28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Afscheid
Gisteravond was het afscheid van groep 8 en het afscheid van juf Minou.

Voor groep 8 was het afscheid nemen van de basisschool, van groep 8, van de juf, en een beetje van elkaar want vele gaan naar andere scholen.
Deze klas is/was zo'n hechte leuke groep dat het echt afscheid was. Ik heb zelden een klas gezien waar iedereen zo leuk met elkaar omging, waar iedereen geaccepteerd werd hoe hij/zij was, die echt een team waren, een groep, close met elkaar ook buiten schooltijd.
En dan de juf. Ja wat kan ik zeggen, ik ken geen 2e juf zoals deze en had graag gewild dat ik vroeger zo'n juf had gehad. Deze juf is een geboren juf, het zit in haar bloed, in haar hele zijn. Een juf die kinderen zo goed begrijpt, aanvoelt en in hun waarde laat, waar het leuk en gezellig bij is maar waar ook gewoon geleerd wordt en geluisterd en die de orde erin houdt op een zo natuurlijke manier. Die gezellig, spontaan, energiek, speels is, waar elk kind gewoon van houdt.
Ik ben nu niet aan het overdrijven het is echt een zeer speciaal mens. Helaas gaat ze weg. Helaas voor alle andere kinderen die bijna in groep 8 zaten en helaas voor de ouders van die kinderen en helaas voor de school, die verliezen hier echt iemand aan en nooit zal er een 2e juf Minou zijn  want ze is uniek. 
De kinderen hadden zelf allerlei dingen bedacht voor de afscheidsavond, het was hylarisch.
Sketches van debiteuren-crediteuren, pauze momenten van de leraren werden nagedaan, reclames, en de film Jaws hadden ze gemaakt, liedjes werden er gezongen, het was echt heel erg leuk en gezellig. Juf Minou eindigde met een gedicht in alfabet vorm waar over elke leerling nog iets persoonlijks werd gezegd door Minou, zo leuk.
De kinderen hadden met B en mij nog een afscheidslied in elkaar geflanst voor Minou en het refrein ging als volgt:

Juf Minou, jij gaat nu weg, naar een andere school

Wat hebben we pech

Juf Minou, wij houden van jou, ja dat weet iedereen

Juf Minou, het is nu voorbij we gaan naar een andere

school net als jij

Juf Minou, je blijft in ons hart

Want je bent zo apart 

Dat kinderen met zo'n tekst komen zegt genoeg over de populariteit van de juf denk ik.
Na de optredens, uitreiken van certificaten  en mooie zonnebloem aan leerlingen, het overhandigen van kado en bloemen aan Minou, ging iedereen nog even gezellig aan de drank en de hapjes met de leerlingen, ouders en leerkrachten.
Om 10 uur (geloof ik, kan ook half 11 zijn geweest) gingen we pas weg, paar glazen rose later dus (oeps), het was een leuke gezellige avond en gelukkig was ik niet ongesteld en heb ik dus (emootje) net niet hoeven huilen (moest wel slikken en ergens anders aan denken) bij de afscheidsliedjes en gedichtjes.