op komt zetten en 's ochtends als ik net uit bed stap, dan ben ik mega stijf en wil die voet echt niet, na een half uurtje gaat dat langzaam weg en merk ik er niet veel meer van (af en toe alleen bij een bepaalde beweging) tot ik weer 's avonds in de bank plof, dan komt de pijn opzetten.
Enfin verschillende keren zijn er röntgenfoto's gemaakt maar daar is niets op te zien.
Steunzolen geprobeerd op advies van de arts maar ook dat helpt niet.

Toen natuurlijk de drukke periode van verbouwen, verhuizen. De pijn in mijn voet bleef wat er bij kwam was een krakende enkel elke ochtend en steeds moeilijker lopen bij het opstaan maar dat trekt altijd weg als ik eenmaal goed in de benen ben.
Af en toe stijven handen en pijnlijke vingers maar dat wijdde ik aan heel veel dozen vouwen en inpakken dus ik dacht er eigenlijk niet zo bij na.
Dit duurt dus zo al maanden.

Woensdag: dikke opgezette handen en enkels en zeer pijnlijke gewrichten en handen.
Naar de dokter, ik doe daar mijn verhaal en hij denkt aan reuma. Ook omdat ik psoriasis heb en de combinatie van mijn klachten en psoriasis doet hem daaraan denken.
Sinds woensdag gaat het bergafwaarts met me, steeds stijver en steeds meer pijn overal in mijn lijf en moe.
In mijn hoofd gebeurt van alles *denk denk denk*, je gaat eens zoeken op internet en dan kom je vaak op reuma uit maar ook op dingen die je echt niet wil lezen.
Ik voel me zo onderhand een grote zenuwpees die alleen nog maar hele erge ziektes in haar hoofd heeft als je geen hypochonder bent zou je het worden en hoop zo onderhand op reuma, dat zou al een opluchting zijn.

Bloed is geprikt maar daar kan zomaar niets uitkomen volgens de huisarts en dan moeten er meer onderzoeken komen, volgende week de reumatoloog bellen en een afspraak inplannen dan weer onderzoeken dus dan ben ik zo dagen-weken verder.
Gek word ik er van .
Dus herken je hier iets in zeg het me.......

De kinderen zijn sinds woensdag weer in Weert en het is weer heerlijk rustig in huis.
Gisteren belde kleinste in tranen op: Mahamaaaaa ik heb een bult op mijn hoooooofddddd, een heeeellleeeee dikkkeeee buhult want ik ben gevahallen. snik.
Ah schatje , ze was natuurlijk erg zielig en moest even getroost worden door haar moeder.
Dus even lekker overdreven meegedaan en dat luchtte op , begrip had ze nodig en begrip kreeg ze want over de telefoon ben ik altijd zeer begripvol. En een hele dikke bult ja dan ben ik een ei want dat vind ik echt zielig voor mijn kleine meisje die echt heel heel erg verdrietig was en ik was dus echt op mijn best mensen qua troosten. 

Vandaag belde ik even terug om te weten hoe het met die verschrikkelijke grote bult ging op haar hoofd en ik hoorde van ex dat die bult een nietszeggend bultje was geweest die veroorzaakt was door het feit dat mevrouwtje ruzie had gemaakt met grote broer en toen achter hem aan rende en tegen de deur knalde.
Dat had ze even vergeten te zeggen tegen haar moeder, slimme doos, wetende dat ik dan niet zo meegaand zou zijn geweest natuurlijk. 
Maar goed vandaag waren ze aan het golfen de kids dus pret voor tien met hun papa en nu maar hopen dat ze geen ruzie krijgen en elkaar met de golfclubs de harsens in slaan.


Seven Pounds


Ik ga het verhaal niet vertellen.
Maar dit is echt een PRACHTIGE film.
Echt een aanrader, een van de beste rollen van Will Smith.
Deze moet je zien.

