28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

MRI


Mijn schat is onder de MRI geweest vandaag om half 5. 

Half 5  is een leuke en makkelijke tijd als je nog 5 kinderen hebt die om half 6 naar de avond4daagse vertrekken en 1 naar de judo om 6 uur.
Dat heet racen tegen de klok.
Eten maken, ondertussen telefoontjes beantwoorden die belangrijk zijn, kids aan tafel zetten met een pan macaroni a la Ilse, mijn lief naar het ziekenhuis brengen, tafel afruimen en snel mijn lief weer ophalen uit het ziekenhuis. 
Kijk eigenlijk ga ik dan liever mee met zoiets en hou zijn handje vast. Maar ergens denk ik toch ook wel weer dat er raar wordt opgekeken als een 105 kilo wegende (pure spieren overigens), grote, 1.90 mtr lange gespierde man zijn handje laat vasthouden tijdens een MRI. Dat probleem lost zich overigens vanzelf op want je mag toch niet mee naar binnen maar zou het wel hebben gemogen dan denk ik niet dat we het gedaan zouden hebben want die stoere brede vent van me kan een MRI wel alleen af.
Anyway het is niet gebeurd, hij ging alleen, ik reed op en neer om hem te brengen/halen en ging toen 7 hongerige kids met macaroni vullen en erna nog als toetje chocolade soesjes.
Snel voor iedereen snoep en drinken klaarleggen en toen konden ze vertrekken. Nyah werd opgehaald dus dat was zeer handig voor mij en zo liep alles toch nog goed af en was het eigenlijk zo gepiept. 
Morgen loop ik ook mee (dochter blij) en dan is het lekker rond een graad of 30.......puf puf.
Mijn maandelijkse ongemak komt er weer aan dus een ieder zij gewaarschuwd! 
Loop me niet in de weg grrrrrr.


Vanochtend heb ik mijn kinderen uit een coma moeten halen, totaal total loss. Gisteren hebben ze nl voor het eerst de avond4daagse gelopen en dat in combinatie met later naar bed (veel later naar bed) maakt dat ze MOE zijn.

Gisteravond ging het al zonder morren naar bed zei de oppas en sliep meteen! 
Terwijl wij in vergadering zaten met de gemeente over de indeling en beheer van de landgoedkavels.
Ik ben echt van mijn stoel gevallen van verbazing! Het hele gedoe rondom dat gebied is ontstaan doordat er dassen zitten in dat gebied. Oké denk je dan: Dassen. Ik denk als men in een heel gebied zoveel toestanden veroorzaakt we het hebben over een paar honderd dassen?
Niets is minder waar we hebben het over een gezinnetje, pa Das, ma Das met hun kindertjes.
Inmiddels zijn pa en ma Das al bejaard denk ik want men is al tientallen jaren bezig hierover.
Ze hebben het hele gebied bedacht een aangepast voor de das, nog net geen luxe 5 sterren woninkjes voor ze gebouwd. De bedoeling is dat we weiland hebben wat niet te hoog en ook niet te laag gras heeft, de ideale hoogte en begroeiing voor de familie Das, om dit te creëren mag je 1,5 koe of schaap in dit weiland zetten, nou dat wil wel lukken die ene maar die halve daar heb ik nog vraagtekens bij. Dus zijn er boeren die een half schaap hebben wij houden ons aanbevolen.
Maar waar dassen zitten is een bijzondere natuur schijnbaar en dat moet in stand worden gehouden, daar ben ik het mee eens. Men moet dan niet met 2 maten meten en op andere plekken waar de das ook zit en 1200 woningen worden gebouwd dan maar denken, hier gaat zoveel geld mee gemoeid, laten we hier onze mond maar houden.....
Ik vind het prima dat men de natuur scherp in de gaten houdt en dat men uitstervende rassen bewaakt maar soms kan men ook schielijk overdrijven.
Als ik bv de mensen van de dierenbescherming hoor zeggen dat men niet meer met levende wormen mag vissen omdat de worm anders gestrest is als ie aan het haakje wordt gedaan dan vraag ik me werkelijk af of we nog normaal zijn. Hele vergaderingen over een gestreste worm wel of niet. Kijk je moet ook niet overdrijven of doorslaan denk ik dan.