28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Vanillesaus


Yung, Hier het recept voor de saus ......O en met de slagroom is het veeeel lekkerder


Ingrediënten van VanillesausBereidingswijze van Vanillesaus

Snijd het vanillestokje overdwars door de helft en schraap met je mes het merg eruit. Doe in een pan de melk en het vanillestokje met het merg en breng het aan de kook. Doe de suiker en de eidooiers in een metalen schaal en roer het met een garde goed door. Als de melk kookt giet dan een klein beetje melk bij de eidooiers onder voortdurend roeren. 

Zet de pan met de resterende melk weer op laag vuur en giet het melk eidooier mengsel in de pan en blijf goed roeren. Als het een beetje begint te binden, haal het dan van het vuur af en giet het door een zeefje om de vanillestokjes eruit te halen. Zet het eventueel op ijswater om het af te laten koelen en blijf het af en toe nog door roeren. Anders worden de eidooiers te gaar en gaat de saus schiften(dan krijg je allemaal vlokken in je saus). 

Tip: in plaats van melk kun je ook slagroom gebruiken dan wordt het lekker romig.Mijn man heeft vanavond apple crumble gemaakt, overheerlijk !!!!!!

Lekkerder dan appeltaart en dus beslist een aanrader.

Benodigdheden

450 gram appelen in partjes gesneden, 50 gram bruine suiker, 1 theelepel kaneel, 200 gram ongezouten boter, 150 gram gewone suiker, 300 gram gezeefde bloem.

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloem met de gewone suiker in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt.

Vet een ovenschotel in met boter. Schik de schijfjes appel er in en besprenkel met de bruine suiker. Voeg er er nog een klontje boter aan toe en dek af met het deeg.

Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.


Piet Boon mijn favoriete woonman heeft een bootje ontworpen. Nu ben ik niet van de bootjes want een hele dag op een boot vind ik een keer wel leuk maar niet elk weekend en dat is dan toch de bedoeling van zo'n bootje toch?

Maar deze vind ik wel heeeeeel erg leuk en die zou ik nog wel willen.
Zie hier de Piet Boon Vlet is het geen plaatje??

Je moet er wel "even"  voor sparen want het is bepaald geen goedkoop vletje....