28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

FriendsVrienden.
Vrienden die hebben wij wel , enkelen, we stromen niet over van de vrienden zeg maar.
En we hebben vrienden daar verloopt alles soepeltjes mee die weten dat we weinig tijd voor ze hebben, dat ik niet bel, alleen mail, ze hooguit een keer per maand (als ik dat al haal) kan zien maar dat het meer 3x per jaar is.
Dan heb ik vriendinnen die lekker relaxed zijn als we elkaar zien is het gezellig, zien we elkaar niet is het ook goed, we kijken niet wie het laatst gebeld /gemaild of uitgenodigd heeft, heb je behoefte aan contact bel je en geen behoefte bel/mail je niet. Het heeft niks verplichts en dat is zo fijn, die vriendschappen koester ik, zo moet vriendschap ook zijn (denk ik). Is er echt iets belangrijks staan we altijd klaar voor elkaar dan weet je de ander is er.
We hebben ook vrienden die begrijpen het gewoon niet en zijn beledigd als we niet komen/bellen of mailen en dat is niet leuk.
En die vriendschappen zijn in mijn ogen dan niet echt goede vriendschappen.
Trouwens na mijn scheiding heb ik ook geleerd wie mijn echte vrienden waren en dat was geen leuke les...

Wij hebben een druk en vol leven namelijk , wij de Von Trapjes. Een week met 7 kinderen betekent een week van heel veel boodschappen, heel veel koken , tafel afruimen, veel vaatwassers leeg maken , veel was, veel strijk, veel overhoren, veel mopperen/opvoeden/corrigeren en veel van alles dus en dan gaat je werk ook gewoon door en vaak tot 's avonds laat. Het betekent een druk en vol huis met vaak nog vriendjes/vriendinnetjes die komen en mee eten.
Het weekend met 7 betekent naar het hockeyveld (5x) en daar tussendoor zorgen dat je de boodschappen haalt en opruimt de monden voedt, sportkleding wassen van de 7 maar ook van het team.
Dat wil zeggen dat we die week eigenlijk geen tijd hebben , voor niets , zeker niet voor vrienden want je gaat niet spontaan even langs bij vrienden met 7 kinderen of meer (vriendjes ) en je hebt er ook gewoon de tijd niet voor en nog belangrijker je kan ze echt niet een hele avond alleen thuis laten.
Aan het einde van de week van 7 kinderen gaan alle kinderen een weekend naar de exen en dat weekend hebben wij dan hard nodig om bij te komen van de week, om dingen te doen die je in die week niet gedaan krijgt door tijdgebrek of gebrek aan oppas, dan hebben we tijd voor elkaar wat we ook niet hebben in die week van 7, en tijd voor elkaar is nodig met 7 kinderen anders kan je je relatie meteen als mislukt beschouwen als je die tijd niet neemt voor elkaar. En dan is zo'n kinderloos weekend eigenlijk te kort. Want de vrijdag of zondag ben je voor een groot gedeelte al kwijt aan het brengen of ophalen want naar Weert rijden daar doe je op vrijdag zo'n 3-4 uur over en je moet nog terug ook wat inhoudt dat je op vrijdag pas rond 11 uur binnenhuppelt in je huis, ga je op zondag moet je 's middags al weg en bent dan 's avonds rond half 9 weer thuis . Dus in feite is je kinderloze weekend van zaterdagochtend tot zondagmiddag en dat is kort als je heel veel dingen wil/moet doen. En dan hebben wij dus niet elk weekend zin in / tijd voor vrienden. Dat kan niet in ons drukke leven. Dus nemen wij sporadisch een uitnodiging aan , of nodigen sporadisch mensen uit . Want tijd met vrienden gaat ten koste van tijd voor elkaar en tijd om je hoofd weer even tot rust te krijgen.

