28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Onder en boven de rivieren...


Voor wie het nog niet wist: ik ben een rasechte rooie Limburgse.
En dat zorgt soms nog voor enige consternatie hier......want de taal is niet altijd helemaal hetzelfde.
Vooral mijn jongste dochter had daar nogal last van in de eerste week van school:
Juf mag ik een gum (zachte g)
Een wat??? vroeg de juf
Een gum, zei dochter
Wat? zei de juf (duh luister dan ! dacht dochter)
gum, zei mijn dochter weer
Ohhhhhh een GGGGGum (heel harde g) zei de juf???
Ja dacht mijn dochter dat zeg ik toch al de hele tijd??? (raar mens dacht ze nog ) (inmiddels is de zachte g helemaal weg bij dochterlief)

Maar het is hier dagelijks nog wel aan de orde:

  • Hajje zeggen we als we doei bedoelen. Haaien zwemmen in de zee zeggen de boven de rivieren dan...haha hij is leuk

  • Pudding...?pudding ??? das VLA hoor zegt lief dan. Nou wij noemen dat pudding in Limburg en bij vla(ai) hebben wij andere associaties.

  • Ik ben van Weert , nee zegt lief je komt UIT Weert.

  • Watblief? Nou dan kijken ze je helemaal aan of ze het in Keulen horen donderen..Watblief? Wat zeg je? zo moet het volgens hun en niet watblief?

  • Leg maar in de ijskast .... Hoe vaak ik dan niet iets in de vriezer vind... Wij bedoelen gewoon de koelkast als we ijskast zeggen en diepvries dat is bij ons de ijskast hier, volgen jullie het nog ??

  • En dit is nog een overblijfsel van 12 jaar in Frankrijk wonen: Als ik de telefoon opneem zeg ik hallo??? Dat doet iedereen in Frankrijk namelijk omdat degene die opneemt ervanuit gaat dat je wel weet naar wie je belt en het dus niet nodig is je naam te zeggen...Dus ik neem nog altijd op met hallo....en hoe vaak men dan niet zegt "Is je moeder thuis ?" Omdat ze gewoon niet verwachten dat een net opgevoede Nederlandse vrouw zichzelf niet voorstelt aan de telefoon of zo.


Q dayOm 6 uur stonden we naast ons bed mensen, 6 uur , en het is dan al licht ...ja dat wist ik niet want ik sta nooit om 6 uur op.
Nu dus wel, tafels naar buiten , huppakee , alle zooi die we nog hadden liggen en gaan met die banaan.
Nou ja veel zooi hadden we niet meer want we hebben een jaar geleden alles verkocht op de koninginnemarkt en in een jaar tijd hebben we natuurlijk niet zoveel zooi verzameld dat we weer aan de slag konden. Maar wat oude boeken, kinderboeken, knuffels, glaswerk dat soort dingen hebben we allemaal kunnen verkopen.
Het was KOUD ! En REGEN ! En om 3 uur hebben we de boel opgeruimd want toen hadden we er echt geen zin meer in. Het was genoeg geweest ...en een volk op de been zeg, Zoveel mensen door de regen , brrr om zooi van een ander te kopen , je moet er maar zin in hebben...

Het is weer voorbij, we hebben nu maar liefst TWEE weken vakantie , tenminste de kids hebben 2 weken vakantie . En wij dus ook een beetje , kuch kuch.
Vandaag gaan we inslaan , je wil niet weten wat 7 kids kunnen eten........