28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Doodzieke dochter 2


Gisteravond 10 minuten gesprek gehad van mijn dochter.
Ik wilde helemaal niet naar die 10 minuten gesprekken toe gaan want ze hadden goede rapporten en ach ze zijn toch al over maar de leraar vond het raadzaam dat ik toch even kwam.
Ja, ik dacht hij wil het vast hebben over die doodzieke dochter van me en het fijne weten van de ziektes die het kind momenteel allemaal met zich meedraagt.
Nou dat was niet helemaal waar.
Hij wilde het helemaal niet over die virussen en zo hebben want op school heeft ze er geen last van.
Op school is het een gezellig kind, die andere helpt, luistert (hebben we het over dezelfde? vroeg ik nog?) , lief , rustig, meegaand.
Kijk die woorden zijn nou niet direct de woorden die ik bij mijn dochter plaats.
Nee daar heb ik andere woorden voor dus ik was toch wel enigszins heel erg verbaasd dat het nog steeds zo'n engeltje is op school.
Enfin beter een draak thuis dan op school denk ik dan maar alhoewel....... ik gun het de leraar soms best hoor als ik met een knallende hoofdpijn op de bank zit.
Nee, ze heeft alleen een beetje last van het "ik heb geen zin in huiswerk" virus op school en ik doe het liefst de dingen snel en alleen die dingen waar ik goed in ben.
Ja tuurlijk ,  ik ook,  ik doe ook het liefst de hele dag dingen waar ik goed in ben.  nietsdoen bijvoorbeeld daar ben ik bijzonder goed in mensen, bijzonder goed in moet ik zeggen en internetten daar ben ik ook een ster in, my god wat ben ik daar goed in
Nu is dat nog allemaal niet zo erg als je klein bent want dan is het allemaal nog jong en onschuldig kan het alle kanten op maar mevrouw hier gaat naar groep 8 en dan krijg je een advies en een citotoets .
Vorig jaar had ze Havo/VWO advies en dit jaar TL/Havo terwijl ze makkelijk Havo kan halen op haar sloffen en misschien als ze flink haar best zou doen VWO want the brains heeft ze wel alleen de WIL niet ^&$#$@%^^&*@^%@$#$.
Nou en ik heb dus net een fiks gesprek gevoerd en gezegd dat als je een niveau hebt en niet beter kan, dan is dat zo maar als je beter kan en je krijgt een lager advies dat dat ZONDE is .
Dat dat heel erg zonde is want je krijgt geen herkansing volgend jaar.
En dat alleen maar omdat je geen zin hebt. (HORMONEN weg! weg! van mijn dochter kom over 18 jaar maar terug!)
De leraar zei ook dat ze dat advies alleen te danken heeft aan het niet plannen en maken van huiswerk en dingen afraffelen, snel snel iets maken en snel snel antwoorden bij toetsen omdat we geen ZIN hebben de hele vraag te lezen. En dat ze dus gewoon daar aan moet werken en haar advies Havo/VWO dan weer terug kan halen volgend jaar.
Pfffffffffffffffffffff wat een leuk jaar gaat dat worden mensen.
Volgend schooljaar moet ik het hele jaar als een soort van gendarme hier door het huis paraderen, agenda controleren of het huiswerk erin staat, en controleren of madame het maakt en leert.
Oh,  dit word zo'n gezellig jaar.
Ik heb dit jaar een paar keer overhoord en als ze dan tig keer naar boven was gestuurd om te gaan leren en ik begon dan eindelijk te overhoren en ze wist dan iets niet......dan lag het aan mij want ik stel de vraag ook zo DOM dat zou niemand snappen. DUH.
Dit even om een inzichtje te geven in wat mij te wachten staat volgend schooljaar.
Ik kan het kind wel doorelkaar rammelen, doe iets, leer, doe je best, DO CARE !!!!!

Toen ik thuiskwam en dit dus zei moest ze huilen want ze was er 100% van overtuigd dat ze gewoon Havo/VWO advies had. Tja en dan denk ik,  kijk ze wil wel alleen ze wil er geen moeite voor doen. Dierenarts wil ze worden , nou ik kan er me nog niks bij voorstellen want dan moet je me toch een partij leren.........
Help me mensen geef me de kracht om het kind het jaar door te krijgen en zend ZINenergie naar haar , zin in leren energie , tonnen, alles wat je kan vinden..........AUB.


Mijn dochter verstaat geen Nederlands meer.
Of ze is doof kan ook natuurlijk.
Dat moet nog onderzocht worden.
O ja en ze is besmet met een heel vervelend virus, nee,  niet de Mexicaanse griep.
Nee, het is het "ik klaag de hele dag virus"
En de dr wist het niet zeker maar er zijn ook tekenen van een ander virus(sen) die de hoek om komen steken zo af en toe .
En dat is het "ik weet alles beter virus" 
En het "ik hoef geen huiswerk te maken virus"
En het "kan me geen bal schelen virus" (de laatste is een taaie donder hoor )

