28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Basiliek


G en ik zijn naar de Basiliek geweest , nee niet de kerk maar het restaurant de Basiliek in Harderwijk.

Eigenlijk wilden we er al heel erg lang naar toe en eindelijk is het er dan een keer van gekomen.
Eerder was het;  of geen tijd, of het was volgeboekt, altijd was er wel iets waardoor we niet daar kwamen. Je kan er je dieet zelfs doorgeven en dan houden ze daar rekening mee in hun menu.
Na zowat alle restaurants in de omgeving al verkent te hebben bleef deze nog steeds bovenaan ons verlanglijstje staan van restaurants die <>
Het was verrukkelijk,  echt waar en de sfeer is helemaal goed.
Het interieur vond ik oké maar kan beter , kan wel wat gemoderniseerd worden, de toiletten tja die waren niet wat je bij een 1 sterren restaurant verwacht maar wel schoon hoor.
De amuses zijn een feest op zich.
Voor de rest hebben we het JR menu gekozen dat is een 6 gangen menu met allemaal heerlijke dingetjes van kalfszwezerik, langoustines, eend, meest verrukkelijke kazen en heerlijke desserts. 
De sommelier is beslist de gangmaker van het restaurant en ze mogen blij zijn dat deze gepassioneerde wijnkenner voor hun werkt, niet alleen weet hij alles van wijn maar vertelt er ook nog zeer gepassioneerd over en is zeer goed met de klanten.
Tot slot voor mij thee en G een cappuccino en dan komen ze met een plateau met de meest heerlijke mini koekjes en gebakjes die je dan mag uitkiezen.
Aan het einde komt de eigenaar zelf nog even aan tafel vragen of alles naar wens is geweest en of we nog suggesties of op- of aanmerkingen hebben. Na zoveel heerlijke wijn wist ik echt niets leuks meer te verzinnen en was blij dat ik op mijn fiets mocht stappen om even uit te waaien en lekker even de benen te strekken.
Snel naar de kids en Bettie,  die we toch wel weer gemist hadden na zo'n avondje uit,  wat wel heel erg leuk/romantisch en gezellig was en voor herhaling vatbaar.

Stinken


Gisteravond alle kids weer in de lotion gezet, stinkie stink. Maar je moet het na een week herhalen en dat hebben we dus gedaan.

Vanochtend stond ik op en het hele huis stinkt. Zo maar snel iedereen uitspoelen en spoeling erin van Prioderm. En dan maar hopen dat geen neet of luis het heeft weten te overleven.
Het is koud vies weer, bah, zomer????
Niks zomer,  het lijkt wel herfst........pffffff.
Maar dat word vast beter volgende week als wij naar het zonnige Groningen gaan.... ;)
Nu ga ik die 7 stinkhoofdjes maar eens uitspoelen.....ook een leuk klusje!!!