28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

ZwakIk heb een zwak voor kinderen maar in het bijzonder voor donkere kinderen. Waar het vandaan komt? Geen idee!!! Als ik zo'n kleine bruine poeperd zie dan smelt ik. Dit zijn een paar van de kinderen die we in Namibie zijn tegen gekomen en ik dan ook direct uit de armen van de persoon trok die ze op dat moment vast had.... Het ergste vond ik dan nog wel dat er ook kinderen bij zijn die wees zijn, kinderen die wel een vader of moeder hadden maar die vroegen of we hun kind aub wilde meenemen omdat ze er niet voor kunnen zorgen, kinderen die aids hadden.... Ik kan niet uitleggen hoe je dat aangrijpt, je ziet het vaak op tv bij acties van SOS Kinderdorpen of Orange Babies of andere goed doelen en dan denk je: "Oh, wat een schatje" maar het is de ver van je bed show en een uur later denk je er niet meer aan. Als je daar bent en ouders vragen je hun kind aub mee te nemen dan sta ik te janken en wil dat kind ook meenemen maar voel ook de pijn die de ouders op dat moment voelen. Ik wilde ze allemaal wel meenemen maar het kan niet, je hebt geen papieren , het is illegaal, het is mensensmokkel. De frustratie is groot op zo'n moment en je wil helpen maar waar moet je beginnen? Je kan er 1 helpen en al die anderen dan? Kinderen die aids hebben en die hier een toekomst hebben maar daar dood gaan. De regering die er niets of weinig aan doet en het niet wil zien lijkt het wel. We moeten iets doen en zijn er mee bezig wat dan en hoe dan. Dat ik er iets mee ga doen is zeker maar je moet zoveel mogelijk kinderen proberen te helpen niet 1 of 10. Dit kan nog even duren maar voor iedereen die nu al wil helpen:
http://www.orangebabies.nl/index.php?page=Donateur
Wie goed doet goed ontmoet!!!!!


Morgen komt de 2e film uit met Winky Wong. De eerste: Het paard van Sinterklaas, was een groot succes, het was een heel mooi simpel verhaal waar je echt door ontroert werd. Dus we zijn blij dat morgen eindelijk het vervolg komt en zijn benieuwd naar de avonturen van Winky Wong. Deze film is echt niet alleen voor kleine kinderen, ook oudere kinderen en volwassenen vinden hem mooi.

Het verhaal:

Sinterklaas is weer naar Spanje. Pas volgend jaar komt hij terug.In tussentijd mag Winky voor zijn paard Amerigo zorgen.Ze krijgt paardrijles op de pony Naf-naf, en tante Cor en oom Siem leren haar alles over het verzorgen van paarden. Winky vindt het allemaal fijn, maar toch kriebelt er iets. Ze wil zo graag op Amerigo rijden. Maar oom Siem en tante Cor vinden dat niet goed. Het paard is veel te groot.De maanden gaan voorbij en Winky leert steeds beter rijden - totdat er iets verschrikkelijks gebeurt... Winky is alleen op de boerderij als Amerigo ontsnapt! Ze racet op haar fiets de duinenen in, maar het paard is verdwenen. Wat nu?

28Dit boek moet je lezen, verhalen over aids in Afrika, heel erg realistisch, we hebben het zelf met eigen ogen kunnen aanschouwen in mei toen we in Namibie waren. Hier is niets in overdreven.