28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Max en de DA


Ik ben met Max naar de DA (dierenarts) geweest omdat hij maar diaree blijft houden.
Nou meneer heeft een kuur gekregen want schijnt een puppiebacterie te hebben in zijn darmen . Dit schijnt vaak voor te komen bij pups dus niks raars.
Hij is meteen helemaal gecheckt bij de DA en is helemaal goed gekeurd gelukkig.
Rijst met kip schijnt niet nodig te zijn volgens de Da omdat dat een erg ouderwetse methode  is die ik van internet heb geplukt (van Martin Gaus nog wel).
Het word een flinke jongen volgens de dierenarts en die was zeer verbaasd dat Max al zindelijk is 's nachts (op een ongelukje na maar dat kwam door de diaree die hij niet kon ophouden).
En ook verbaasd te horen dat hij de hele dag achter me aan loopt en me echt als zijn "moeder" ziet.
Ja,  hij gaat snel die Max, weet al helemaal hoe het gaat, in de auto is ie goed gewend en gaat meteen lekker relaxed liggen, kom ik het nieuwe huis binnen gaat ie meteen naar zijn bench.
Echt een poepie is het .
Met Bettie heeft ie het heel gezellig en die twee ravotten als gekken.Wilma Nanninga heeft een stukje geschreven over Paul de Leeuw , iets wat niet waar schijnt te zijn, Paul wind er zich over op en dan lees ik het volgende :

"Wilma, je mag terug naar de plastisch chirug, hij heeft belooft dat hij je gezicht nu echt gaat afmaken"...

Dit vond ik dus echt lachen,  hahahahhaa. 

Volgens mij is dit allemaal 1 grote 1 april grap. 


Ik heb een nieuw woord geleerd vandaag: getagged. Ik kende het niet maar Soes heeft me getagged.
En bedankt Soes, ik moet dus deze vragenlijst invullen en doorgeven aan iemand.


wat is op dit moment je obsessie
Mijn huis (nieuwe huis) 

wat draag je nu
Joggingbroek en hardloopschoenen (dat zijn mijn kluskleren zeg maar)

doe je vaak een dutje
Dutje en waar zou ik die tijd vandaan moeten halen?

wie heb je voor het laatst een knuffel gegeven
Mijn man voordat ie de deur uitging en de kids

wat zou je willen veranderen
Ik zou willen dat mijn schildklier snel werkt en ik nooit meer dik wordt.

wat wordt het avondeten
geen idee so far. 

wat heb je voor het laatst gekocht
kadootje voor mijn vriendinnetje die 9 april jarig is

waar luister je nu naar
josh groban

welk weerstype is jouw favoriet
Lente. 20 graden met zon

hoe laat sta je gewoonlijk op
op dit moment met de verbouwing 7 uur, ik haat het vroeg opstaan, ben een avondmens

wat is je doel
afvallen

zeg iets tegen de persoon die je getagged heeft.
Hee Soes ik ben ook een avond mens.. 

favoriete vakantieplek
Soes: Maak niet uit. Als er maar zon is. En mannen met zwart haar.
Grapje mensen.
Ilse: zon en rust en ja die bovenstaande kan ik ook wel wat mee en dan ook nog krullen graag

welke films kan je keer op keer bekijken
geen een

wat is je favoriete theesmaak
groene thee cranberrie
 
wat lees je op dit moment
ben begonnen in het diner van Koch maar heb geen tijd om te lezen
 
hoe ziet het landschap van je gedachten eruit
Rust , niet teveel gedoe, leuke mensen, groen, zon, heel veel leuke shops in de buurt en een goede koffiezaak

met wie zou ik wel een dagje willen ruilen?
ik zou wel een dag willen ruilen met , jee moeilijk hoor, een man denk ik om eens te ervaren hoe een man denkt en tegen een boom plassen 

wat is de laatste quote die indruk op je heeft gemaakt
Als je blijft staren naar de plek waar de zon onderging, zal je hem nooit meer op zien gaan.
Deze dus die lees ik net van Soes

Waar beleef ik plezier aan maar geeft me ook een schuldgevoel?
Witte chocolade 

welke vaardigheid zou je willen hebben, wat jezelf betreft
Ik zou Photoshop volledig willen beheersen

mijn motto?
Carpe Diem

waar wacht je op
Dat mijn huis klaar is en we gaan verhuizen 

verslaafd aan...
koffie
 
aan wie heb ik het laatst een compliment gegeven?
Mijn lief
 
wat is het laatste compliment dat ik heb gekregen?
vanochtend: dat ik zo'n goede smaak heb qua interieur
 
En de bonusvraag van Soes: welke 3 dingen zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
mijn vent en kinderen (of mag die niet?)
drank en witte chocolade
en mijn nespresso machine
en nog
leesboeken, honden, katten, mascara, demaquillant, shampoo,douchegel, teenslippers, I-mac, mobiele telefoon, fototoestel, zonnebrand, grote hoed, een paar bikini's , linnen broeken, tops, pen en papier, oh je mag maar 3 dingen, tja ik kan dus niet naar een onbewoond eiland, wat moet ik daar? met maar 3 dingen? Zou me rot vervelen. 

Ik geef het stokje door aan Wondelgijn hoi hoi, jij blij???


Ik denk dat ik redelijk relaxed ben over het geheel genomen.
Mij maak je niet zo snel gek en ik maak mezelf ook niet zo snel gek.
Zo kan het me echt geen ene reet schelen wat anderen van me denken (dat is wel eens anders geweest) maar dat komt uit mijn jeugd vandaan denk ik.
Mijn ma riep altijd als je iets deed wat niet door de beugel kon of je schreeuwde of weet ik veel wat: "wat zullen de mensen/buren wel niet denken?"
Nou laat ze lekker denken dacht ik dan. 

