28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Naaktstrand


Van mijn 7e tot mijn 26e heb ik eigenlijk nooit op een gekleed strand/zwembad gelegen , mijn ouders namen ons van kleins af aan mee naar een Naturisten centrum. Ik ben daar dus min of meer mee opgegroeid en het voelde altijd heel gewoon, ik wist immers niet beter. Ik kan me nog goed herinneren dat ik de eerste keer op een gekleed strand was en me daar helemaal niet op mijn gemak voelde want iedereen bekeek elkaar. Op een naaktstrand bekijkt niemand elkaar eigenlijk en is iedereen `gelijk`, in zekere zin. Mijn vader heeft het appartement verkocht en sindsdien ben ik er niet meer geweest.
Toen ik dat laatst aan de kids vertelde wilden ze er meteen allemaal naar toe ( het is hier maar 5 km vandaan) , het probleem is dat de jongens dit wel interessant vinden maar om de verkeerde redenen vrees ik, die willen nl alleen maar naakte vrouwen kijken en moeten al lachen als ze er aan denken. Toen we vertelde dat ze dan zelf ook naakt moeten werd de animo al minder maar al snel hadden ze bedacht dat ze dan gewoon een handdoek om hun middel konden doen omdat de nieuwsgierigheid blijkbaar toch groter is dan de schaamte.
Ik weet uit ervaring dat het je na een dag of 2 niet eens meer opvalt en je niet beter weet maar... ik ben de enige die ervaring heeft met het naturisme in ons gezin .
Na een week hebben we nu ook allemaal onze witte afdrukken in ons lijf staan dus volgend jaar misschien, dan maar meteen de 1e dag, kijken hoe onze `mannen´gaan reageren.

Maatjes








Vriendlief en ik zijn lovers en wat misschien wel nog belangrijker is: maatjes.
Wij hebben het heel fijn met elkaar en denken over zowat alles hetzelfde en houden van dezelfde dingen. We zijn gezelligheidsdieren en graag samen. Vaak hebben we aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. We genieten beide van de kinderen maar net zo goed van onze weekenden samen en onze reizen. Reizen is een belangrijk deel van ons en we kunnen echt genieten van een stedentrip en of een nieuw land samen ontdekken.
Mijn ex schoonmoeder (moeder van Laurent) was laatst op bezoek hier bij ons op de camping en na een dag met ons te hebben doorgebracht hadden we het over relaties etc. Ze zei: ‘als ik jullie zo zie is de liefde wel heel erg groot ook omdat 7 kinderen echt een heleboel is en alle tegenwerking en jaloezie die jullie hebben en gehad hebben is niet makkelijk, dan moet je echt wel veel van elkaar houden wil je dat allemaal zo doorstaan en zo close zijn’. En daar heeft ze wel gelijk in, dacht ik naderhand, daar denk je nooit zo bij na maar als iemand anders het dan benoemd…..
Wat wij hebben zit diep en is intens. Toen we elkaar tegen kwamen was het ook meteen goed, een gevoel van thuiskomen, zo van hèhè ben je daar eindelijk, daar heb ik nou mijn hele leven op gewacht, waar was je al die tijd?? We wisten meteen, wij blijven bij elkaar .
Geluk hebben noemt men dat want er zijn mensen die vinden het hun hele leven niet.
Zekerheid heb je nooit en je weet niet wat het leven je nog brengt maar nu is het goed en we kunnen alleen maar hopen dat dit zo blijft en ons best doen voor elkaar.
Hou van je, maatje van me!!!

Tip


Dit boek moet je lezen
De vliegeraar van Khaled Hosseini

Maakt grote indruk en is prachtig!!!!!!!!!





