28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Weduwnaar


Onderzoek heeft uitgewezen :

Als je als vrouw van boven de 40 zijnde verliefd wordt op een weduwnaar weet je dat je altijd op de tweede plaats komt. Als manlief zijn vrouw verloren heeft op het moment dat hun huwelijk nog helemaal goed was dan kan je het helemaal schudden.
Dan zal je nooit en te nimmer echt zijn nummer 1 worden.
Dat is natuurlijk wrang maar hoe zeer je ook je best doet hij zal altijd herinneringen aan haar hebben en denken hoe het had kunnen zijn.
Als je dan ook nog een keer ruzie hebt of niet gezellig bent zal hij met weemoed denken aan hoe leuk, gezellig en schitterend zij was. 
Dit zal hij natuurlijk nooit tegen je zeggen want dat is gewoon not done .
Heeft hij kinderen met haar en niet met jou dan hebben die twee een geschiedenis en iets moois op de wereld gezet samen wat je nooit zal kunnen evenaren en zal hij dit kind als een godsgeschenk zien en het laatste tastbare wat ie van haar heeft. Dus eigenlijk kom je niet op de tweede maar op de derde plek. Tuurlijk is hij verliefd op je en dat is ook echt,  maar toch....
Wie zegt dat hij niet over haar droomt als hij naast jou ligt in het donker? 
Je zal het nooit weten want hij is verliefd op je, houdt van je en zal je nooit willen kwetsen.
Je zal het moeten accepteren , that's life...


Nadat ik heel vele mensen al over deze serie heb horen vertellen of schrijven op hun blog dacht ik dat ik ook maar eens moest gaan kijken.

Dit weekend dus seizoen 1 aangeschaft en gekeken en ik ben verkocht.
Het is een hele leuke serie. Er zijn 5 seizoenen in totaal en in Amerika is hij al gestopt in 2005 jammer genoeg. Maar ik ga de resterende seizoenen bestellen bij Bol want het is echt verslavend en heerlijk voor koude natte winteravonden.
Wat ik op dit moment ook hele leuke series vind is Private Practice en Lipstick Jungle.
Op maandagavond beide en zeker de moeite waard.


Foto albums


Net terug uit Bali heb ik meteen 23 augustus  bij albumprinter Albelli een album gemaakt van Bali. Op hun site staat aangegeven dat je dan binnen 7 dagen je album geprint en wel zult thuis ontvangen.

Na 2 weken had ik nog niets ontvangen dus ging ik bellen dacht ik. Nee dus,  je kan niet bellen met Albelli alleen.... chatten. 
Oké chatten dan maar.
Ik krijg daar te horen dat het enorm druk is bij hun vanwege de enorme drukte van de vakantie en dat het dus iets langer duurt.
Oké we wachten af.
Na 4 weken toch maar weer eens aan de chat gegaan en daar werd me gezegd dat het toevallig die dag geprint ging worden dus ik kon het album ieder moment thuis verwachten.
Oké we wachten weer af.
Vorige week nog niets ontvangen (weer 2 weken later) en dus maar weer eens gechat, flink geïrriteerd dit keer omdat het nu wel erg lang duurt en mijn geduld op is.
A omdat je niets van hun hoort en er telkens zelf achteraan moet gaan
B omdat chatten nu eenmaal minder praktisch en snel gaat dan een belletje
C omdat je je frustratie beter aan de telefoon kwijt kan dan op een chat
D omdat je van de chat steeds maar weer van die standaard antwoorden krijgt
Goed daar gingen we weer met de chat dus, begrijp waarom ze een chat hebben en geen telefooncentrale omdat ze zo'n slechte service hebben dat ze dan alleen maar gillende woedende mensen aan de telefoon hebben de hele dag.
De mevrouw vertelde me dat er iets mis was gegaan met het printen maar dat ze nu dus meteen de order weer zouden gaan printen.
Ik begreep dus dat als ik niet gebeld had  ze het niet eens geweten hadden dat er iets mis was gegaan?? Dat klopte ja,  typte ze,  dat was iets technisch wat nog verbeterd moest worden bij hun maar daar werd aan gewerkt. 
Nou dat is niet het enige wat verbeterd moet worden hoor, typte ik verbolgen.
Of ik maandag dan weer even kon chatten om te checken of het dan goed is gegaan?
Nou ja,  typte ik,  dat moet u zelf maar even checken hoor dat weet u nu toch en ik verwacht van u een telefoontje/mailtje dat het goed is gegaan na 1,5 maand.

Dat deed ze ook , ik kreeg net een mail dat ze alles kwijt waren of ik een nieuw album even kon maken. Nou een ieder die dat al eens heeft gedaan weet dat je daar wel enkele uren mee bezig bent,  zeker met 900 foto's en dat dat dus niet "even"  is.
Ik heb een mail gestuurd dat ik bedank voor de service en mijn geld teruggestort wil hebben op mijn rekening. Ook daar kreeg ik een standaard mailtje terug dat mijn vraag in behandeling is genomen grrrrrrrr.
Ik raad dan ook niemand aan om bij Albelli een album aan te maken noch te bestellen, het is een waardeloze club.
Wil je een goede doe dan MyPhotobook dan weet je zeker dat je iets goeds hebt.

Waarom ik daar dan geen fotoboek heb aangemaakt? Omdat ik dacht probeer eens iets anders.....laatste keer dus.

Koefnoen.

Lachen

Zoek


Ik ben me helemaal wezenloos aan het zoeken naar iets leuks voor kerst.

Kijk in principe mogen ze kerst en zo afschaffen van mij want ik vind er geen bal aan. Nou ja kerst op zich wel met de kids maar de aanloop er naartoe...
Hoe dat komt vraag ik me wel eens af, waarom heb ik dat echte kerstgevoel niet? Als ik de kinderen heb dan doe ik natuurlijk wel kerstig (dit verzin ik maar ff dit woord) mee want je met hun toch het kerstgevoel geven en met de kids is het ook altijd wel leuk maar dit jaar hebben we geen kids dus ik hoef niks.
In Weert versierde ik het hele huis altijd en dat was altijd wel heel erg gezellig , boom van 3,50 hoog en overal kerstversieringen, dagen was ik er mee bezig en dat was wel leuk altijd. In ons nieuwe huis ga ik dit ook zeker voortzetten want het brengt een hoop gezelligheid maar na kerst moet het ook altijd meteen weer weg van me want dan kan ik er ineens niet meer tegen , vind het rommelig en stoffig en erger me dood aan die boom, meestal sta ik dan ook 1 januari al de boom af te tuigen. 
Gelukkig heeft G het ook niet en zegt het ons dus beide weinig. Mijn ouders die zijn er al een paar jaar aan gewend dat we niet meer komen met kerst gelukkig. Ik vind het nl zo'n gedoe , zo'n verplicht iets. Het moet gezellig zijn , eten, eten en nog eens eten...
Nee het is allemaal niet aan mij besteedt. Dit jaar hoef ik niets kerstigs te doen want we hebben de kinderen niet dus ik zoek iets leuks waar we kunnen vertoeven dit jaar om aan die kerst te ontsnappen.
Dat is moeilijk want overal is het kerst lijkt het wel en als ik al iets leuks heb gevonden dan is het al niet meer vrij, mensen boeken een jaar van te voren schijnbaar voor kerst dus ik ben een beetje laat. NY, Twente, Belgie, Barcelona, alles is vol. (tenminste de hotels/huisjes die voor mij in aanmerking komen) dus als iemand nog een idee heeft meldt het....we zoeken rust & romantiek.


10 euro


Toen N naar het voortgezet onderwijs ging hadden we al snel door dat hij enige motivatie nodig had om te presteren. Voor elke 9 of 10 beloofden we dus tien euro.

