28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

O jee


Word ik net gebeld door M of ik even foto's kan maken morgenochtend van haar en nog 2 creatieve geesten. Uh... okeee,  hoorde ik mezelf zeggen. 

Dan schiet het door me heen, dat IK,  de beroepsfotograaf,  niet weet waar mijn toestel ligt. 
Weet ik nog wel hoe dit toestel werkt, (heb het immers pas en nog weinig mee gedaan)? Accu even nakijken of die nog vol is en waar ligt die oplader? Flits zoeken voor het geval het binnen moet, oooohhh.... ik kan ie verd... flits niet vinden.
Ik die graag dingen fotografeer die niet bewegen, niet ademen en niet praten en een mening hebben....
Ik ben een lifestyle fotograaf, geen portret fotograaf. Verwachten die kunstenaars nu ineens iets heel aparts en creatiefs? Pfff,  zweet breekt me uit, ik heb al weer in geen tijden meer gefotografeerd.... 
Ik ken mezelf, ik moet eerst altijd een tijdje weer bezig zijn wil er weer een beetje inspiratie bovenkomen. 
En ik fotografeer landschappen, huizen, interieurs,voorwerpen, details, winkels, meubels maar eigenlijk zelden mensen.
Als ik al mensen fotografeer dan het liefst mensen die niet weten dat ik ze fotografeer omdat ik dan een natuurlijke foto krijg. Ik heb die gave niet die sommige fotografen hebben om mensen op hun gemak te stellen en natuurlijk op een foto krijgen. Ik hou van lekker zelf bezig zijn zonder anderen erbij. Deze kunstenaressen hebben al helemaal bedacht hoe het moet worden en voldoe ik dan wel aan hun verwachtingen, kan ik het waarmaken?
Als het niets wordt, nou dan is het hun schuld natuurlijk, niet de mijne, hadden ze mij maar niet moeten vragen, ik die geen mensen fotografeer. (dit is om mezelf al in te dekken)
;)


BBC Three is de hippe poot van het Britse mediabedrijf BBC. Met de nieuwste films, series en docu's probeert BBC daarmee de jonge Britten te bereiken.Ze hebben een  real-life serie Young Mums' Mansion, waarin tien alleenstaande moeders met hun kinderen de intrek nemen in een gigantisch landhuis. Daar moeten ze zich vermaken, werken, koken, praten, daten, de confrontatie met hun ex aangaan en vooral heel veel ruzie maken. Een soort Vrouwenvleugel in het echt.

Ben benieuwd wanneer ze hier zoiets gaan uitzenden.

Snik


Ik voel het al een paar dagen , het komt er weer aan... Het begint meestal met een kort lontje een week van te voren zo'n beetje. Dat korte lontje houdt een dag of twee aan en slaat dan plotsklaps om in overgevoeligheid voor alles. Die overgevoeligheid duurt een dag of 4, dan jank ik wat af. Vader en dochter treden op samen op tv en omhelzen elkaar en jawel hoor daar komen de waterlanders, snik snik wat een emoties op tv...??? Er hoeft maar iets zieligs,  aangrijpends of zelfs gewoon maar een mooi moment tussen 2 mensen of zo en ik jank al. Slapen word een probleem, veel wakker in de nacht en onrustig slapen. Dan komen de lichamelijke klachten, pijn aan je borsten, in je rug,  en een pukkel ter grote van de Himalaya ergens midden in je gezicht, nooit maar dan ook nooit zit ie eens ergens onder je kin of onder je haar verstopt zodat niemand hem ziet.  Nee, midden ergens in je gezicht en als je heel veel pech hebt midden op je neus! Die neus van mij is een wipneus en als je daar dan een pukkel hebt zitten lijkt ie nog meer te wippen, horror.  Maar na dit, deze week van voorbereiding, komt het meestal wel en vaak eerder maar nooit later. Als het er is dan is het ook geen pretje dan verga ik de eerste dagen van de buikpijn en dan moet je me echt niet lastig vallen want dan is dat kleine lontje ineens weer terug. En elke maand keert het terug, ook zo leuk.  Het heeft ook een naam:  PMS. 

Dit is alvast een waarschuwing...om het even duidelijk te maken de pukkel is er al...