28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

JetlagNooit geweten hoe een jetlag voelde, nu wel..........mijn lijf wil niet.............mijn lijf is nog in de veronderstelling dat het nu gewoon 6 uur in de ochtend is. Ik heb honger in de nacht , in de ochtend wil ik slapen als ik hier uit bed moet, gebroken ben je .............

Maar niet geklaagd, het was GEWELDIG!!!!! We hebben een heerlijke week gehad in New York, kilometers gelopen, veel gezien, heel veel taxi's genomen, subway en ferry. Je kan heerlijk eten in NY en tot tegenstelling wat word gedacht kan je er gezond en fatfree eten, overal. De Newyorker denkt aan zijn lijn en aan zijn gezondheid en daar is alles op aangepast in NY. Je kan overal salades eten en zelf samenstellen en het stikt er van de sportscholen.

De mensen zijn SUPER aardig en hebben het de hele dag over You folks, you guys, honey, darling, sweetie etc etc.... Central station is het mmoiste station wat ik ooit gezien heb en je kan er van de vloer eten zo schoon. Manhattan is zeer schoon, buiten Manhattan is een ander verhaal.

We zijn ook nog naar Harlem geweest waar ik eenmaal buiten de metro, toen ik weer boven de grond op straat stond, me er ZEER van bewust was hoe wit ik ben, ik was de enige blonde in de straat zover ik maar kon kijken, niet alleen ik had dit opgemerkt maar de mensen daar ook en ik werd echt aangestaard. Daarbij komt dat je een week hebt doorgebracht tussen wolkenkrabbers en dan in een laagbouw in Harlem komt en je je dus echt een muis in open veld voelt. Erg op mijn gemak voelde ik me daar dan ook niet en was blij toen we weer in de subway zaten richting centrum.
Maar beslist een stad waar we nog een keer terug gaan, ook om te shoppen, de New yorkers zeggen: je kan alles krijgen in New York alleen moet je het zien te vinden. Ze hebben er winkels......... daar kunnen we hier alleen maar van dromen!!!!

Weer zoiets wat je wel wil zien en waar je niet de enige bent, 2 uur wachten om naar boven te kunnen....... mooi uitzicht nu de twee towers er niet meer zijn van World Trade centre is dit het hoogste gebouw in Manhattan.


NY

Fifth avenue

Hotdog, pretzels en gepofte kastanjes overal.

Taxi's

Donuts

Bezorgers en couriers op fietsjes racen de hele dag door de stad.

13 jaar is gebouwd aan deze brug,ook wel de stalen kathedraal genoemd, de eerste brug die Manhaatan met Brooklyn verbond, 30 minuten duurt de overtocht. De dag dat wij er waren was het wel -10 graden C, heerlijk om over deze brug te wandelen en uitzicht over Manhatttan te hebben.Met de Staten Island Ferry naar Ellis Island , vanaf de ferry heb je een geweldig zicht op Manhattan en natuurlijk kom je dan langs het vrijheidsbeeld.


Het kruis wat zo gevonden werd bij ground zero.

Ground zero

Er word volop gewerkt om ground zero weer op te bouwen.

St Paul's Chapel, ground zero maakt indruk op je maar deze kapel nog 1000x meer. Ik kan dit ook niet hier gaan opschrijven wat dat met je doet en hoe het voelt. Je ziet hier de briefjes van mensen die hun geliefdes zochten in het puin, de foto's van de mensen die overleden zijn, de reddingswerkers, de kreten van wanhoop. Als er iets is wat echt heel veel indruk heeft gemaakt op ons, is het deze plek.Peace!
NYNY

Overal de vlag, ze zijn trots op hun land en hun vlag en niet bang om dat te laten zien.Er rijden meer taxi's dan auto's en het is dan ook een goedkoop en makkelijk vervoer.

Stoom die uit de weg komt uit putten en zoals hier uit de buizen.

Central Park......prachtig!!! en midden in de stad, heel apart om in het groen te staan met alleen maar wolkenkrabbers eromheen en je herkent het natuurlijk uit heel veel films.


Je moet het gezien hebben Times Square....niet onze favoriet, alleen maar reclames, fastfood, theaters, en vreselijke amerikaanse shops zoals M&M World een 3 etages hoog warenhuis met ALLEEN maar ALLES van M&M.

Elke dag begon bij Starbucks, die zich overal op elke hoek van de straat wel bevindt. Amerikanen lopen met hun gympen onder hun pakken en een Starbucks koffie naar hun werk.Na een gezellig etentje bij Le chat noir met allemaal Amerikanen en veel Franse wijn gingen we met onze hoedjes en toeters naar Times Square, waar nog een miljoen anderen ook wachtten op HET grote moment..........iedereen (een miljoen mensen) telden af........ 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, HAPPY NEWYEAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het was vol, druk, maar zooo speciaal........ Happy Newyear everybody!!!!!


NY

Madison avenue.

St Patricks Church

Rockefeller centre met de schaatsbaan in hartje Manhattan.


Rockefeller centre.
Na een reis van 8 uur kwamen we aan in ons hotel, het New York Palace Hotel, de kamer lag op de 24e verdieping, het hotel telde in totaal zo'n 38 verdiepingen. De portier bracht ons naar boven waar hij onze koffers in de kamer installeerde en vroeg of hij ons het uitzicht mocht laten zien, gordijnen gingen open en dit was het uitzicht..........adembenemend, letterlijk. De St Patricks church (op tien na grootste kerk van de wereld 2500 mensen passen er in deze kerk) met alle wolkenkrabbers eromheen was een plaatje en ik kon wel janken............ Om van het bed maar niet te spreken, ik heb nog nooit in zo'n groot bed geslapen met zo'n dikke matras, dat wij niet de enige zijn die dat vinden bleek uit het feit dat je de bedden ook kan kopen daar.
Het is dat we New York wilden zien anders hadden we een paar dagen in dit verrukkelijke bed doorgebracht. Het hotel had ook niet centraler kunnen liggen, midden in Manhattan, met Madison avenue en 5th Avenue om de hoek.