28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Enge dingen


Er zijn dingen die ik eng vind. 

Sommige mensen vind ik eng gewoon omdat ze gemeen zijn en vals maar er zijn ook mensen die ik eng vind omdat ze er eng uitzien.
Lilliputters bv vind ik ook eng, waar het vandaan komt ik weet het niet, maar ik vind ze gewoon eng. Ik weet ook wel dat het misschien hele lieve mensen zijn die in die lilliputter lijfjes zitten maar toch ik blijf ze eng vinden, die korte armpjes en beentjes en dan dat grote hoofd, ik vind het gewoon eng.
Spinnen vind ik ook eng en muizen en ratten brrrrrr,  supereng. Ik weet nog dat er een keer zo'n 6 stuks rioolratten in de garage zaten in ons toenmalige huis in Frankrijk, ik ging in shock mijn ex halen en die vond het allemaal nogal overdreven, die veldmuisjes die ik ratten noemde, hij zou (na heel lang zeuren) ze wel even verjagen, zuchtend stond ie op en baalde dat hij de bank uit moest voor een paar veldmuizen. Hij deed de deur open en stond oog in oog met 6 rioolratten die zo groot waren als een kat. Witter dan wit was ie en die grote mond over veldmuisjes, die was nergens meer te bekennen. Ik heb de hele nacht geen oog dicht gedaan en voelde van alles over het dekbed kruipen....
Tandarts vind ik ook eng, nu niet meer zo erg als toen ik kind was maar het is nog geen hobby van me en als er echt iets moet gebeuren zoals kronen of zo neem ik iets uh (schaam schaam) kalmerends. 
Ja ja ik weet het,  maar ieder zijn ding he?? Als kind ben ik nl een paar keer naar de schooltandarts geweest, zo'n bus die het schoolplein opkwam en dan wist je het al, de beul was gearriveerd! De laatste keer dat ik dus naar die tandarts moest heb ik de man geschopt en gebeten en ben toen weggelopen van de bus en van school naar huis toe. Thuis vertelde ik wat ik gedaan had maar mijn moeder dacht dat ik een stoer verhaal aan het vertellen was en geloofde me niet totdat de brief binnenkwam dat ik niet meer welkom was bij de schooltandarts en mijn ouders zelf maar een tandarts voor me moesten zoeken. Dat hebben ze gedaan en jarenlang was het een doffe ellende voor mijn ouders om mij en mijn zus (die hetzelfde trauma had) naar een tandarts te krijgen en als we al in de stoel zaten deden we onze mond niet open....alleen met grof geweld. En we zijn dan ook meerdere keren van tandarts verandert omdat ze het niet meer zagen zitten om geschopt en gebeten te worden.
Slapjanussen zijn het toch tandartsen, je mag ze geeneens bijten...
Ach nu ga ik redelijk relaxed naar de tandarts, maar het is dan ook een hele leuke relaxte man onze tandarts in Ermelo.
Rotte tanden vind ik ook heel erg eng en daarom ga ik ondanks mijn angst altijd trouw naar de tandarts.
Horrorfilms vind ik buitengewoon eng en kijk ik dan ook nooit naar, dan slaap ik nl niet meer.
En dat is het wel zo'n beetje, dus het valt eigenlijk best mee, vind niet zo heel veel eng.


Duitsers groeien altijd in het toernooi. Laten we blij zijn dat de oorlog niet vijf minuten langer had geduurd, want dan hadden ze die ook nog gewonnen.


Duitsland heeft gewonnen (alweeeheerr) , daar zijn we hier in huis niet blij mee, we waren voor Turkije!

Vanavond zijn de meningen verdeeld, een paar zijn voor Rusland en een paar voor Spanje.
Ik ben voor Rusland omdat als Rusland nou wint en dan ook nog even de finale wint, we tenminste kunnen zeggen dat we verloren hebben van de Europees kampioen, dat is toch een stuk minder blamage dan verliezen van een ploeg die de finale niet haalt. En Turkije is rood, Rusland is rood dat blijft dan gewoon lekker in dezelfde kleur, ook handig. En rood lijkt op oranje....en op bloed maar dat heeft er helemaal niets mee te maken. Alhoewel ik nog steeds opoe op visite heb en daar ook al niet blij van wordt.
Dat boek waar ik gisteren over schreef ligt in de kast (g gaat het lezen) en ik ben toch maar een ander begonnen, een vrolijk luchtig boek waar je niet bij na hoeft te denken en dat gewoon bestaat uit allemaal verschillende verhaaltjes. Het leed dat huisvrouw heet, zo heet het boek. Het is grappig, leuk en luchtig geschreven. Daar heb ik op dit moment behoefte aan. Beslist een aanrader !!
Mijn zoon gaat weer niet naar zijn vader dit weekend, niet omdat hij niet wil maar omdat hij moet kiezen, feestje van de klas of naar papa. Zijn vader begrijpt dit gelukkig en maakt er geen probleem van, dus Yoni kan lekker feesten en zijn vader komt zondag bij ons de finale kijken van het EK2008 om zodoende toch nog even wat tijd met zijn zoon door te brengen.
Ik ga de meisjes dus naar Weert brengen en naar mijn zusje want die is jarig , hieperdepiep!
En dit wordt een heerlijk rustig weekend waarin we gaan relaxen en bijkomen van onze kampeeravonturen. Volgende week is er van alles. Maandag gaat Yoni op kamp met school naar Schiermonnikoog. Dus die zal wel doodop thuiskomen donderdagavond vermoedt ik zo. Dinsdag gaat G onder het mes, voor zijn knieoperatie in de prachtige privĂ©-kliniek in Rozendaal. Ik heb alvast een leuk wit verpleegsters outfitje besteld met zo'n rood kruis en een kapje op je hoofd zodat ik mijn schat in stijl kan verzorgen. En wie weet waar dat pakje nog meer van pas kan komen...