Zo gezegd zo gedaan. 
Mijn zoon Y vond dit jaar dat dat dus ook voor hem moest gelden. Ja,  dat is natuurlijk ook wel zo, wat je voor de een doet moet je voor de ander ook doen.
We zijn nu 4 weken verder en dit heeft me reeds 40 euro gekost bij zoonlief.
Werkt het bij N niet echt als stimulatie middel bij Y wel want hij weet er wel raad mee, met die euro's, en heeft al snel door dat hoe meer geld je hebt, hoe meer leuke dingen je kan doen of kopen. Daarbij leert hij makkelijk, dus snel verdient. 
Toen ik vandaag weer 20 euro moest betalen zei hij dan ook (de slimmerik) : " je gaat niet over een paar weken of maanden zeggen dat je dit niet meer doet want dat is niet eerlijk".
Nee, dat had ik ook al bedacht dat dat niet eerlijk zou zijn dus het is afwachten maar ik ben bang dat me dit een hoop eurootjes gaat kosten dit jaar.
Ach, het heeft ook zijn voordelen want mijn dochter, die normaal niet aan het leren te krijgen is,  is hevig gestimuleerd door dit systeem en heeft reeds 3 tienen binnengesleept. En dit is toch een stuk makkelijker dan steeds maar ruzie met het kind te moeten maken dat ze eens moet gaan leren.....wat ze dan weer niet doet .......en wij dus weer ruzie krijgen.........ik gestresst ben en zij overstuur.......nee, dan is dit voor mij een heerlijke relaxte methode .
Ik had het al eens geprobeerd met 1 euro maar daar doen ze het niet voor, begrijpelijk ook wel want wat krijg je tegenwoordig nog voor een euro? En dan moet je wel heel veel tienen halen voor een Nintendo/MP3 speler/PSP/mobieltje  bv, dan ben je al zo oud dat je hem niet meer wil. Van mij hoeven ze geen krantenwijk te gaan doen ik heb liever dat ze goed leren en hun tijd daarin duwen ipv in een krantenwijk, ik betaal ze voor studeren zodat ze een goede opleiding gaan doen en later zichzelf kunnen  bedruipen en het liefst goed want geld maakt niet gelukkig maar het is wel verdomde handig.
Niets is voor niets in dit leven en niets krijg je zomaar dus dat is een goede les dat je moet werken voor je geld en voor je spullen, je kan ze er niet vroeg genoeg aan laten wennen.
En of dit nou wel of niet pedagogisch verantwoord is interesseert me geen moer , het werkt en dat telt. Vandaag was vestival op school , optredens dus van kinderen.

Mijn dochter (jongste) deed ook weer eens voor de tigste keer mee . Wat ik zo opmerkelijk vind is dat ze zo relaxed eronder is , maakt haar allemaal niets uit die gaat gewoon staan op een podium en zingt, danst of het dagelijkse routine voor haar is.
Ik weet dat ik vroeger daar veel te verlegen voor was, als de juf/meester me een beurt gaf in de klas en iedereen keek, kon ik wel door de grond zakken, laat staan op een podium staan.
Nee, ik deed dat op mijn kamer , deur dicht, haarborstel in de hand, elpee op (jee wat klinkt dat nou weer middeleeuws, elpee..) en maar mee blèren en dansen. De Grease periode was het heftigst geloof ik, overal posters van John Travolta en sommige van Olivia Newton John en dan maar net doen of je met John Travolta aan het zingen was hahahha. Maar NOOIT voor publiek natuurlijk.
Mijn dochter niet die doet dat even en commandeert er vrolijk op los (het kind heeft leidinggevende capaciteiten zullen we maar zeggen) naar de andere kinderen hoe ze het moeten doen . Tot slot nog een lied van de hele klas en toen konden de ouders weer naar huis. 
De vervangende meester Karel had de boel niet echt onder controle geloof ik want het was een drukke ongecontroleerde toestand.

Mijn kids gaan vanavond naar Weert, het is kermis in Weert. En kermis in Weert is niet hetzelfde als kermis in Harderwijk. In Weert wordt de hele stad afgesloten en staat de hele stad vol met kermis, ik geloof zelfs dat het tot een van de grootste kermissen van NL behoord en de goedkoopste ook. 
Iedereen gaat daar ook naar de kermis, jong en oud. Scholen hebben vrij maandag en dinsdag omdat er kermis is en de kermis wordt op woensdag met vuurwerk weer afgesloten, kortom een hele happening. Dus mijn kids hebben geluk dat het net in hun weekend bij pa valt.
Ik mag van mijn lief weer heerlijk cocoonen op de bank terwijl hij op en neer rijdt naar Weert.
Dat is nog eens verwennen. 

AvatarAangezien ik niets te doen heb de hele dag en lekker op mijn lauweren kan rusten duh....dacht ik laat ik ook eens een avatar aanschaffen, lekker handig.

Dus hier is ie dan: mijn avatar.
Een mens kan maar druk zijn met nuttige dingen he?? ;)


Die van G ook maar meteen gemaakt, TADA:

Gisteren hebben we een hele middag vergadert met de tuinarchitect. 

Ja want behalve een architect voor je woning heb je er ook een nodig voor je tuin .
Wij wel tenminste want ik ben mevrouw GEEN groene vingers en echt een analfabeet op tuingebied. Ik weet wat ik mooi vind qua boom maar weet alleen de naam niet.
Dan krijg je van die gesprekken met zo'n man dat je die bomen met die grote bladeren en bol zijn zo mooi vind. De tuinarchitect kijkt me dan aan en ik zie hem denken : "Ja mevrouwtje daar kan ik nou wat mee, duh, NOT dus" maar blijft correct en netjes en noemt dan wat latijnse namen die ik totaal niet ken nog begrijp. Ik knik dan maar wat om niet geheel debiel over te komen maar goed hij had het door en kwam met boeken.
En ik had wat voorbeelden bij om hem te kunnen laten zien. Ja hortensia's die weet ik dan weer wel en die vind ik ook heel erg mooi. Helaas was dat de enige soort die ik bij naam wist te noemen.
Maar we komen er wel, hij heeft heel veel boeken en laat dan gewoon aan ons plaatjes zien, praat een stuk makkelijker. En ik heb hem de tekening van mijn vorige tuin in Weert gegeven om even aan te geven hoe ik het niet wil, te veel perkjes en te veel dingetjes die steeds maar weer onderhouden moesten worden.
In ieder geval hebben wij als wens weinig onderhoud, strak, knus, gezellig, netjes, geen rommelige tuin, geen riet of bamboe en hagen. Eigenlijk houden we van redelijk strak maar toch klassiek. 
Ik maak me geen zorgen , deze man is een vakman en we hebben al meerdere tuinen van hem gezien dus dat komt wel goed.
Ben heel erg nieuwsgierig naar de eerste ontwerpen....

Absolute aanraderNet uit op DVD , Morrison krijgt een zusje. Het is van de makers van Het paard van Sinterklaas (wat ook al echt een aanrader was) maar dit is ook echt een geweldige film. Febe en Nyah hebben er zelfs een traantje bij weggepinkt zo ontroerd waren ze. Ik had hem gehuurd maar heb hem inmiddels al gekocht want 1x kijken is nooit genoeg, ik verbaas me er nog steeds over dat kinderen een film wel 20x kunnen bekijken en er dan nog niet genoeg van hebben.

Groot


Ik zit niet meer in de baby's, onze kinderen zijn groot. 