Het is wit (bijna doorzichtig), rossig haar of geverfd, helemaal vol tattoos en eet “chips and pizza” , om dit weg te spoelen staan er halve liters bier naast en als we dit allemaal op hebben drinken we vrolijk bier door en roken een paar pakjes sigaretten.
Verder zijn we onbeschoft “rude” en lekker luidruchtig aanwezig.
De meeste hebben niet het geluk een snelle stofwisseling te hebben en zijn door hun dieet van chips/pizza with beer lekker stevig gebouwd, rimpels in overvloed door het teveel aan zon en sigaretten en zo rood als een kreeft na 3 dagen Mediterraanse kust.
Nou over wie zou ik het nou hebben?? Juist ja de Engelsen.
We zaten gisteren op een terrasje en mochten al deze schoonheden aanschouwen. Vriendlief verbaasde zich over zoveel vraatzucht en liters bier en maakte een foto toen ik een gesprek van een Frans echtpaar opving net achter ons:
Hij: ‘Mon dieu (mijn god) wat een vetzakken schat maak eens een foto die moeten we absoluut opsturen dit gelooft niemand. Schat ( tegen zijn dochter), kijk daarom wil ik nou dat je groente eet want zo wordt je nou van friet en pizza.’
Ik draai me om en zeg: ‘Ik geloof dat jullie hetzelfde aan het fotograferen zijn’.
Hij: ‘Ja wie kijkt er nog naar Max (de muis van de camping) als je zo’n olifant voor je hebt staan’.
Dit klinkt erg oneerbiedig en is het ook wel, maar ik snap ook niet dat je zo vooraan op een terras gaat zitten en 3 bakken friet , 2 pizza’s de man eet (zeer onsmakelijk en met open mond kauwende, af en toe een boer latend want tja die lucht van gulzig eten moet ergens heen) en dan ook nog een paar halve liter glazen bier op de tafel ernaast zet . Het is daar nl geen eetterras en ze hadden die pizza’s/chips zelf meegenomen.
Gelukkig hadden wij al gegeten want de honger vergaat je.
“Niemand weet, niemand weet….♪…♪♪

Repelsteeltje

We hebben ook al de hele week maar 1 liedje in ons hoofd en dat is :

Niemand weet
Niemand weet
Dat ik Repelsteeltje heet (2x)

10 bavianen met een rode reet
maken vieze vlekken op het tafelkleed

Niemand weet
Niemand weet
Dat ik Repelsteeltje heet(2x)

Zelfs mijn moeder laat wel eens een scheet
Dat is niet zo gek als je weet wat ze eet

Niemand weet
Niemand weet
Dat ik Repelsteeltje heet(2x)

Drie Italianen en een blonde Zweed
Staan al weken in de hitparade

Niemand weet
Niemand weet
Dat ik Repelsteeltje heet(2x)

En toen klonk uit de onderaardse spleet
Een verschrikkelijke wanhoopskreet

Niemand weet
Niemand weet
Dat ik Repelsteeltje heet (4x)

Rust???


Ik dacht nog een 2 weken geleden heerlijk…vakantie…geen school meer , dus geen ochtendstress….geen hockey meer waar ze 3x per week naar toe moeten…….even helemaal niets dacht ik.
We zijn op een camping in Frankrijk waar van alles voor de kids georganiseerd wordt en het 'leuke' is de kids vinden het geweldig. Dus moeten we om half 10 ontbijten want de kleintjes moeten om 10.30 uur op de Tijgerclub zijn (voor 6 t/m 9 jarige) kids moeten ingesmeerd zijn, tas met water en pet bij hebben en je moet ze begeleiden naar de club om ze daar om 12.30 weer op te halen.
Om 11 uur moeten de oudste bij de Tico club zijn (voor 10 t/m 14 jarige, voor het gemak zijn de 9jarige van ons gezin maar even 10 deze zomer) die ook allemaal ingesmeerd moeten zijn en voorzien van water.
Dat geeft ons de tijd om dan de ontbijtzooi op te ruimen en bedjes op het zwembad te reserveren en als we opschieten net genoeg tijd om even een kop koffie te drinken.
De tijgerclub onder leiding van Anna en Deborah (2 leuke Nederlandse meiden) organiseert waterspellen, dansjes, verfwedstrijden en ga maar door, de Ticoclub athletiek, tennis, voetbalwedstrijden, manhunt, etc .
Dan om 12.30 gaan we met zijn allen naar het zwembad om daar met de kids te zwemmen, kaarten , dammen, scrabbelen, van de glijbanen te gaan en nog veel meer. De boeken die ik in grote getalen had meegenomen; daar heb ik er na 1 week nog niet 1 van gelezen.
Om 15.30 haastten we ons weer naar de caravan om daar snel weer iedereen gereed te krijgen voor de activiteiten van 16 tot 18 uur. Als je denkt nou dan heb je toch lekker de tijd om even uit te rusten of een boek te lezen dan heb je het mis , die 2 uur worden gebruikt om boodschappen te doen en eten te koken want als ze om 18 uur terug komen van de clubs sterven die 7 mondjes van de honger en ze willen om 20 uur weer klaar staan voor de show.
Dus van 18 uur tot 20 uur wordt er gegeten, gedoucht, aangekleed en dan om 20 tot 21 uur gaan we gezellig naar de show voor de allerkleinste, daar wordt elke dag hetzelfde dansje gedaan wat de kleintjes al helemaal uit hun hoofd kennen en vrolijk meedoen elke dag en nog optredens van de plaatselijke Max (de muis van de Camping) Om 21 uur de kleinste naar bed doen en dan wachten tot de oudste thuis komen om 22.30 uur. Wij zitten dan onder het genot van een roseetje heerlijk te scrabbelen of te kletsen om als iedereen dan uiteindelijk rond 23 uur in bed ligt eens heerlijk aan onszelf te denken, gaap, gaap. Welterusten. Gelukkig houden we van onze kinderen.....en gaan we lekker met zijn tweetjes nog 2 weken weg om uit te rusten!

