28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Ik heb het gedaan, we hebben het gedaan


Ik heb het gedaan, eindelijk.
De hele week was ik het aan het uitstellen, elke dag weer maar vandaag heb ik het gedaan.
Mijn administratie.
Wat heb ik er toch een hekel aan bah maar het rare is dat ik er naderhand altijd een voldaan gevoel over heb dat het klaar is.

Ook heb ik besloten met mijn lief samen,  dat het gedaan is met het niksdoen van de jongens.
De meiden helpen geregeld met vaatwasser in en uitruimen maar de mannen doen 1x per dag de hond, of zitten dan bij de Dirk met een blikje drinken en doen net alsof ze de hond doen, en verder niks. Wij zijn hier (zo voelen we het) een beetje de hele dag in de weer om de heren te voeden, achter hun gat op te ruimen en de heren die entertainen zichzelf vnl en de rest van het gezin bestaat niet, ze zijn alleen op de wereld.
Hangen dat kunnen ze,  goed zelfs , op de bank, bed of grond , hangen en Xboxen en tv kijken en slap ouwehoeren ja dat kunnen ze, af en toe een liter drank naar binnen slurpen, snoep , chips en andere geneugten,  dat hoef je ze niet te leren.
Maar vandaag zijn ze boodschappen gaan doen (onder begeleiding van mijn lief) en moesten ze zelf verzinnen wat ze gingen koken vanavond (ja dat word eens tijd nietwaar dat die mannen leren koken, kunnen ze op hun 16e nog mooi een paar jaar voor het eten zorgen voordat ze uit huis vertrekken) .
Nou,  in de supermarkt: zetten we de kar in het midden van de winkel (want hoe oncool is het om met een kar te lopen) en rennen vervolgens steeds met 1 ding weer terug richting kar om die te vullen met alle benodigdheden voor tortilla's , lekker handig en logisch allemaal.
Bij de kassa staan de twee  14- jarige lummels met de armen over elkaar te staren naar de juffrouw en denken dat die boodschappen vanzelf op de band springen , lief instrueert ze dus om de boodschappen op de band te leggen en eenmaal aan de andere kant van de band staan de heren weer te wachten tot lief het even in de tas doet. Juist ja,  niet dus.
"Heren in de tas doen" wordt ze toegefluisterd door lief , wat ze gehoorzaam doen who am I kidding , ze doen het omdat het moet maar met veel gezucht en gesteun en rollende ogen en vervolgens richting uitgang lopen, zonder tas, want we gaan echt niet met een boodschappentas over straat lopen, zo'n lelijk ding. We zijn geen nerds, duh......
Wel dus geen nerds maar wel sjouwen ....zuchtend, kreunend, mopperend, strompelend komen ze met de boodschappen thuis, waar ze te horen krijgen dat het uit de tas moet en vanavond in de pan hahahaahaha, horror vinden ze het , geen zin, moe (van de 50 mtr naar de Dirk) , kinderarbeid , belachelijk .
En straks als ze dan beginnen met koken mogen ze ook tafeldekken, afruimen, vaatwasser inruimen, aanrecht schoonmaken.
Wat zullen de schatjes slapen vanavond want zoveel beweging op 1 dag is natuurlijk echt VRESELIJK vermoeiend.

Pluspuntje : Op mijn blog KLIK schreef mijn zoon Yoni een reactie voordat ie wist dat ie dit allemaal moest gaan doen vandaag maar toch ik was er heel blij mee en gelukkig , en bijna , bijna zeg ik, had ik hem lekker laten hangen voor de tv ....... is het geen schatje ???