28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

10 euro


Toen N naar het voortgezet onderwijs ging hadden we al snel door dat hij enige motivatie nodig had om te presteren. Voor elke 9 of 10 beloofden we dus tien euro.

Zo gezegd zo gedaan. 
Mijn zoon Y vond dit jaar dat dat dus ook voor hem moest gelden. Ja,  dat is natuurlijk ook wel zo, wat je voor de een doet moet je voor de ander ook doen.
We zijn nu 4 weken verder en dit heeft me reeds 40 euro gekost bij zoonlief.
Werkt het bij N niet echt als stimulatie middel bij Y wel want hij weet er wel raad mee, met die euro's, en heeft al snel door dat hoe meer geld je hebt, hoe meer leuke dingen je kan doen of kopen. Daarbij leert hij makkelijk, dus snel verdient. 
Toen ik vandaag weer 20 euro moest betalen zei hij dan ook (de slimmerik) : " je gaat niet over een paar weken of maanden zeggen dat je dit niet meer doet want dat is niet eerlijk".
Nee, dat had ik ook al bedacht dat dat niet eerlijk zou zijn dus het is afwachten maar ik ben bang dat me dit een hoop eurootjes gaat kosten dit jaar.
Ach, het heeft ook zijn voordelen want mijn dochter, die normaal niet aan het leren te krijgen is,  is hevig gestimuleerd door dit systeem en heeft reeds 3 tienen binnengesleept. En dit is toch een stuk makkelijker dan steeds maar ruzie met het kind te moeten maken dat ze eens moet gaan leren.....wat ze dan weer niet doet .......en wij dus weer ruzie krijgen.........ik gestresst ben en zij overstuur.......nee, dan is dit voor mij een heerlijke relaxte methode .
Ik had het al eens geprobeerd met 1 euro maar daar doen ze het niet voor, begrijpelijk ook wel want wat krijg je tegenwoordig nog voor een euro? En dan moet je wel heel veel tienen halen voor een Nintendo/MP3 speler/PSP/mobieltje  bv, dan ben je al zo oud dat je hem niet meer wil. Van mij hoeven ze geen krantenwijk te gaan doen ik heb liever dat ze goed leren en hun tijd daarin duwen ipv in een krantenwijk, ik betaal ze voor studeren zodat ze een goede opleiding gaan doen en later zichzelf kunnen  bedruipen en het liefst goed want geld maakt niet gelukkig maar het is wel verdomde handig.
Niets is voor niets in dit leven en niets krijg je zomaar dus dat is een goede les dat je moet werken voor je geld en voor je spullen, je kan ze er niet vroeg genoeg aan laten wennen.
En of dit nou wel of niet pedagogisch verantwoord is interesseert me geen moer , het werkt en dat telt. Vandaag was vestival op school , optredens dus van kinderen.

Mijn dochter (jongste) deed ook weer eens voor de tigste keer mee . Wat ik zo opmerkelijk vind is dat ze zo relaxed eronder is , maakt haar allemaal niets uit die gaat gewoon staan op een podium en zingt, danst of het dagelijkse routine voor haar is.
Ik weet dat ik vroeger daar veel te verlegen voor was, als de juf/meester me een beurt gaf in de klas en iedereen keek, kon ik wel door de grond zakken, laat staan op een podium staan.
Nee, ik deed dat op mijn kamer , deur dicht, haarborstel in de hand, elpee op (jee wat klinkt dat nou weer middeleeuws, elpee..) en maar mee blèren en dansen. De Grease periode was het heftigst geloof ik, overal posters van John Travolta en sommige van Olivia Newton John en dan maar net doen of je met John Travolta aan het zingen was hahahha. Maar NOOIT voor publiek natuurlijk.
Mijn dochter niet die doet dat even en commandeert er vrolijk op los (het kind heeft leidinggevende capaciteiten zullen we maar zeggen) naar de andere kinderen hoe ze het moeten doen . Tot slot nog een lied van de hele klas en toen konden de ouders weer naar huis. 
De vervangende meester Karel had de boel niet echt onder controle geloof ik want het was een drukke ongecontroleerde toestand.

Mijn kids gaan vanavond naar Weert, het is kermis in Weert. En kermis in Weert is niet hetzelfde als kermis in Harderwijk. In Weert wordt de hele stad afgesloten en staat de hele stad vol met kermis, ik geloof zelfs dat het tot een van de grootste kermissen van NL behoord en de goedkoopste ook. 
Iedereen gaat daar ook naar de kermis, jong en oud. Scholen hebben vrij maandag en dinsdag omdat er kermis is en de kermis wordt op woensdag met vuurwerk weer afgesloten, kortom een hele happening. Dus mijn kids hebben geluk dat het net in hun weekend bij pa valt.
Ik mag van mijn lief weer heerlijk cocoonen op de bank terwijl hij op en neer rijdt naar Weert.
Dat is nog eens verwennen.