Ik hoef geen billen meer af te vegen, geen kleren meer aan te trekken, geen veters meer te strikken, geen mondjes af te vegen, geen slabbertjes meer te wassen, geen tassen klaar te zetten noch te vullen, geen neuzen meer te poetsen, niets van dit alles meer.
Ze kunnen het zelf.
Je zou denken dat je dan meer tijd hebt, dat het makkelijker word, dat je relaxed achterover kan leunen. Dat denk je namelijk wel als je daar nog midden in zit, dan denk je dat het straks allemaal makkelijker wordt maar dat is dus niet zo. Je krijgt er andere dingen voor terug waar je minstens net zo druk mee bent, zo niet meer.
Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen. Ik dacht altijd wat een onzin dat zinnetje, maar het is echt zo, pffff wat klinkt dit oud zeg.
Nu moet je overhoren, opletten dat ze hun huiswerk ook wel maken, advies geven hoe te handelen in sommige situaties, opvoeden , kijken of ze hun  bord ook wel in de vaatwasser zetten, hun kleren ook wel in de wasmand gooien, hun rommel ook wel opruimen, etc etc...
Maar het is wel een opluchting hoor ondanks alles dat je van die eerste dingen allemaal af bent, je kan even naar de bakker of naar de stad zonder meteen een oppas in huis te halen omdat ze slapen, ze kunnen alleen naar de hockey fietsen, alleen naar school, ze lopen niet meer overal tegenaan en vallen niet meer om de 5 minuten. Ze helpen mee in huis (als ze zin hebben) , zeggen niet meer standaard nee als je ze wat vraagt. Elke leeftijd heeft zijn charme en dit is gewoon erg leuk,  dat je het echt ergens over hebt met je kind, lekker kan kletsen, hun verhalen kan aanhoren. Ik geniet daar wel van. 


We hebben twee voorlichtingsavonden op het RSG achter de rug (19.30-21.30), de een voor 2talig VWO en de ander voor 2 VWO. We zijn een stuk wijzer geworden en ook weer niet. Leuk dat ze dit allemaal in een speciale avond doen maar volgens mij had een brief ook volstaan en dan gewoon even een half uurtje kennismaken met de mentor van je kind was genoeg geweest.

Twee avonden achter elkaar is ook een beetje veel van het goede. Maar het is wel zo dat ik nu ook weet wat 2 talig VWO in het 2e jaar doen dus volgend jaar ga ik alleen even kennismaken met de mentor denk ik.
Tot nu toe gaat het eigenlijk heel goed met mijn zoon op 2 talig, hij heeft al een paar goede cijfers binnen maar het is natuurlijk nog maar het begin.... De eerste 2 jaren schijnen ook best nog redelijk te gaan maar het 3e jaar wordt het zwaar schijnbaar dan moet er echt gebikkeld worden.
Ik ben benieuwd, we zullen het zien. Hopelijk blijft hij net zo gemotiveerd als hij nu is dan komt het wel goed want motivatie en instelling is toch de helft van de resultaten, alleen slim zijn daar redt je het niet mee denk ik. 
Er is ook een cursus voor de ouders speciaal voor kinderen van 2talig waar je in 20 weken beter Engels leert en je geschiedenis en aardrijkskunde wordt bijgespijkerd zodat je je kind beter kan begeleiden. Altijd handig want deze 2talig studenten praten eerdaags veel beter Engels dan hun ouders.

Gefrustreerde vrouwen


Ik heb me gisteren echt rot gelachen over de reacties die 1 stukje teweeg brengen.

Ik heb HEEL VEEL reacties gehad , ook anonieme reacties . 
Jammer dat men dan wel van alles durft te roepen maar niet de kracht/moed heeft om dan ook zijn/haar naam eronder te zetten.
Kijk,  ik schrijf ook niet anoniem , durf ook gewoon voor mijn mening uit te komen.
Er zit me toch een jalouzie/ frustraties/gebrek aan zelfvertrouwen/wanhoop in die reacties ongelooflijk.  dat is te mooi voor woorden.
Deze reacties zeggen dan ook meer over de personen zelf dan over mij.
Ik heb gewoon besloten dat ik het niet publiceer dan moeten mensen maar de naam eronder zetten.
Ik heb geen last van hun,  zij hebben last van zichzelf .Iedereen (nou ja bijna iedereen) heeft denk ik wel de hockeyscene gezien bij Gooische vrouwen. Daar doen ze het voorkomen of dit zo is bij de Gooische club alleen maar ik kan je verzekeren dat gaat er hier in Harderwijk net zo aan toe.


Oh Weertenaren wat verlang ik naar de gemoedelijkheid en de sfeer van de hockeyclub Weert zeg. Geloof me, dat is echt niet te vergelijken met hier.

Hier is het streng,  ongeorganiseerd,  en o wee als je niet kan rijden dan mag je kind geen wedstrijden mee doen maar louter trainingen. Bardiensten krijg je een week van te voren (of 3 dagen van te voren) te horen en zoek het dan maar uit. Kan je niet? Jouw probleem. Het schijnt nogal moeilijk te zijn een schema voor een seizoen te maken.
Dan zijn er overijverige licht hysterische moeders die het ENIG vinden als het team geschild fruit krijgen in de rust, en daar worden dan ook schema's voor gemaakt; voor de fruitbeurten en een lijst van welke wel en welke niet want de handen mogen niet vies worden, noch de kleren etc etc...
Het is om te gillen.
Kijk ik geef met liefde en plezier een zak appels mee maar ga me niet verplichten ze te schillen, daarbij wat is er mis met in een appel bijten??? Kunnen 10 jarigen niet gewoon in een appel bijten? Hebben ze daar geen tijd voor voor een hele appel, snij je ze daar ter plekke toch doormidden ? Of wat is er mis met een sultana koek?? Ik vind gewoon dat ouders zelf maar voor de nodige vitamientjes moeten zorgen hoor. Meestal zijn het ook juist die mensen die dan 's avonds een kant en klare prak de oven of magnetron inschuiven dus hou op, alsjeblieft zeg.

Echt het is hier Gooische vrouwen hockey met het verschil dat hier wel ouders staan te blèren aan de zijlijn, vaak zo fanatiek dat ze met hun ring op het hek staan te tikken voor aandacht en dan luidkeels staan te schreeuwen/blèren . Dus wat dat betreft is het ietsje minder sjiek dan bij de Gooische. En wat die ouders dan schreeuwen echt, het is hilarisch , geen kind in het veld die nu precies begrijpt wat die ouder bedoelt of wil het niet begrijpen want schaamt zich dood voor pa of ma. 
"STOOREH" !!!!!! (lekker kak uitgesproken de n kennen ze niet op het eind) (???????) 
"BREEEEED" (of veld breed) ????
"DEKKEH"  (ook zo'n vreemde uitdrukking om over het geld te blèren) ????

Dat begrijpt toch geen kind man.

En natuurlijk hebben die vrouwtjes die zo fanatiek zijn tijd zat om fanatiek te zijn want die werken niet,  hebben dat ook nooit gedaan , hun prestatie was met een arts/advocaat/piloot/of ander geld trouwen en that's it. 
Mijn man dit,  mijn man dat,  hoor je ze constant wauwelen, en zelf??? Wat heb je zelf nog gedaan?? denk ik dan.

Gelukkig lopen er ook nog normale mensen rond op de club en dat maakt veel goed.

Ik denk dat ik met dit stukje weer heel veel vrienden heb gemaakt hahhaa maar dan weten we meteen wie zich aangesproken voelen op de club toch en wie dus tot bovenstaande behoord ??


Iedereen is naar school, G is naar zijn werk, hond slaapt, poezen zijn buiten, het is stil in huis (op straat ook) en ik hoor alleen het tikken van de klok.

Rust.
Heerlijk,  hier kan ik echt van genieten, het is namelijk zelden dat hier zo'n stilte heerst.
Meestal gieren de auto's en brommertjes door de straat, hoor je bouwwerkzaamheden van het hotel, mensen bij de bakker. Nu niets.
Dit duurt niet lang weet ik ook wel, nog geen kwartier, maar het is wel heerlijk even.
Die paar minuten geniet ik ervan en stel me voor dat ik straks in Ermelo die rust ook ervaar maar dan dagelijks. 
Ik ben geen stadsmens, ja om te shoppen wel maar ik woon liever op het platteland. 
Rust.
Stilte.
Genieten.


Weekend stress


Pfff zondagavond, met een beetje geluk kan ik zometeen over een dik half uur in de bank ploffen en Gooische vrouwen kijken. Als er tenminste geen kind naar beneden komt met een kop vol luizen of ander ongedierte...

