28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Hockey en Gooische vrouwen


Iedereen (nou ja bijna iedereen) heeft denk ik wel de hockeyscene gezien bij Gooische vrouwen. Daar doen ze het voorkomen of dit zo is bij de Gooische club alleen maar ik kan je verzekeren dat gaat er hier in Harderwijk net zo aan toe.


Oh Weertenaren wat verlang ik naar de gemoedelijkheid en de sfeer van de hockeyclub Weert zeg. Geloof me, dat is echt niet te vergelijken met hier.

Hier is het streng,  ongeorganiseerd,  en o wee als je niet kan rijden dan mag je kind geen wedstrijden mee doen maar louter trainingen. Bardiensten krijg je een week van te voren (of 3 dagen van te voren) te horen en zoek het dan maar uit. Kan je niet? Jouw probleem. Het schijnt nogal moeilijk te zijn een schema voor een seizoen te maken.
Dan zijn er overijverige licht hysterische moeders die het ENIG vinden als het team geschild fruit krijgen in de rust, en daar worden dan ook schema's voor gemaakt; voor de fruitbeurten en een lijst van welke wel en welke niet want de handen mogen niet vies worden, noch de kleren etc etc...
Het is om te gillen.
Kijk ik geef met liefde en plezier een zak appels mee maar ga me niet verplichten ze te schillen, daarbij wat is er mis met in een appel bijten??? Kunnen 10 jarigen niet gewoon in een appel bijten? Hebben ze daar geen tijd voor voor een hele appel, snij je ze daar ter plekke toch doormidden ? Of wat is er mis met een sultana koek?? Ik vind gewoon dat ouders zelf maar voor de nodige vitamientjes moeten zorgen hoor. Meestal zijn het ook juist die mensen die dan 's avonds een kant en klare prak de oven of magnetron inschuiven dus hou op, alsjeblieft zeg.

Echt het is hier Gooische vrouwen hockey met het verschil dat hier wel ouders staan te blèren aan de zijlijn, vaak zo fanatiek dat ze met hun ring op het hek staan te tikken voor aandacht en dan luidkeels staan te schreeuwen/blèren . Dus wat dat betreft is het ietsje minder sjiek dan bij de Gooische. En wat die ouders dan schreeuwen echt, het is hilarisch , geen kind in het veld die nu precies begrijpt wat die ouder bedoelt of wil het niet begrijpen want schaamt zich dood voor pa of ma. 
"STOOREH" !!!!!! (lekker kak uitgesproken de n kennen ze niet op het eind) (???????) 
"BREEEEED" (of veld breed) ????
"DEKKEH"  (ook zo'n vreemde uitdrukking om over het geld te blèren) ????

Dat begrijpt toch geen kind man.

En natuurlijk hebben die vrouwtjes die zo fanatiek zijn tijd zat om fanatiek te zijn want die werken niet,  hebben dat ook nooit gedaan , hun prestatie was met een arts/advocaat/piloot/of ander geld trouwen en that's it. 
Mijn man dit,  mijn man dat,  hoor je ze constant wauwelen, en zelf??? Wat heb je zelf nog gedaan?? denk ik dan.

Gelukkig lopen er ook nog normale mensen rond op de club en dat maakt veel goed.

Ik denk dat ik met dit stukje weer heel veel vrienden heb gemaakt hahhaa maar dan weten we meteen wie zich aangesproken voelen op de club toch en wie dus tot bovenstaande behoord ??

6 reacties:

Anoniem zei

Helemaal mee eens, gelukkig heb jij een man die altijd zijn gezin heeft onderhouden en zijn hele leven heeft gewerkt, die wijven hebben nog nooit gewerkt net als de heks. En jij bent een vrouw die gelukkig nooit van een man afhankelijk is geweest, zo sneu die vrouwen die niets zelf kunnen presteren.
Liefs je gooische vriendin.

22 september 2008 om 19:09  
Anoniem zei

Bernhard en ik zaten gisteren ook te kijken en toen zei ik tegen Bernhard, volgens mij gaat het er hier bij de mezen net zo aan toe. Grappig om te lezen dat het echt waar is. Dat geschilde fruit slaat werkelijk alles!!! Die hebben ze nog niet verzonnen bij Gooische vrouwen! Groetjes, Elsbeth

22 september 2008 om 21:11  
Anoniem zei

Wat erg vooral dat geschilde fruit.
Mijn kind voetbald en er zijn daar vaders die hun eigen mislukte voetbalcarriere goed willen maken over de rug van hun kind en dat gaat ver soms heel ver. Ze zitten er tot hun elleboog in om zo'n jong dan maar hoger op te krijgen.
Staan ze te gillen langs de lijn 5 meter naar voren 4 meter naar achter.
Geadviseerd om het kind de volgende keer een rolmaatje mee te geven dat het ventje zo toch niet kan spelen( kind keek ook bij ieder balkontakt naar vader en is bloednerveus)
Blijkbaar zie ik dat dan helemaal verkeerd natuurlijk.
Over de moeders wil ik het niet eens hebben die zijn soms nog erger. groetjes Fon

22 september 2008 om 22:34  
Anoniem zei

Vreselijk zeg zo'n club, het gaat om het sporten en gewoon lekker bezig zijn maar dat verliezen veel ouders uit het oog.
Mijn kind zit niet op voetbal nog op hockey gelukkig. Bij de tennisclub gaat het er echt leuk aan toe niets van dit alles gelukkig.

23 september 2008 om 09:02  

Oh vond dat stukje in de Gooische vrouwen ook zo geweldig en herkenbaar! Vroeger ook op hockey gezeten, haha.. Ook te maken gehad met die push ouders pff. Enne die appels die je moet snijden, te erg! Doe je toch niet he!??

25 september 2008 om 10:17  
Anoniem zei

Ha die Ilse,
Dat van dat geschilde fruit ga je niet menen. Thuis eten we het toch ook met schil en ik neem aan dat die bardiensten toch niet gelden voor de ouders van de F-jes. Ja het blijft een apart slag mensen op de hockeyclub. Om over de vaders in ribbroek, wollen truien en op Brooks nog maar te zwijgen. Een spijkerbroek is schijnbaar not done op de club. Morgenochtend thuis om een uurtje of 9, is toch ook geen tijd. Ik hoop dat ze lekker wat punten drukken...
Inge

26 september 2008 om 10:15