28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Gemeente


Ik wil nog even iets doorgeven aan de gemeente Harderwijk.


De kerstbomen die jullie door de stad heen plaatsen zouden die dit jaar zonder kluit kunnen of als jullie de kluit er dan aan willen laten doe er dan iets leuks omheen, afgelopen kerst zag het er niet uit nl al die kerstbomen die aan die lantaarnpalen zomaar even snel er omheen gebonden waren sommige met het halve bos er nog aan hangend.
Dat zag niet kerstig uit maar gewoon onverzorgd, vies, en snel snel. En het is misschien ook wel leuk om die bomen iets te versieren al zijn het maar een paar strikken of zo..

O en de ijsbaan het zou toch leuk zijn als die een maandje langer bleef staan, leuk voor de kids , leuk voor de volwassenen want het is toch al zo'n trieste maand, die maand januari,  en dan zonder ijsbaan met een hele vieze markt (want die maken jullie nooit zo schoon erna dus dat kan ook beter) dat is niet echt iets om blij van te worden. 

De veegmachine zou die voortaan niet meer op zondagochtend 8-9 uur door de straten kunnen komen want dan willen wij graag uitslapen dus graag wat later zo na tienen of zo. 

Misschien is het ook leuk om wat oude vieze gebouwen te slopen er daar wat nieuwe voor in de plaats te zetten en dan kunnen we misschien meteen het parkeerbeleid even aanpakken daar heb ik wel een paar goede  ideeën over.
En als we dan die rare bochten even uit de Vitringasingel kunnen halen dat zou helemaal fijn zijn want dat is niet handig voor de auto's , veel te smal in die bochten en er gaan nog een keer ongelukken gebeuren daar. Gewoon recht trekken die straat het was ooit eens makkelijker voor de bussen die daar toen allemaal stonden maar dat is  nu natuurlijk al lang niet meer dus het heeft geen functie meer alleen een hoop ergernissen.

Ik vertrouw er helemaal op dat deze brief bij de gemeente terecht komt daar zorgen mijn assistentes P en P wel voor, die hebben immers ook mijn hockeybrief mooi overhandigt aan de club. Succes meiden met het overbrengen. 


Ilse je moet je beter leren beheersen. 

Iedereen weet dat het een hele opgave is 7 kinderen en dat dat niet altijd love en peace is en makkelijk al helemaal niet. Dus als ze weer eens heel druk zijn aan tafel en er gaan een paar bekers van die uiterst plakkerige fanta om,  die dan door de gleuven van je eiken eettafel door naar de houten vloer druipt en vervolgens de hond en poes erdoorheen loopt om zo een plakkerig spoor door de hele woonkamer te veroorzaken, en er staat geen van de 7 kinderen op om dan maar eens een doekje te pakken... dan moet je even tot 10 tellen.
En als jij dan aan het poetsen bent om de schade te beperken en je man zit aan de telefoon en je ook nog 7 kids die naar elkaar aan het bekken zijn probeert stil te krijgen zodat manlief kan bellen en ze luisteren niet want ze zijn zo druk met bekken dat ze je geeneens horen ook dan moet je even tot 10 tellen.
En als je dan de gang invlucht na de hele zooi te hebben gepoetst en de kinderen alleen maar druk en vervelend zijn dan moet je als je ziet dat de hele gang vol tassen en andere zooi ligt van de kinderen ook even tot 10 tellen. 

Want als je dat allemaal niet doet dan ontplof je zoals gisteravond en dan ga jij krijsen, staat het schuim op je mond, zeg je dingen waar je later spijt van hebt en ga je nog harder krijsen zodat mensen buiten even stoppen en naar binnen kijken om te zien welk varken er geslacht word. Om uiteindelijk krijsend en wel ook nog te gaan janken en zodoende omdat je dat niet wil nog harder gaat krijsen.
Die blamage Ilse,  dat wil je niet, als je jezelf eens kon zien op zo'n moment je zou je rot schrikken echt waar, een halve wilde staat er dan,een viswijf,  die de dingen niet meer onder controle heeft en alleen maar onzin staat uit te kramen, je haren staan nog net niet overeind en het stoom komt figuurlijk wel uit je oren maar gelukkig is dat niet te zien anders zou het nog erger zijn.
Kijk en de buren die willen ook gewoon rustig kunnen eten zonder met hun oor tegen de muur te staan omdat ze alles willen horen wat "die gek van hiernaast allemaal uitkraamt".

Kijk en dan zijn die kinderen ineens wel stil en ruimen ze ineens wel op maar dat is alleen maar omdat ze bang zijn dat je met een bijl achter ze aan komt en dat is toch ook niet de bedoeling wel? En dan hoef jij ook niet een uur in de regen te gaan wandelen om bij te komen half hyperventilerend en stap je de volgende dag ook niet met een migraine uit bed.
Gewoon even tot 10 tellen of gaan wandelen vóór de ontploffing dan is het wandelen ook nog leuk, heb je er nog wat aan .   
Zen,  Ilse... Zen !!!!