Meisjes liggen er al in , jongens zijn nog aan het vissen die kunnen zometeen de douche inspringen en lekker gaan slapen.
Zaterdag was een volle dag, werken, 5 kinderen die naar hockey moesten, verjaardagskadootjes die gekocht moesten worden, eten voor het weekend, vriendjes naar huis brengen, dochter tas inpakken voor logeerpartijtje, schoenen kopen voor de meiden, snel een half uurtje nog een terrasje pikken want het was zoooo mooi weer, huis versieren van de buren en toen zorgen dat er een stapel pannenkoeken werden gebakken en verorberd.
Zaterdagavond bijkomen van de dag.
Vandaag zijn de kinderen eerst met zijn allen naar de buurman geweest om een fijne verjaardag te wensen , jongens gingen naar de film terwijl wij 2 verjaardagen afgingen die de jongens vervolgens na de film in hun eentje ook nog hebben gedaan. Om 6 uur toen iedereen thuis was tosti's gemaakt want niemand was nog hongerig na zoveel snacken op verjaardagen.
Iedereen heeft wel de heerlijke tiramisu van G nog gegeten want die is zoooooo lekker!!!
Ik heb er al weer een wasmachine aangezet en er liggen er nog 2 te wachten dus ik weet ook wat ik morgen kan doen....strijken.
Maar goed we liggen nog op schema, G is nu 1 van de jongens aan het overhoren voor morgen en dan zijn we lekker allemaal om half 9 klaar voor Gooische vrouwen, mijn favoriete tv serie.
Vorige week was hilarisch, zo gelachen...


Buren


De buren komen morgen terug! (nou niet echt morgen maar in de nacht van zaterdag op zondag)

De vlag gaat uit hier!!
Ten eerste is de buurman jarig en dat is natuurlijk al genoeg reden tot een feestje maar dat is niet het enige.
Ik heb 2 weken alleen maar gehoord: 
Mama is E al terug???? 
Hoeveel nachtjes is dat dan??? 
Waarom gaan ze zo lang dan?? 
Nu kunnen ze toch wel thuis komen,  ze zijn al heeeeeeeeel lang weg.
Misschien weet jij helemaal niet goed wanneer ze thuis komen en zijn ze allang thuis.
Wij vinden dit veel te lang hoor.
Hoeveel nachtjes nu nog?? (1 dag later of 5 minuten later)
Mogen we even gaan kijken misschien zijn ze toch wel thuis.
Is het vandaag zaterdag???
etc etc

Na een telefoontje met de geliefde, beroemde buurvrouw weet ik dat ze niet zaterdag overdag maar zaterdagnacht pas komen dus moet ik de meiden vertellen dat ze nog een dag langer moeten wachten....

Je begrijpt;  ik kan niet tellen, ik weet ook nooit iets, ze willen op blijven tot 2 uur ' s nachts...

Dus E en F als jullie dit lezen : SCHIET OP KOM NAAR HUIS !!!!

X Factor 2008, Daniel Evans

Deze kreeg ik doorgestuurd...
Daniel zijn vrouw heeft hem 4 jaar lang gepusht mee te doen met X factor, steeds verzon ie andere excuses om niet mee te hoeven doen.
11 maanden geleden is zijn vrouw gestorven na de geboorte van hun dochtertje en nu heeft ie dus besloten voor haar mee te doen met een prachtig nummer...
Pak de zakdoeken maar ....

Per toeval stuitte ik op filmpjes van Guusje Nederhorst, dat vond ik zo'n leuk mens en ben weken van slag geweest dat een net sinds enkele maanden moeder moest sterven en haar kind nooit ziet opgroeien...
Geweldige plaat van Dinand als eerbetoon aan zijn vrouw.

S1NGLE

Iedereen kent denk ik wel de strip S1ngle uit de krant , binnenkort komt de serie, zie hier de promo....
Ben zeer benieuwd...de actrices zijn in ieder geval veelbelovendKatja Schuurman, Eva van der Gucht en Bracha van Doesburg. Vanaf 14 oktober iedere dinsdag om 21.30 uur op de buis bij net5.
Deze light-drama serie naar de gelijknamige strip gaat over drie vriendinnen die allemaal op een verschillende manier in het leven staan. Maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn alleenstaand, of zoals sommigen liever zeggen 'alleengaand'. Ze vertellen elkaar hun filosofieën over mannen, relaties, het leven en mislukkingen.

OlifantMijn dochter komt gisteren thuis van de hockeytraining met een doormidden gebroken hockeystick.
Zij: Mijn hockeystick is gebroken, helemaal doormidden...
Ik: Hoe komt dat dan?
Zij: Heeft een olifant gedaan.
Op dat moment denk ik echt dat ze oftewel een heel dik kind een olifant noemt die vervolgens haar stick heeft gebroken met zijn/haar gewicht of dat ze gewoon staat te liegen en hem zelf heeft gebroken of achter een auto heeft laten liggen die er vervolgens over heen reed of tussen de spaken van de fiets gekomen, kortom je verwacht een ander verhaal..
Je verwacht dat je kind een betere smoes verzint dan een olifant want wie gelooft dat nou???
Ik: Uh een olifant? Een levende echte olifant, een dier??
Zij: Ja wat anders ...ja tuurlijk een echte olifant (op een toon alsof er dagelijks olifanten door Harderwijk lopen die hockeysticks doormidden breken op weg naar huis) , hij greep zo mijn tas van mijn rug, ik kon hem nog net afdoen anders was ik mee de lucht in gegaan. Ik had wel dood kunnen zijn (gevoel voor drama heeft ze wel).
Ik: Ja hoor eens,  hou maar op met die rare verhalen en vertel wat er echt is gebeurd. (dit verhaal is net zo ongeloofwaardig als een olifant in regenpak maar ook dat bestaat schijnbaar, Hoe zit het dan met die olifantenhuid??)
Zij: (Janken) Mama gelooft me ook nooit........snik

Wat bleek;  Circus Renz is in de stad en mijn dochter niet bang voor welk dier dan ook, zag de olifanten en kamelen staan en ging ze even aaien...duh.
En het verhaal bleek dus geheel waar te zijn, een medewerker van het circus heeft er voor gezorgd dat ze haar hockeytas met stick weer terug kreeg.
Hockeystick doormidden, tas die naar olifant ruikt...en een dochter die maar net aan de dood ontsnapt is.
What's next??Zonder commentaar

Flip


In NL lopen we toch telkens weer een beetje achter.....liep de hele wereld al met een I Phone eindelijk kwam ie dan in NL maar alleen nog maar te verkrijgen bij enkele providers.

Nu is er al maanden een geweldig mooi klein gadgetje op de markt in Amerika (niet groter dan een pakje sigaretten) waar je mee kan filmen: de Flip Ultra.
1 uur lang kan je filmen en direct aansluitbaar op je computer door middel van de ingebouwde usb aansluiting. Ik vind het helemaal top, trendy kleurtjes, niet duur voor een camera, kwaliteit schijnt top te zijn, ideaal om altijd bij je te hebben en je kids te kunnen filmen of andere zaken die je natuurlijk graag op beeld wil hebben...
Heb al bij alle Amerikaanse bedrijven geprobeerd hem te bestellen maar helaas No shipping to Holland. Pffff wordt wachten tot we zelf weer naar NY gaan vrees ik. In NL komt ie 2009 in de markt.
Of gaat iemand binnenkort naar de States die dat dingetje voor me wil meenemen??
Ideale camera ook voor kinderen !!!

Krijg net een anoniem berichtje dat hij wel in NL te bestellen is en wel op expansys (hier even op klikken) wat ik dus meteen gedaan heb, bedankt voor de tip!!!! 

Limburgers

Hans Teeuwen belt GSMWEB 1(2)
Hij is wel lachen en wat een geduld heeft die man aan de lijn....deel 2 kan je ook kijken op You tube want het gesprek gaat nog verder....

Maandag


Bah ik haat maandag, snap niet dat mensen maandag leuk vinden.

Na een heerlijk weekend kwamen gisteravond de kids een beetje laat thuis, 9 uur waren ze er pas.
Ex was naar de Mc Donalds geweest (wat ie bijna elk weekend doet met de kids, als ie ze heeft) en moest daar een uur wachten, nou dat is nog eens Fastfood zeg , kunnen ze beter slowfood noemen. Kids meteen bed in gebonjourd want vandaag heeft de kleinste schoolreisje. 

