Yung, Hier het recept voor de saus ......O en met de slagroom is het veeeel lekkerder
Ingrediënten van Vanillesaus
- 5 deciliter melk
- 100 gram suiker
- 1 vanillestokje
- 5 eidooiers
Bereidingswijze van Vanillesaus
Snijd het vanillestokje overdwars door de helft en schraap met je mes het merg eruit. Doe in een pan de melk en het vanillestokje met het merg en breng het aan de kook. Doe de suiker en de eidooiers in een metalen schaal en roer het met een garde goed door. Als de melk kookt giet dan een klein beetje melk bij de eidooiers onder voortdurend roeren.Zet de pan met de resterende melk weer op laag vuur en giet het melk eidooier mengsel in de pan en blijf goed roeren. Als het een beetje begint te binden, haal het dan van het vuur af en giet het door een zeefje om de vanillestokjes eruit te halen. Zet het eventueel op ijswater om het af te laten koelen en blijf het af en toe nog door roeren. Anders worden de eidooiers te gaar en gaat de saus schiften(dan krijg je allemaal vlokken in je saus).
Tip: in plaats van melk kun je ook slagroom gebruiken dan wordt het lekker romig.
1 reacties:
Oh wat lief, een blog voor mij alleen... ;)
8 september 2008 om 15:04Ik ga hem zeker met slagroom maken!
Knuffle... voor de apple cruble en het sausje!
Een reactie posten