28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Beach, romantiek en crocs.Vrijdag: We hadden de hele dag een prive chauffeur die ons alle mooie plekjes en bezichtigingen op Bali heeft laten zien, niet alles natuurlijk maar het begin is gemaakt. Eerst zijn we voor ons beide een sarong gaan kopen want zowel man als vrouw mag geen tempel betreden zonder sarong (soort van pareo, voor degene die ook niet weten wat een pareo is: een omslagdoek tot op je enkels). Die eenmaal uitgezocht gingen we op weg. Je mag ook niet naar binnen als je menstrueert maar hoe wil men dat nou controleren???
Er zijn op Bali 20.000 tempels, die willen we natuurlijk niet allemaal bezoeken maar wel de paar grootste. Vrijdag hebben we er in ieder geval al 5 gezien inclusief de koningsgraven, en het prachtige giga design vakantiehuis van de allereerste president Soekarno wat nu helaas onbewoond is maar nog steeds zeer goed onderhouden.
Overigens is een auto met prive chauffeur hier niets buitensporigs maar heel normaal (niet duur ook) , elke toerist die zijn leven lief is heeft er eentje want het verkeer is hier echt heel erg....nog nooit heb ik zoveel scooters gezien en scooters met hele gezinnen erop, kinderen van amper 1-2 jaar staan tussen de benen van pa en ma voorop de scooter en die rijden echt hard.
We hebben de prachtige rijstvelden gezien , de armoede ook helaas.
Er is een dorpje Trunyan waar nog echt de Balinese wonen die totaal afgesloten zijn van de buitenwereld, je moet er per boot naartoe het ligt aan de andere kant van het Batur meer en daar worden de mensen niet begraven of verbrand zoals in de rest van Bali maar gewoon opgebaard buiten in de natuur en dan door wilde dieren meegenomen. Gruwelijk.
De arme Balinezen in de rest van Bali worden begraven en als men er dan een stuk of 30 heeft worden ze weer opgegraven en alsnog gecremeerd, ook niet echt een prettig idee, alleen als je geld hebt wordt je gecremeerd in je eentje.
Aan het einde van de dag hebben we gedineerd op het strand van Jimbaran bij de meest mooie zonsondergang van Bali met de meest verse vis die je maar kan krijgen (en zelf mag uitzoeken), onnodig te zeggen maar het was ZEER romantisch en overheerlijk.
Het was een vermoeiende maar zalige dag.

Zaterdag: Dagje zwembad ingelast omdat we echt moe waren van de vorige dag en omdat het een heel warme dag was en omdat we nog steeds rond 2-3 uur 's nachts wakker worden en dan ook echt klaarwakker zijn om pas weer rond 6 uur in slaap te vallen en dan vervolgens om half 10 het idee te hebben dat je midden in de nacht opstaat (dankjewel Jetlag).
Wel nog een uur goed bezig geweest in de fitness van het hotel want je moet toch iets aan beweging doen...en toen douchen, aankleden en Kuta in.
Een grote stad met HEEL VEEL winkels waar vooral veel shit word verkocht en net als in Turkije veel neptroep maar ook een grote straat met internationale winkels zoals Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Gucci, Burberry en een mega Crocs store.
Nu weet iedereen dat ik geen Crocs fan ben maar hier werd ik zelfs helemaal wild. Hier hebben ze namelijk niet alleen die vreselijke crocs klompjes maar ook de meest gave slippers etc....zelfs telefoonhoesjes om om je nek te hangen , zo cool, meteen voor de meiden maar wat gekocht is echt te leuk voor woorden en G nog twee paar slippers en ikzelf zei de gek.
Erna een hapje eten in de Ocean Beach Club Lounge, gaaave tent, en toen na veel loungen weer terug naar het hotel waar we nu aan het internetten zijn om ook even de Telegraaf pagina te bekijken want geen NL krant te vinden hier.
Tot snel luitjes en Els we hebben het nu wel naar onze zin hoor gelukkig en Nee ze mag Guusje niet hebben, haha, leuk om een berichtje van je te ontvangen hier in Bali....groetjes aan Frank.Iedereen bedankt voor de leuke berichtjes en reacties trouwens...