28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Vlieland 3Ik weet niet hoe het met de rest van Nederland gesteld is maar als je op vakantie bent wil je toch ontspannen en het gezellig hebben met je man en daar hoort sex ook gewoon bij.

Nou ik weet niet hoe men nou sex wil hebben als boven en naast je kinderen slapen?
Is dat nou erotisch?? Ik word er niet bepaald g... van. Douchecabines met haar in putjes die doen het ook niet echt en het "riante" terras met uitzicht op beide buren was nou ook niet echt uitnodigend. Daarbij hoor je alles, kom je klaar, weten de buren het ook meteen. Leuk als je in de ochtend je tent uitkruipt en de buurman je gniffelend goedemorgen wenst....
Dus niet alleen was de tent een ramp maar ook nog gewoon 2 dagen geen sex.
Ja en,  hoor ik mensen nu denken? Is dat erg?
Voor de meeste misschien niet, voor ons nog nooit voorgekomen , nu dus ja de 1e keer, maar dat terzijde,  ik vraag me af hoe doen mensen dat als men 3 weken  op die camping verblijft? 
Leuke vakantie gehad? Jahaa lekker rustig. 
Zijn kampeerders gewoon mensen met weinig sexuele gevoelens? 
Doen die het liever thuis? 
Doen die het gewoon wel op dat terras met uitzicht op de buren? 
Doen die het geruisloos?
Kan je nagaan wat er nog meer in die douches ligt behalve haar....want men moet het toch kwijt denk ik dan. 
Nee, daar word je vrolijk van en daar komt die rare lucht in die douches dus vandaan.
Gruwel.

Zaterdag

Omdat ik wist dat ik een hotelkamer had voor mij en de 3 meiden kon de dag beginnen.
Naar het strand waar je heerlijk gezandstraald werd, kids gehaald die daar aan het voetballen waren en aan het vliegeren en op naar het dorp, winkelen! 
Tot mijn verbazing waren er echt ontzettend leuke winkeltjes in het dorp vooral Zilt , een specialiteiten winkeltje, mooi strak design met mooie flessen olijfolie , prachtige kookboeken en nog meer lekkere dingen. Verder door in de straat 2 prachtige lifestyle winkels de een heet Zee & Zo en de ander Eb & Vloed die ook een online winkel hebben waar je de meest prachtige spullen kan kopen voor je huis , kind, man of jezelf. Mooie kleding en net even anders dan bij de meeste winkels. Een aanrader!
Na onze wandeltocht door het dorp een terrasje gepikt en toen de meiden in bed gelegd rond half 4 want 's avonds speelde Nederland tegen Rusland en dat wilden we niet missen natuurlijk.
De meisjes hebben 2 uur lang heerlijk geslapen en na een heerlijke douche gingen we weer naar café de Bolder om daar te eten en de voetbal wedstrijd te kijken. Nederland verloor zoals iedereen inmiddels weet en alle oranje spul kon dus mooi weer de tas in en hoeft er niet meer uit ook. De verslagenheid was groot op Vlieland, Nederland verloren van de Russen, terwijl men dacht dat we die even af gingen slachten.....maar Nederland was gewoon heel erg slecht!!!
G en de jongens begeleidde ons nog naar het hotel, de meiden lagen binnen no time te slapen in een heerlijk warm en schoon bed. Ik heb genoten maar het was wel saai zonder mijn mannetje naast me en ben toch veel wakker geweest maar wel heel erg blij dat ik in het hotel lag en niet in het tenthuisje. G heeft wederom niet veel geslapen want er was regen en veel wind en altijd wel een van de jongens die naar toilet moest of zo midden in de nacht, jammer!
We hebben nog even gebeld met elkaar en zijn toen in slaap gevallen.

Zondag
G en de jongens gingen douchen op de camping en dit keer was er geen warm water (was ik ff blij dat ik het niet nog een nacht geprobeerd had) en na een steenkoude douche kwamen ze om 10 uur naar het hotel waar wij net klaar waren want de meiden en ik werden pas om half 10 wakker. We hebben met zijn allen heerlijk ontbeten daar en zijn vervolgens een fietstocht over het eiland gaan maken.
G had alle tassen al klaar gezet bij de tent en die werden opgehaald door de bagageservice.
Nog even in de zon een terrasje gepikt allemaal aan de tosti's en toen richting boot.
Om 9 uur waren we thuis.
Heerlijk gevoel!!!
Alles heb ik in de was gedaan, gedragen of niet gedragen alles wordt gewassen. 
Kinderen heb ik meteen in bad gezet en met luizenshampoo gewassen (je weet maar nooit in die vetzooi en beter voorkomen dan genezen) en toen iedereen schoon gewassen, met gewassen haar in schone pyamaatjes beneden zat heb ik mezelf grondig onder handen genomen, heerlijk haren wassen, opfrissen en als herboren weer zalig rozig in mijn eigen bankje. Wat een avontuur. Tenthuisje: NOOIT MEER!!!!
G las gisteravond mijn eerste Vlieland verhaal en lachte tranen met tuiten, tranen van ellende, de schok kwam nu pas bij hem, voor hem was het ook overleven.
Ik ga zometeen de eigenaren even een berichtje sturen over hun tenthuis en wat ik er van vind want dit wil ik toch even kwijt aan die mensen die ons dit verkochten als een zeer riant kampeerplekje, in welke grot wonen die mensen in hemelsnaam??

