28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Iemand???


Nou ik twijfel al sinds woensdag of ik het er nu wel of niet over moet hebben.
Maar ik ben nu eenmaal een open boek dus vooruit. En ik kan wel wat peptalk gebruiken.
Ik zal bij het begin beginnen:
Ik heb al een jaar last van mijn voet, pijn die vooral 's avonds en 's nachts op komt zetten en 's ochtends als ik net uit bed stap, dan ben ik mega stijf en wil die voet echt niet, na een half uurtje gaat dat langzaam weg en merk ik er niet veel meer van (af en toe alleen bij een bepaalde beweging) tot ik weer 's avonds in de bank plof, dan komt de pijn opzetten.
Enfin verschillende keren zijn er röntgenfoto's gemaakt maar daar is niets op te zien.
Steunzolen geprobeerd op advies van de arts maar ook dat helpt niet.

Toen natuurlijk de drukke periode van verbouwen, verhuizen. De pijn in mijn voet bleef wat er bij kwam was een krakende enkel elke ochtend en steeds moeilijker lopen bij het opstaan maar dat trekt altijd weg als ik eenmaal goed in de benen ben.
Af en toe stijven handen en pijnlijke vingers maar dat wijdde ik aan heel veel dozen vouwen en inpakken dus ik dacht er eigenlijk niet zo bij na.
Dit duurt dus zo al maanden.

Woensdag: dikke opgezette handen en enkels en zeer pijnlijke gewrichten en handen.
Naar de dokter, ik doe daar mijn verhaal en hij denkt aan reuma. Ook omdat ik psoriasis heb en de combinatie van mijn klachten en psoriasis doet hem daaraan denken.
Sinds woensdag gaat het bergafwaarts met me, steeds stijver en steeds meer pijn overal in mijn lijf en moe.
In mijn hoofd gebeurt van alles *denk denk denk*, je gaat eens zoeken op internet en dan kom je vaak op reuma uit maar ook op dingen die je echt niet wil lezen.
Ik voel me zo onderhand een grote zenuwpees die alleen nog maar hele erge ziektes in haar hoofd heeft als je geen hypochonder bent zou je het worden en hoop zo onderhand op reuma, dat zou al een opluchting zijn.

Bloed is geprikt maar daar kan zomaar niets uitkomen volgens de huisarts en dan moeten er meer onderzoeken komen, volgende week de reumatoloog bellen en een afspraak inplannen dan weer onderzoeken dus dan ben ik zo dagen-weken verder.
Gek word ik er van .
Dus herken je hier iets in zeg het me.......
15 reacties:

Ik heb deze klachten ook gehad en bij mij bleken ze samen te hangen met pilgebruik. Ik weet niet of je aan de pil bent, maar zo ja dan is het verstandig om hier toch 's serieus naar te kijken. Succes!

22 mei 2009 om 20:19  

Jemig zeg, klinkt als ellende!! Ben geen arts en durf dus ook weinig zinnigs te zeggen over je voet. Wel over psoriasis, waarschijnlijk weet je dit al... Bij Olijverie.nl (mijn webwinkel) verkopen we Alepzeep en deze wordt door heel veel mensen met psoriasis gebruikt vanwege het hoge oliegehalte en de laurierbesolie die erin zit welke desinfecterend is. En insmeren met olijfolie als je uit bad of uit de douche komt. Tipje, wie weet kan je er iets mee.

Heel veel sterkte met je voet! Ik kom zeker nog eens kijken op je blog.

Groetjes Katja

22 mei 2009 om 20:26  

Oh wat vervelend zeg. Als er één ding is dat ik geleerd heb sinds ik mezelf niet happy voel is dat zoeken op Internet alleen maar averechts werkt, je wordt er echt superakelig en bang van. Niet meer doen dus. Want je leest van alles en juist de verkeerde dingen.
Ik ben natuurlijk ook geen dokter, maar dat van die pijnlijke gewrichten en zo kan natuurlijk heel goed op reuma duiden. Niet fijn als het dat zou zijn, maar je hebt dan wel duidelijkheid.
Verder denk ik dat de afgelopen tijd voor jou heel erg druk en stressvol is geweest. Niet alleen dat met het huis, maar ook dat met je moeder gaat je ongemerkt niet in de kouwe kleren zitten. Nu kom je langzaam weer wat tot rust en dan kan het zijn dat je lijf, dat continu onder hoogspanning heeft geleefd, zegt 'en nu ben ik even aan de beurt' en je dwingt een versnellinkje lager te gaan. In ieder geval: ik hoop dat je je snel weer wat fijner voelt en ga er van uit dat het allemaal gewoon meevalt (ook al zou ik de diagnose reuma natuurlijk niet als een 'meevallertje' willen bestempelen, maar ik bedoel meer dat al die angstaanjagende verhalen op internet niet aan de orde zullen blijken).
Liefs en knuffel.

22 mei 2009 om 20:47  

Hè gat Ilse, wat rot voor je. Terwijl ik je klachten las, dacht ik ook aan reuma. Maar wie weet is het, net als wat Toaske al zei, een reactie van je lijf op die mega drukke tijd die je hebt gehad. Ik hoop dat de uitslag meevalt voor je en dat de pijn weg trekt.
(ik heb een vraagje gesteld in mijn laatste blog waar jij, volgens mij, wel antwoord op weet...)

22 mei 2009 om 21:24  

Zo op het 1e gezicht zou je denken aan iets van reuma. Maar reuma is er in meer dan 200 soorten... (waarvan m'n man er gezegend is met een stuk of 4 of 5.) Voordat ze er achter zijn wat het precies kan zijn hoop ik dat je klachten afnemen en dat er een duidlijk antwoord komt op jouw diagnose-vraag. Sterkte ermee!

