Met dank aan Borg die dit recept ooit gepubliceerd heeft en speciaal voor Cisca:
Voor de bodem:
250 g bloem
120 g boter
mespunt zout
75 g basterdsuiker
2 eieren
Voor de vulling:
3 eieren
150 g suiker
80 g boter
4 citroenen
sap en rasp van de schil
Meng bloem, boter en zout in de keukenmachine tot het kruimels zijn. Voeg daarna suiker en eieren toe en mix alles rustig door elkaar. Zodra het deeg loskomt van de randen, kun je er met je handen een bol van vormen. Doe het dan in plastic keukenfolie en zet het ruim een uur weg in de koelkast.
Maak ondertussen de vulling door eieren, suiker, boter, sap van de citroenen en wat geraspte schil te mengen. Verwarm dit in een pan met een dikke bodem tot het mengsel een dikke crème wordt en laat het dan afkoelen.
Kruimel het deeg voor de bodem in een beboterde en met bloem bestoven taartvorm. Druk het aan, ook de randen. Nu moet je de bodem eerst blind bakken – de bodem gaar bakken met een nepvulling, gebruik bijvoorbeeld rijstpapier met daarop ongekookte rijst – 20 minuten op 165 °C in de oven. Giet nadat de bodem is afgekoeld de vulling erin en bak het geheel nog eens 8-10 minuten op 180 °C. Als er bruine vlekjes ontstaan aan de bovenkant, is de taart klaar.
250 g bloem
120 g boter
mespunt zout
75 g basterdsuiker
2 eieren
Voor de vulling:
3 eieren
150 g suiker
80 g boter
4 citroenen
sap en rasp van de schil
Meng bloem, boter en zout in de keukenmachine tot het kruimels zijn. Voeg daarna suiker en eieren toe en mix alles rustig door elkaar. Zodra het deeg loskomt van de randen, kun je er met je handen een bol van vormen. Doe het dan in plastic keukenfolie en zet het ruim een uur weg in de koelkast.
Maak ondertussen de vulling door eieren, suiker, boter, sap van de citroenen en wat geraspte schil te mengen. Verwarm dit in een pan met een dikke bodem tot het mengsel een dikke crème wordt en laat het dan afkoelen.
Kruimel het deeg voor de bodem in een beboterde en met bloem bestoven taartvorm. Druk het aan, ook de randen. Nu moet je de bodem eerst blind bakken – de bodem gaar bakken met een nepvulling, gebruik bijvoorbeeld rijstpapier met daarop ongekookte rijst – 20 minuten op 165 °C in de oven. Giet nadat de bodem is afgekoeld de vulling erin en bak het geheel nog eens 8-10 minuten op 180 °C. Als er bruine vlekjes ontstaan aan de bovenkant, is de taart klaar.