28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Ikea/Kerst/Bettie en Elvis

Gisteren werd me gevraagd of er nog wat leuks was bij Ikea.

Nou wij kopen er altijd de hondenpoepzakjes, dat zijn dus de zakjes waarmee je die vieze drollen opraapt die ze produceren, ja dat doen wij, wij zijn nette mensen. of ja eigenlijk laten we de kinderen dat doen want we gaan zelf natuurlijk niet in zo'n warme hondendrol graaien, kijk wij wilden een hond maar zij hebben het idee dat het hun idee was, en wie een hond wou moet hem uitlaten toch? en waarom heb je anders kinderen??
Verder kopen we elk jaar de kerstkoekjes, de gehaktballen en nu dus de kaas-kipballen.
Eerst kochten we ook nog elk jaar het huisje van speculaas wat de kinderen dan in elkaar kunnen zetten en versieren maar na 3 jaar ellende zijn we daar mee gestopt die dingen kregen we nooit goed in elkaar, die zijn veel te gammel en gaf veel te veel ergernis
Verder hou ik van de Ikea om de prijs, om de dingen zoals opbergdozen die daar gewoon schijtgoedkoop zijn. En vaak hebben ze echt leuke dingen.
Ik koop er nooit pannen want dat heb ik 1x gedaan en die pannen vind ik dus helemaal niks, ik hou van Tefal, met die geweldige anti aanbak laag ik vind het nl niet leuk als mijn eten voor de helft in de pan blijft plakken en ik het eruit moet schrapen en verslijt er dan ook veel per jaar.
En de gewone pannen die worden bloedheet, die kan je niet meer vastpakken aan de oren als je groenten of aardappelen hebt gekookt en omdat de meeste van mijn pannen dat wel gewoon kunnen heb ik me al tig keer verbrandt omdat ik simpelweg vergeet dat de Ikea pan dat niet kan.
Lief die eet steevast zo'n goedkope hotdog of twee als ie de kassa door is, 75 cent voor een hotdog waar vind je dat nou ? hij is niet te vreten maar dat vind lief geen probleem die vind hem nog best lekker ook .
Verder mag ik graag naar de Ikea om kinderkamer spullen te vergaren, commodes/kasten/bureaus/bank voor de slaapkamer etc....
Nu stond de Ikea vol met kerstspul , waar ik dan weer niet ben kunnen slagen omdat alles rood-wit was en ik niet zo van het rood ben met kerst , overigens is dat ook pas weer sinds twee jaar want toen ik nog in Weert woonde had ik na mijn crème periode een hele rode periode met kerst maar nu zit ik weer in de wit / grijs/ zink periode. Ja ach een mens wil eens wat anders toch??
De kerstboom staat weer hoor , de jongens hebben hem woensdag (de woensdag van de hoofdpijn en een dochter die niet wilde leren) met veel plezier opgezet voor me onder luid protest ja, Nino vond dat ie na zijn studie namelijk ook wel een beetje toe was aan tijd voor zichzelf.... ja wij ook vonden wij, vandaar dat we hun de kerstboom lieten opzetten ipv dat wij elke avond tot 12 uur bezig zijn, en omdat we vinden dat kinderen die verder geen bal hoeven te doen wel eens kunnen helpen, daar ga je immers niet dood van en omdat wij vreselijk druk waren met werk/wasjes draaien/boodschappen doen/ eten maken voor 9/dochter/huishouden en de rest van de kinderen

Die kerstboom staat natuurlijk al voor de Open Dag die we de 20e hebben hier in huis. Dat wordt zo gezellig mensen echt zo gezellig hoop ik , hoop ik
Al die vrouwen die ik alleen maar van de mail ken , die ik in het echie ga ontmoeten, die een druk , licht chaotisch, rondhuppelend mens verwachten ...ohhhh als die maar niet teleurgesteld gaan zijn want ik ben juist heel stil en teruggetrokken in dit soort situaties behalve na een liter gluhwein maar goed die ga ik niet meteen achterover gooien natuurlijk , pas na een half uurtje Ik kijk juist altijd de kat uit de boom en hoe meer onbekenden hoe stiller....
Ja kijk dat hadden jullie nou niet gedacht hè??

Vanavond gaan de kids naar Weert. En wij? Niks ontspannen, werk aan de winkel, er moet nog HEEL VEEL gedaan worden voor de Open Dag en dat gaan we dit weekend doen en natuurlijk onze Bettie in de gaten houden met haar 8 hangtieten. Men wat ziet dat beest eruit. Ze wordt er niet mooier op. Wel waakser, ze gaat tekeer , is nergens bang voor valt: de eerste beste Herder aan die ze tegenkomt, dat beloofd als de kleintjes er zijn.
Ik ben er supernerveus onder want bij Franse Bulldogjes zit er een risico aan nl , het ras heeft een dikke kop en die moet er wel uit kunnen...vaak is dit niet het geval en krijgen ze een keizersnee. Vanmiddag gaan we weer voor controle naar de dierenarts . Ik denk zelf dat het elke moment kan gebeuren maar goed ik ben geen arts.
En onze Elvis die altijd naast of tegen Bettie aanligt hoe gaat die het vinden als hij straks niet meer Number One is? Misschien mag ie wel niet meer in de buurt komen van haar... Arme Elvis.
Nog een paar dagen ..... dan ben ik gewoon ineens oma van een vierling of een drieling want dat weten we dus nog steeds niet zeker...
En die twee kleine hondjes hebben de hondenmand die ik net gekocht heb voor ze in vernield, die gaat dus de container in vandaag want ik wil niet dat er straks een pup in de vulling stikt.
Ik heb alweer een nieuwe gekocht van hetzelfde maar weer , hopelijk blijven ze er vanaf dit keer.

Toen ik woensdag zo liep te gillen tegen mijn dochter zei ik ook tegen Elvis dat ie naar internaat gaat als ie niet oppast. Elvis is een schatje, echt een poepie , alleen denkt Elvis dat het hondentoilet bij ons onder de eettafel is en deponeert ie steeds zijn drollen daar. En wij zien het nooit, het varken de hond zorgt er steeds voor dat hij dit ongezien kan doen, de vlegel.
Dus zei ik "ga zo door en je gaat naar Martin Gaus : Intern drie weken , die leert je dat slechte gedrag wel af *(%%T*()(*&%^()*&^%$#$%&^&**( "
Mijn lief zei toen: "die hond heeft zoveel geluk dat je zoveel van hem houdt anders had ie allang een nieuw baasje gehad."
Ja idd liefde is het daarom zijn de kinderen en honden nog steeds hier, hoe onuitstaanbaar ze SOMS ook kunnen zijn, ik hou van ze.


De geruïneerde hondenmand


Altijd bij elkaar...


Of tegen elkaar


In de werpkist zoals dat zo mooi heet, we zijn er klaar voor de uitzet is compleet....