28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Dit meisje hebben we in Namibie ontmoet. Haar moeder is gestorven aan aids, haar vader wil haar niet, zij heeft ook aids, in Namibie heeft ze als ze geen hulp krijgt niet lang meer te leven, ze is 7 jaar maar niet groter dan een kind van 3 of 4 jaar.

zwemles


Mijn jongste heeft haar B diploma gehaald vorige week woensdag, dat maakt dat dit de eerste maandag sinds lange tijd is dat ik niet meer naar dat $#@%%% zwembad hoef, pffff. Heerlijk.
Woensdag had ik het ook al door maar vandaag nog meer. Niet meer als een gek, want altijd te laat vertrokken, naar het zwembad racen. Niet meer totaal gestresst naar de kassa hollen onderwijl een kind aansporend van "schiet op schiet op je komt te laat" ( ja doei door wie?). Om dan uiteindelijk totaal bezweet in zo'n hokje te belanden van 34 graden waar je je kind moet uitkleden, bikini aan , kleren aan (voor mee te zwemmen) en dan nog in de haast, want de badmeester komt ze al halen, die stugge waterschoentjes aan haar voeten krijgen. Ja doei liefie, goed je best doen, tot straks......... Met een rood hoofd, nat shirt van de stress, hitte en haast loop je uiteindelijk naar buiten om vervolgens na een uur je kind weer te gaan halen. In dat uur kan je niet naar huis is net te ver van het zwembad dus ga je boodschappen doen, dit is ook niet relaxed want natuurlijk is het dan heel erg druk die dag en ben je alleen maar bezig met op de klok kijken want je moet op tijd in het zwembad staan om je natte kind op te vangen.
Je hebt het gered, bent weer net op tijd en dan begint de ellende .... jij bent nog steeds bezweet en als er 100 kinderen kleddernat in het hok staan word het er alleen maar vochtiger en warmer op. In de zomer gaat het wel maar probeer een vochtig kind maar eens een maillot aan te trekken in de winter. Of sokken. Of een broek.
Uiteindelijk ben je dan blij dat je weer thuis bent en denkt dat hebben we weer gehad .... voor een week. Ik niet, ben er helemaal klaar mee en realiseer me dat vandaag nog eens , ben blij oprecht blij. En ik kan lekker op een bedje liggen van de zomer want met B verdrinken ze niet meer , toch?? Of wel??? MMmm toch nog maar in de gaten houden van de zomer...