28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Stilte


9 uur en het is muisstil in huis.
Echt stil mensen.
Zo stil dat ik kan horen wat de mensen buiten allemaal bespreken en dat is niet interessant allemaal maandagochtend gelul.
Ik geniet van de rust met een kopje koffie
Jee,   echt het is stil.
Na dit weekend kan ik het nauwelijks geloven dat het ook stil kan zijn in dit huis.

Gisteren was me nogal een dag. De kerstboom moest worden opgezet en hij is nogal GROOT, als in 3,20 hoog .
En het is een boom die tak voor tak in elkaar moet worden gezet.
Een hele mooie dat dan weer wel, nauwelijks van echt te onderscheiden al zeg ik het zelf.
En wat deze goed doet is : vorm hebben , iets wat echte toch minder kunnen, ze zijn gevuld van onderen en boven altijd een beetje magertjes. 
En noteer even dat de dag niet zo leuk begon met een fles melk..zie andere blog hieronder

De boom wilde ik in DE mand , een giga mand die ik ooit eens jaren geleden daarvoor gekocht heb. Maar dan moet die boom op een kistje staan anders zit de halve boom in de mand en dat is niet mooi.
Dus vroeg ik mijn lief dat kistje te maken (noteer even: lief is GEEN klusser dus die zucht kreunt en steunt een keer maar rijdt dan toch naar de gamma , zaterdag)

Lief belt me in de gamma op en vraagt me nog een keer goed alles na te meten , wat ik doe natuurlijk want niets is me teveel , zo ben ik.
Enfin lief laat de plankjes daar op maat zagen en komt met schroeven, krammetjes etc weer huiswaarts om zondag (gisteren dus) dat kistje "even" in elkaar te schroeven.
Zover niets aan de hand,  het kistje zit in een "mum" van tijd in elkaar 3 uur later en dus kan het de mand in en de boom erop.
Hij blij , ik blij. Hij tilt het kistje op en 

HET KON NIET IN DE MAND, te groot. 
Ik trek nog een beetje aan de mand want herinner me nog maar vaag dat ik maten moest doorgeven en dat dit dus min of meer mijn schuld is en zie aan het gezicht van lief dat hij NOT AMUSED is. Maar helaas hoe hard ik ook trek die rieten mand wordt maar niet elastisch, KUTmand.
Lief zucht, vloekt, ik word boos en roep dat ie dan zelf maar had moeten meten dat is toch wat klussers doen opmeten &^%$#$%^&???? Waarom moet ik dat ook doen? ja zeg ik ga me toch niet zomaar ineens de schuld op me nemen , nee altijd eerst proberen af te schuiven
Ik probeer het nog met , er hoeft maar een klein beetje af...maar dat wordt niet op prijs gesteld want veel of weinig het ding moet helemaal uit elkaar weer...
Enfin het ging zo 5-10 minuten door , hij gooit alles neer zegt dat ie dat &^%$#$%^*(()&^$ KUT KISTJE niet meer uit elkaar gaat halen, ik roep nog wat maar dat kan ik beter niet herhalen en we nemen koffie.

Lief pakt het kastje weer op na een bak koffie (koffie doet wonderen,  echt,  in dit gezin) en maakt het kleiner, nog eens 3 uur later staat het kistje in de mand. Hèhè die past.
Pff dat hebben we toch maar weer mooi gefikst dan met zijn tweetjes zonder ruzie ;)

Ja totdat ik een uur later de boom pak (de stam dan,  van hard metaal) en die erin zet en de eerste tak installeer.

Kistje is te hoog . (niet een beetje,  neehee,  een dikke 20 cm te hoog) Ja als ik dan iets fout opmeet doe ik het ook meteen goed natuurlijk

Ik vang lief buiten op en kijk hem met mijn meest smeltende blik aan en zeg
Schat het spijt me zeer en ik vind het echt heel erg vervelend maar het kistje is te hoog....

hij smelt helemaal niet, 
er komt stoom uit zijn oren, 
ik ga koffie zetten.
Nou ja de rest ga ik hier niet uitleggen, echt mensen, hij was niet blij en dat is dan nog heel erg voorzichtig uitgedrukt. Lief haat klussen dus dan heb je wel een idee denk ik.
Maar hij deed het,  maakte het korter, installeerde de boel, maakte mij nog even bang door te zeggen dat het nu te kort was maar daar trapte ik niet in en vroeg of er nog wat uit,  of in elkaar, moest worden gezet , het kon hem nu allemaal geen moer meer schelen,  kom maar op. Maar ik kon niets meer bedenken zo snel.

Toen was het einde dag en had ik geen puf meer om aan die boom te beginnen (ik had nl de hele dag pakketten gemaakt, opgeruimd etc ) en toen oudste naar beneden kwam en me zag ploeteren vroeg ie: "Mama kan ik je ergens mee helpen?" (soms zijn pubers ineens weer normaal)
Nou dat liet ik me geen twee keer zeggen en zo zette de twee oudsten de boom in elkaar , heerlijk gewoon. 
Hij staat , nog maar 2 te gaan, die ze mooi in elkaar kunnen zetten die twee oudsten want ze zijn nu toch bezig en als je er 1 gedaan hebt weet je hoe het moet en gaan die andere twee natuurlijk gesmeerd.

En nu ga ik nog even genieten van een bakje koffie en de stilte terwijl ik geniet van een kerstboom op 31 augustus....