Vandaag iedereen weer naar school en G weer naar zijn werk. De week begint weer....
Mijn dag begint met een kop thee en de tandarts bellen voor afspraken voor ons allemaal voor de halfjaarlijkse controle. Gelukkig hebben wij hier een geweldige tandarts en is het eigenlijk niet eens zo erg om naar die man te moeten. 
Dan nog 2 dagen wachten op de uitslag van de röntgenfoto van mijn voet, ik heb nl al weken heel veel pijn aan mijn voet en de Dr dacht dat ie wel eens gebroken kon zijn, hoop het niet dat hebben we nl al een keer gehad (vorig jaar). Wat ik alleen weer zo belachelijk vind hier in het St Jansdal (schijnt dat men het Jammerdal noemt vanwege de "goede" reputatie) dat je 4 werkdagen moet wachten op de uitslag terwijl men meteen kan zien of die voet daadwerkelijk gebroken is. Ik heb 12 jaar in Frankrijk gewoond en daar gaat dat toch allemaal een stuk beter moet ik zeggen, uitslagen krijg je meteen! Dus waarom kan dat hier niet?? Om je groen en geel aan te ergeren...gezondheidszorg in NL gaat er niet op vooruit helaas. Las laatst dat mensen naar Turkije vliegen naar een dure privé kliniek waar men dan door de MRI gaat en meteen weet van je hele lichaam waar en wat er mis is, mensen die maanden hier lopen te dokteren en maar geen uitsluitsel krijgen omdat men zo verdomme zuinig is met scans en wachttijden van een half jaar heel normaal zijn, weten daar meteen wat hen scheelt. 
Nou ik vind het een goede zaak dat men in het buitenland evt wel terecht kan maar NL zou toch echt eens wat moeten doen aan die walgelijk lange wachttijden en meer geld moeten stoppen in de gezondheidszorg .

Ik ga maar eens beginnen, fijne maandag allemaal!!!

RatatouilleGisteravond met zijn vieren wezen eten bij Ratatouille in Harderwijk.
Het was echt heerlijk. Als ik eerlijk ben vond ik de sfeer en het eten beter dan bij de Basiliek.
Qua prijs is er niets van te zeggen , het is gewoon echt waar heerlijk eten , prettige sfeer, gezellig, goede wijn gehad en zalige dessertwijn. Vooral de Tarte Tatin van tomaten en gamba's (voorgerecht) is verrukkelijk !!!!
Geslaagde avond !!!
Mijn ex belde net, beetje gestresst was ie wel, dochterlief wil niet leren namelijk.(en hij belt echt niet meteen dus is vast al 2 uur bezig met zijn dochter)

Ze heeft dinsdag een proefwerk aardrijkskunde.

Ex: Die dochter van je (als ze vervelend is is het ineens alleen mijn dochter)  wil niet leren, ze heeft de kaart van Europa en beweert dat ze alleen Italie hoeft te kennen van alle landen...
(Kyla hoor ik op de achtergrond:  ik ben nu aan het spelen)
Ik: Ja wat wil je dat ik zeg, ze moet alle landen kennen, ze moet gewoon leren klaar.
Ex: Ja maar dat wil ze niet , ze vertikt het gewoon.
(Kyla op achtergrond: Ja hoor eens,  ik heb een VRIJ WEEKEND)
Ik: ??????
Ex: Hoor je het? mevrouw heeft een vrij weekend.....
Ik: (moet stiekem lachen) Misschien moet ze dan maar op haar kamer blijven zitten de hele dag totdat ze het kent en jij moet alles uit de kamer halen waar ze zich mee kan amuseren
Ex: Ja maar dan moet ik nogal wat gaan verhuizen
Ik: Ja, hier is het ook altijd zo maar dan moet je gewoon doorzetten, jij bent de baas.
Ex: Ja, die denkt dat ik gek ben dat ze van alle landen alleen Italie hoeft te kennen...nou ik zet haar wel op haar kamer.

Waarom heb ik toch de indruk dat hij een beetje moeite heeft met haar? En waarom herken ik dit ? Was ik vroeger ook zo?? Een beetje wel geloof ik. Misschien dat ik daarom hier beter mee om kan gaan (niet altijd hoor) omdat het zo herkenbaar is...
Wordt nog leuk want nu heeft ze 1 proefwerk per maand , over 2 jaar is het natuurlijk veel meer leren als ze dan telkens weigert wordt het hier nog een gezellige boel...
Ergens ook wel fijn dat pa ook de geneugten van het ouderschap mag ervaren en dat het niet alleen maar de leuke dingen zijn bij hem altijd....

LOVE


Mijn lief (wat hou ik toch van deze man) is mijn kinderen naar Weert brengen.

"Blijf jij maar hier,  ik breng ze wel" zei hij.  
Oh dank je schatje wat een aanbod daar hoef ik niet lang over na te denken.
Nu zit ik hier dus: thuis,  alleen, rust, maar ik denk aan hem.
Heb medelijden met hem want hij zit nu met 3 kids in de auto die elkaar het leven zuur maken, die elkaar pakken op woordjes en vervelende opmerkingen maken waar je je dood op ergert.
Niet de eerste 5 minuten maar dan....
Het regent, wat?, het komt met bakken uit de hemel , files, regen, kinderen die vervelend zijn...
Schat.. dank je, dank je, dank je, dat je me een rit van 4 uur (als je geluk hebt; anders 6 uur) bespaart, dat ik hier lekker thuis met jogging , Costes geurkaars aan, op de bank mag zitten met een goed boek/tijdschriften binnen handbereik, tv en een goed glas wijn. 
En de rust.....heerlijk. Ik hou van mijn kids echt,  maar kan ook echt genieten van een kinderloos weekend. 
Dan zijn we gewoon twee verliefde pubers, tijd voor elkaar, eten wanneer je honger hebt, uitslapen, niemand die MAMA (of PAPA) roept, lekker slenteren door de stad, dingen doen, niet op je klok hoeft te kijken, heerlijk!!!!

Mijn zoon kwam door en doornat terug van kamp, moe maar voldaan, hij had het leuk gehad, snel de douche ingestuurd, warme chocolademelk gemaakt en gekletst over zijn kamp, alles heeft ie verteld , 2 uur lang genieten van zijn verhalen, ik denk dat hij zo in slaap valt in de auto...

Ik ben blij, geniet, voel me  rijk met zo'n man en mijn gezonde kinderen,  liefde is toch het aller ALLER  belangrijkste in het leven.
Ik ben dit boek aan het lezen. Het begint met het moment dat de moeder van Natalee het telefoontje krijgt dat haar dochter vermist is op Aruba.
De moeder vliegt met vrienden naar Aruba om haar dochter te zoeken, weken verblijven ze op het eiland.
Verbijsterd ben ik over het feit hoe de politie daar te werk is gegaan met de informatie die ze hadden en hoe vader Paul van der Sloot gehandeld heeft.
Verbijsterd ook dat Joran van der Sloot vrij rondloopt, vanaf dag 1 liegt hij de ene na de andere verklaring bij elkaar en ze doen er niets mee.
Het zal je dochter maar zijn.
Wekenlang hebben vader en moeder hoop dat ze Natalee zullen vinden en zoeken in elke hoek van het eiland, wanhopig, elke tip wordt nagegaan, elk crackhuis, prostitutiehuis wordt uitgekamd......zonder resultaat zoals iedereen weet.
Dan komt het moment dat je je er bij neer moet leggen dat je dochter dood is en dat je naar huis moet maar hoe kun je je kind achterlaten op Aruba en zelf naar huis gaan? Het relaas van een wanhopige moeder......

MobieltjestijdperkIk ben toe aan rust.

Heerlijk lekker niets doen, vandaag gaat dat niet lukken , genoeg te doen.
Maar dit weekend gaan we relaxen, kids naar hun vader brengen en dan RELAXEN.