De Tour de France


Rasmussen ontslagen bij de Rabobank. Ik snap als leek niet waarom we nog een Tour de France organiseren aangezien er elk jaar gezeik is , de meeste mannen die erin slagen om die bergen op te fietsen en die belachelijk aantal kilometers, zitten vol doping blijkt meestal achteraf. Vorig jaar moest Landis de gele trui inleveren na de Tour omdat bleek dat hij met zijn kapotte heup niet op eigen kracht de Tour had gewonnen maar met hulp van wat doping. Dit jaar word de mogelijke winnaar Rasmussen al ontslagen voordat hij gewonnen heeft, niet voor doping maar omdat meneer gelogen heeft. Hij had gezegd dat hij in Mexico was en nu zegt men dat dat niet waar was maar dat hij in Italie zat. Ten eerste denk ik dan hij moet toch zelf weten waar hij naar toe gaat voor de Tour? En wat mag het nou brommen dat hij in een ander land zat dan dat men dacht? Ik snap het niet dat je daar al voor ontslagen wordt maar goed ik ben een leek zoals ik al zei en het schijnt not done te zijn om te liegen tenminste niet bij de Rabobank want daar word niet gelogen. De enige die tot nu toe eigenlijk een medaille verdient is Lance Armstrong want die heeft 7 keer de Tour gewonnen nadat hij eerst helemaal kapot gemaakt was door de chemokuren om de teelbalkanker te overwinnen en dat allemaal zonder doping maar met heel veel doorzettingsvermogen en wilskracht. Lang leve Lance!!!

Groenten


De groenten hier in Frankrijk zijn veel beter dan in Nederland, de smaak is duizend maal beter. Elke dag maken we grote bakken salades die we vullen met allerlei lekkers wat we vinden bij de groenteboer, tomaten, uien, mais, boontjes, champignons, paprika, komkommer, courgette, taugé, ga zo maar door . Alles is heerlijk , de kinderen vragen zelfs elke dag om weer een nieuwe salade gewoon omdat de smaak beter is, alles komt van het land en heeft kunnen groeien en rijpen in de zon. Waarom accepteren we die tweederangs groentes in Nederland? Het meeste komt uit kassen en dat bevordert echt de smaak niet. Ik kan nu wel flink gaan roepen dat ik het ga boycotten of weet ik veel wat nog meer maar helaas in mijn eentje gaat dat niet lukken en waar ga ik die heerlijke in de zon gerijpte tomaten dan vinden? Dus moet ik en alle Nederlanders met mij weer gewoon aan de groenten zonder smaak als we thuis zijn. Baal er nu al van.

Zwembad


Hele dag op het zwembad gelegen met de kinderen….er liep, lag en rolde van alles door het zwembad, dikke mensen , dunne mensen, mooie mensen, lelijke mensen, grote mensen , kleine mensen, witte, rode of bruine mensen. Kortom voor ieder wat wils en leuk om naar al die verscheidenheid te kijken. Raar ook dat je vaak wel ziet of het Nederlanders, Engelsen, Fransen , Denen of Duitsers zijn. Waar je dat dan aan ziet? Kan het eigenlijk niet zo goed verwoorden, is meer dat je het gewoon ziet , je herkent vaak dingen. Nederlanders herken je sowieso meteen , is dat misschien omdat het je “eigen soort” is? Of omdat bv Nederlandse mannen vaak in een bermuda met polo lopen? Engelsen herken je vaak aan hun rossige haar en in en in witte huid die of nog wit is of flink rood verbrand en veel tattoos, mega tattoos overal, het zijn ook niet de mooiste mensen, eigenlijk zelfs wel de meest lelijke, de vrouwen zijn ordinair . Fransen zijn fijngebouwd en niet te lang en hebben vaak een wat mattere huid, ook vaak een grote neus. Heeft het een snor en een bierbuik is het toch vaak Duits. En de Denen, daar zijn er hier heel wat van, die herken je aan hun ogen die dicht bij elkaar staan en omdat ze met zijn allen voor de Tour de France zitten te juigen als Rasmussen voorbij komt dat is ook het enige moment dat ze juigen want ze kijken nogal chagrijnig over het algemeen. Dan loopt van al die mensen nog dezelfde soort in het mini rond: de kinderen. Ik heb echt liggen genieten van al die mensen en al die mensen zijn relaxed omdat ze op vakantie zijn, hoe anders dan in het dagelijkse leven als iedereen stress heeft, geen tijd of nog meer van die alledaagse onzin. Het was gewoon echt heerlijk, de sfeer was optimaal. We gaan heerlijk slapen met een voldaan gevoel en lekker ‘rozig’van de rosé .