Tarte au citronMet dank aan Borg die dit recept ooit gepubliceerd heeft en speciaal voor Cisca: 

Voor de bodem: 
250 g bloem 
120 g boter 
mespunt zout 
75 g basterdsuiker 
2 eieren


Voor de vulling: 
3 eieren 
150 g suiker 
80 g boter 
4 citroenen 
sap en rasp van de schil


Meng bloem, boter en zout in de keukenmachine tot het kruimels zijn. Voeg daarna suiker en eieren toe en mix alles rustig door elkaar. Zodra het deeg loskomt van de randen, kun je er met je handen een bol van vormen. Doe het dan in plastic keukenfolie en zet het ruim een uur weg in de koelkast. 

Maak ondertussen de vulling door eieren, suiker, boter, sap van de citroenen en wat geraspte schil te mengen. Verwarm dit in een pan met een dikke bodem tot het mengsel een dikke crème wordt en laat het dan afkoelen.
Kruimel het deeg voor de bodem in een beboterde en met bloem bestoven taartvorm. Druk het aan, ook de randen. Nu moet je de bodem eerst blind bakken – de bodem gaar bakken met een nepvulling, gebruik bijvoorbeeld rijstpapier met daarop ongekookte rijst – 20 minuten op 165 °C in de oven. Giet nadat de bodem is afgekoeld de vulling erin en bak het geheel nog eens 8-10 minuten op 180 °C. Als er bruine vlekjes ontstaan aan de bovenkant, is de taart klaar.

Help


Ja dat is natuurlijk even schrikken een totaal andere blog ineens.

Maar ik had zin in iets anders, kan morgen weer ineens anders zijn hoor, zo ben ik namelijk : wispelturig.
Maar zoals ik laatst al schreef is het tijd voor verandering.
Ik ga daar nu nog niet op in dat komt nog wel een keer als ik er zin in heb.
Het is Ilse tijd.
En Laura die ongelooflijk handig is heeft me geholpen, thnx Laura...wat ben je toch een schat.
Spui gerust jullie mening over mijn nieuwe look, ik kan tegen kritiek en sta overal voor open.
Kom maar kom maar kom maar...
Let me know...


Ja en dan mag ik deze Love your blog Award gaan doorgeven aan 4 mensen.

Nee, dat is lekker makkelijk want ik ken er veel en veel meer dan 4 die deze Award verdienen.
Dus ik ga even tactisch nadenken.
Zodat de mensen die ik hem geef hem gewoon doorgeven aan de anderen die ik ook zo goed vind want ik vind kiezen dus echt moeilijk.
Ik ga hier natuurlijk niet zeggen tegen die vier aan wie hun hem moeten geven maar ik denk dat ik wel kan raden aan wie ze hem geven en aan wie ik absoluut vind dat ze hem moeten geven haha en misschien dat ik dan toch een stille Hint ga geven want stel dat ze er niet aan denken of zo dan ben ik straks weer mega desapointed dat ze het niet doen.
Oké  de "Love your blog Award" gaat naar:
Madelief oftewel Marjolein die hem dik en dubbel verdiend omdat ik altijd vreselijk moet lachen om haar blogjes en haar humor. 
Nicolette omdat ik ook daar steeds weer dubbel lig van de lach en natuurlijk omdat we volgend jaar samen op vakantie gaan 
Simone mijn vriendinnetje die me op de hoogte houdt van alle laatste nieuwtjes op showbizzgebied in Nederland en in ons geliefde Harderwijk ;)
Wondelgijn omdat ik altijd met heel veel plezier haar stukjes lees en soms met een traan van ontroering maar ook met heel veel bewondering over het doorzettingsvermogen dat ze heeft.

Jullie verdienen hem dik en dubbel en veel plezier met doorgeven....

Gewoon even kopiëren en dan in je eigen blog zetten.

Love your blog awardIk kreeg deze award vandaag van haar helemaal uit Zweden.
Duizend maal dank, ik ben zeer vereerd want ik vind jouw blog ook heel erg gezellig altijd en zulke mooie foto's...Ik ben net wezen bloedprikken, vorige week ook al maar toen kon men op de een of andere manier mijn glucose niet meten????

