28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Scheten


Ik schrok me een hoedje vanochtend, als je helemaal alleen thuis bent en de poezen zijn buiten, de hond ligt in de gang in zijn bench te slapen en je zit vrolijk achter je laptop verwacht je niet ineens een scheet te horen van het kaliber Tjernobyl. Dus ik schrik me echt het apelazerus op dat moment. Kijk toch maar even rond waar dat vandaan komt maar kan niets vinden. Scheten latende geesten?? Dit was vroeger een kazerne, is hier ooit een militair met gasvorming gestorven?? Ik word er een beetje eng van.


Nou kruip weer achter mijn laptop en na een tijdje.........jawel hoor wéér , nu moet ik echt gaan zoeken dit kan niet, word er een beetje bang van. Na een tijdje hoor ik het weer en jawel het geluid komt uit de bench......... Ik weet niet wat ik hoor, zo'n klein schattig hondje van 11 weken die zulke grote scheten laat? Dit kan niet waar zijn. Maar het is wel waar, hij slaapt vrolijk al scheten latend door, dat belooft . Gelukkig geen geest, uh of jammer genoeg geen geest?

Moederpubertijd-Saskia Noort

Er zijn van die dagen, en die dagen vallen doorgaans in regenachtig november, dat je niets meer ziet zitten. Het begint er mee dat je de kat op de ontbijttafel aantreft, met zijn rasperige tongetje in de botervloot, terwijl de hond de nacht doorgebracht blijkt te hebben op je nieuwe roze jasje dat uitsluitend dry gecleaned mag worden. Dan weet je het al. De dag is afgeschreven nog voordat hij goed en wel begonnen is. Dus zet je een keel op en verordonneert de kinderen aan de ontbijttafel, maar die willen natuurlijk niet uit bed, en simuleren nekkramp. Of ze hebben het echt en hoewel je de puf niet hebt hierbij stil te staan, voel je je al wel schuldig dat je ze toch het bed uit trimt en de bevende slaperige kindjes tot eten dwingt. Je bent een kutmoeder, inderdaad en je geeft de oudste groot gelijk, maar vandaag interesseert je dat niet. Daar moeten ze maar mee leren leven. Je zit even in de moederpubertijd.

Je bent het zat, de hagelslag op de vloer, de lekkende sapjes in de schooltas, de modderige voetbalschoenen in de hal, de lucht van natte hond in huis, de dj´s van 538 met hun debiele gezwets, het geroep om schone sokken en fietssleutels, de verkreukelde bedelbriefjes van school, die je altijd pas vindt wanneer het aangekondigde al lang en breed voorbij is, waardoor je je nooit van je beste kant kunt laten zien en bovendien, wat denken ze wel niet, dat je als werkende moeder ook nog tijd hebt om een cake te bakken of mee te helpen met brooddeegvlechten?

Er wordt je verzocht op te houden met dat gemopper, maar dat wil je helemaal niet, want het voelt zo lekker en bovendien zijn zij degenen die altijd mopperen en dat moet je ook allemaal maar pikken. Zitten zij niet altijd in een of andere moeilijke fase, volgens de J/M en de opvoednanny, moeten zij niet eeuwig ontzien worden omdat ze moe zijn van school of juist van de vakantie, omdat ze de een of andere hormonale piek beleven, omdat ze al de hele week binnen spelen of omdat de klok een uur terug of een uur vooruit is gezet, omdat ze cola gedronken hebben of te veel vruchtensap, omdat ze tafels moeten leren of te weinig geprikkeld worden, omdat het bijna vakantie is of de vakantie bijna voorbij is? Welnu, bij dezen voeg je een nieuwe les aan hun leven toe: moeder is ook een mens. een moeder beleeft ook pieken en dalen. Wen er maar aan. Het is helemaal niet goed voor jullie om altijd omgeven te worden door geduld en goedgeluimdheid. Zo zit de wereld niet in elkaar. Later zul je geconfronteerd worden met chagrijnen, die niet geïnteresseerd zijn in het feit dat je hormonaal aan het pieken bent. Vandaag is het aan jullie om geduld en goedgeluimdheid te betonen. Zie het maar als `kortelontjestraining´. Heel belangrijk. Mama´s lontje is op. Ze kan direct ontsteken. En Nee, je mag geen lolly mee naar school.

Baby


Eindelijk de baby is geboren , de buren hebben een zoontje, Tim heet de kleine jongen. Zaterdag is hij geboren in het St Jansdal. Hiep Hiep Hiep Hoera!!!