28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

AwardVan haar kreeg ik deze award omdat en ik citeer: Ilse van What’s up omdat ze zo goed voor haar mening durft uit te komen.
Oh ik moest er even over nadenken , ik goed voor mijn mening uit komen en durven?
Kijk ik durf best veel maar ben altijd nogal huiverig om overal mijn mening maar te geven maar toch denkt men dus dat ik altijd maar mijn mening spui overal en dat ook gewoon durf.
Not .
Dat durf ik dus helemaal niet alleen ben ik soms nogal impulsief en geef gewoon mijn mening, kwak er gewoon een blogje op zonder na te denken en klaar is Kees Ilse.
En dan krijg ik later commentaar, boze mensen , mensen die zich helemaal in een deuk lachen om die gekke Ilse die zomaar haar mening durft te geven ...
Nee hoor Ilse die is gewoon impulsief of slecht gehumeurd of ongesteld of gewoon niet uitgeslapen als ze haar mening op het wijde web spuit. En vaak is het een moment opname , kan ik er een uur later al heel anders over denken of 5 minuten later.
Maar ja dan heb je het al erop gekwakt hè?

Maar ik ben blij met mijn award ! Thanx Bo Butiek .
En bij de award moet ik 10 dingen noemen die me vrolijk maken .
Kijk en dan komt ie want 10 dingen waar ik vrolijk van wordt?
Op dit moment als ik niet nadenk en gewoon nu ter plekke meteen een lijst moet maken na een dag lijnen is mijn lijst al volgt:
 1. witte chocolade
 2. chips , ribbel paprika, maar als die er niet zijn zijn alle andere smaken ook goed
 3. filet americain van slager van de Beek
 4. pasta pesto van Gallura
 5. kaas (alle behalve schimmel)
 6. kip maakt niet uit hoe: KIP
 7. salades (alle)
 8. tonijnmayonaise van de buurvrouw (melkwinkel)
 9. wijn (rood, wit, rose) , baileys, bacardi, smirnoff ice, wodka....als er maar alcohol in zit
 10. risotto van Ratatouille.

Kijk en dan denkt meteen iedereen : Die Ilse geeft NIKS om haar man en kinderen .
En das dus nie waar hè mensen alleen overheerst nu de honger en de zin in drank (en nee ik ben geen drankorgel).
Dit is zo'n voorbeeld van momentopname. Want als je honger hebt denk je even aan niks anders dan ETEN en als je geen alcohol mag , drie keer raden waar ik dan aan denk...juist ja ALCOHOL terwijl ik als ik het gewoon mag hebben misschien maar 2 weekenden per maand nuttig . En zo werkt het nu eenmaal want als ik nu zeg: Je mag aan alles denken behalve aan een roze olifant ! Waar denk je dan aan? Juist ja aan een blauw visje , not .

Maar goed nu het ECHTE lijstje waar ik dan even over nadenk, niet lang , dus dit lijstje kan morgen ook zomaar weer heel anders zijn , that's me : zo wispelturig als maar zijn kan...
Ik word vrolijk van :
 1. eten man en kinderen, dat lijkt me niet meer dan normaal maar het is ook echt zo
 2. drank rust, op zijn tijd heb ik rust nodig omdat het in mijn hoofd al zo'n drukte is
 3. een schoon huis, kan ik echt van genieten van een schoon huis
 4. zon, heerlijk zon zon zon kan er niet genoeg van krijgen
 5. ons huis, is echt mijn rustoord , mijn plek en ik riep altijd een huis is niet belangrijk maar sinds we met 9 in een huurhuis hebben gewoond 3,5 jaar lang wat veel veel te klein was en echt vreselijk heb ik mijn mening bijgesteld , het was natuurlijk makkelijk roepen dat een huis niet belangrijk is als je in je droomhuis woont
 6. onze hondjes Bettie en Bob, omdat ze zo lief, aanhankelijk , en vol humor zitten
 7. mijn auto (ja ik weet het is vreselijk materialistisch maar het is echt zo), ook omdat een auto vrijheid geeft , ik vind het zalig
 8. vakantie, en dan bedoel ik niet alle vakanties want kamperen is kramperen voor mij en ik ben mijn avontuur in het tenthuisje in Vlieland KLIK nog lang niet vergeten
 9. musical mama mia , ik ben er 12x naartoe geweest (jaja echt waar) en ik blijf het nog steeds DE musical aller musicals vinden , de film vond ik ook best oké trouwens. En ik word er echt HEEL ERG vrolijk van .
 10. Een knuffeltje / kusje / mailtje / smsje ....
UPDATE !!!!!
En ik geef hem door aan:
Madelief, Nicolette, Keklog Inge, Karin van Heb ik Weer, Toaske, Cisca, Nicole van het Moederfront, Ellen scrapothekerin, Natas van Natasja Vertelt, Wondelgijn.

In het kader van een beetje romantiek en heel erg koud hebben in mei ... hadden we ik gisteravond het goede idee om de kachel aan te doen in de slaapkamer.
Lekker warm en zooo romantisch !
Zo geschiedde ... kacheltje aan... romantiek en....
Na een dik half uur .......
BRANDALARM !!!!!
En hij werkt goed hoor ons brandalarm , het leek wel eerste maandag van de maand 12 uur maar dan IN ons huis ...
Rook mensen en stank ... want dat is normaal de eerste keer bij een nieuwe kachel , heel normaal.
Daarom word men ook aangeraden de eerste keer de kachel aan te steken ergens in de ochtend en dan alle ramen open te zetten en te luchten . Duh, had ik even niet meer aan gedacht in mijn romantische bui.

Enfin het was nu half 2 's nachts en de hele slaapkamer was inmiddels nog romantischer geworden , lees rookgordijn zodat je elkaar niet eens meer zag.
Dus nadat ik die loeihoorn had uitgeschakeld en de brandweer had verzekerd dat er echt geen brand was alleen maar een romantische ingeving om 1 uur ' s nachts gingen we op de bank slapen .
Alle ramen waren inmiddels open.
Om 5 uur werd lief wakker en ging op inspectie , kachel uit, rook en stank weg dus we konden naar bed, een heel koud bed want de ramen hadden immers allemaal tegen elkaar open gestaan de hele nacht .
Ik opperde voorzichtig dat we de kachel misschien even konden aansteken ? Nee geen goed idee.