22 mei 2009 om 22:24  

Hoi Ilse
Ik herken hier wel wat van mij in. Bij mij is in december artritis psoriatica (vorm van reuma) vastgesteld. Ik heb al 2 jaar last van een dikke pijnlijke enkel, 10 jaar rugklachten, schouderpijn rechts en polsklachten.Bloedbezinking is verhoogd.
Ik slik nu 4 maanden mtx (chemo) maar dit helpt helemaal niks.
Ik moet nu eind juni geopereerd worden aan mijn voet (schoonmaken onsteking aan pezen)...brr..
Alleen is nu mijn bloeddruk te hoog, en moet ik onder controle van huisarts. Eerst bloeddruk lager voordat ik geopereerd wordt...errug spannend!!
Met name die opstartpijn 's morgens kan wel iets typisch zijn voor reuma
Veel sterkte, enne...mail me gerust privé!
groetjes Dianne

22 mei 2009 om 23:47  

Hi Ilse,

Voelt je voet ook warm aan? Als dat zo is, moet je eens jicht opzoeken. En een paar weken stoppen met het drinken van rode wijn (als je dat drinkt), witte mag wel en weinig vlees eten.

Groetjes,

Esther

23 mei 2009 om 00:18  
Ilse zei

@Joeltje: nee de pil gebruik ik al 12 jaar niet meer
@Katja: ik heb het uitsluitend op mijn hoofd dus insmeren met olijfolie is dan niet echt handig ivm vet haar
@Toaske en Madelief:volgens de arts kan de explosieve mate dat het er nu uitkomt idd gerelateerd zijn aan de stress en dat het dan nu in rust zo naar buiten komt maar dan denkt ie nog steeds aan reuma die nu erger is geworden doordat ik zoveel stress heb gehad
@Nicolette:herken je mijn symptomen als je naar je man kijkt bv?
@Dianne: ik mail je even prive..
@Esther :jicht was het niet volgens de arts

23 mei 2009 om 01:12  

Hi, ik heb al jaren pijn in mijn gewrichten .. soms voelt het voor mij aan alsof ze gloeien maar dat voelt aan de buitenkant gewoon. Geen idee wat het is, ook ik ben op reuma getest maar waarschijnlijk is het gewoon slijtage ( ben al een aantal jaar in de overgang )en dus niet meer te verhelpen..

succes meis, Elise

23 mei 2009 om 08:30  
Inge zei

He wat vervelend voor je zeg! Helaas is niets herkenbaar voor mij (heb zelf geen last van waar jij van hebt), ik herken je klachten wel omdat ik de zorg heb gewerkt. Je klachten duiden idd op reuma. Maar ja ik ben geen arts.
Onderzoekingen maar afwachten meid en idd hopen dat het dan een stuk duidelijker wordt voor je.
Sterkte ermee hoor!

Liefs!

23 mei 2009 om 16:54  

Wat ik herken bij jou is de toenemende pijn na inspanning, niet de gezwollen gewrichten want dat heeft manlief dan nog net niet. Maar omdat er zoveel soorten reuma zijn is het lastig om dezelfde klachten/overeenkomsten te vinden bij anderen. Wel gaaf dat hier onderling zoveel gereageerd wordt en men elkaar probeert te helpen.
Nogmaals sterkte ermee!

23 mei 2009 om 17:53  

Hoi Ilse,

Ik lees je verhaal en zoals iedereen denk ik reuma.Maar reuma begint vaak in beide voeten/handen etc. Meestal dus tegelijkertijd.
Tenminste dat kan!?
Ook las ik dat je wat met de schildklier zou kunnen hebben?
Misschien is het eens wat als je je laat testen op voeding.
Kan het zijn dat je teveel melkproducten gebruikt? Dit kan ook je weerslag op gewrichten hebben. Ikzelf ben achteraf gevoelig voor melk. ALs ik teveel melkproducten tot me neem dan voel ik mij moe en ellendig en heb dan echt buikpijn.
In het bloed hebben ze nooit wat gevonden en ben via iemand bij orthofit gekomen. Daar ging ik aan een soort apparaat en daar kwamen veel dingen uit waar ik erg gevoelig voor was. Melk, kokos, kiwi, garnalen, mosselen etc. Tevens zat mijn lichaam vol met candida. Een schimmel die al mijn organen had aangetast. Heb toen een candidad dieet moeten volgen en voelde me daarna veel beter en actiever. Nu let ik nog steeds goed op met eten. Tevens is het ook zo als je teveel candida hebt je dit in de gewrichten kunt voelen.
Misschien dat je hier je eens op kunt laten testen? Ik heb bij orthofit aan een apparaat gezeten die alles ging nakijken waar ik allergisch voor was, dus geen bloedprikken en plakkertjes. Was zeer verrassend wat eruit kwam
www. ortho-fit.nl is het geloof ik.
Succes!

23 mei 2009 om 20:47  
Door zei

Wat rot voor je, Ilse. Ik heb totaal geen medische achtergrond dus kan er niets zinnigs over zeggen. Wel heb ik een vriendin die dezelfde verschijnselen kreeg (ook na een stress periode van zwangerschap tijdens verhuizing)en dat bleek ook reuma te zijn.
Gaat nu met medicatie goed met haar.
Veel sterkte ermee!!
Knuffel van hier.

24 mei 2009 om 09:16  

Tjee meid, wat een narigheid. Kan er zelf ook niets zinnigs over zeggen. Behalve: naar de huisarts en dit goed uit laten zoeken! Sterkte en een dikke knuffel!

24 mei 2009 om 11:04  

Getver, hoop dat je binnenkort weet wat het is, zoeken op internet is idd niks, dan kom je van alles tegen!

26 mei 2009 om 20:46