Dus vriendschappen waarbij ik constant na moet denken dat ik nu moet bellen/mailen/uitnodigen die laat ik voor wat ze zijn dat kan gewoon niet in ons leven , daar hebben wij de tijd niet voor. Wij zijn veel thuis en onze vrienden zijn altijd welkom voor een kop koffie, een praatje, een borreltje, komt het niet uit zeggen we het gewoon maar meestal is het gewoon gezellig , een leuke afleiding en begrijpen de meeste dat het leuk is als het een uurtje is maar niet de hele avond/middag. Helaas hebben we ook mensen die het niet begrijpen die denken ja hoor eens wij hebben ook kinderen en hebben daar toch ook tijd voor???
Ja maar mensen geloof me 2-3-4 kinderen is nog steeds heel anders dan 7 kinderen in dezelfde leeftijd. Dat is een wereld van verschil. En wij weten het want ik heb er 3, G heeft er 4 dus we weten wel hoe dat is . Daarbij hebben we geen opa en oma in de buurt die eens bijspringt , en een oppas vinden die die 7 aankan is al helemaal een hel.
Net zo goed als die hockeytrutjes ( S jou bedoel ik dus echt niet hiermee hè dat weet je) dat ook roepen als ik zeg dat ik niet kan rijden....."O maar mijn man en ik werken ook en wij hebben ook 3-4 kinderen en wij rijden ook"
Fijn voor je troela vooral doorgaan.....doe mijn beurt dan ook als je zoveel tijd hebt , wat zever je dan?? Aargghh ik denk wel eens we doen jouw vrouw mijn vrouw en dan kom maar eens 2 weken de boel hier runnen dan lul je wel anders...

Dus vrienden , bedankt voor het begrip ! Bedankt dat jullie niet zeuren en zeiken maar er gewoon zijn en begrip hebben voor de situatie.

Oh enne ik denk dat ik hier toch maar iedereen ga laten vaccineren voor die griep want in een gezin met 9 hoeveel heb je daar statistisch gezien kans dat er 1 van overlijdt? Ja ik ga laten vaccineren ik weet het zeker. (manlief wordt op het werk ook gevaccineerd) Als ik lees dat een gezond meisje van 14 vrijdag ziek wordt en maandag overlijdt krijg ik de kriebels . Ik wil niet wachten of het ons wel of niet gaat treffen ik wil er alles aan gedaan hebben dat het niet gebeurt en dat ik voor mezelf weet dat ik er alles aan gedaan heb om mijn kinderen alive and kicking te houden .
Morgen Dr bellen vaccinaties .


Ik heb me helemaal lam gebeld voor Gooische Vrouwen vanavond want ik wilde natuurlijk nadat ik maar liefst 3x gebeld werd door Martin Morero himself (echt waar!!!) dat deze serie de Televizierring zou winnen.
Dus heb ik gebeld, vaak gebeld, heel heel vaak gebeld en manlief heeft HEEL VEEL smsjes gestuurd.
Want ja ik vond dat het eens tijd werd dat Linda de Mol won en vond het al totaal onterecht dat Yvon Jaspers weer de prijs voor vrouw van het jaar had en ik gunde haar niet ook nog eens die ring. En omdat ik het in NL altijd zo belachelijk stom vind dat MEN denkt dat die Linda niks kan en alleen maar beroemd en rijk is geworden door haar broer. Dat is dikke bullshit.
Die vrouw werkt er hard voor en heeft gewoon talent en het is eens tijd dat Nederland dat inziet en haar dat gunt ook. Altijd dat ziekelijke jaloerse gedoe hier in Holland , iedereen is alleen maar goed en leuk als ie zo "gewoon" is gebleven. Nou laat haar lekker niet gewoon zijn en genieten van wat ze heeft bereikt.
You Go Linda en als dank dat je dankzij ons gewonnen hebt wil ik wel een weekje naar Portugal op vakantie in die luxe villa


Wat ik ook al een een paar dagen hier kwijt wil is die enorme oetlul die ik laatst op tv zag bij Hello Goodbye. Wie heeft het gezien??? die man die op zijn vriendin stond te wachten waar hij al DERTIEN jaar een relatie mee had wat geen relatie was maar ontwikkelingshulp volgens hem.
Die toen hij doorhad dat hij met zijn 67 jaar en zijn nu 28 jarige vriendin door de mand zou vallen als dikke vette viespeuk van een pedofiel ineens nog maar 11 jaar een relatie had? En toen de presentator beter bleek te kunnen rekenen dan hem en dus zei ze was dus 17 (eigenlijk was ze dus 15 toen ze deze ontwikkelingshulpboer tegenkwam) ineens weer het verhaal verdraaide dat ze NET 18 was toen ze een relatie kregen...
Ja my ass ja, die griet was gewoon 15 en hij was een viespeuk die zichzelf ook nog zag als groot weldoener want meneer deed op deze manier (door met een 15 jarige naar bed te gaan) aan ontwikkelingshulp.
Zum kotsen vond ik het gewoon BAH.

Zo en nu wil ik nog even zeggen dat ik het echt heel erg vind dat Gooische Vrouwen ten einde is en ik me enorm verheug op de film volgend jaar waar Willemien dan ook weer in meedoet...
Maar nu ben ik eerst nog even aan het balen dat ik vanavond de laatste aflevering gezien heb...