28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

RK


Voor Harderwijk woonde we in Weert en mijn kinderen zaten op school in Altweerterheide, een dorp grenzend aan Weert. Een kleine strenge katholieke school met zo'n 110 leerlingen. In rijtjes van 2 naar binnen, bidden elke ochtend en natuurlijk ook gosdienstles. Meneer Pastoor kwam dan ook elke week trouw en zeker in het communiejaar kregen ze elke week extra les van Meneer Pastoor. Ik ben van huis uit ook katholiek , wie niet in Limburg, maar niet als zodanig opgevoed. Oké, we gingen naar de kerk (1x per jaar) als er een mis was voor mijn overleden opa maar dat vonden we nooit zo erg want dan was het erna altijd gezellig bij oma aan de vlaai met de hele familie dus daar had je dat uur verveling graag voor over als kind zijnde. Ik ben blij dat ik niet ben opgegroeid in een streng katholiek gezin want ben het met heel veel dingen niet eens van de kerk. Als je mijn ouders kent was het ook niet mogelijk want dan hadden ze de hele zondag in de biechtstoel gezeten voor alles op te biechten wat niet mag van het geloof en geloof me dat had meneer Pastoor niet aangekund, dus dat geluk hadden we dan toch maar mooi.

Mijn middelste dochter K sloeg op een gegeven moment een beetje door daar op die school, vroeg aan Sinterklaas de kinderbijbel en las elke avond uit die kinderbijbel. Op zich niets mis mee natuurlijk ware het niet dat ze de hele dag over haar vader Jezus sprak en dat dat toch de vader van iedereen was etc etc. Wat 'haar vader' dan wel en niet goed vond en allemaal voor bijzondere dingen had gedaan. Op een gegeven moment vroeg ik me af of ze niet geronseld werd door meneer Pastoor om als non het klooster in te gaan?

Sinds ze hier woont is ze gelukkig weer 'normaal' ; danst , springt en wil hip zijn dwz make'up, ordinaire kleding (wat ze niet krijgt en dan weer vreselijk boos over is) en is veel vrijer geworden....... en nu denk ik soms wel eens: Kind, lees die bijbel nog eens!