Mijn man heeft vanavond apple crumble gemaakt, overheerlijk !!!!!!
Lekkerder dan appeltaart en dus beslist een aanrader.
Benodigdheden
450 gram appelen in partjes gesneden, 50 gram bruine suiker, 1 theelepel kaneel, 200 gram ongezouten boter, 150 gram gewone suiker, 300 gram gezeefde bloem.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem met de gewone suiker in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt.
Vet een ovenschotel in met boter. Schik de schijfjes appel er in en besprenkel met de bruine suiker. Voeg er er nog een klontje boter aan toe en dek af met het deeg.
Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.
5 reacties:
Hallo, I Love de blog.
7 september 2008 om 20:16Helaas niet meer schrijven, maar mijn Nederlands is slecht.
Een knuffel van Portugal
Dat klinkt lekker en wat makkelijk te bereiden... Ga ik deze week maken, goed idee. En hoe maak je het sausje? Ik ben namelijk gek op sausjes... .
7 september 2008 om 21:45Heb je trouwens een mixer nodig of kan het ook gewoon met de hand gemixed worden? Heb wel een staafmizer... maar niet zo een mixer met kom ding.
8 september 2008 om 15:11Heb je trouwens een mixer nodig of kan het ook gewoon met de hand gemixed worden? Heb wel een staafmizer... maar niet zo een mixer met kom ding.
8 september 2008 om 15:11Gewoon met de hand, handig hoor.
8 september 2008 om 15:13Een reactie posten