28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Familie Von Trapp versus Waltons


Ik kon die oranje bloemen niet meer zien die ik als kop op mijn blog had .

Ben het helemaal zat al die vrolijke zomerkleurtjes, zwart wit is het weer even voor me totdat ik daar weer genoeg van heb.
Even voor de hyvers die mijn blog lezen: de kop zie je hier op hyves niet daar moet je voor naar www.ilsevdm.blogspot.com of hier klikken
Ik heb dus even gezocht naar een andere kop en wel het is dus deze geworden aangezien we vaak geassocieerd worden met de Familie Von Trapp of de Waltons (wie kent dat nog??? zie foto) , beide hebben 7 kinderen .
Aangezien Sound of Music mijn all time favorite film is heb ik die dus maar gekozen en ach het komt zoooo mooi uit, man vrouw verliefd en 7 kinderen, my story.
Dus vandaar....

Jezus


Gisteren de kinderen opgehaald in Weert. Bettie natuurlijk mee in de auto, ze heeft zich werkelijk perfect gedragen 2 uur in de auto.

Bij mijn moeder aangekomen wilden de kinderen met haar de tuin in , oké riempje om en let goed op. Wat kan er nou in een achtertuin gebeuren die helemaal afgezet is?
Na een kwartier ineens: Mahammaaaaa Bettie is weg! Ik naar buiten, volgens de meiden zat ze onder de struiken (ze hadden de riem afgedaan kon ze lekker rennen...duh), wij zoeken,  maar ik zag niets.
Opeens ging de bel, overburen,  dat de hond op straat liep....
Ik kreeg bijna een hartverzakking. Gelukkig is er niets gebeurt maar ze had weg kunnen lopen of erger,  overreden kunnen worden...
De meiden in tranen want een schreeuwende moeder die helemaal overstuur is en de wetenschap wat er allemaal had kunnen gebeuren dat zat ze toch niet echt lekker.
Bettie gaat alleen nog onder toezicht van een volwassenen met de kinderen naar buiten moet er niet aan denken dat ik haar ook nog kwijt raak.
Ben helemaal verknocht aan dit kleine beestje, het is zo'n poepie!

Terugweg naar Harderwijk:
Nyah zit achterin met Bettie op schoot (die slaapt) en Nyah is gewoon lekker naar buiten aan het kijken en af en toe bemoeit ze zich met het gesprek.
Ik ben het nieuwe boek van M aan het lezen:  Zooitje ongeregeld. Het gesprek komt dus op de boeken van M.
Apie en Peluk wat ik uitspreek als Apie en Peeeluk.
Nyah: Die PEELUK mama die heet PULLUK  (op een toon of ik volslagen debiel ben)
Dit wordt een hele discussie achterin want hoe spreek je het nou uit met een ee of u. 
Even later als die discussie ten einde is (we gaan het maar navragen bij M want tja niemand die het nou eens zeker weet) begint,  hoe toepasselijk is de titel van het boek wat ik aan het lezen ben,  mijn zooitje ongeregeld (de 2 oudsten) achterin te zeiken en te zieken.

Die 2 hebben altijd mot met elkaar en de een wil niet onder doen voor de ander.
Ik word na 15 minuten gekibbel knetter, wil lezen dit is zo'n leuk boek , dus mopper dat het stil moet zijn.
Ja maar,  zij begint
Ja maar,  jij doet dat gebaar wat je niet meer mag doen van G
Ja maar,  jij zit te zeiken
Jezus
Nee jij
Jemig
Hoe spel je dat jemig?
Kyla die spelt het ook nog en roept er een Jezus achter aan
Ik: Ik wil geen Jezus en Jemig meer horen van jou,  dat is een tic van je aan het worden
Zij: wat is dat een tic?
Nou dat je iets constant zegt zonder dat je er erg in hebt
Jezus
Ja kijk dat bedoel ik nou.
Dit gaat zo nog even door en ik heb de hoop opgegeven dat ik nog lekker kan lezen, morgen maar weer.
De kinderen gaan nog even lekker door, ik deel wat strafjes uit , en eindelijk zijn we in Harderwijk, we hebben het weer overleefd.
Bettie heeft 2 uur liggen maffen dus als wij de kids in bed hebben en denken dat we nu eens lekker een filmpje gaan kijken krijgt zij een ADHD aanval en moeten we eerst met haar lekker ravotten, we gooien een knuffel weg en zij  gaat hem halen en dat houdt ze heel lang vol.
Uiteindelijk rond 11 uur is ze moe en gaat slapen en wij lekker een aflevering van CSI kijken.
Het weekend zit er weer op.