28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Vrijdag


Ben net terug uit Weert, meiden naar hun papa gebracht, oudste blijft thuis want hij moet leren dit weekend voor zijn toetsweek.

Het was me weer een ritje wel.
Middelste is altijd lastig in de auto , ik moet dat kind gewoon valium geven als we gaan rijden want wij worden gewoon in 2 uur tijd 5 jaar ouder in die auto.
In Weert even bij mijn ouders geweest, pa zijn vaderdag kado gegeven, het zijn 2 overhemden geworden , ze pasten ook nog , geweldig , en nog beter hij vond ze leuk.
Thuis gekomen zit mijn mailbox weer vol met berichten, ik lees alle blogs van de andere blogvrouwtjes, wordt verdrietig dat Sjoukje die ik niet ken gestorven is lees ik bij haar, en ga nu eens even met de beentjes omhoog op de bank, het is half 12 en morgenochtend moet ik er vroeg uit want er wacht me een hele leuke verrassing morgen.
Maar daarover morgen meer....

Hoor ik net dat Peter Brons de vaderdagtrofee heeft gekregen, de man vecht al 8 jaar om zijn zoon te zien maar zijn ex heks weigert gewoon .
Er zijn 500.000 vaders die hun kinderen niet te zien krijgen in NL dat wil dus zeggen dat er ook minstens 500.000 kinderen zijn die hun vader niet zien. 
Het is gewoon schandalig dat dit kan in NL dat een moeder nog altijd word voorgetrokken , so far voor de emancipatie....
Peter Brons heeft een blog gemaakt voor zijn zoon waar hij dus brieven naar zijn zoon schrijft zie hier klik.
Het is werkelijk schrijnend dat kinderen bij hun vader worden weggehouden door verbitterde moeders, echt belachelijk !!!Gisteren kwamen de meiden thuis met hun : RAPPORT.
Aan hun blije gezichten zag ik al dat het wel goed zat maar ik was toch benieuwd.

De kleinste heeft een uitstekend rapport , allemaal positief commentaar erbij, er is alleen 1 ding, 1 zin die me zorgen baart.
De juf schreef: Erg spontaan ben je en soms te...je kunt niet ALLES zeggen wat je denkt.
Dan begin ik me toch af te vragen wat dat kind daar allemaal verteld op school. Ik ben best een open boek maar sommige dingen is wel fijn om die voor jezelf te houden toch?
Zo weet ik nog toen ik een borstoperatie had,  dat de andere dochter (toen 5 jaar) toen in de kring had verteld: "Mijn moeder word aan haar tieten geopereerd vandaag. "
Als je dan een week later weer op school bent en het hele schoolplein (ouders en kinderen) staren naar je boezem... dan voel je je toch niet helemaal op je gemak.
Enfin, ik heb nog even gepolst bij dochterlief maar nee hoor, ze verteld echt nooit iets raars hoor.   maar ja dat wil niks zeggen ik zeg altijd tegen ze dat je alles kan zeggen hier dat niks raar of gek is , als ze dat nou op school ook doorvoert, god weet wat dat kind dan allemaal verteld in de kring, niet dat er zulke rare dingen gebeuren natuurlijk maar ja je snap hem wel.

Ik wil dus helemaal niet naar het laatste 10 minuten gesprek want als het rapport al binnen is en alles is goed waarom zou je dan nog naar een 10 minuten gesprek gaan? Heeft geen zin volgens mij, volgend schooljaar jaar maar weer . Maar ja die laatste zin, zou ik dan toch even gaan om te weten te komen wat dochterlief allemaal verteld? 
Want ik weet nog een paar jaar geleden was ze het weekend bij haar papa geweest en papa was in slaap gevallen op de bank , dus de kids die keken leuk tv terwijl papa sliep en wat verteld mijn toen 4 jarige dochter op school op maandag in de kring toen de juf vroeg of ze nog wat leuks hadden gedaan het weekend?
"Ja hoor, wij waren bij papa en ik zag toen op de tv dat je je anus kan laten bleken" 
Do I need to say more?

De juf schreef ook: Toneelspelen gaat dat het later worden ?
Dochterlief schijnt namelijk nogal goed te zijn in toneel, ik zal haar vast gaan inschrijven bij Kloostercasting en Paul Verhoeven zal ik alvast bellen kan die er ook rekening mee houden want misschien heb ik hier wel the next Meryl Streep in huis zeg.

Middelste heeft ook een heel goed rapport, op geschiedenis na dan, daar heeft ze een onvoldoende, een 5 voor,  want ja leren over iets wat al geweest is, dat vind ze STOM.
"Dat is toch al geweest?? Waarom moet ik dat nog leren dan?" Mevrouw houdt zich bezig met de toekomst en niet met het verleden. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Kan nog leuk worden op het voortgezet onderwijs want geschiedenis gaat gewoon door.
Bij haar commentaar staat onder andere: Je hebt goede en leuke ideeën . Het was een leuk jaar met jou in de groep, je gaat met iedereen goed om. Je hebt een eigen mening.
Tja van wie zou ze dat nou hebben, die laatste zin? Een eigen mening?
Ach, je mag een eigen mening hebben en het is zelfs honderd keer beter een eigen mening te hebben vind ik dan  dat je geen mening hebt. 
Over middelste maak ik me wel de meeste zorgen want het kind is echt goed in leren alleen de zin ontbreekt vaak. De intelligentie is er wel maar de zin.....
En de motivatie is vaak ver te zoeken want er zijn zoveel dingen leuk in het leven en leren is dan toch wel de minst leuke volgens haar.
Maar als ze iets wil dan kan ze het , het is altijd een heel zelfstandig kind geweest,  het eerste woord wat ze zei was: "zellufdoen".  Niks mama of papa , nee "zellufdoen". Dat zegt wel wat over het karakter, met 8,5 maand liep ze , met 3 jaar fietste ze zonder zijwielen , ze is nooit klein geweest voor mijn gevoel (tenminste maar zo kort dat ik het me niet meer goed kan herinneren) en ze had me nergens voor nodig,  haar motto was: zellufdoen.

Nu moeten ze nog 3 weken naar school en ze snappen het niet want op het rapport staat immers al dat ze over zijn waarom zou je dan nog naar school gaan? Tja ik snap het ook niet hoor,  waarom die rapporten niet gewoon de laatste week of de vrijdag van de voorlaatste week meegegeven worden. 3 weken van te voren vind ik ook erg vroeg.

Oudste begint maandag aan zijn toetsweek en krijgt dan begin Juli pas zijn rapport. Dus die moet er nog even tegenaan .