28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Kutnaam


Mijn oudste kwam laatst thuis en zei:"Ik heb een kutnaam, letterlijk en figuurlijk".

Uh ja, dat is waar , zei ik, ik wist het niet toen ik hem die naam gaf bij zijn geboorte, mijn ex vond het een mooie naam, had die naam wel eens gehoord in Frankrijk en zodoende.
Ik had in het Nederlands dat woord nog nooit gehoord, nog gelezen of gebruikt dus wist echt de betekenis niet.
Een paar jaar geleden las ik het ineens in een artikel en kon toen alleen maar hopen dat niemand het ooit zou zeggen tegen hem en dit woord gewoon in de vergetelheid zou geraken.
Jammer maar helaas , iemand (meisje natuurlijk) kwam het woord ergens tegen, in no time wisten alle meiden van de klas het en werd Yoni een beetje gepest. Hij wist absoluut niet waar het over ging totdat ze hem het wel even wilden uitleggen met veel gelach dat dat 'goddelijke doorgang' betekende, ik zou ook dat niet hebben begrepen maar hij wel , hij wist meteen wat de dames bedoelden.
Gelukkig zit hij op een leuke school, en een nog leukere klas en is hij redelijk populair en bleef het bij een beetje begekken. Maar toen hij thuiskwam was wel het eerste wat hij vroeg wat ons in hemelsnaam bezield had om hem zo'n kutnaam te geven??
"Als je mijn naam intypt op google mama en dan op afbeeldingen dan zie je alleen maar vagina's en daar staat mijn foto dan ook nog tussen" zei hij en moest toch wel enigszins lachen. "Ja ik begrijp dat je hier niet blij om bent schat maar kan er niets aan veranderen, je bent niet de enige met die naam gelukkig en zeg nou zelf, altijd beter dan Joran. Je zal maar Joran heten dat is pas erg".
"En je bent in de klas niet de enige gelukkig met een kutnaam want Minou dat heeft in het frans exact dezelfde betekenis".
Gelukkig vat hij het allemaal goed op en een trauma zal hij er niet aan overhouden.Vandaag begint de citotoets. Hij vertrok vanochtend niet nerveus moet ik zeggen maar Minou de juf heeft er ook denk ik wel voor gezorgd dat ze er heel relaxed naar toe gingen.
Maar net voor vertrek wilde hij toch wel even van me weten of ik nou boos zou zijn als ie het zou verprutsen.........tuurlijk niet schat!
Dus in hoeverre zijn ze nou echt relaxed vandaag?
Ach we zullen wel zien, ik hoop dat hij er zich niet te druk over maakt en dan komt het wel goed.
Zijn beste vriend zou het wel cool vinden als de hele klas 0 fouten zou hebben, nou ik denk dat dat een beetje hoog gegrepen is. Dus dat zal wel niet lukken en is ook niet nodig, alhoewel het zeer leuk reclame voor de school zou zijn, natuurlijk.
Het enige wat we mogen hopen als ouders zijnde voor onze kinderen is dat ze later gelukkig worden en wat voor beroep het ook mag zijn als ze zich er maar prettig in voelen. Maar ik ben wel benieuwd hoe het zal gaan natuurlijk vandaag en zal deze ochtend nog best wel vaak aan hem denken.
Het blijft toch spannend........