Why tell me why vroeg ik nog aan de balie maar men reageerde niet.
Het zijn niet de allervriendelijkste dames die daar werken, het was druk, een verpleegster vertelde luid en duidelijk aan een mevrouw dat ze nog tien jaar moest werken.
Waarop een klant patiënt dus maar dat klinkt zo ernstig en misschien heeft die man wel niks ernstigs zegt: Oh, jij noemt dit werken? Een beetje hele dag op je gat zitten achter de computer?
De verpleegster zei niets maar schonk hem een blik,  ik weet het zeker: die man die is nu dus wel een echte patiënt of dood.
De anderen hielden allemaal wijselijk hun mond en ik ook want die meneer, geloof me daar wil niemand mee in discussie en zeker niet 's ochtends net uit bed en op nuchtere maag.
Dus ik heb me maar heel rustig gehouden het liefst had ik mijn scheur eens opengetrokken en gevraagd waar ie dan zou hebben gezeten vandaag op dit tijdstip als deze vrouwen dit werk wat hij niet als werk beschouwt niet zouden doen en wat hij dan wel voor geweldigs had gedaan in zijn leven maar nee hoor,  ik hield dit keer wijselijk mijn mond, zou niet willen dat er nog een dorpsgek bijkomt in Harderwijk en ik heb dus maar even bewezen dat ik ook wel eens niet reageer of mijn mening spui
Terug naar huis na 20 minuten nog steeds niet wetende wat er dan met mijn glucose was maar wel weer geprikt, op naar de koffie.

En Jan en Yolanthe zijn echt uit elkaar dat nieuws is dus bevestigd....geen roddelbladen dus.

Thuis even heerlijk aan de msn gezeten met Julie onze voormalige au-pair, alias dochter (want het is net een dochter van me), en even lekker bijgekletst.
Man, wat mis ik dat kind soms. Het was heerlijk een au-pair in huis die er gewoon altijd is dat je niet hoeft na te denken als je iets moet/wil doen , je kan altijd weg, hoeft geen oppas te regelen.
Ik vroeg of ze al plannen had voor een eventuele baby en dat ik best oma wil worden hoor ;) aangezien zij mij ook als haar Nederlandse mama beschouwt ben ik dan toch een beetje oma.
Maar nee voorlopig nog even niet, nog even genieten met zijn tweetjes en misschien volgend jaar ... 
Ik kan het iedereen aanbevelen hoor een au-pair in huis maar je moet wel geluk hebben dat het klikt en dat het een leuk kind is. Na Julie hebben we nog 2 au-pairs gehad maar de ene had psychische problemen waar ik na een maand achterkwam toen ik haar moeder belde omdat ik maar geen contact met het mens kreeg, nog geen goedemorgen 's ochtends ?
Ma vertelde doodleuk dat haar dochter bij een psy liep en dat ze niet begreep dat het kind au-pair wilde zijn omdat ze zoveel psychische problemen had, ma had haar notabene zelf gebracht???? Na nog een week ben ik en alleen maar omdat ik het niet vertrouwde want ik ben niet het type in iemands spullen te gaan neuzen eens gaan kijken op haar kamer en vond een brief aan zichzelf gericht over de kinderen en wat daarin stond is niet voor herhaling vatbaar, het was te erg voor woorden en ik heb het kind dan ook linea recta op de trein gezet naar Frankrijk terug dezelfde middag nog. 
Toen kwam nummer 2 een Marokkaans Frans meisje (doordat de pa van mijn kids Frans is koos ik voor Franstalige au-pairs omdat ze zo de taal lekker konden bijhouden en ze de aupair ook konden verstaan, ook wel handig ) die na een week ineens PLOEPS verdwenen was , zogenaamd omdat haar moeder ziek was, spullen mee en weg was ze. Ons achterlatend met een rotgevoel want had ze het misschien niet naar haar zin bij ons? Hadden we iets gezegd wat niet kon? Enfin geen contact meer gehad, ze antwoordde niet meer op mails en ineens een 10 maanden later een mail waarin ze ons uitlegde dat ze erachter was gekomen in die week bij ons dat ze zwanger was en dat ze toen meteen terug is gegaan , getrouwd met de jongen in kwestie in Marokko want ja zwanger en niet getrouwd dat was schande en nu had ze inmiddels een tweeling.... Pfff oké ik was wel opgelucht maar vroeg me af waarom ze dat toen niet gewoon gezegd had? Enfin dat was toen ons laatste au-pair want ik vond het wel even genoeg 2 in een paar maanden tijd.
En nog steeds denk ik wel eens zullen we maar weer? Maar niemand kan onze Julie vervangen dat was gewoon meer dan een au pair,  die is nog steeds in ons leven en het afscheid na een jaar toen met Julie was echt heel erg , ik heb zo ontzettend staan janken het voelde alsof mijn dochter uit huis vertrok. Gelukkig komt ze regelmatig met haar vriend langs en hoeven we haar niet zo lang te missen en is er msn, mail etc ...

