28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Brief aan mezelf

In de Engelse Marie-Claire stond een artikel waarin vrouwen een brief schreven aan hun achttienjarige zelf, Daphne Deckers heeft dit ook al gedaan hier in Nederland. Ik dacht laat ik ook eens een brief schrijven aan mijn 18 jarige zelf.


Ilse,

Je woont alleen in Eindhoven en hebt op je 18e al een appartement voor jezelf.Dat is natuurlijk niet niks, zorg dan ook dat je er wat zuiniger op bent, 2x per week afwassen is echt een beetje weinig.En je oma laten bellen naar school om je ziek te melden omdat je geen zin hebt is natuurlijk wel heel lief van je oma maar niet echt verstandig van jezelf.Je houdt van plezier maken en van uitgaan maar dat hoeft toch ook niet 5x per week te zijn dat kan best een beetje minder. En overdag kan je ook wel leren hoor daar hoeft het echt geen 12 uur ’s nachts voor te zijn en muisstil dat is een kwestie van wennen en die tv uitzetten.

 O ja het is natuurlijk heel leuk dat jij een vriendje hebt die Australiër is maar om hem nou een hele middag bij je oma neer te zetten die 3 woorden engels spreekt,  is en niet leuk voor je oma en niet leuk voor je vriendje, ja je moet naar school maar is dat niet een flauw excuus, was je hem niet gewoon een beetje zat en blij dat je hem bij oma kon dumpen?

En roep jij nou maar niet te hard dat je later heel heel veel kinderen wil want ooit worden je gebeden verhoord, be carefull what you wish for.

Het feit dat je een hond neemt en die niet zindelijk krijgt ligt niet aan die hond hoor maar aan het feit dat je dat beest niet genoeg uitlaat. En 1 poes is wel genoeg hoor waarom moesten er nou perse weer 2 komen in 1 week tijd?

De winkel Mac&Maggie gaat heus niet failliet als jij een weekje niets geen kleding koopt hoor.Je rookt , stop er toch mee meid , ooit zou je willen dat je er nooit zo lang mee door was gegaan.

Oh en Simon le Bon van Duran Duran die komt niet ineens aan je deur staan om je te ontvoeren hoor dus je kan best ophouden met dromen want het gaat helaas niet gebeuren.

Wel ga je toch naar Parijs aan de Sorbonne studeren en blijft daar 3 jaar wonen. Let wel op in Parijs in de metro en ik zou na 10 uur ’s avonds niet meer alleen de metro in gaan als ik jou was want daar gebeuren rare dingen.

En als je weer eens op vrijdagavond besluit met een stel vrienden hals over kop naar Italië te vertrekken voor een week bel je ouders dan even want mobieltjes bestaan nog niet en ze kunnen je een week niet bereiken, hysterisch ongerust worden ze na een week . En als jij dan doodleuk de telefoon opneemt na een week en ze boos zijn mag je daar wat meer begrip voor hebben hoor.

Geloof me je bent niet te stuiten nu, wil alleen maar stappen, lol maken en reizen maar je word rustiger ook jij kan straks gewoon stil zitten en genieten van de kleine dingen. Ouder worden is helemaal niet erg, en 40 is niet stokoud hoor.

Nog 1 ding: ga vaak naar het strand, ga in je bikini de straat op want je hebt een prachtlijf en geloof me nu ben je onzeker maar over twintig jaar vraag je je af waar je in hemelsnaam zo onzeker over was  Kijkcijferhit uit Amerika beleeft Nederlandse première Hitserie The Mentalist vanaf januari nieuw bij SBS 6.

Deze spannende misdaadserie weet alleen al in de Verenigde Staten wekelijks meer dan 16 miljoen kijkers aan de buis te kluisteren. Daarmee is het de best scorende nieuwe serie van 2008. In The Mentalist draait het om detective Patrick Jane (Simon Baker) die als adviseur aan het California Bureau of Investigation (CBI) is verbonden. Patrick Jane weet met een bijzonder oog voor detail de gedachten van mensen te lezen en zo grote, complexe misdaadzaken op te lossen.

In de eerste dubbele uitzending van The Mentalist maakt de kijker kennis met detective Patrick Jane. Een rol van Simon Baker, onder andere bekend van de advocatenserie The Guardian en de filmhit The Devil Wears Prada. Patrick begint zijn carrière als spiritueel televisiemedium, maar na een tijdje in de schijnwerpers te hebben gestaan wil hij iets anders. Patrick Jane besluit zijn unieke talent te gebruiken om de agenten van CBI te helpen bij het oplossen van complexe misdaadzaken.

    The Mentalist is vanaf 1 januari om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

Sneu