28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Postcodeloterij


Jaren heb ik meegedaan aan de postcodeloterij, wordt maandelijks afgeschreven dus je merkt eigenlijk niet eens dat je meedoet. Toen ik ging verhuizen moest ik overal mijn nieuwe adres doorgeven en bedacht me toen dat ik in 8 jaar nog geen 5 cent gewonnen had. Nu kan ik heel nobel en schijnheilig gaan vertellen dat ik alleen maar mee doe om al die goede doelen te steunen waar de postcodeloterij aan meedoet maar dat is niet zo. Fijn dat ze er andere mee helpen maar ik wil gewoon winnen. En dan niet zo'n knullig prijsje van 10 euro, NEE, meteen de HOOFDPRIJS graag, een paar miljoen. Oke 1 miljoen daar spuug ik ook niet op hoor. Maar een paar is net wat handiger. Maar goed, nooit iets gewonnen dus ik dacht ik zeg mijn deelname op. En daar begint de ellende. Je kan je overal met het grootste gemak inschrijven maar probeer maar eens te achterhalen hoe je je uitschrijft. Heel handig gedaan van dit soort instanties, per mail kan je overal met een klik op je muis je deelname verzenden maar afzeggen nee daar hebben ze nog nooit van gehoord. De meeste onwetende onder ons laten zich daar vast door ontmoedigen maar niet deze dame. Na veel zoeken was ik er achter, per brief moet je je afmelden (dit alles om het je wat moeilijker te maken, met de hoop dat je er van afziet). Brief geschreven, gepost, zo.... daar ben ik van af, dacht ik.

Twee dagen later valt er een brief op de mat dat ze je hebben uitgeschreven maar je nummer nog even een paar maanden voor je vasthouden mocht je je bedenken.....duh. Weer een week later een telefoontje van een medewerker van de postcodeloterij, laat er toch net deze week een prijs zijn gevallen op mijn nummer, maar ja, u heeft zich afgemeld.... Maar gelukkig hebben wij u nummer nog vastgehouden mevrouw voor het geval dat...en nu kunt u zich weer aanmelden, krijgt 1 maand gratis en de prijs. Hmmm wat is de prijs dan? Als die 3 miljoen is dan meld ik me natuurlijk weer aan (voor een maand). Nou dat mag ik niet zeggen mevrouw, helaas, maar wel een heeeeel interessante prijs... 
Right, lekker, nou ik trap er niet in jongeman en fijne dag nog... Nog een week later krijg ik weer zo'n zelfde telefoontje van een andere medewerker...het begint me danig te irriteren. Dus ik snauw een heel klein beetje tegen de jongen in kwestie en zeg dat ik GEEN INTERESSE heb.
De postcodeloterij is een bedrijf wat heel veel werknemers heeft en een mega gebouw en dat wordt allemaal gefinancierd door de mensen die deelnemen. Dan worden bekende Nederlanders op ' werk' vakantie gestuurd om daar filmpjes te maken over de goede doelen, de hele ploeg (camera, geluid, make' up, stylisten etc) naar het buitenland in een hotel, eten, drinken, en nog de nodige vrije tijd want ja, je moet wel kunnen ontspannen en verwerken na dit afschuwelijks te hebben gezien natuurlijk en door wie worden deze reisjes betaald denk je? Juist ja, ook door de leden. Dan worden er prijzen uitgedeeld, geld prijzen en wie heeft die bij elkaar gespaard? Wij met zijn allen.  En uiteindelijk blijft er dan een klein bedrag over wat naar de goede doelen gaat. Dan kan je beter direct naar de goede doelen storten zonder deze organisatie.
Ik ben er klaar mee, helemaal.