Hun advertentie: Luxe kampeervakantie! Tenthuisje voor 6 personen, beschikt over een slaapgelegenheid afgeschermd door een gordijn, eethoek, keuken, zitje met kachel en een groot terras. In de keuken incl koelkast wordt gekookt op gas. Het gebruik van gas is natuurlijk bij de prijs inbegrepen.

Nu mijn versie: Tenthuisje is een tent die oooit eens als luxe werd omschreven in de tijd dat er nog geen stromend water was en geen elektriciteit, toen mensen nog te paard naar hun werk gingen. Slaapgelegenheid bestaat uit 2 stapelbedden, 1 voor dikzakken en 1 voor zeer dun formaat mensen, geheel van ijzer zijn de bedden met zeer dunne matrasjes met een lattenbodem waar eigenaar op elk plankje zijn naam heeft gezet in de angst dat u of ik deze plankjes wellicht mee zou willen nemen. De matrassen stammen uit de jaren 60 en zijn nooit vervangen daar het onmogelijk is deze maten nog te verkrijgen aangezien de bedden uit de 2e wereldoorlog komen en ergens zijn opgekocht, vermoedelijk uit een Duits strafkamp. 
Tussen het slaapgedeelte en de rest van de tent (het mag het woord woonkamer niet hebben want het is niet woonbaar) hangt een geel gordijn. Vlak achter het gordijn staat een tafeltje met 4 klapstoeltjes en een aanrechtblok met een los gas"fornuisje" erop, 2 tuinstoelen design jaren 60 met kussen waarvan de oorspronkelijke kleur niet meer te achterhalen valt, geheel verweerd staan naast de kachel die het niet doet. Het aanrecht blok is een houten planken toestand met een aanrechtblad waar de eigenaar wederom zijn naam heeft opgezet en er zit een bak in waar je in zou kunnen afwassen als er water zou zijn geweest, geen water , geen kraan niets. Het gasstel waar je op zou moeten koken is vies, roestig en heeeeeel errug oud.
Het gebruik van gas is inbegrepen in de prijs wat erg fijn is want er is geen gas, alles is op!
Het riante terras, is een verzameling houten planken net groot genoeg om een tafeltje op kwijt te kunnen en 3 stoelen....de andere 3 moeten dan gewoon in het zand gaan zitten rond de tent want helaas is er ook geen gras aanwezig alleen zand.
In de tent zitten oorspronkelijk raampjes, 4 stuks waarvan de eigenaar er 3 heeft dichtgeplakt om het gevoel van depressie meer een kans te geven of om de ellende te maskeren met weinig daglicht , lekker zo'n somber dompig hok. Een nachtmerrie die zojuist verkocht is voor 27.500 euro, ik meen het er zijn mensen die dit geval gekocht hebben voor 27.500 euro, de plekken zijn gewild op de camping blijkt en je moet de grond pachten en dat kost geld, veel geld, voor niets, voor ellende....

Al met al hebben we toch een leuk weekend gehad en Vlieland is een mooi eiland daar is niets van te zeggen, andere tenthuisjes en tenten zijn vast in betere staat en wij hebben gewoon pech gehad maar ik weet nu Kamperen is niet voor mij! 
Omdat we een hecht gezin zijn en G en ik over alles met elkaar praten hebben we dit overleefd, en hebben toch een leuk weekend gehad, gelukkig!
Ja, in Frankrijk in een stacaravan met airco op een mooie 4 sterren camping met eigen sanitair en heel mooi geasfalteerde straatjes met prachtige aangelegde bloemperken, gras, bomen en schoonheid en hygiene daar wil ik nog wel kamperen maar nooit meer een natuurcamping voor mij waar ik douche en toilet moet delen met nog duizend anderen.
G en ik gaan vast nog een keer terug naar Vlieland naar Badhotel Bruin met zijn tweetjes een keertje genieten van het eiland en de rust.
Met kids huren we  voortaan een huisje.