Greys en Jan SmitIk heb zojuist de laatste aflevering van dit seizoen bekeken van Greys Anatomy en het was weer een hele heftige .

Ik ben me echt doodgeschrokken van Faye Dunaway, die toch echt een facelift te veel heeft gehad , jeeminee wat zag dat mens eruit, 150 jaar en dan niet 1 rimpel, niet in staat tot lachen maar zo strak getrokken en die dikke lippen en jukbeenderen:  zo hoog zaten die vroeger echt niet.
Wat een creep, kijk... ik ben absoluut een voorstander van een beetje hulp om er beter uit te zien maar dit gaat gewoon te ver. Echt,  het was schrikbarend.

Ik baal er ontzettend van dat ik nu weer een hele zomer moet wachten op het vervolg van Greys, aarrggh, zo lang......wat gebeurt er met Izzie?? Gaat Derek er nog overheen komen dat ie deze vrouw niet heeft kunnen redden? 

Dan bereikt mij het nieuws dat Yolanthe , je weet wel de vriendin van Jan Smit, ligt te klooien met Wesley Sneijder. Hallo??? Sinds wanneer is Yolanthe blind?
Jan is toch echt vele malen lekkerder dan Wesley die tuinkabouter en Jan is gewoon een hele lieve, hardwerkende, nuchtere, goedzak! Ze hebben net de zooi opgeruimd van de housewarming party van hun nieuwe huis in Volendam en mevrouw ligt te rotzooien in A'dam met Wesley ?! Dom wicht. Ik vond het echt zo'n leuk stel en ik vond haar echt ook heel leuk en spontaan maar dit vind ik zielig voor Jan.
De trut.
Vieze sloerie.
Maak er eerst netjes een eind aan voordat je hele nachten gaat liggen rollebollen.
Bah.
Ik ben voor Jan!!! Zeg nou zelf, als je moest kiezen?? Jan is toch echt vele malen leuker??
Ze zal het toch niet voor het geld doen hè? Niet weer zo'n geldwolf aub....de wereld zit er al vol van...Kijk zij schreef vandaag een stukje over boer Jos dus dan ga ik natuurlijk even googlen want een vlotte boer bij "Boer zoekt vrouw" kan ik me niks bij voorstellen.
Sommige zoals zij hebben een melkboer die we nog nooit gezien hebben maar wel heel cool overkomt uit verhalen (behalve dat ene overhemd dan waar ie maar geen afstand van wil doen) maar dat is dan ook de enige boer die ik zo even kan bedenken die vlot is maar ja die heb ik dan wel nog nooit gezien...
Maar goed vriendin S heeft hem dus ontdekt die vrijgezelle vlotte boer, de enige die NL rijk is waarschijnlijk want die andere die woont in the States en is bezet (jahaa dat is pas hip).
Dus vrijgezellen dames of dames die hun man meer dan zat zijn en denken hoe kom ik hier weg ik kan wel een verzetje gebruiken...schrijven maar naar die boer Jos .
En ben je vrijgezel en denk je nee die boer is niks voor mij in Griekenland daar schijnen nog heel heel veel mooie militairen zomaar vrij rond te lopen in de natuur...
Jos , hmm die naam is het hem eigenlijk niet maar goed dat kan je eenmaal aan de haak geslagen natuurlijk veranderen hè? Net zoals die BMW want zeg nou zelf een boer in een BMW? 
Nou kijk zelf maar even of je Jos wat vindt klik klik
Ik zelf vind Jos niet zo hoor ik hou ook helemaal niet van boeren maar van mooie brede macho mannen maar goed voor ieder wat wils. 