En al die virussen bij elkaar tezamen met haar doofheid maken dat ik deze week meerdere blaadjes heb moeten ondertekenen van "vergeten" huiswerk.
Dat vanochtend de spiksplinternieuwe Birkenstocks aan stukken waren gereten door Bettie omdat ze niet hoort al 2 weken lang dat ik zeg dat ze die schoenen in de kast moet zetten als ze naar bed gaat.
Maakt dat G helemaal gek werd aan tafel zojuist want "de vis was niet lekker , de wortelen lusten we niet, tomaten ook niet en erwten al helemaal niet" maar ja ze kan er niets aan doen de arme schat dat komt door het "klaagvirus" natuurlijk.
En dat ze dan gewoon heel onverschillig 50 euro op mijn bureau smijt voor de Birkenstocks en ze zelf wel nieuwe koopt , allemaal de schuld van dat virus natuurlijk.
En als ze dan tussen half 6 en 6 uur thuis moet zijn en om 18.20 uur thuis moet komen komt het jokvirus nog even om de hoek kijken of de doofheid kan ook want ik had dat helemaal niet gezegd ik had gezegd om 18 uur wegfietsen...
En ja dat het op 5 minuten afstand ligt het zwembad en zij er 20 minuten over doet dat is niet haar schuld ze kan niet hard fietsen want ze heeft ook nog lichamelijke gebreken, ja het is een kneusje het kind, zo zielig.
Buikpijn als ze groenten moet eten, en pijn aan haar been (hij moet geamputeerd worden denk ik) als ze naar huis moet fietsen.
En dat been geneest op miraculeuze wijze als ze naar haar kamer wordt gestuurd want dan kan ze me er toch een partij mee stampen op de trap en op zolder....vreemde ziekte ik zeg het u een vreemde ziekte.

Het kind heeft het zwaar lieve mensen, heel zwaar.
Dus ik denk dat ik een stichting ga opzetten 'Red Kyla' want waarom zou ik me druk maken over kinderen in Afrika als ik een doodzieke dochter thuis heb? 
Dus medelijden mensen , medelijden, steun Kyla , help Kyla de wereld door en bid met mij dat het hier geen doofheid betreft en dat er snel een medicijn op de markt komt voor die virussen.
Enne het is niet besmettelijk heeft de dokter me gezegd dus u kunt gerust komen het is veilig hier. 

Donaties, reisjes om de ouders te ontlasten en fruitmanden zijn welkom.Mijn kinderen lezen de "Hoe overleef ik"  reeks.
Hartstikke leuke boeken voor de kids schijnbaar want ze lezen ze allemaal in 1 ruk uit.

Hoe overleef ik mijn ouders. (gewoon zo maar gekocht voor allemaal)
Hoe overleef ik zonder vrienden (mijn zoon voor zijn goede rapport)
Hoe overleef ik zonder liefde (sinterklaas voor allemaal)
Hoe overleef ik de brugklas (mijn stiefzoon toen ie naar de brugklas ging)
Hoe overleef ik mijn eerste zoen (mijn zoon toen ie een vriendinnetje kreeg)
Hoe overleef ik mezelf (die had ik mijn middelste dochter kado gedaan , hint die ze niet begreep)
Hoe overleef ik mijn vakantie (toen we op vakantie gingen)
Hoe overleef ik een gebroken hart (toen vriendinnetje het uitmaakte)

Maar ik vraag me nu af , wanneer komt het boek uit voor ons?
Hoe overleef ik mijn kinderen en in het bijzonder pubers???????
Hoe overleef ik de mexicaanse griep?
Hoe overleef ik de crisis?
Hoe overleef ik zonder chocolade?
Hoe overleef ik de zomer zonder op vakantie te gaan?
Hoe overleef ik sleur?
Hoe overleef ik de ex heks?

Francine Oomen eat your heart out, er zijn nog mogelijkheden voor volwassenen!
Ik ga bovenstaand boek maar eens lezen , stress is er namelijk weer genoeg.


Hip


Mensenlief wat ben ik hip. Niet een beetje hip nee überhip.
Ja hoezo vraagt u zich af , nou ik twitter.
En ik twitter meteen goed hè? Ja als ik iets doe, doe ik het ook meteen grondig.
Ik heb er een avond op zitten zwoegen maar ik weet nu hoe het werkt , ik kan zelfs mijn achtergrond veranderen (thnx Laura).
Ik heb ook al getwittert en zit op Twitpics , ben aangesloten bij Twirl (alhoewel ik nog niet weet waar dat nou goed voor is maar ik ben het :aangemeld) , ik kan direct message-n, ben al aan het kijken op Twubble, Twitscoop, en ik ontdek het Tweetbeep, Twitterlocal, Twitturly, Tweetstats, Twiddeo.
Zo enne volgt u me nog een beetje??
Je zou er bijna een nieuwe van Dalen voor aanschaffen want ik kan al die woorden nergens vinden en de spellingscontrole, herkent ze ook al niet.
En nog beter: onze Alex, Willem voor de vrienden,  die heeft mij toegevoegd , onze Alex die volgt mij op Twitter, ja hij is ook hip onze Alex. Ik had liever Maxima gehad maar die heeft het dus nog niet, jammer.
En voor de rest heb ik al wat blogvrouwen gevonden die nog hipper zijn dan mij want die zaten er veel eerder op, op Twitter.
Nu heb ik ook al gemerkt dat je niet teveel mensen moet toevoegen want dan heb je een dagtaak aan het lezen van al die tweets die ze sturen. Of heet dat twits? Hmmm ik ben er nog niet helemaal zoals u kan zien.
Maar ik TWITTER. 
Have a nice day, people.... ja ik doe het even in het engels want Barack Obama leest ook mee en is zo sneu als ie het niet begrijpt natuurlijk en het is lekker hip of course om er wat engels doorheen te gooien once in a while ;),  bye bye folks, of nee:  Twit Twit.