28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

40 en opnieuw beginnen


Ik heb een een hoop vriendinnen die allemaal rond hun 40ste opnieuw zijn begonnen. Sommige hebben zelf de knoop doorgehakt, sommige hadden een man die in een midlife crisis terecht kwam en zich weer 20 wilde of ging voelen en nog andere verloren hun man aan een enge ziekte.

Al deze vriendinnen wilden RUST na een toch wel moeilijke scheiding/periode. Dat lukte meestal ook aardig en allemaal zijn het zelfstandige vrouwen die goed in hun vel zitten letterlijk en figuurlijk totdat.......ze een nieuwe relatie krijgen. Daar begint de ellende, de exen kunnen deze mannen wel loslaten want in veel gevallen gingen ze zelf weg of was het een gezamelijke beslissing maar dat alleen zolang hij geen nieuwe relatie heeft. Op het moment dat ze merken dat hun ex weer gelukkig is ontpoppen ze zich tot vals kreng. De een belt dagelijks met een smoesje waarom exmanlief even moet komen en wacht hem dan op in lingerie (alsof hij daar nog gevoelig voor is) en hoopt dan ik weet niet wat. De ander fietst/rijdt dagelijks zo'n 50x langs hun huis om te zien wat hij met zijn nieuwe liefde aan het doen is/hoe ze wonen en leven. Een ander wil controle uitoefenen en beslissen wat de kinderen eten/doen bij vaders. Weer een ander zet de kinderen tegen hem/nieuwe vriendin op of onthoudt ze aan hun vader.
Of zoals bij een vriendin van mij geeft de kinderen alleen maar vieze kapotte kleding mee. Er is er zelfs een die haar 3 kinderen dumpte bij pa en ze maanden niet gezien heeft omdat ze dacht dat de nieuwe vriendin dan wel snel klaar zou zijn met hem. Wat drijft deze vrouwen? Verveling, eenzaamheid, wrok, jalouzie?Ze zijn in ieder geval niet gehinderd door enige vorm van intelligentie.
Conclusie: al deze vrouwen zijn gefrustreerd. Waarom? Misschien heeft nieuwe vriendin een betere baan, is ze geliefd bij kinderen, zelfstandiger, mooier, rijker, heeft mooiere borsten, kleding.....wie zal het zeggen? Vriendin van me vertelde gisteren dat ex van haar vriend het niet kon verkroppen dat ze de controle over haar ex kwijt was. Iedere ex heeft haar eigen reden zo schijnt. Meestal werken deze vrouwen niet of maar een aantal uren wat hun tijd genoeg laat om zich met anderen bezig te houden. Een andere vriendin ontmoette een weduwnaar, fijn, geen last van ex, denk je dan, dat dat niet waar is blijkt nu, wat de ex niet doet doet nl de familie voor haar. Weer een ander haar ex is echt wat je noemt; De Opperheks, de heks aller heksen, die doet al het bovenstaande maar die valt niet alleen de nieuwe partner van haar ex lastig maar ook de ex van haar nieuwe liefde.
Het lijkt het sprookjesbos wel, je ontmoet de prins op het witte paard en krijgt er de heks gratis bij.

Kortom de rust die ze dachten te vinden is ver te zoeken. Gelukkig zijn het allemaal sterke vrouwen die goed in hun velletje zitten en hun liefde voor nieuwe vriend is zo groot dat niets daar tussen kan komen. En ze hopen maar dat de heks op een dag stopt met haar obsessieve gedrag.
Mijn ex heeft net een nieuwe vriendin........ik moet maar eens gaan bedenken wat ik die allemaal kan aandoen :) Nee hoor, maak je niet druk , exman, je kent me, zal ik NOOIT doen!! Wens je alle geluk van de wereld , jongen!