Daphne DeckersDe column van Daphne Deckers van deze week: ik moest er erg om lachen, wat een humor.


Je horoscoop laten trekken, handlijnen lezen of tarotkaarten leggen? Allemaal zo tweeduizend-nul. Wie iets over de toekomst wil weten, laat zich vanaf nu in de kont kijken. Want rumpology, dat is het helemaal. Net als een iriscopist allerlei kwalen uit je ogen kan afleiden, zo kan een rumpologist je karakter én je toekomst ontleden naar aanleiding van de putten en de pukkels op je billen. Nou, dat geeft meteen een heel andere betekenis aan de term sterrenkijker. Het fenomeen komt uit Engeland, waar ’s wereld eerste derrièrist Sam Amos een bloeiende praktijk heeft weten op te bouwen. Inmiddels is er in Duitsland ook al een succesvolle kontkijker aan het werk. De blinde helderziende Ulf Buck schijnt namelijk feilloos de toekomst te kunnen voorspellen door je billen te betasten. Toen kon Amerika natuurlijk niet achterblijven. En ziedaar: Jacqueline Stallone (inderdaad, de moeder van) heeft zich na een lange carrière als astroloog omgeschoold tot retoloog. Je kunt haar een foto van je ontblote achterwerk sturen, waarna zij het voor 125 dollar tot op de naad zal ontleden.

Maar wat krijg je dan zoal voor bipstips? Welnu: je linkerbil symboliseert het verleden, en je rechterbil staat voor de toekomst. Het heden ligt dan waarschijnlijk precies in het midden. Een ronde kont geeft aan dat de eigenaar een open persoonlijkheid heeft, gelukkig is en goed in zijn vel steekt. Een vierkant achterwerk hoort bij iemand die zijn werk op de eerste plaats zet. (Een vierkant achterwerk? Vanwege de bureaustoel of zo?) Appelvormige billetjes zijn charismatisch en creatief terwijl een peervormig zitvlak staat voor geduld en betrouwbaarheid. Een gespierde toegus is dynamisch en zelfverzekerd, maar de platte kont is ijdel, negatief en verdrietig. Dit laatste inspireerde een aantal Engelse vrouwenbladen om juichend te schrijven dat hun lezeressen dus vooral niet moesten afvallen, want een ronde kont was een blije kont – iets wat veel mannen zullen beamen. Het is algemeen bekend dat mannen liever méér dan minder billen willen: een platte kont, daar is geen reet aan.

Zelf kijk ik ook liever naar een gespierd kontje. Volgens biologen komt dat omdat vrouwen nieuwsgierig zijn naar de stootkracht van een man; een papperige sponskont belooft nu eenmaal weinig dynamiek. Dus heren – weg met die laaghangende spijkerbroek, want vrouwen doen graag vergelijkend warenonderzoek. Voor dit soort inzichten hoef je volgens mij geen gediplomeerd kontkijker te zijn. Dat geldt echter wel voor het bepalen van de toekomst. Want hoe doe je dat eigenlijk? Vertelt mijn rechterbil daadwerkelijk een ander verhaal dan mijn linkerbil? Tijd voor de naakte waarheid. Terwijl Richard nietsvermoedend tv zat te kijken, liet ik in de woonkamer mijn broek zakken. “Tja, eh…”, zei hij na een diepgravende inspectie á la Ulf Buck, “je linkerbil is iets groter dan je rechter.” Wat? Nou dat weer. Mijn hele linkerkant is iets groter dan mijn rechter; zo heb ik een groter linkeroog en een groter linkeroor. Maar nu dus ook een grotere linkerbil? Dat belooft vast niks goeds mijn toekomst. Misschien moet ik toch eens op een kopieerapparaat gaan zitten en mijn derrière naar ma Stallone mailen. Maar waarom is er in Nederland eigenlijk nog geen retoloog? Wij kunnen tenslotte als geen ander een koe in de kont kijken. :-d 


