28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Absolute aanraderNet uit op DVD , Morrison krijgt een zusje. Het is van de makers van Het paard van Sinterklaas (wat ook al echt een aanrader was) maar dit is ook echt een geweldige film. Febe en Nyah hebben er zelfs een traantje bij weggepinkt zo ontroerd waren ze. Ik had hem gehuurd maar heb hem inmiddels al gekocht want 1x kijken is nooit genoeg, ik verbaas me er nog steeds over dat kinderen een film wel 20x kunnen bekijken en er dan nog niet genoeg van hebben.

Groot


Ik zit niet meer in de baby's, onze kinderen zijn groot. 

Ik hoef geen billen meer af te vegen, geen kleren meer aan te trekken, geen veters meer te strikken, geen mondjes af te vegen, geen slabbertjes meer te wassen, geen tassen klaar te zetten noch te vullen, geen neuzen meer te poetsen, niets van dit alles meer.
Ze kunnen het zelf.
Je zou denken dat je dan meer tijd hebt, dat het makkelijker word, dat je relaxed achterover kan leunen. Dat denk je namelijk wel als je daar nog midden in zit, dan denk je dat het straks allemaal makkelijker wordt maar dat is dus niet zo. Je krijgt er andere dingen voor terug waar je minstens net zo druk mee bent, zo niet meer.
Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen. Ik dacht altijd wat een onzin dat zinnetje, maar het is echt zo, pffff wat klinkt dit oud zeg.
Nu moet je overhoren, opletten dat ze hun huiswerk ook wel maken, advies geven hoe te handelen in sommige situaties, opvoeden , kijken of ze hun  bord ook wel in de vaatwasser zetten, hun kleren ook wel in de wasmand gooien, hun rommel ook wel opruimen, etc etc...
Maar het is wel een opluchting hoor ondanks alles dat je van die eerste dingen allemaal af bent, je kan even naar de bakker of naar de stad zonder meteen een oppas in huis te halen omdat ze slapen, ze kunnen alleen naar de hockey fietsen, alleen naar school, ze lopen niet meer overal tegenaan en vallen niet meer om de 5 minuten. Ze helpen mee in huis (als ze zin hebben) , zeggen niet meer standaard nee als je ze wat vraagt. Elke leeftijd heeft zijn charme en dit is gewoon erg leuk,  dat je het echt ergens over hebt met je kind, lekker kan kletsen, hun verhalen kan aanhoren. Ik geniet daar wel van. 


We hebben twee voorlichtingsavonden op het RSG achter de rug (19.30-21.30), de een voor 2talig VWO en de ander voor 2 VWO. We zijn een stuk wijzer geworden en ook weer niet. Leuk dat ze dit allemaal in een speciale avond doen maar volgens mij had een brief ook volstaan en dan gewoon even een half uurtje kennismaken met de mentor van je kind was genoeg geweest.

Twee avonden achter elkaar is ook een beetje veel van het goede. Maar het is wel zo dat ik nu ook weet wat 2 talig VWO in het 2e jaar doen dus volgend jaar ga ik alleen even kennismaken met de mentor denk ik.
Tot nu toe gaat het eigenlijk heel goed met mijn zoon op 2 talig, hij heeft al een paar goede cijfers binnen maar het is natuurlijk nog maar het begin.... De eerste 2 jaren schijnen ook best nog redelijk te gaan maar het 3e jaar wordt het zwaar schijnbaar dan moet er echt gebikkeld worden.
Ik ben benieuwd, we zullen het zien. Hopelijk blijft hij net zo gemotiveerd als hij nu is dan komt het wel goed want motivatie en instelling is toch de helft van de resultaten, alleen slim zijn daar redt je het niet mee denk ik. 
Er is ook een cursus voor de ouders speciaal voor kinderen van 2talig waar je in 20 weken beter Engels leert en je geschiedenis en aardrijkskunde wordt bijgespijkerd zodat je je kind beter kan begeleiden. Altijd handig want deze 2talig studenten praten eerdaags veel beter Engels dan hun ouders.