Mijn kleine meisje


Maandag de kleintjes gingen een rondje fietsen op de camping en ineens was Febe daar maar Nyah niet. Eigenlijk was Febe er al een half uur toen we erachter kwamen dat Nyah er niet was. Iedereen gemobiliseerd en zoeken……na een half uur zoeken, begon de paniek toe te slaan bij me en moest ik denken aan dat meisje wat in Portugal verdwenen is. Hoe meer ik zocht hoe meer enge gedachtes er door mijn hoofd spookte, hoe ga ik Laurent vertellen dat ik Nyah kwijt ben geraakt? Waar moet je zoeken? O die tekening dat is het laatste wat ze gedaan heeft voor ze weg was. Jee, al die gevoelens die ik had gehad toen ze 2 maanden oud was en ik haar levenloos in mijn armen had omdat ze stopte met ademhalen die kwamen ineens in een seconde weer naar boven. Paniek , radeloosheid en machteloosheid volgden elkaar op. Ik zie een auto rijden met mensen die op de camping werken ik zwaai naar ze dat ze moeten stoppen, ik ben mijn meisje kwijt zeg ik in het Frans, zo groot al wijzende met mijn hand, de man ruikt mijn paniek en komt meteen op me af…..Mevrouw we hebben haar gevonden ze is bij de receptie. Ik begin te janken, opluchting en blijdschap en alle paniek, radeloosheid van het afgelopen uur komen naar buiten. Hij rijdt me naar de receptie en daar springt mijn kleine meisje in mijn armen, ze huilt, was bang en het duurde zo lang mama……ja schat zeg ik en slik mijn tranen weg , dat vond ik ook, kom maar snel liefie… we gaan . Ik bedank al het personeel en hou mijn meisje nog een half uur strak vast. Pfff gelukkig het is goed afgelopen.

Zij: Jee heb je alles in de auto gekregen? Hoe is je dat gelukt?
Hij: Het is niet gelukt hoor want er staan nog wat kinderen op de stoep....
sssshit die moeten ook nog mee. Kunnen we ze niet met de trein sturen?
Hij: Fronst wenkbrauwen en kijkt vreemd .......
Zij:Uh nee snap het, alleen met de trein kan niet als je 5 en 6 bent.
Moet die stofzuiger dan thuisblijven? Jee, op de camping zonder stofzuiger ik weet niet hoor...Kunnen we die fiets van jou niet thuislaten?
Oh ja dat is waar... niet handig als we gaan fietsen dat jij dan moet lopen, moeten wij steeds op je wachten....
Ja rustig maar ik ben een oplossing aan het bedenken....De tentjes kunnen we zonder?? Misschien echt back to basic voor de jongens? En lekker in de buitenlucht slapen?? Beetje regen worden ze hard van moeten ze in het leger ook.
Oke was maar een grapje!
Nou ik haal er wel wat uit maar die stofzuiger gaat mee hoor. Dat is wellicht het enige luxe die ik daar heb.
O ik zie het al hier kan hij nog wel tussen.....pfff gelukkig, zag me al zitten op de camping zonder stofzuiger........... ;)
Hij: zucht

Dit is een gesprek wat niet door Guido en mij is gevoerd maar het had het kunnen zijn.

Klaar


We zijn klaar met pakken, alles staat te wachten om de auto in te gaan, of dat gelukt is hoor je over een paar dagen want ja mijn laptop gaat mee dus ik kan lekker doorgaan met bloggen.