Vandaag is mijn dochter op schoolreis naar het Archeon. Maandag gaat mijn ander dochter op schoolreis en vrijdag komt mijn zoon terug van kamp. Ik vind het heel erg raar dat mijn zoon bepakt en bezakt op kamp vertrekt op de fiets naar Elburg, geen mobiel mee mag nemen en ik dus niet even kan checken of alles goed is, of ie goed is aangekomen...niets. Geen nieuws is goed nieuws maar toch is het raar om gewoon maar vanaf woensdagochtend tot en met vrijdag middag niets te vernemen van je kind. Ik mis hem, ik mis het om even te weten of het allemaal goed gaat. Loslaten heet dat. 
Nou, IK vind loslaten stukken makkelijker met mobiel, Leve het mobieltijdperk.
Een kind loslaten zonder mobiel is een stuk moeilijker merk ik. Zo moet het dus voor mijn ouders zijn geweest, is je kind nu niet op tijd thuis na het stappen of wat anders  kan je bellen maar dat kon niet toen, lijkt me vreselijk. 
Ik vind het heerlijk dat kinderen een mobiel hebben en jou dus ook kunnen bereiken in geval van nood. 

Wat ik bizar vind aan de andere kant is mensen die zich geen houding weten te geven en dan naar hun mobiel grijpen om maar iets in hun handen te hebben , dat vind ik zo dom want iedereen ziet wel dat dat daarom is en niet omdat de mobiel gaat. Zeker als je op de fiets zit en je ziet iemand, grijpt naar je mobiel en duwt hem net zo snel weer weg als je voorbij bent. Of je gaat druk "smsen" op momenten dat je je geen houding weet  te geven, sneu hoor!

Voor alle vrouwen


Ik probeer me al een dag of twee te herinneren waar het fout is gegaan.

Wanneer ben ik gevallen? Heb ik een kokosnoot op mijn hoofd gekregen? Iets verkeerds gegeten? Verkeerde pillen genomen?
Wat, hoe en wanneer is het gebeurt  dat ik in hemelsnaam dacht dat een gezin met 7 kinderen runnen, 2 katten en een hond,  en in een "stad" (sorry, maar ik vind dit meer een dorp) wonen die niet de jouwe is,  en dan een huis gaan bouwen EN een bedrijf runnen, dat ik dat wel even zou doen??
Waarom ben ik altijd zo'n optimist??? Waarom denk ik dat ik alles wel "even" doe en aankan?
AAARRRGGGHHHHH
Waarom heeft niemand me een keer een flinke mep verkocht? Me terug bij mijn positieven gebracht?
HET IS NAMELIJK HELEMAAL NIET MAKKELIJK !!!!!! DAAR, ik heb het gezegd.
Pffff dat lucht op. 
Het is verdomde zwaar, ik ben niet perfect, hoef het niet te zijn, en ik ben gestopt met het te willen zijn. 

Nee, het is helemaal niet makkelijk, Ilse, dat doe je niet "effe" en zeker niet als je ook nog kinderen met luizen krijgt 2x in minder dan 6 maanden .
En dan heb ik het niet eens over 16 clubjes elke week waar de kinderen naartoe moeten (hockey/judo/streetdance/zwemles/jiu jitsu) en dan de zaterdagen met steeds 6 wedstrijden waar dan ook nog verwacht wordt dat de ouders rijden als ze uit spelen en je een halve dag onderweg bent en of bardiensten draaien.
De bergen kleding die je hebt van 7 kinderen en 2 volwassenen. 
Dit kan allemaal NET als er maar geen rare dingen bijkomen zoals luizen, schoolreisjes, kamp, kind wat ziek word, fiets die kapot gaat, auto die niet start.
Dan gaat het namelijk niet meer en stijgt de stress boven me uit echt. 
Vandaag is zo'n dag, manlief is werken (kom terug g*dverd*mme), kids naar school en ik moet maar zien dat ik deze berg was weg strijk en was  en dan nog de gewone dagelijkse dingen en dan om 15.15 bij school staan met een vrolijk gezicht en dan drie kinderen die hockeyen van 4 tot 5  (en snel zich moeten omkleden anders zijn ze te laat en jij maar staat te roepen OPSCHIETEN anders kom je te laat) en dan een ander die van 5 tot 6 naar judo moet en weer een ander van 6 tot 7 en daartussendoor moet je dan koken en eten, en in etappes eten want niet iedereen is er,  want er zijn er die hockeyen, afruimen, dan moeten al die kids in bad en douche en moet ik nog alles klaarzetten want een ander kind gaat morgen op kamp die moet slaapzak/matras/kleding/toiletspullen/drinkmok/bord/bestek/regenkleding/zonnebril/regenlaarzen etc meehebben en dat allemaal op de fiets, dan als alles dan gewassen in bed ligt leg ik kleding klaar voor alle kids voor de volgende dag (is het koud/warm??) , kan meteen weer wassen want de kleding van vandaag moet weer gewassen en dan eindelijk eindelijk kan ik eens in de bank ploffen om een goed gesprek met mijn lief te hebben maar voordat we er erg in hebben... slapen we op die bank omdat we BEKAF zijn van alles.....
Lang leven een normale week waar niemand luizen heeft en er geen schoolkampen zijn.
In Amerika zouden ze zeggen God helps us,  Praise The Lord.
Hier zeg ik wij doen het met zijn tweetjes G en ik en we redden het telkens weer omdat we van elkaar houden, gelukkig !
En hebben we ook weekenden zonder kids, zoals dit weekend en dat maakt dat je kan bijtanken en deze drukte volhoudt.
Joepie bijna weekend!!!!! (uh nou ja bijna? ...ach je moet positief blijven toch...nog een paar daagjes)

Gooische vrouwenToch nog Gooische vrouwen kunnen kijken na alle consternatie en behandeling.
En of ik heb een aflevering gemist of ik snap het niet....
Hoe komt Cheryl ineens weer aan haar baby?
Waarom wonen Martin en Cheryl ineens in een kleiner huis?
Waarom hebben de andere Gooische dames niet eens een schrammetje?? Oke Willemijn 
die gooide zich op de bom maar dan zijn er toch geen 2 urnen meer te vullen met Willemijn die is toch ontploft????
Nou in ieder geval ik zit er weer in , vind het jammer dat ze een heel stuk overslaan en ik mis echt echt echt Willemijn. 
Willemijn is voor mij nog altijd het leukste personage van de serie en daar kan geen homosexuele rare kwiebus tegenop hoor.
Jammer jammer jammer dat Willemijn weg is, ja ik weet het heb er al hele blogs over geschreven toen het bekend werd maar ik vind het nog steeds helemaal niks.
Ik heb meteen de 3 seizoenen maar gekocht op DVD kan ik nog eens lekker terug kijken op de afleveringen met Willemijn.
Trouwens ze kan nog terug komen , dat men dacht dat ze dood was en het was niet zo ( Hee in series kan alles toch?) of zo, of als haar identieke tweelingzus die achter Evert aanjaagt , jahaaaaa  KOM TERUG WILLEMIJN, WE MISS YOU!!!!!

Daar zit je dan op zondagavond , helemaal uitgeteld van je weekend en helemaal klaar voor Gooische Vrouwen,  komt zoonlief naar beneden.

