28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Kids


Ik mag niet meer over de kids schrijven , of beter gezegd over hoe zwaar het is met die kids.
Want ik schrijf alleen nog maar daarover en dat kan natuurlijk niet hè?
Want vandaag viel het reuze mee nl, ze waren er niet misschien dat het dat was?
Oh nee ik mag er niks meer over zeggen dus doe ik dat niet meer , haha.

Wel kan ik iets over school schrijven tuurlijk want ik hoor de meest gekke verhalen en geruchten over kinderen die gepest worden op school. ONZE school. Ik was verbaasd met een hoofdletter hierover want ik dacht juist dat dat op onze school niet voorkwam. Nou wel dus schijnt. 
(Ja ik ben nooit hulp/overblijf/lees/of wat voor moeder dan ook dus ik ben nooit op school en hoor dus niks, ja,  in de vakantie dus,  als ik andere moeders tegenkom op een terrasje,  dan hoor je nog eens wat...)
Er gaan  kinderen van school af omdat ze gepest worden en dat snap ik niet.
Want moet je dat pesten niet aanpakken ipv je kind van school te halen? En als het op de volgende school ook gepest wordt? Haal je je kind dan weer van school?
Ik vind het gewoon echt NIET kunnen dat kinderen gepest worden op een school en als dat dan gebeurt vind ik dat ouders EN school daar een grote verantwoording in hebben.
De ouders van de pesters moeten de pesters eens goed aanpakken zodat de pesters het wel uit hun hoofd laten anderen te pesten. En anders moeten de pesters van school af want kinderen die pesten gaan,  nu de pesters van school af gaan,  natuurlijk gewoon een ander slachtoffer zoeken...
Dus wanneer stopt het dan? Ik snap er niks van echt waar en ik vind je kind van school halen de makkelijkste oplossing maar ook niet goed voor je kind want je leert hem dus A) dat de sterkste de macht hebben B) je wegloopt voor problemen C) niet voor zichzelf opkomen 
en in zijn/haar hele leven komt ie nog situaties tegen op zijn/haar werk, vrienden, uitgaan, noem maar op waar dit ook voorkomt .
Maar goed ik heb makkelijk lullen natuurlijk ik heb geen kind wat gepest word.
Mijn oudste werd 1x gepest op school en toen ben ik meteen naar dat betreffende kind gegaan en heb (jaahhhhaaaaa zeer pedagogisch verantwoord van me) dat joch bij zijn kladden gegrepen en een beetje geknepen (beetje hard) en gezegd dat als ie nog 1x zelfs maar naar mijn jongen zou kijken , of iets zou zeggen over hem, zelfs tegen anderen, dat ik hem dan eigenhandig de nek kwam omdraaien en dat ie gerust naar papa en mama mocht gaan om het te vertellen wat ik zei dat ik dan pa en ma eens zou vertellen wat voor een vervelend rotjoch hij was op het schoolplein.
Ik was heel boos en heel dreigend schijnbaar want de 3 etterbakken die eromheen stonden die verschoten ook van kleur .
Het was meteen gedaan met de lol en ze hebben hem niet meer gepest, ik heb een week of drie lang de etterbak als ik hem zag heel boos en dreigend aangekeken (Hannibal blik) .
Maar goed of dat altijd werkt is de vraag en het mag natuurlijk niet een kind met de dood bedreigen (nou ja in sommige gevallen wel ;) ) maar het zijn vaak ook de grootste onzekere ettertjes die het hardst klieren.
Dus ja misschien als het kind echt ongelukkig is en de situatie uitzichtloos zou ik mijn kind ook wel van school halen maar het is vreselijk onterecht vind ik. Stuur de pesters weg.

Genant


Met verbijstering heb ik gisteravond naar het interview met de moeder van Jan Smit zitten kijken.
Het hele gesprek duurde bijna een half uur en ging alleen maar over alles wat Yolanthe had meegenomen uit Jans huis wat niet de afspraak was.
Handdoeken wel 200 stuks (er lagen er nog maar 30, arme Jan nog maar 30 handdoeken hoe moet dat nou?)
Voor 2000 euro aan zijden bloemen (zijden bloemen??? jeeminee welke loser heeft daar ingericht?? ik vind niks zo erg als zijden bloemen!!)
Keukengerei, de helft mocht ze meenemen maar bijna alles was weg.
Beddengoed , Jans dekbed , hoezen, sprei alles weg.
Yolanthe mocht van Jan de witte slaapkamer meenemen (dat was een van de logeerkamers) maar nee hoor Yolanthe, dat hebberig ding heeft gewoon de halve huisraad meegenomen...
En daar kan moeder Smit niet tegen want vanaf Jan zijn elfde jaar hebben ze alles gespaard wat Jan bij elkaar heeft verdiend en nu is dat allemaal gejat door Yolanthe, de trut, en het feit dat Yolanthe op tv net doet of alles nog koek en ei is nou daar kan moeders niet tegen want dat is dus niet zo en vandaar dat ze had besloten haar verhaal te doen.
Yolanthe heeft ook een vreselijk gat in haar handen of beter gezegd geen handen (ik citeer ma Smit) want die kon geld uitgeven nou dat zijn wij hier niet gewend hoor , zo zijn wij niet opgevoed.
Moeder Smit laat dan alle foto's zien van voor en na Yolanthe, dus je ziet "mooie" ingerichte ruimtes voor en na die ruimtes die helemaal leeg zijn nadat Yolanthe is geweest op een paar prullaria na...
En het was me toch lelijk ingericht mijn god wat een kitsch, die jongen heeft me echt nodig, om zijn huis in te richten dan hè bedoel ik want nee die inrichting sloeg echt alles. En gedaan door een binnenhuisarchitect nog wel , nou die wil ik wel eens zien, zeker ook uit Volendam.
Ma Smit heeft ook alle rekeningen onder de arm als ze het gesprek doet want ze heeft dagen en nachten alles uitgezocht met de rekeningen in de hand om te kijken wat deze vieze sloerie zonder handen allemaal had meegejat.
Ma Smit is boos , heel erg boos, Jan niet die wil door en heeft zijn schouders ervoor opgehaald, paar concerten meer had ie gezegd en dan was dat geld weer terug.
Jan wil door met zijn nieuwe liefde met kind en niet achterom kijken maar ma Smit die is er nog niet klaar mee , die is nog steeds pissig.

Ik vond het een grote genante vertoning, Ma Smit had een koortslip en ik zag alleen maar die koortslip de hele tijd en dacht had er even wat camouflage overheen gegooid....pfff .
Ik zou me dood schamen als mijn ma zich zo op tv zou uitlaten over theedoeken, handdoeken etc, regel dat binnenshuis maar toch niet op tv zeg bij shownieuws.......
Ma Smit moet nu naar de markt want anders kan Jan zijn handen niet eens meer wassen....