Het lijkt net alsof het er niet allemaal in zal gaan. Guido is er zeker van dat het niet past.......het moet passen want ik kan onmogelijk nu nog gaan kijken wat er evt niet mee hoeft. Tot 2 uur vannacht doorgewerkt, bedden allemaal verschoond, koelkasten schoongemaakt, vuilniszakken weggegooid, administratie nog bijgewerkt. Uitgeput gaan we rijden, maar goed, tijd zat dus we gaan maar weer veel stoppen en misschien dat we vanzelf stoppen want er gaan buiten ons nog 1 miljoen mensen op vakantie vandaag. Eten en drinken genoeg bij ons dus wat kan ons gebeuren? We overnachten in Dijon en de eigenaar van het hotel heeft ons laten weten onder geen beding gewekt te willen worden dus we moeten het zelf uitzoeken hoe je met een automaat je kamersleutel kan bemachtigen. Kan nog leuk worden. Daarbij is het weer in Frankrijk fantastisch: wisselvallig met regen, hoeven we in ieder geval niet te acclimatiseren en het voelt lekker vertrouwd toch? En niets zo leuk als met 7 kinderen, met regenweer, de hele dag in een stacaravan zitten: dan leer je elkaar tenminste goed kennen en het is lekker rustig op het strand, voordelen genoeg. Ach en de persoon die ons het leven zuur maakt is lekker ver weg: 1400 km van me verwijderd, dat alleen maakt al blij, weer of geen weer en mijn telefoon gaat uit dan weet je dat.


In ieder geval begint de vakantie en zoals Nino zei: als we er zijn is er geen stress meer dan is het alleen nog maar leuk. En daar heeft deze jongen helemaal gelijk in. Lekker ontspannen met z'n allen en gewoon lekker samen zijn en zijn vooral: jezelf zijn. Heerlijk.
Iedereen een hele fijne vakantie!!!!!!!!!!!!

Parents hold their children's hands a while and their hearts forever. (Proverb)

Falling in love is easy but staying in love is something very special. (Anon)

The trouble with children is that they're not returnable. (Quentin crisp)

Als ik zou willen dat je het begreep had ik het wel beter uitgelegd. (Johan Cruijf)

Deze is speciaal voor....degene waar die voor bedoeld is herkend zichzelf wel:
God schiep de aarde, God schiep het woud. God schiep ook jou, maar iedereen maakt wel eens een fout! (Ene John uit Weert)

Nog 1 dag

Nog 1 dag en dan is het vakantie, joepie.... ahum. Ik voel het nog niet hoor dat 'Hoera het is vakantie gevoel'.... Ik zit tot over mijn oren in de rotzooi, overal staan tassen, liggen stapels (handdoeken, beddegoed, badlakens), in elke ruimte in dit huis staat een tas/krat/koffer of ligt er een stapel van iets. In de woonkamer liggen mijn o zo beroemde lijsten (ik kan heel goed lijstjes maken, alleen het afwerken ervan....) met things to do morgen en vrijdag, dingen die nog ingepakt moeten worden, boodschappenlijstjes, allerlaatste dingen lijstje, wat te doen voor vertrek lijstje, lijstje voor de oppas van het huis en de poezen, lijstje voor wat mee te nemen in de auto, lijstje voor overnachting onderweg, lijstje auto Guido en auto Ilse, voor elk kind een lijstje waar hij of zij aan moet denken etc etc. Tussen al die lijstjes door heb ik ook nog een agenda liggen waar ik voor vandaag ook nog 3 afspraken in heb staan en tussen die afspraken door moet ik die lijstjes afwerken en nog 8 bedden verschonen want niets zo lekker thuiskomen in een schoon huis en schone lakens......ik heb zo'n gevoel dat het wel eens heel erg laat zou kunnen worden vanavond. Zoals altijd vertrek ik weer moe op vakantie terwijl ik me ieder jaar voorneem het dit jaar eens heel anders te gaan doen en alles op tijd af te hebben zo'n 2 dagen van te voren bv zodat ik alleen nog maar hoef uit te rusten voordat ik voor 1400 km achter het stuur kruip. Waarom lukt dat toch telkens maar niet? Volgend jaar ga ik het echt anders doen.............