"Mam, ik heb zo jeuk op mijn hoofd"
Ik kijk beetje geïrriteerd naar hem want die grap kennen we nu wel , hij weet dat ik gek wordt en op tilt sla als er een luis in huis is, laat staan op het hoofd van een van mijn kinderen. Dus ik wacht op het zo bekende : GRAPJE!!!! (O wat zijn we leuk)
"Ik denk dat ik luizen heb"
Hij denkt zeker, ik ga even door want ze trapt er al niet meer in , jaja.
Ik: Leuk hoor ik wil Gooische Vrouwen kijken, stil nou....
Ik kijk naar hem en opeens heb ik het door, dit is geen grapje!
Meteen dringt het tot me door dat dit geen heerlijke avond tv kijken wordt naar Gooische Vrouwen die ik al 6 maanden heb moeten missen en nog steeds niet over het verdriet heen ben van het vertrek van Willemijn (SNIK).
NEEHEE  dit wordt luizencontrole en dan kapstokken legen/ wassen / bedden verschonen/ wassen/ stofzuigen/ inspuiten bank/ wassen/ alle kinderen controleren/ nog meer wassen/ kammen en borstels uitkoken/ wassen/  knuffels etc/ wassen/ zenuwinzinking/ wassen/ huilbuien (ja heb ik nog steeds last van) / wassen / de waarom steeds hier God*** vraag / wassen/ jeuk/ wassen/ nog meer wassen....
Ik zet de CD speler aan en ga mijn zoon op luizen controleren, hoef niet lang te zoeken, daar zie ik er 1 lopen en dan nr 2.....genoeg gezien.
Ruk de lotion uit de kast en heb het HELE  flesje erop geflikkerd, GEK WORD IK VAN DIE K*TBEESTJES!!!!!!!!!!!!!!
De rest slaapt.......ik sta dus om 7 uur op en voordat hier ook maar 1 kind de kans krijgt zich aan te kleden ben ik als moeder aap bezig alle kopjes na te kijken,  kammen met de luizenkam/wit blaadje eronder dan zie je die K*Tbeestjes erop vallen nl. en mag tot mijn grote vreugde constateren dat alleen mijn zoon luizen heeft, pfffff opluchting.
Die is inmiddels behandeld en al 3x gekamt, ALLES zit weer in de was, dus hopelijk komt er geen epidemie in dit huis.
Ik blijf natuurlijk elke dag checken.
Zelf heb ik de hele dag weer jeuk want alleen de gedachte al maakt dat ik megajeuk op mijn hoofd heb net als jullie nu je dit leest, krab krab.

Ik heb meteen per internet 12 luizenzakken gekocht zodat men hier aan de kapstok zijn/haar jas in een zak kan doen zodat ik niet telkens alles weer besmet heb, brrrr.


Vanillesaus


Yung, Hier het recept voor de saus ......O en met de slagroom is het veeeel lekkerder


Ingrediënten van VanillesausBereidingswijze van Vanillesaus

Snijd het vanillestokje overdwars door de helft en schraap met je mes het merg eruit. Doe in een pan de melk en het vanillestokje met het merg en breng het aan de kook. Doe de suiker en de eidooiers in een metalen schaal en roer het met een garde goed door. Als de melk kookt giet dan een klein beetje melk bij de eidooiers onder voortdurend roeren. 

Zet de pan met de resterende melk weer op laag vuur en giet het melk eidooier mengsel in de pan en blijf goed roeren. Als het een beetje begint te binden, haal het dan van het vuur af en giet het door een zeefje om de vanillestokjes eruit te halen. Zet het eventueel op ijswater om het af te laten koelen en blijf het af en toe nog door roeren. Anders worden de eidooiers te gaar en gaat de saus schiften(dan krijg je allemaal vlokken in je saus). 

Tip: in plaats van melk kun je ook slagroom gebruiken dan wordt het lekker romig.Mijn man heeft vanavond apple crumble gemaakt, overheerlijk !!!!!!

Lekkerder dan appeltaart en dus beslist een aanrader.

Benodigdheden

450 gram appelen in partjes gesneden, 50 gram bruine suiker, 1 theelepel kaneel, 200 gram ongezouten boter, 150 gram gewone suiker, 300 gram gezeefde bloem.

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloem met de gewone suiker in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt.

Vet een ovenschotel in met boter. Schik de schijfjes appel er in en besprenkel met de bruine suiker. Voeg er er nog een klontje boter aan toe en dek af met het deeg.

Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.


Piet Boon mijn favoriete woonman heeft een bootje ontworpen. Nu ben ik niet van de bootjes want een hele dag op een boot vind ik een keer wel leuk maar niet elk weekend en dat is dan toch de bedoeling van zo'n bootje toch?

Maar deze vind ik wel heeeeeel erg leuk en die zou ik nog wel willen.
Zie hier de Piet Boon Vlet is het geen plaatje??

Je moet er wel "even"  voor sparen want het is bepaald geen goedkoop vletje....

Wist je dat???


 • als je een levende goudvis in een pikdonkere kamer houdt hij uiteindelijk wit wordt?
 • De kortste plaatsnamen ter wereld zijn A in Noorwegen, O in Japan en Y in Frankrijk
 • Het onmogelijk is om met open ogen te niezen
 • Een kat in elk oor 32 spieren heeft
 • Coca-cola oorspronkelijk werd verkocht als drankje tegen depressiviteit, hysterie en migraine
 • Een libelle net zo hard vooruit als achteruit kan vliegen
 • Paarden niet kunnen overgeven
 • Geen enkele soort papier meer dan 7 keer dubbel gevouwen kan worden
 • Elke chocoladereep bevat gemiddeld 8 insectenpootjes
 • Kinderen van vier jaar meer dan 437 vragen per dag stellen
Wie weet hoe je kan zien of een smurf stikt?
Nou dit waren even zinloze feiten en een vraag waar geen antwoord op is

Wat een week


Deze week veel gedaan, voor een keer eens niet druk geweest met niets maar ECHT druk geweest.

Natuurlijk hoort daar veel administratie bij, facturen betalen en sturen.
Maar ook de speelkamer en de slaapkamer van de meiden uitgemest. En het was echt uitmesten, jeeminee hoe kunnen zulke kleine meisjes zoveel zooi vergaren. Ik heb er in het totaal TIEN vuilniszakken uitgehaald. 6 uit de slaapkamer en 4 uit de speelkamer. 
Het is weer netjes en ze hebben weer plek om nieuwe zooi te vergaren (help).
Ik heb ook maar meteen (was toch bezig duh ) alle bedden verschoond,2 wasmanden was weggestreken, kasten opgeruimd en onze slaapkamer opgeruimd. En nog heel veel dagelijkse dingen die sowieso wekelijks moeten gebeuren, tussendoor nog op pad geweest voor winterkleding voor de kids, voor de 2 oudsten kan ik altijd heel goed slagen maar voor Nyah wordt het nu voor het eerst moeilijker. Viel ze eerst nog in de kleine maatjes dit jaar is het maat 140 dus niet meer bij de kleintjes en dat is het probleem, mijn meisje is lang maar HEEL ERG SMAL, broeken zijn altijd of te kort en passend of te lang en te wijd, HANDIG.
Maar we komen er wel, vandaag jas gevonden voor Nyah,  pffff,  eindelijk. 
Kyla heel veel kleding gekocht bij America Today en Tommy Hilfiger en Yoni die is helemaal makkelijk, kleinste herenmaten passen hem en bij Tommy Hilfiger Denim/Jack&Jones/Scotch&Soda/Gstar daar vind ik altijd wel leuke dingen voor hem.
We hebben nu alle kids tot volgende week donderdag, nieuwe omgangsregeling brengt veel meer rust en regelmaat in dit gezin en bij de kinderen. 
De hele week had ik MAAR.... 3 kinderen , ja ik weet het... voor sommige is 3 al een drama maar na drie jaar zeven kids is 3 een makkie.
Morgen weer 5 kinderen die wedstrijdhockeyen, 2 vriendjes die komen spelen, mijn dochter die naar vriendin I gaat en erna naar Hulshorst bij 2 andere vriendinnen gaat logeren, buurvrouw die 2 weken op vakantie gaat naar het zonnige Zuid Frankrijk (ik ben jaloers, zon, ik heb zon nodig) , boodschappen die gedaan moeten worden, halen/brengen, werken, winterschoenen kopen voor en met kids.
Pfff,  leuk hoor: weekend!!!! Hoi hoi.

GRUPS OF HIPO'S ??


Ik heb zojuist gehoord dat wij G en ik en onze vriendenclub , de mensen waar ik mee optrek GRUPS zijn.
Jaja nu hoor ik de hersentjes kraken, GRUPS????? Wat is dat nou in hemelsnaam.
Ik heb het even opgezocht, wist het zelf ook niet namelijk.