Het is donker hier en niet omdat het nacht is maar omdat de hemel zo verrekte grijs-zwart is.
Het is half 12 en ik kan de lampen aan doen.
En dan te bedenken dat er vrouwen, zij dus  zijn die vandaag gaan hardlopen in Nijmegen je moet wel van de pot gerukt zijn of heel stoer natuurlijk ;)
Dat is ze: stoer,  denk ik want ik heb nog niet kunnen ontdekken dat ze geestelijk niet in orde is .

Er zijn ook vrouwen zij en zij die nu lekker in de zon liggen met lekkere hapjes en gekleurde wenkbrauwen,  op wie ik nu stiekem heel erg jaloers ben omdat ik de haard en lampen aan heb wil ik nog iets van warmte voelen en mijn lekkere hapje nu in de sportschool zit om nog een beetje lekker te blijven.

En dan zijn er nog vrouwen die nu een vrouwenweekend in Brabant beleven en het daar super gezellig hebben ondanks het vieze weer denk ik , hoop ik toch voor haar .

Terwijl ik hier binnen zit en heel veel moet doen en geen zin heb en van alles aan het bedenken ben om er onderuit te komen maar niks echt goeds kan verzinnen. Terwijl het buiten gewoon in en in triest weer is, weer om in jogging op de bank te kruipen met een boek of een goede film en dan lekker de haard aan, wijntje erbij (vanmiddag dan, het is nog een beetje vroeg) en dan gewoon niksen en ik denk dat we dat maar eens gaan doen en de klusjes tot morgen laten wachten. 


Samengestelde gezinnen


Ik heb net een heel artikel gelezen (Sante juni 2009) over samengestelde gezinnen en stiefmoeders/vaders.

En over hoe moeilijk dat eigenlijk is .
En dat klopt .
Het is verrekte moeilijk, ingewikkeld en ondankbaar en zoveel meer.
Helemaal niet simpel.
Niet oh wat leuk en gezellig hoor.
Als je niet oppast ga je er aan kapot en onderdoor en dat komt  niet door de kinderen nog door jezelf maar door iets of beter gezegd iemand die je er gratis bij krijgt.