PMS


Ik haat ongesteld zijn. Ik haat de periode van 3 dagen voordat ik ongesteld wordt. Het is een kwelling elke maand weer.........ik voel het al aankomen, tranen zitten hoog, alles maar dan ook alles weegt zwaar, mijn lijf (houdt alle vocht vast wat het binnenkrijgt) , gebeurtenissen. Zelfs mijn haar is zwaar en valt niet.
Op zo'n moment ben ik kwetsbaar.
Iemand hoeft maar iets te zeggen en ik barst in tranen uit. Als ik iets zieligs op tv zie: tranen met tuiten. De krant: elke gebeurtenis grijpt me aan of ik er zelf bij was of het mij is overkomen. Men moet het dan ook niet in zijn hoofd halen om op zo'n moment tegen me te zeggen : "moet je ongesteld worden ?" Dat is dan meteen tegen het zere been. Want ik ben niet alleen huilerig , nee kan ook onredelijk boos worden en heel fel zijn maar daar kan ik niets helemaal niets aan doen natuurlijk, allemaal de schuld van die hormonen. Hormonen vliegen door mijn lijf , ik wil dit niet , elke maand maar weer. Maar goed, het hoort erbij want de overgang zit ik ook niet op te wachten, er zijn vrouwen die nergens last van hebben die gaan fluitend door die maandelijkse periode en overgang. Mijn moeder niet, die heeft er jaren last van gehad. Oh, ik hoop zo dat het bij deze maandelijkse kwelling blijft, dat ik niets van die overgang hoef mee te maken. Zie me al zitten in een wintertrui die bij een opvlieger uit moet. Een hoofd wat knal en knal rood wordt. Om nog maar te zwijgen van de stemmingswisselingen.
Voorlopig heb ik daar nog geen last van gelukkig.
Nee nu ben ik alleen maar zielig en zo verdrietig om ... om.... om.... helemaal niks eigenlijk maar o wee als je me niet serieus neemt, snik want dan.....

TEXAS


Vandaag moeten we Texas, onze trouwe hond al 13 jaar lang, laten inslapen. Het was de liefste hond die ik ooit gehad heb en vreselijk aanhankelijk. Daar waar we waren in huis lag hij buiten voor het raam. Als we op vakantie gingen at hij de eerste dagen niet, van heimwee naar zijn baasjes. Helaas was hij al lange tijd op, doof en zijn achterlijf wilde niet meer. In zijn hoofd was hij nog steeds speels en als hij een bal zag wilde hij er nog steeds graag achteraan rennen , zijn achterlijf sleepte hij dan achter zich aan.
Lieve Texas we zullen je missen!

