28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Offertjes, scooters, vuil, etc


We zijn net terug van een dagje door Bali scheuren. Bedugul zijn we geweest en geloof het of niet maar in heel Bali is het stralend weer maar daar regende het en niet een beetje ook, grauw grijs en mistig was het en koud, brrrr , zo hebben we wel alweer een beetje kunnen wennen aan onze Nederlandse temperaturen en vooral aan de regen.
We zijn daar niet lang gebleven, een paar foto's maar genomen en toen zijn we maar gaan shoppen.
Ook nog even naar Carrefour geweest kijken wat daar nou in de supermarkt te koop was.
Een echte Franse Carrefour was het, zo'n hypermarche waar je alles maar dan ook alles kan kopen van eten, tv's, kleren, meubles etc... alleen dan alles aangepast op het eten en leven van hier, de meest vreemde ondefinieerbare etenswaren kwamen we tegen.

Morgen nog een dagje van het heerlijke weer genieten aan het zwembad en woensdag ook nog maar dan vertrekken we 's avonds om half 9.
Behalve het prachtige eiland en de vriendelijke mensen, de rijstvelden , de tempels, is er ook nog een andere kant aan Bali.
De corruptie van de politie hier, betaal en je hebt geen problemen en geen controles maar betaal je niet kan je nog wel eens een lange vervelende dag hebben.
Vuilnis wat overal gedropt wordt door de mensen, hele vuilnishopen op de meest onmogelijke mooie plekken of bij woningen.
De vele vele scooters, met kinderen erop (soms wel 2 of 3 of zelfs 4 stuks) zonder helm of enige bescherming.
De bangheid van de mensen voor hun vele goden en de offertjes die ze daardoor de hele dag brengen om die goden maar tevreden te houden...ze zijn er echt heel erg druk mee de hele dag.
En de offertjes die ze dus de hele dag door brengen die ruimen ze niet op, gigantische puinzooi krijg je dus na een tijdje.
De reuk van wierook overal en andere vreemde geuren (vaak dezelfde als in Namibie).
De vieze toiletten, het gebrek aan hygiene.
De vele tempels , soms wel 15 in een straat, en vaak slecht onderhouden.

Dat klinkt nu heel negatief maar is het niet (op de corruptie na dan) , dit is gewoon hoe een land is en dat is ook wel weer de charme van landen ontdekken en andere culturen maar het zijn wel dingen die je bij blijven net als ook de mooie en leuke dingen je bijblijven.
We gaan niet snel terug naar Bali verwacht ik omdat er ook nog heel veel andere landen te ontdekken zijn en we in principe nooit 2x voor eenzelfde plek kiezen maar we hebben het hier zeker heel erg fijn gehad en hebben genoten van alles wat we gezien en gedaan hebben en vooral van elkaar, niets is zo fijn om met zijn tweetjes lekker door een nieuw land te trekken en samen te zijn , ontspannen, relaxen en genieten, heerlijk!