28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Voorlichting


We hebben twee voorlichtingsavonden op het RSG achter de rug (19.30-21.30), de een voor 2talig VWO en de ander voor 2 VWO. We zijn een stuk wijzer geworden en ook weer niet. Leuk dat ze dit allemaal in een speciale avond doen maar volgens mij had een brief ook volstaan en dan gewoon even een half uurtje kennismaken met de mentor van je kind was genoeg geweest.

Twee avonden achter elkaar is ook een beetje veel van het goede. Maar het is wel zo dat ik nu ook weet wat 2 talig VWO in het 2e jaar doen dus volgend jaar ga ik alleen even kennismaken met de mentor denk ik.
Tot nu toe gaat het eigenlijk heel goed met mijn zoon op 2 talig, hij heeft al een paar goede cijfers binnen maar het is natuurlijk nog maar het begin.... De eerste 2 jaren schijnen ook best nog redelijk te gaan maar het 3e jaar wordt het zwaar schijnbaar dan moet er echt gebikkeld worden.
Ik ben benieuwd, we zullen het zien. Hopelijk blijft hij net zo gemotiveerd als hij nu is dan komt het wel goed want motivatie en instelling is toch de helft van de resultaten, alleen slim zijn daar redt je het niet mee denk ik. 
Er is ook een cursus voor de ouders speciaal voor kinderen van 2talig waar je in 20 weken beter Engels leert en je geschiedenis en aardrijkskunde wordt bijgespijkerd zodat je je kind beter kan begeleiden. Altijd handig want deze 2talig studenten praten eerdaags veel beter Engels dan hun ouders.