28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Femke Halsema

Vond dit op de blog van Femke Halsema:

Ken je Louis Vuitton? Maker van foei-, maar dan ook foeilelijke tassen. Multinational met een jaarlijkse omzet van ongeveer 18 miljard dollar en een winst van 3,5 miljard dollar. Superkapitalist die er niet voor  terugdeinst om kleine kinderen voor veel te veel geld als smakeloze Paris-Hilton-kopieën aan te kleden. Die zijn veel te dure en foei-, maar dan ook foeilelijke tassen in Chinese Sweatshops laat produceren door onderbetaalde en uitgebuite arbeiders. Precies die Louis Vuitton! Die Louis Vuitton heeft het in zijn hoofd gehaald om de jonge kunstenares Nadia Plesner te vervolgen omdat zij een vrije imitatie van zo?n foei-, maar dan ook foeilelijke tas gebruikte om de aandacht te vestigen op het humanitaire drama in Darfur. Zij dacht, als zij een klein zwart jongetjes nou eens tooide met Paris Hilton-hondje en foei-, maar dan ook foeilelijke Vuitton tas, er misschien eindelijk eens aandacht voor Darfur zou komen. En ze maakte de prachtige bovenstaande tekening. Nou dat heeft ze geweten. Meneer Vuitton eist van haar 5000 euro voor elke dag dat haar tekening nog te koop is. En nog eens 5000 euro voor elke dag dat zij de dreigbrieven van meneer Vuitton op haar site afdrukt .

Ik zou zeggen: meneer Louis Vuitton kan mijn rug op! Ik pleit voor een consumentenboycot (waarmee ik overigens direct na mijn geboorte mee ben begonnen). En blogvrienden, verspreid deze prachtige tekening van Nadia Plesner op internet!


Fragmenten uit de realityserie Dames in de dop waarin 9 Hollandse meiden (heel erg ordinair) hun schokkende kennis aan de meest basale kennis demonstreren:
  • Anne Frank? Heeft die niet Idols gewonnen? Komt ze zelf haar boek promoten? Goh heeft ze daar tijd voor dan?'
  • 'Balkenende? Wie is dat?'
  • (foto van Balkenende) 'Harry Potter?'
  • Hoe schrijf je nota bene? 'Notabelen'
  • Fragment van Beethoven krijgen ze te horen: 'Andre Rieu?'
  • Vraag: Een vierkant heeft hoeveel zijdes 4 of 20? ' Dat is een strikvraag het antwoord is 5'
Zomaar even wat quotes van de dames uit de serie.
Ooit aan het begin van het informatietijdperk geloofden velen dat het toegankelijk maken van kennis voor iedereen domheid zou uitroeien.
We zijn op weg. Alleen terug naar af. Nog even en domheid roeit kennis uit.

Bron: Milco Aarts