 • Grups  of  YUPSTERS  of  YINDIES  
 • Grups is een samentrekking van grown-ups
 • dertigers en veertigers die eruitzien en zich gedragen als tieners/twintigers en niet volwassen willen worden.
 • dragen bij voorkeur jeans of shabby broeken, luisteren naar muziek van de huidige jongeren, spelen online games of doen aan jongeren sporten zoals bv wakeboarden
 • zijn niet blijven hangen in hun jeugd maar leiden het leven mee met de jongere generatie van nu
 • zijn niet bang om kinderen te krijgen, en die heten dan minigrups, die kinderen luisteren niet naar kinderliedjes maar naar volwassenenmuziek
Nou ik weet niet hoor.
Ik vind het wel lachen dat mensen menen mij en anderen een stempel te moeten opdrukken.
Ik ben gewoon ik .
Oke ik luister naar muziek van nu maar dat doen er wel meer, we houden ook wel van een party als Sensation White of zo.
We willen best volwassen worden, nee zijn het zelfs al maar we willen ons niet als oude zakken gedragen dat is het verschil, we spelen geen online games en we doen niet aan wakeboarden , alhoewel we als we een skateboard winkel betreden wel het liefst zelf ook een plank zouden aanschaffen en we niet weten eigenlijk waarom we dat nog niet gedaan hebben.
Dat we meegaan met de tijd is niet meer dan normaal lijkt me .
Onze kinderen luisteren naar kinderliedjes en naar volwassenmuziek ,ook niets mis mee toch?
Dus of wij nou grups zijn ik weet het niet en het maakt me ook geen bal uit , we zijn zoals we zijn en als je er een etiket wil opplakken ga je gang....veel plezier.

Misschien dat iemand zich hier in herkent en anders heb je ook nog de HIPO'S (geboren tussen 1972-1982)
 • High potentials-worden door babyboomers (geb tussen 45 en 55) als een verwende generatie gezien
 • hebben last van keuzestress en quarterlifecrisis
 • tobben met dilemma's als samenwonen of trouwen, wel of geen kinderen, carriere of wereldreis
 • stellen zichzelf existentiele vragen als " Is dit alles? " " Wat is het nut van mijn leven?" en vinden dat het leven maakbaar is.

I don't get it


Er is iets wat me compleet ontgaat, ik snap het niet.

Het is een dagelijks voorkomend iets en ik heb al meerdere vrouwen in mijn omgeving gehad die het hebben meegemaakt.
Men ontmoet een man, man zit nog in een relatie, man beloofd bij vrouw weg te gaan ( sommige doen dit sommige niet) , die man gaat dus vreemd met die vrouw.
Dan gaat ie uiteindelijk voor zijn vriendin en dan denken die vrouwen dat ie bij haar wel trouw zal zijn?? Jahaaaaa tuurlijk, de eerste maanden misschien jaren wel.
Uiteindelijk gaat die man bij zijn 2e vrouw ook vreemd.
Wat is het nou dat die vrouwen denken dat hij dat bij hun vast niet zal doen? Dat snap ik nou niet. Een man die dat zijn vrouw aandoet na jaren huwelijk, doet dat bij een tweede nog eerder want hij heeft er aan geproefd en die spanning en dat gevoel dat wil ie weer en nu eerder dan de eerste keer. 
Maar nee hoor, telkens weer denken die vrouwen bij mij doet ie dat niet, dat deed ie bij haar want zij is dit of dat en dat huwelijk was niets meer... Dat zegt hij tegen jullie ja,  vaak is er met dat huwelijk niets mis en zit hij in een vette midlifecrisis of quartercrisis (schijnt ook te bestaan, gebeurt al eerder rond 35-40 jaar) of het kwam toevallig op zijn weg en is gezwicht maar dat gebeurt dus nog wel een keer.
Die vrouwen moeten eens beseffen dat ze niet ZO speciaal zijn of geweldig dat hun dat niet gebeurt....het kan nl iedere vrouw gebeuren en van de ene in de andere relatie stappen is gewoon funest dat werkt niet, en is altijd bijna gedoemd te mislukken (uitzonderingen daargelaten).

Onderzoek heeft dit dus uitgewezen en ook dat mannen die vreemd gaan ; als die hun vrouw niet binnen 3 maanden verlaten dan gaan ze nooit meer weg. Maar 1 op de 100 mannen vertrekt na 3 maanden nog bij zijn vrouw. ( jaja vrouw met getrouwde man,  ik hoor je denken dan ben ik die 1 op de 100 vast, nou niet dus, wakker worden!!!!! )


We zijn net teug van concert van Madonna de Sticky & Sweet Tour.
WAUW
Wat een vrouw, wat een show en wat een super concert was dit.
Ik ben er helemaal weg van.
Dit is echt een geweldige vrouw, een en al professionaliteit, net 50 geworden maar ziet er uit als 20 echt waar.
En de muziek was echt 
Geweldig !!!!!


Yoni
Zijn eerste echte schooldag is vandaag begonnen op het voortgezet onderwijs.

Hij vond het spannend, was wel een beetje zenuwachtig ook want vanaf vandaag is alles in het Engels en wiskunde als je het nog nooit gehad hebt meteen in het Engels , ja dat zou ik ook eng vinden. Maar het gaat wel goedkomen met hem denk ik.
Gisteravond even geholpen met zijn bureau te organiseren qua schoolspullen , tas samen ingepakt, geld gegeven voor versnaperingen op school en nog wat gekletst over hoe eng het is.
Dan zijn ze ineens niet meer zo groot en toch ook weer wel.
Vanochtend heeft ie zelf zijn brood gemaakt en alles ingepakt, en daar ging ie, mijn kleine grote jongen. Hmmmm, ik was er zelf een beetje zenuwachtig door. 
Nog even snel wat foto's van hem genomen met zijn zeer zware rugzak vanochtend en natuurlijk kan hij ook dan niet normaal poseren maar moet weer bekken trekken maar ach, het is hem vergeven , succes jongen, ik denk aan je vandaag!!! Wat hou ik toch veel van mijn mannetje.

Mijn kidsDeze vond ik nog op de computer, 3 jaar geleden genomen op Kreta. (even op klikken dan zie je de foto in het groot). Wat een poepies he??


De eerste schooldag is weer begonnen.
Het is 9 uur en het is stil, heel erg stil in huis. Mijn dochters zijn weer begonnen op school en de oudste die ligt nog in bed die hoeft maar een uur naar school vandaag en pas om half 12.
Ik vind er niks aan de hele sleur, elke dag hetzelfde, het is weer begonnen.
Nu mag ik niet klagen want mijn lief die doet alles 's ochtends, vaatwasser uitruimen, ontbijt maken voor kids en hem, broodtrommels vullen en drinkbekers klaarzetten voor de pauze, kortom het hele ochtendritueel doet hij. Nogmaals bedankt schatje!
Het hele gezin is er inmiddels van overtuigd dat dat beter is , mama is niet zo vrolijk 's ochtends en niet zo wakker en die mag dus blijven liggen dat is een stuk relaxter voor alle partijen. 
Niemand heeft zin in een niet uitgeslapen stresskonijn meteen al bij het opstaan. 
Ik kom dus na alle drukte beneden als alles achter de rug is (mijn lief naar zijn werk vertrekt) en alleen de haren nog maar gedaan hoeven te worden van de meiden en te kijken of ze niets vergeten. Het is heerlijk, dat geeft me de tijd om op mijn gemak wakker te worden even bij te komen in bed en dan, als mijn humeur al iets is bijgetrokken van het feit dat een wekker mij gewekt heeft!! oh gruwel , ik op mijn dooie gemak mij heb kunnen wassen en aankleden, en naar beneden te komen.
Mijn dag begint dan beter en de dag van het rest van het gezin ook, geloof me ik ben geen pretje 's ochtends en al helemaal niet voor 8 uur. En mijn kinderen gaan niet gestrest en niet opgefokt naar school.