28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

2 taligGisteravond met zoonlief (de kabouter op de foto) naar de voorlichtingsavond van het RSG geweest over het 2talig VWO.

Ik heb een goede indruk van de opleiding gekregen en Yoni was zelf erg enthousiast. Hij heeft nog een maand om zijn keuze te maken dus benieuwd wat die gaat worden.
Het is allemaal niet makkelijk voor die kereltjes om op 12 jarige leeftijd al zo'n belangrijke beslissing te moeten maken die toch belangrijk is voor de rest van je leven en loopbaan.
Daarbij speelt natuurlijk ook een rol dat ze toch het liefst bij hun vriendjes blijven dus dan word de keuze gewoon erg moeilijk als de vriendjes zich een beetje verspreiden naar 2 verschillende scholen.
Als je gewoon VWO doet kan je altijd nog van scholen switchen , mocht je de ene school na een jaar toch niet zo leuk vinden kan je naar de andere gaan maar dat kan in dit geval dus niet. Je kiest hier of voor 2talig of voor gymnasium en tussen deze 2 kan je niet gaan switchen na 1 of 2 jaar. Daarbij komt dat je van iedereen andere adviezen krijgt, de een zegt dat gymnasium beter is en de ander zegt dat 2talig beter is en veel meer van deze tijd dus wat te doen? Beide zijn goed en van beide is wel iets op of aan te merken , het is voornamelijk een kwestie van gevoel denk ik. Waar voelt het kind zich meer thuis en meer op zijn gemak. Meer is het niet. Daarbij kan het ook nog maar zo zijn dat een kind toch afhaakt in de loop der jaren en dan naar VWO gaat omdat het in de pubertijd zit en de motivatie er niet is of dat het toch te zwaar blijkt te zijn of dat het kind het nut er niet meer van in ziet van latijn of grieks of 2talig en besluit toch maar naar VWO te gaan. Het is een start en hoeveel er aan de finish komen en hoe is niet te zeggen. 
Als ouder wil je gewoon het beste voor je kind en wil je je  kind alle mogelijkheden geven maar het kind moet het uiteindelijk toch zelf willen. Over een maand weten we meer.