Kamperen



Ik hoor iedereen maar over kamperen en vakantie praten. M schrijft dat ze er zin in heeft lekker met de tent weg. Ik ga ook kamperen.....er zullen veel mensen zijn die een stacaravan met airco en overdekt terras geen kamperen noemen maar geloof me mensen voor mij is dit echt survivallen. Vorig jaar had Guido het over kamperen, lekker met de tent weg en ach ik hoefde me geen zorgen te maken , hij had een grote tent met koelkast etc..... Van januari tot en met mei, op elk feestje waar we kwamen, vertelden vrienden en familie dat ze Guido veel succes wensten want Ilse en kamperen daar kon echt niemand zich iets bij voorstellen. Zelfs ex gniffelde vrolijk toen hij van onze plannen hoorde en condoleerde Guido. Die begon zich toch wel zorgen te maken en stelde dus voor om de tenten (grote en kleintjes voor de kinderen) maar eens in de tuin op te zetten zodat ik ze kon zien. Na zo'n 2 uur kwam ik naar buiten en zag dat Guido er al 1 had opgezet dus ik vroeg wanneer hij nou die grote tent ging opzetten? "Uh... dit is de grote, Ilse" was het antwoord. "Oke.....waar is dan de koelkast? " Hij wees op een blauw iets wat net een formaatje groter was dan een schoenendoos. "Daar moet voor 7 kinderen en 2 volwassenen drinken in?????? En ijsklontjes dan voor de rosé ????" Ik geloof dat dat het moment was dat hij zich realiseerde dat de tent weer in de verpakking kon. Ik probeerde nog van: "ik probeer het gewoon joh, niet getreurd dit gaan we doen" Maar na een week kreeg ik het steeds benauwder zeker toen ik de papieren van de camping binnen kreeg waar we 1 standplaats hadden geboekt voor een 'grote'tent, 2 kleine tentjes, 1 VWbus en 1 Range Rover en dan ook nog dat leuk zitje van hout wat ik gezien had bij de kampeerboer waar we er 2 van nodig hebben met 9 stoelen........en dan nog ergens een BBQ want tja dat leek me toch wel praktischer dan dat 2 pits benzine ding waar hij van dacht dat ik daar voor 9 personen op ging koken. Kamperen werd voor mij al snel kreperen. Ik heb nog geprobeerd om een standplaats bij te boeken maar de vriendelijke italiaan vertelde me dat hij al vanaf december "Fully booked"was dus ik kon het wel schudden. Gelukkig kon ik een maand of 2 erna op het laatste moment een stacaravan boeken met airco en overdekt terras met plaats voor de 2 kleine tentjes voor de jongens ernaast. We gingen dus lekker op weg, de beide auto's tot de nok vol met 12 badlakens (3 reserve voor als er iemand 1 kwijtraakt). 20 handdoeken want ik ga niet elke dag naar het washok. 14x9=126 onderbroeken, heel veel kleding want wassen doen we niet, kist toiletspullen, BBQ, kist schoonmaakspullen, slaapzakken , dekbedden, foto apparatuur, fietsen, poppenwagens incl poppen voor kleintjes, veel speelgoed, etc etc. Daar aangekomen vond ik de luxe stacaravan met airco eigenlijk helemaal niet luxe eerder minuscuul, over de inrichting en dessin maar te zwijgen, waar zijn die ruime kasten die in folder beschreven werden, 2 persoons bed is gewoon een breed 1 persoons bed, alle deuren waren te kort of was ik te lang? Na 5 dagen 3x per dag 9 borden, bestek en glazen te hebben afgewassen ben ik naar de Megasupermarché gereden en heb kartonnen borden, plastic bekers, plastic bestek gegooid en geroepen tegen de kids: "Als je klaar bent gooi je alles in de prullebak, ik heb tenslotte ook een beetje vakantie nietwaar?"
Het was leuk , maar waarom moeten die stacaravans zo klein zijn? Kan best een beetje langer en breder. Alles is klein in dat ding en na 2 weken vond ik het dan ook wel weer genoeg. Voor mij is en blijft het motto van van vakantie dat je het makkelijker moet hebben dan thuis. Dus geen koken/afruimen/wassen etc. Geef mij maar de 5 sterren resorts/hotels zodat ik de hele dag tijd heb voor de kinderen en me niet druk hoef te maken over eten afruimen of schoonmaken.
Maar de kids vonden het geweldig, dus dit jaar, je raadt het al, gaan we weer in een stacaravan maar deze heeft een apart eigen sanitairhokje erbij, hopelijk is dat zo groot als het lijkt in de folder (zucht). En daarna ga ik lekker naar Turkije met vriend in een 5 sterren resort met hammam: uitrusten van 2 weken kamperen :)







In 2005 ging ik met Yoni naar Santorini voor dit prachtige eiland te bezoeken en er te fotograferen. Vanaf Kreta met een supersonisch snelle mega ferry/hoovercraft, weet niet hoe zo'n boot heet , weet wel dat je er ontzettend ziek in wordt. Iedereen zit binnen (er is geen buiten) en van binnen lijkt het net een bioscoop. Voor vertrek krijgt iedereen een zakje, Yoni vroeg me waar dat dan voor was dus ik vertel hem dat is voor als je moet braken. Hij geeft het meteen aan mij en zegt dat hij dat echt niet nodig heeft. We vertrekken, de eerste die dat zakje nodig heeft is hij, ik zie mijn zoon in 5 minuten van een gezond bruin kind veranderen in een groen misselijk hoopje. Zelf voel ik me ook niet top en moet me concentreren op 1 punt anders moet ik zelf ook aan het zakje en kan ik hem niet meer bijstaan. Een vreselijke tocht maar dan zijn we er, SANTORINI. Het is de warmste dag van het jaar (45 graden) . Het hele eiland is tegen een berg opgebouwd dus we klimmen wat af onder het genot van liters en liters water, het is prachtig, zoiets moois , alles is wit met blauw, trapjes, blauwe daken, nog eens trapjes........ We kopen na een tijd hoedjes anders denk ik dat we nog een zonnesteek hadden opgelopen. Yoni heeft het hele eiland bezocht met me en alles in die verzengende hitte gelopen, hij had zijn eigen camera bij en heeft er lustig op los gefotografeerd. Het was een heerlijke dag en niet alleen doordat we op een prachtig eiland waren maar omdat ik met mijn zoon het heel gezellig had en we goede gesprekken gehad hebben die dag en ik me realiseerde dat mijn kleine jongen groot aan het worden was, een echte moeder-zoon dag was het, die ik me nog lang zal herinneren.