Ooit in mijn pubertijd en ook een tijdje erna wilde ik altijd pleasen , door iedereen leuk gevonden worden en aardig en met NIEMAND ruzie op de hele wereld. Ja, droom lekker verder , dat kan niet , dat bestaat niet. 

Nu maakt het me niet meer uit, vind je me niet aardig , nou dan vind je me toch niet aardig, zal me worst wezen. Ik vind ook niet iedereen aardig hoor, er zijn genoeg mensen die ik helemaal niets vind maar die zoek ik dan ook niet op, die laat ik links liggen, die negeer ik. Daar besteedt ik geen aandacht nog energie aan.
Er zijn ook heel veel mensen die ik wel heel erg leuk vind maar de tijd niet voor heb of gewoon het komt er niet van of ze wonen een eind uit de richting dat soort dingen , dat is best jammer want als je ze dan weer ziet is het altijd weer gezellig.
Verder heb ik een paar echte vrienden die ik dan ook in ere wil houden en waarvan ik hoop dat die vriendschap nooit voorbij gaat .

Maar goed ik had het dus over dat het me niet kan schelen of je me wel of niet aardig vind.
Wat ik wel heel raar vind is dat je dagelijks mijn blog leest als je me niet aardig vind, waarom zou je dat doen? Wat heeft dat voor zin? Vind je het dan leuk om je dagelijks te ergeren aan me? Ben je een beetje sadomaso dat je elke dag jezelf wil pijnigen of storen aan me?
Ik begrijp het niet. 

Wat ik ook heel erg vind is je beste vriendin die je oplicht voor een paar rotcenten dat vind ik erg , HEEL erg en nog erger is dat ze daar dan nadat het uit is gekomen over liegt. Nu is dat inmiddels al meer dan een (twee?) jaar geleden dus het doet me niet veel meer maar ik heb er wel heel veel last van gehad. Ik ben je BESTE vriendin en heel erg trouw , je kan op me bouwen als je mijn vriendschap hebt maar je moet me niet belazeren want dan ben ik je WORST CASE SCENARIO. Dan kan ik HEEL gemeen zijn en HEEL hard en dan is het OVER en UIT en hoef je niet te denken dat je bij mij nog aan hoeft te komen, al kruip je , smeek je, over is over. 
Maar bij deze vriendin in kwestie had ik het eigenlijk kunnen weten en kan ik alleen maar boos op mezelf zijn want iemand die in staat is haar eigen man te bedriegen 1,5 jaar lang en hem aan het lijntje houdt om zoveel mogelijk geld uit hem te zuigen, iemand die meer ONDER het bureau bij haar baas zit dan AAN het bureau, iemand die haar eigen zus beschuldigt van het stelen van de tekeningen van haar droomhuis en daar zo jaloers op is als die een huis bouwt , iemand die zo geldbelust is , iemand die nooit tevreden is, die altijd problemen zoekt , iemand die zo vol zelfmedelijden zit , iemand die altijd klaagt,  daar had ik het van kunnen verwachten.
En ben ik gewoon ontzettend dom geweest te denken dat ze wel loyaal aan mij zou zijn terwijl ze dat aan niemand anders is maar alleen aan zichzelf denkt. Hoe dom kun je zijn Ilse?
Een levensles , wel een harde vind ik , en ik heb er echt wel verdriet om gehad, en ik ben echt boos op mezelf geweest dat ik zo naïef kon zijn. 

Dat alles maakt dat ik iemand ben geworden die de kat uit de boom kijkt , die achterdochtig kan zijn , die niet meer iedereen toe laat tot haar wereldje. Ik wacht eerst af en kijk en observeer. Ik weet ook dat er nog wel eens teleurstellingen zullen volgen want dat is het leven maar ik hoop ze op tijd te herkennen.
Ik ben geen heilige hoor,  verre van dat maar ik ben wel iemand die niet van ruzie houdt, niet tegen spanningen kan, iemand die gewoon een leuk, gezellig, leven wil hebben met mensen om me heen die ik aardig vind waar ik van op aan kan,  ik wil oud worden met mijn kinderen, mijn kleinkinderen zien, met G lekker genieten van het leven , samen heel heel oud worden , nog iets van de wereld zien en het liefst dat er nooit meer oorlog, kanker, ruzie is op de wereld.

En voor de rest maakt het me niet uit wie wat denkt. Denk vooral. Ik doe mijn ding , doen jullie jullie ding. Is er echt iets zeg het gewoon, mail het me , blijf er niet mee lopen maar praat het uit. Wij communiceren ! 

En zoals mijn vriendinnetje altijd zegt: L'enfer c'est les autres (Sartre) 


Zen


Relaxed.
Ik zit aan mijn tweede kop koffie , heel relaxed te wezen achter mijn computer.
Om half 10 ga ik naar het huis, eerder niet, even pas op de plaats.
Ik heb de was al gedaan, een bench gecleaned, hond eten gegeven, bedden gedaan etc etc maar nu geniet ik van mijn kopje koffie. (nog steeds niet afgekickt)

Hebben jullie gisteren ook Rick Nieman gezien in interview met Hillary Clinton? Wat sprak hij goed Engels hè? Is toch een stuk beter dan onze Balkenende, zullen we Rick Nieman dan maar ons land laten regeren staan we niet zo voor schut in het buitenland. ;)

Nou bijna half 10 ik ga maar ...doei doei