28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Hygiëne


Ik versta onder hygiëne dat je schoon bent, je elke dag douchet, elke dag schoon ondergoed en sokken aantrekt en verder vind ik dat je best een broek een dag of twee aan kan trekken of een vest maar T-shirt moet ook gewoon elke dag schoon zijn vind ik.

Ook dat je je tanden elke dag 2x minimaal poetst .
Niet iedereen heeft daar dezelfde ideeën over.
Er zijn mensen die doen gerust 3 dagen lang of nog langer hetzelfde aan, die poetsen hun tanden als ze er aan denken (of niet) en ondergoed kan ook best een paar dagen mee.
Nu verschilt dit ook per land en cultuur.
Onderzoek bv wijst uit dat 1 op de 3 Belgen bv maar hun tanden poetst....ieeehhh.
In ieder geval ram ik het er hier in dat ze schoon moeten zijn, en dat ze dus echt elke dag een schone onderbroek en sokken aan moeten trekken. Dit en tanden poetsen hebben ze wel door gelukkig en ze zijn ook al oud genoeg om dit zelf te doen. Alleen het douchen moet nog op gehamerd worden bij sommigen . Maar ook dat gaat de goede kant op.
En als het eens een keer niet gebeurd is dat geen ramp, de wereld vergaat niet, vroeger gingen mensen 1x per week in bad/douche en als men meerdere kinderen had gingen ze lekker in elkaars badwater, men vulde 1 bad en de hele familie ging erin.Geloof


Weertenaren opgelet.....

Hier in deze regio waar ik nu woon Harderwijk dus, daar rijden mensen rond met een visje achter op de auto. 
Dat visje betekent niet;  goh ik hou van vis, of ik woon in een visrijke omgeving, of ik ben vis van sterrenbeeld, neeeeheeee dat visje staat voor hun geloof.  Het blijkt een religieus symbool te zijn, om precies te zijn een "ichthus". En het schijnt de bestuurder ook nog te helpen bij alcoholcontroles....visjes worden eerder met rust gelaten.
Ja heus. 
Waarom dat op een auto moet staan? Ik weet het niet.
Wel weet ik dat de meeste die het op de auto hebben staan streng gereformeerd zijn (tenminste dat is me verteld).
En dat is nog niet alles.
Er zijn hier ook mensen die daar een hekel aan hebben, aan die streng gelovigen,  en die plakken dan weer een happende haai op hun auto. Want iedereen mag het weten, ik heb een hekel aan visjes!
En zo heb je dus weer een hoop gedoe over geloof.