28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Apple crumble


Mijn man heeft vanavond apple crumble gemaakt, overheerlijk !!!!!!

Lekkerder dan appeltaart en dus beslist een aanrader.

Benodigdheden

450 gram appelen in partjes gesneden, 50 gram bruine suiker, 1 theelepel kaneel, 200 gram ongezouten boter, 150 gram gewone suiker, 300 gram gezeefde bloem.

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloem met de gewone suiker in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt.

Vet een ovenschotel in met boter. Schik de schijfjes appel er in en besprenkel met de bruine suiker. Voeg er er nog een klontje boter aan toe en dek af met het deeg.

Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.

5 reacties:

Hallo, I Love de blog.
Helaas niet meer schrijven, maar mijn Nederlands is slecht.
Een knuffel van Portugal

7 september 2008 om 20:16  
Yung zei

Dat klinkt lekker en wat makkelijk te bereiden... Ga ik deze week maken, goed idee. En hoe maak je het sausje? Ik ben namelijk gek op sausjes... .

7 september 2008 om 21:45  
Yung zei

Heb je trouwens een mixer nodig of kan het ook gewoon met de hand gemixed worden? Heb wel een staafmizer... maar niet zo een mixer met kom ding.

8 september 2008 om 15:11  
Yung zei

Heb je trouwens een mixer nodig of kan het ook gewoon met de hand gemixed worden? Heb wel een staafmizer... maar niet zo een mixer met kom ding.

8 september 2008 om 15:11  
ilse zei

Gewoon met de hand, handig hoor.

8 september 2008 om 15:13