De Santé: 
Maar liefst 60% van de samengestelde gezinnen loopt stuk.
En dat is niet omdat je niet van elkaar houdt.
En dat komt omdat je er allerlei faktoren bij krijgt zomaar gratis en voor niets, een ex bijvoorbeeld omdat dat toch de vader/moeder van de kinderen blijft, kinderen die verdrietig of tegendraads kunnen zijn, stiefouder die zich een buitenstaander kan voelen omdat hij of zij midden in een gezin stapt met een eigen geschiedenis of meningsverschillen over opvoeding.
Het duurt jaren voordat iedereen een goede balans vind en zijn/haar plek heeft gevonden.
Men moet als stiefouder geen hoge verwachtingen hebben, de 7 valkuilen voor stiefmoeders:
 1. een onrealistisch beeld van een stiefgezin
 2. te snel de zorgrol op zich nemen
 3. niet hebben gerekend op de ex partner
 4. zich al gauw de boze stiefmoeder voelen
 5. geen of weinig autoriteit bij de stiefkinderen
 6. onvoldoende steun van de partners
 7. worstelen met een onvervulde kinderwens als de partner geen kinderen meer wil
Nou dat is niet niks hè dames...daar schrik je van ?
Bovenstaand stuk klopt wel. Ik denk dat praten,  hoe cliché ook,  het belangrijkste is en van je hart geen moordkuil maken, gewoon zeggen wat je op je hart hebt en eerlijk zijn en laat ik daar nou heel goed in zijn in mijn mening geven en zeggen wat er op mijn hart ligt.
Dat scheelt een boel.
Kijk wij hebben er samen 7 en ik kan zeggen ik kan af en toe wel een dikke vakantie gebruiken om bij te komen van alle energie die daar in gaat zitten. Ik heb nooit gedacht laat ik eens een man zoeken nu met een stel kinderen , nee zo gaat dat niet, ik leerde G kennen en toen hij mij vertelde ik heb 4 kinderen viel ik zowat van mijn stoel  ook omdat ik tegenover hem zat en meteen helemaal in love was en dacht:" man lul niet zoveel grijp me"
Maar je word verliefd en hij had kids en ik had kids en dan doe je het ermee.
Ik neem even bovenstaande punten door:
 1. ik had niet echt een beeld wel dacht ik dat doe ik wel even en dat was dan wel weer heel onrealistisch want je doet het niet "even". Het is een verdomde zware, moeilijke en ondankbare taak.
 2. dat heb ik niet gedaan want ik heb eigenlijk gewoon de kat uit de boom gekeken en hun ook, kinderen moet je uit zichzelf op je laten afkomen dat kan je niet afdwingen en dat is dan ook gebeurt op een natuurlijke manier toen hun het wilden en niet omdat ik het wilde . Ik heb 3 kinderen van mezelf en daar ben ik verantwoordelijk voor. Verder deel je de zorg natuurlijk maar ik heb nooit de moeder van zijn kinderen willen zijn. Wel ben je bezig met opvoeden want elk gezin heeft andere normen en waarden en wij leren ze de onze en wij voeden naar onze regels de kinderen op en daar maken we geen verschil in dat doen we samen.
 3. nou ik had er wel degelijk op gerekend want ik kon,  al had ik het gewild,  er absoluut niet omheen, ik moest kennis komen maken, officieel op de thee (ja echt, haha,  ik kan het nog steeds niet geloven dat ik dat gedaan heb) .  Ik had er niet op gerekend dat het zo erg zou zijn dat ie zo'n erge ex zou hebben,  dat ze zo geobsedeerd zou zijn door mij en mij zou stalken en allerlei lulverhalen zou rondvertellen om zielig te worden gevonden en aandacht te krijgen,  nee daar had ik absoluut geen rekening mee gehouden temeer omdat zij al lang een relatie had toen ik G leerde kennen. Daar kan je je gewoon niet op voorbereiden op zoiets.
 4. ik heb me nooit de boze stiefmoeder gevoeld, misschien dat ze me wel zo gezien hebben dat weet ik niet, ik ben ik en daar moeten ze het mee doen en onze regels zijn onze regels en ik ga me niet anders voordoen dan ik ben en iedereen word hier gewoon gelijk behandeld.
 5. Samen staan we sterk en op 1 lijn en dat weten de kinderen ook , ze moeten naar ons luisteren of ze dat nu willen of niet,  daar is geen keuze in.
 6. gelukkig kan ik alles kwijt bij mijn lief en hij bij mij en praten we erover en zoals ik al zei trekken we 1 lijn naar de kinderen toe
 7. dat hebben we dus niet, beide hadden we best samen een kleine gewild, een kind van ons, hoe zou die eruit hebben gezien maar het is zo fijn om met zijn tweetjes te zijn als de kinderen bij de exen zijn dat we dat niet hebben willen opgeven en ik denk serieus dat onze relatie een stuk ingewikkelder was geworden met een kind erbij omdat 7 is zwaar en veel en nu hebben we echt tijd voor elkaar als ze er niet zijn en anders hadden we dan nog een kleine om ons heen gehad.
Onze kinderen zijn gelukkig blij met elkaar en kunnen heel erg goed met elkaar en met ons dus dat geeft rust. En het is niet waar dat je van allemaal evenveel houdt er is wel degelijk verschil tussen je eigen kinderen en de kinderen van de ander, je houdt van ze maar anders, dat is gewoon zo en is niet anders en is ook gewoon heel normaal daar hoef je niet raar over te doen. Voor de rest is 7 gewoon een groot aantal en zeker omdat ze allemaal even oud zijn en dus allemaal tegelijk een beetje aan het puberen gaan slaan of al mee bezig zijn .
En omdat 7 heel veel wasmanden kleding geeft te wassen en heel veel handdoeken en veel fietsen onder het afdak en veel beddengoed en heel veel rotzooi en veel lawaai als ze allemaal aan het schreeuwen zijn aan tafel en veel boterhammen en veel opvoeden betekent.
En dat laatste is zooooooo vermoeiend.
Ik las laatst het volgende bij iemand: IK ZOU EEN LEUKE MOEDER ZIJN ALS IK NIET ZO DRUK WAS MET OPVOEDEN.
Nou die klopt als een bus!


