28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Halloween


De oudsten 5 met een vriendinnetje en Julie met haar vriend zijn met zijn allen naar Walibi geweest Halloween vieren.
Mijn dochter heeft flink moeten huilen omdat ze het zo eng vond. Ja, achterna gezeten worden door enge types met kettingzagen zou ik ook eng vinden.
Oh, het is al zo'n bangerik, dat wordt goed slapen vannacht...
Enfin ze wilden er zelf naartoe en hebben het buiten dat enge moment wel heel leuk gehad hoorde ik .
Wij hebben met de kleintjes een rustig avondje gehad met Ushi en Dushi, ik kan Wendy van Dijk eigenlijk nooit uitstaan in de X-Factor maar als Ushi of Dushi vind ik haar echt GEWELDIG.
Ushi is mijn favoriet omdat die zo heerlijk bijdehand is en stuntelig en die reacties van de mensen...vind ik gewoon erg lachen.
Erna Paul de Leeuw gekeken , en wat hoor ik daar? Ik wist het nl echt niet.
Waarom mensen altijd op hun rug opgebaard worden? En niet liggend op hun zij of buik?
Omdat er dan LIJKvocht uitloopt uit de gaten (neus,mond,oren) en dat is onsmakelijk om te zien. Kijk en dat wist ik nou niet . Ook nooit bij nagedacht eigenlijk omdat ik nooit zo nadenk over dood en opbaren en zo , ik ben een vrolijk typetje als ik geen pms heb die niet over dat soort dingen nadenkt en omdat ik als de dood voor doodgaan ben (leuke zin) en ik opgebaarde mensen heel erg eng vind, ze lijken er niet meer op, het leven is eruit zeg maar, logisch duh...
Ja ik ben niet zo'n held, ik denk dat ik ook niet iemand zou kunnen aankleden en zo die al dood is, nee echt niet....ook niet mijn lief. En iemand thuis opgebaard hebben ,ik geloof niet dat ik zou kunnen slapen... Volgens mijn lief is dat allemaal anders als het je eigen man/vrouw betreft, nou ik weet het echt niet en wil dat nog niet ervaren ook trouwens.
Ik denk dat dat allemaal komt doordat ik op mijn 7e meeging naar mijn opa kijken die opgebaard lag, zonder uitleg niks mijn ouders waren van de seksuele revolutie die hadden andere prioriteiten, hup mee jij naar opa, iedereen in tranen daar al die ooms en tantes , neven en nichten en dat zijn er veel hoor , ik keek eens naar hem en raakte hem aan : shock totaal , het leek wel een vrieskip, ik schudde wat aan hem en schijn geroepen te hebben "Nu wakker worden hoor nu is het niet leuk meer" . Ik was echt totaal overstuur. Niemand had er namelijk ook maar even aan gedacht om mij uit te leggen hoe dat nou was , een dood opgebaard iemand, of wat dood zijn nou eigenlijk in hield.
En ik ik vond het niet leuk, mijn opa die was niet koud, die was niet zo in en in wit, die lag nooit zo raar stil.....
Jaren later ging mijn andere opa dood mannen zijn duidelijk het zwakke geslacht bij ons in de familie. Sindsdien heb ik toch nog behoorlijk wat mensen opgebaard gezien (helaas) maar telkens vond ik het vreemd. Zo anders waren ze dan, zo niet meer hoe ze waren. Ik kan er nu wel wat beter mee omgaan dan jaren terug trouwens maar wennen doet het nooit.

Ik typte net "opgebaard" in op google want zocht een "leuk" plaatje bij dit stukje. klik op afbeeldingen en kom bij allemaal opgebaarde mensen terecht , echte, ik werd dus even niet lekker , ik zei al kan daar dus niet tegen, echt niet en al zeker niet kinderen en zo. En sommige zien er werkelijk doodeng uit, echt gruwelijk gewoon (moordslachtoffers en zo) , nou dus maar even een ander plaatje gezocht ....het is ook echt nooit in me opgekomen dat mensen hun dierbaren opgebaard op internet zetten maar ja misschien is het voor de meeste wel de meest normale zaak van de wereld.