28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Tarte au citronMet dank aan Borg die dit recept ooit gepubliceerd heeft en speciaal voor Cisca: 

Voor de bodem: 
250 g bloem 
120 g boter 
mespunt zout 
75 g basterdsuiker 
2 eieren


Voor de vulling: 
3 eieren 
150 g suiker 
80 g boter 
4 citroenen 
sap en rasp van de schil


Meng bloem, boter en zout in de keukenmachine tot het kruimels zijn. Voeg daarna suiker en eieren toe en mix alles rustig door elkaar. Zodra het deeg loskomt van de randen, kun je er met je handen een bol van vormen. Doe het dan in plastic keukenfolie en zet het ruim een uur weg in de koelkast. 

Maak ondertussen de vulling door eieren, suiker, boter, sap van de citroenen en wat geraspte schil te mengen. Verwarm dit in een pan met een dikke bodem tot het mengsel een dikke crème wordt en laat het dan afkoelen.
Kruimel het deeg voor de bodem in een beboterde en met bloem bestoven taartvorm. Druk het aan, ook de randen. Nu moet je de bodem eerst blind bakken – de bodem gaar bakken met een nepvulling, gebruik bijvoorbeeld rijstpapier met daarop ongekookte rijst – 20 minuten op 165 °C in de oven. Giet nadat de bodem is afgekoeld de vulling erin en bak het geheel nog eens 8-10 minuten op 180 °C. Als er bruine vlekjes ontstaan aan de bovenkant, is de taart klaar.

Help


Ja dat is natuurlijk even schrikken een totaal andere blog ineens.

Maar ik had zin in iets anders, kan morgen weer ineens anders zijn hoor, zo ben ik namelijk : wispelturig.
Maar zoals ik laatst al schreef is het tijd voor verandering.
Ik ga daar nu nog niet op in dat komt nog wel een keer als ik er zin in heb.
Het is Ilse tijd.
En Laura die ongelooflijk handig is heeft me geholpen, thnx Laura...wat ben je toch een schat.
Spui gerust jullie mening over mijn nieuwe look, ik kan tegen kritiek en sta overal voor open.
Kom maar kom maar kom maar...
Let me know...


Ja en dan mag ik deze Love your blog Award gaan doorgeven aan 4 mensen.

Nee, dat is lekker makkelijk want ik ken er veel en veel meer dan 4 die deze Award verdienen.
Dus ik ga even tactisch nadenken.
Zodat de mensen die ik hem geef hem gewoon doorgeven aan de anderen die ik ook zo goed vind want ik vind kiezen dus echt moeilijk.
Ik ga hier natuurlijk niet zeggen tegen die vier aan wie hun hem moeten geven maar ik denk dat ik wel kan raden aan wie ze hem geven en aan wie ik absoluut vind dat ze hem moeten geven haha en misschien dat ik dan toch een stille Hint ga geven want stel dat ze er niet aan denken of zo dan ben ik straks weer mega desapointed dat ze het niet doen.
Oké  de "Love your blog Award" gaat naar:
Madelief oftewel Marjolein die hem dik en dubbel verdiend omdat ik altijd vreselijk moet lachen om haar blogjes en haar humor. 
Nicolette omdat ik ook daar steeds weer dubbel lig van de lach en natuurlijk omdat we volgend jaar samen op vakantie gaan 
Simone mijn vriendinnetje die me op de hoogte houdt van alle laatste nieuwtjes op showbizzgebied in Nederland en in ons geliefde Harderwijk ;)
Wondelgijn omdat ik altijd met heel veel plezier haar stukjes lees en soms met een traan van ontroering maar ook met heel veel bewondering over het doorzettingsvermogen dat ze heeft.

Jullie verdienen hem dik en dubbel en veel plezier met doorgeven....

Gewoon even kopiëren en dan in je eigen blog zetten.