Zoem


Een paar keer per dag zoemt hier een telefoon, tenminste het klinkt als een telefoon wiens geluid uit staat en op trilfunctie staat.
We horen het beide lief en ik dus het is echt niet zo dat ik door aan het draaien ben en dingen hoor die er niet zijn
Maar we vinden het niet.
Het komt ergens van het bureau vandaan maar voordat je dan echt op zoek kan gaan en naar het geluid toe kan zoeken is het weg.
En dat is zo verdomde irritant.
Er ligt hier dus iets wat zoemt en wat we niet kunnen zien , noch vinden.
Telkens denk ik: "zoem nou dan" want dan zit ik startklaar om er meteen op af te duiken alleen gebeurt er dan niets, nee,  het zoemt als je er juist niet mee bezig bent en dan is het dus telkens te laat.

AdvocaatScharrelroom noemen ze (de buurvrouw) het maar het is advocaat.
En het moest verboden worden, zo LEKKER.
Je moet het in een glaasje doen met wat slagroom ook van bij de buurvrouw, je weet wel het zuivelwinkeltje "'t Melkhuisje" van buurvrouw D die ook die heerlijke geitenkaas heeft, en dan oplepelen. Haar zus maakt het.
Heel erg "Light" ook,  dus het kan gerust.
Maar LEKKER..... mmmmm.............
Even op de naam klikken en je bent er. 


Burk


Ik heb het uit.
Het diner van Herman Koch.
En ik vond er geen bal aan.
Ik baal gewoon dat ik dat boek nog tot de laatste bladzijde heb uitgelezen.
Want ik heb er gewoon geen goed gevoel aan over gehouden.
Wat een K*boek.
Ik heb sterk behoefte aan een luchtig boek nu met humor...
Dus alle tips zijn welkom.
Pff what a waist of time was dit.
Wat een waardeloze figuren (de hoofdpersonen van dit boek).
Bah niks aan, helemaal geen bal aan.
Ik heb het diep weggestopt in de boekenkast, kan het niet meer zien...


Yep


Vandaag kwam het dan eindelijk na maanden van wachten.
HET schilderij van Christiaan Lieverse.
Prachtig.
Allemachtig prachtig.


 

Wat je ook doet, goed doe je het nooit.  
Kom je te laat op je werk, dan geef je een slecht voorbeeld. 
Kom je te vroeg, dan ben je een slijmer of blij dat je thuis weg bent. Blijf je overwerken, dan ben je een uitslover. 
Ga je precies op tijd weg, dan heb je geen hart voor de zaak. 
Pleeg je overleg, dan kun je niet zelf beslissen. 
Doe je dat niet, dan ben je eigenwijs. 
Roep je iemand apart, dan loop je te smoezen. 
Doe je dat niet, dan ben je onpersoonlijk of onbeschoft. 
Ben je aardig, dan wil je de getapte man of vrouw zijn. 
Houd je afstand, dan heb je verbeelding, ben je verwaand. 
Kom je met nieuwe ideeën, dan ben je een uitslover. 
Maar als je ze niet hebt, gaat er niets van je uit. 
Laat je een ander iets doen, dan ben je een afschuiver. 
Pak je iets zelf aan, dan ben je eigengereid. 
Hou je je aan de voorschriften, dan ben je lastig. 
Als je het niet doet, ben je een slappeling. 
Heb je succes, dan heb je altijd al geluk gehad. 
Loopt er iets mis, dan weet iedereen het je te vertellen.  
Maar... 

Als je dood bent, dan was je een geweldig mens!  

Snap je het nog?