28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Namibie

Namibië even op klikken voor grote fotoKinderen van de Farm die dus de hele dag lekker door het zand woelen en echt mega smerig zijn maar dolgelukkig.


Landschappen

Speciaal voor Door dan een blogje over Namibië .
Ze vroeg me wat ik heb met Namibië , nou dat kan ik wel uitleggen.
Ten eerste heb ik al sinds ever iets met donkere mensen , ik weet niet wat dat is maar zolang ik een fototoestel heb fotografeer ik al donkere kinderen, ik was vast donker in mijn vorige leven dat moet het zijn, zoiets.
Dan is mijn pa denk ik zo'n 20 jaar geleden naar Namibië geweest en verliefd geworden op het land, de mensen, de natuur.
15 jaar geleden heeft ie daar een farm gekocht met 3 vrienden zo groot als de provincie Utrecht.
Om de maand is hij een maand in Namibie (nu even niet vanwege dat mijn moeder ziek is) . Hij heeft veel met het land en de mensen daar en heeft er ook al een school gebouwd en opgericht.

En toen ik dan eindelijk eens naar Namibië ging was ik ook meteen in love.
Wat een land !
Ik vind het ook heel moeilijk te omschrijven wat dit land zo speciaal maakt , je moet het gewoon met eigen ogen gezien hebben.
Met G en mijn pa hebben we in 2 weken tijd het halve land doorkruist (het hele land is niet te doen hoor,  het is immens en je heb er natuurlijk geen autosnelwegen dus het gaat allemaal ook wat langzamer natuurlijk over zandwegen)
Ik zou dan ook iedereen aanraden er een keer naartoe te gaan en liefst voordat het veranderd in een grote toeristische attractie.
Je ziet prachtige dingen echt waar, landschappen waar je gewoon niet meer weg wil waar je spontaan kan janken zo mooi, dieren die je hier alleen maar in de dierentuin tegenkomt .
Maar er zijn natuurlijk ook minder leuke dingen en dat is de armoede , de vele kinderen die geen ouders hebben omdat hele generaties zijn gestorven aan aids.
Ook daar heb ik vaak een traan moeten laten.
Toch zijn de mensen er blij, lopen kinderen midden in the middle of nowhere die in lemen hutjes slapen, op het zand, er soms smetteloos bij, ik heb me vaak afgevraagd hoe dat kon? 
Maar ja je hebt er ook die er niet uitzien hoor. 
Ik ben in ieder geval gesmolten voor elk kind daar , smerig of schoon maakt niet uit en eentje in het bijzonder, onderstaand meisje (kijk hoe schoon ze is daar in de bush bush), 7 jaar maar zo klein nog (als een 4 jarige) : moeder gestorven aan aids , vader vertrokken en groeit op in de bush bush bij oma in een lemen hutje, oma heeft staar is bijna blind en zorgt in haar uppie voor 12 kinderen. Dit poppenwagentje had ik meegenomen voor haar en nog meer speelgoed voor de andere kinderen evenals heel veel rijst, meel en eten voor de komende maand. Het liefst had ik haar meegenomen want daar gaat ze dood, ze heeft aids en medicijnen krijg je alleen maar als je elke dag naar het ziekenhuis gaat om ze daar in te nemen (anders verkopen ze ze of nemen ze niet) en dat kon dit meisje echt niet dan moet ze een dag lopen elke dag en dat gaat natuurlijk niet. Toen ik pa een foto van zijn dochter liet zien die hij al zeven jaar niet had gezien , keek hij en lachte maar dat was het dan, geen enkele emotie niets. Ik mocht haar zo meenemen het deed hem niks. Dan zie je dat het toch een hele andere mentaliteit is dan hier.

Ze is echt zoooo lief...een schatje.

Ik en de kids , allemaal had ik ze graag meegenomen.

Mensen:


Zijn ze niet om op te vreten:Madonna's adoptie is definitief goedgekeurd.

Tja ik ben blij voor Madonna, blij voor dat meisje die nu een toekomst krijgt, alhoewel ik daar wel mijn bedenkingen bij heb want we hebben het hier wel over Madonna en op de een of andere manier zie ik haar gewoon niet echt als een moeder die elke avond gezellig bij de kids zit maar ik kan me vergissen natuurlijk!
Maar ik vind het zo zuur voor die ouders die allemaal al twee, drie soms vier of vijf jaar bezig zijn met een adoptieprocedure , die ongewild kinderloos zijn en massaal te horen krijgen dat de kans op een kindje gering is omdat er teveel aanvragen zijn en dat veel adoptiebureaus een stop hebben , je komt er geeneens meer op een wachtlijst sinds 2 jaar.
Dat vind ik zo zuur. En ik ken er een paar want wij hebben ook die hele adoptieprocedure doorgelopen G en ik dus die kinderloze stellen heb ik mogen ontmoeten .
Dus tja ik heb er wel een dubbel gevoel bij of dit allemaal wel zo maar moet kunnen en zo eerlijk is en hoe oprecht die sterren zijn in de adoptie , is het een echte wens of gewoon een modegrill?

En dan Yolanthe die in een interview in de Viva even verteld dat Jan er een einde aan heeft gemaakt en dat zij hoopte dat dat een bevlieging zou zijn en hij er op terug zou komen. Ja hoor eens, loop ik al weken te schelden op Yolanthe,  is Jan de boosdoener, voortaan graag wat eerder melden graag scheelt bakken met energie verspillen hier in NL en aan allerlei artikelen in kranten, bladen, blogs. Dan hadden we meteen kunnen schreeuwen dat Jan een klootzak is !
Enne heel normaal hoor Yolanthe dat je dan meteen met een kabouter gaat staan bekken in een parkeergarage zou ik ook doen als ik hoopte dat mijn vent terug zou komen...

En dan het regionale nieuws:
Op Harderwiek kunnen we lezen hoe eerlijk, gezellig en betrouwbaar het eerste vaatje haring hier is geveild . Op zulk nieuws kan ik alleen maar even reageren want het is toch in en in triest dat bij zoiets als het simpel veilen van een vaatje haring nog sprake is van een soort van vriendjespolitiek , ongelooflijk maar gezellig dat het was....
En dan de hockeyclub ook daar gaat de selectie er heel eerlijk aan toe en worden kinderen die niet zo goed kunnen hockeyen geselecteerd omdat pa of ma of beide zo gezellig zijn en er zo bij horen en helaas word niet in alle gevallen gekeken naar de prestaties van het kind.
En als het kind dan wel geselecteerd wordt dan word ie niet op de plek gezet waar ie goed is zodat ie zich kan bewijzen neehee dan zetten we hem gewoon heeeeel ergens anders en baalt het kind en is doodongelukkig omdat ie niet echt heeft kunnen laten zien wat ie kan .
En een team uit elkaar rukken ten behoeve van selecties, we hebben het hier over kinderen die al jaren samen spelen, gaat het hier nu om het plezier in de sport of alleen om presteren? 
En dit zijn dan volwassenen hè die dit allemaal zo bedenken...waardeloos vind ik het.
Oh en P en P ik ga ervan uit dat jullie er wel weer voor zorgen dat dit naar de juiste personen toe gaat? Stelletje kiftkippen.