28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Wasmachine


Mijn wasmachine was kapot. Ineens midden in het programma stopte hij en wilde niet meer draaien, afpompen of centrifugeren. Niets meer alleen brommen.

Ik technisch als ik ben heb toen het hele ding even uit elkaar geschroefd en gerepareerd. Nu draait ie weer en doet weer alles wat ik van hem vraag.
Right, iemand die dit verhaal gelooft? Nou het had gekund natuurlijk, stam tenslotte uit een technische familie en als er wat geinstalleerd moet worden dvd/tv/computer etc draai ik daar mijn hand niet voor om. Ben gek op de laatste nieuwe snufjes.
Helaas was het dit keer een ander verhaal. Nog steeds niet helemaal lekker (te lui om het boekje van de machine te zoeken ) bel ik gewoon naar Expert, om te melden dat de wasmachine die ik nog geen 2 jaar geleden heb gekocht alleen nog maar bromt.
 • Hij bromt alleen nog maar?
 • Ja meneer, verder doet ie niets.
 • En heb je het filter van de pomp al eens nagekeken?
 • Filter van de pomp?
 • Ja, vooraan zit een klepje wat alles opvangt wat je zoal verliest in de machine, muntstukken, dingetjes die je nog in je zak hebt laten zitten, knopen etc...
 • (ik krijg het benauwd en visioenen van zo'n 40 sokken die spoorloos zijn in de 1,5 jaar en nu dus misschien in dat filter zitten) Uh ik loop nu even naar boven en ga kijken meneer.
 • Mevrouw heeft u dat nog nooit gedaan dan?
 • Nee meneer wist niet dat dat ding bestond
 • Staat in het boekje mevrouw
 • Lees nooit de boekjes dat is voor mensen die niet weten hoe zo'n ding werkt
 • En voor mensen die moeten weten dat er een filter bestaat die geregeld schoon moet worden gemaakt en daar kunt u ook kijken achterin bij storingen en dan zelf het probleem oplossen. Kijk ik kan wel een mannetje sturen om de filter los te draaien..
 • Hoeft niet meneer ik ben bij de filter, en nu?
 • Draaien mevrouw
 • Dat doe ik meneer maar krijg het er niet uit
 • Nou dan moet u harder trekken (begint een raar gesprek te worden dit)
 • Oke meneer daar komt ie, jee allemaal water stroomt eruit
 • O ja dat was ik vergeten te vertellen dat u  er wel een teiltje onder moet houden voor het water..
 • (ik sta in een ware tsunami) meneer ik weet genoeg, moet gaan dweilen hier voordat het de trap af loopt
 • Succes mevrouw
 • Bedankt meneer
Na een half uur dweilen met alle badlakens die ik kon vinden zag ik dat er behalve water ook, zo'n 7,20 euro aan muntjes uit rolden, armbandje, batterijen, speldjes, stukjes speelgoed en nog heel veel rotzooi samengekleefd. Het zat duidelijk verstopt ja.
Fijn dat ik nu weet dat er zoiets als een filter bestaat. Ik vraag me wel af hoe die dingen in dat filter komen. Ik zie aan de binnenkant alleen een trommel met piepkleine gaatjes, dus waar gaan die munten dan doorheen? En waar zijn al die sokken gebleven? Zit er misschien ergens nog een filter, een groter exemplaar, waar de sokken zich in opstapelen?

Hyves


Dat hyves is toch leuker dan ik dacht. Toen we ermee begonnen dacht ik , wat moet ik daar nou op? Ken niemand die daar op zit. Verkeerd gedacht dus, heel veel mensen zitten op hyves, veel meer dan ik dacht. Alhoewel er nog steeds ook een boel niet op zitten. 

Maar het is eigenlijk heel erg leuk om steeds meer mensen van vroeger tegen te komen.
Wel jammer dat het uitsluitend Nederlands is en je dus geen vrienden uit het buitenland tegenkomt, jammer ook voor mij want mijn franse vrienden kom ik dus niet tegen op hyves. Maar voor de meer internationaal gerichte mens is er My Space. dit is een mondiale site.
Maar voor de Nederlanders die nog niet op Hyves staan, het is echt niet moeilijk gewoon naar www.hyves.nl en je kan je eigen profiel aanmaken. Of een ander opzoeken, naam intypen en je ziet ze zo staan.
Dus iedereen die er nog niet op staat: doen is echt leuk!
Let's hyve!!!


Ik ben weer iets levendiger....antibiotica bedankt. Mijn 'stief' (rotwoord) dochter ligt nu lekker samen met mij ziek te zijn op de bank, in ieder geval iets gezelliger dan alleen liggen te creperen.

Zondag kwam mijn ex de kids terug brengen met zijn nieuwe vriendin, nou ja nieuw ? Ze is er al een hele tijd, al maanden, maar ik had haar nog niet gezien. Al veel over gehoord via de kids natuurlijk, maar nog nooit gezien. Ik vroeg me altijd af hoe ik dat nou zou vinden en hoe ik daar op zou reageren op de nieuwe vlam van mijn ex. Niet om de ex maar om de kids die veel tijd doorbrengen met deze nieuwe vrouw. Zou ik dan net zo debiel en jaloers reageren als hier in Harderwijk het geval is? Of zou ik normaal reageren? Spannend vond ik het wel, want als ik haar nou niet leuk vond bv, hoe zou ik het dan vinden dat mijn kids veel tijd met haar doorbrengen en haar zo leuk vinden? Je kan je vaak wel van alles voornemen maar je weet eigenlijk pas echt hoe en wat als het dan ook zo ver is. Nou, zondag kwam ze mee. 
Voor dit verhaaltje zou het veel leuker zijn geweest als ik had kunnen vertellen tot in detail wat voor een raar mens het was en wat voor bizarre tic ze had en....etc etc maar helaas voor jullie het was gewoon een hele leuke spontane  vrouw en ik vond haar leuk. Ik had gewoon meer op mijn kids moeten vertrouwen en op mezelf. Ik wist allang van mezelf dat ik wel normaal kan doen maar ja, als je ziet wat ik hier allemaal meemaak dacht ik dat ik misschien ook zo debiel zou doen, dat je dat nou eenmaal doet bij nieuwe vriendinnen van je ex. Maar nee, leuk mens en ik hoop dat ze heel gelukkig worden en 1 ding is zeker; ze is hartstikke lief met mijn kinderen want die zijn dol op haar en dat is toch het voornaamste, dat je kids zich gelukkig voelen bij de nieuwe partners van pa en ma. Ook wel fijn dat ik gewoon normaal ben en niet iedereen veranderd in een draak als ze de nieuwe partner van ex ontmoeten...

Deze foto heeft niets met de tekst te maken maar vond het wel een leuk idee om mijn auto hier eens te laten wassen...voor alle vrouwen in Limburg : dat hebben jullie niet he, zo'n autowasstraat, dat hebben we alleen in Harderwijk  ;)