Rood haar


Ik ben 17 maart 1967 geboren... toen ik er na, een zeer zware bevalling voor mijn moeder, uitfloepte (ja, echt! ik vloog tegen de achterkant van het bed, de dokter stond te slapen denk ik) zag mijn moeder tot haar grootste schrik dat haar eerste dochter rood haar had. In die tijd was je daar dus niet blij mee. Niemand die het in zijn hoofd haalde toen om zijn haar rood te verven en de enkeling die het wel deed werd toch als een beetje excentriek gezien. Ik heb dus ook de eerste 6 weken van mijn leven met een mutsje op mijn hoofd doorgebracht. Thuis alleen met haar en mijn vader mocht het af maar als we weg gingen of kwam er bezoek, ging dat mutsje weer op. Als er iemand onverwacht toch mijn rode haar zag en daar wat van durfde te zeggen ontkende mijn moeder in alle toonaarde , dan lag het aan het licht of de zon die er op scheen. Ze vond het echt moeilijk. Ik werd er toen ik iets ouder was ook mee gepest op school, kinderen zijn wreed tegen elkaar en vaak werd ik dan ook uitgescholden voor: Vuurtoren, Kreeft, Tomaat en ga zo maar door. In het begin vond ik dat erg maar na een tijdje leer je daar als kind mee leven en naarmate ik me daar minder van aantrok werd het gepest ook minder. Dus ik heb er geen schade aan ondervonden gelukkig. Vijf jaar na data kreeg mijn moeder nog een dochter , mijn zusje dus, die je raad het al....ook rood haar had/heeft.
Rood haar is inmiddels al jaren een zeer gewilde kleur en bosjes vrouwen gaan naar de kapper om het rood te laten verven. Inmiddels verf ik al een aantal jaren mijn haar (niet omdat ik rood niet mooi vind maar voor de variatie) , de ene keer blond dan weer bruin en soms ook gewoon rood.
Het temperament van een roodharige verf je niet weg dat heb ik altijd al en dat hou je ook je hele leven.
Ik ben dus een echte rooie!!!! Een Rooie Limburgse.......en daar ben ik best trots op.

Ik krijg nogal wat reacties over mijn stukje flubberbuik en wiebeltieten. Voor degene die zich aangesproken voelt......als je je aangesproken voelt zal het wel zo zijn, anders voel je je niet aangesproken toch? Kan er niets aan doen dat men zich aangesproken voelt, helaas. Doe er wat aan, genoeg plastisch chirurgen in NL.

ZOMER


Eindelijk zomer dit weekend......heb er zin in!!!

40 en opnieuw beginnen


Ik heb een een hoop vriendinnen die allemaal rond hun 40ste opnieuw zijn begonnen. Sommige hebben zelf de knoop doorgehakt, sommige hadden een man die in een midlife crisis terecht kwam en zich weer 20 wilde of ging voelen en nog andere verloren hun man aan een enge ziekte.

Al deze vriendinnen wilden RUST na een toch wel moeilijke scheiding/periode. Dat lukte meestal ook aardig en allemaal zijn het zelfstandige vrouwen die goed in hun vel zitten letterlijk en figuurlijk totdat.......ze een nieuwe relatie krijgen. Daar begint de ellende, de exen kunnen deze mannen wel loslaten want in veel gevallen gingen ze zelf weg of was het een gezamelijke beslissing maar dat alleen zolang hij geen nieuwe relatie heeft. Op het moment dat ze merken dat hun ex weer gelukkig is ontpoppen ze zich tot vals kreng. De een belt dagelijks met een smoesje waarom exmanlief even moet komen en wacht hem dan op in lingerie (alsof hij daar nog gevoelig voor is) en hoopt dan ik weet niet wat. De ander fietst/rijdt dagelijks zo'n 50x langs hun huis om te zien wat hij met zijn nieuwe liefde aan het doen is/hoe ze wonen en leven. Een ander wil controle uitoefenen en beslissen wat de kinderen eten/doen bij vaders. Weer een ander zet de kinderen tegen hem/nieuwe vriendin op of onthoudt ze aan hun vader.
Of zoals bij een vriendin van mij geeft de kinderen alleen maar vieze kapotte kleding mee. Er is er zelfs een die haar 3 kinderen dumpte bij pa en ze maanden niet gezien heeft omdat ze dacht dat de nieuwe vriendin dan wel snel klaar zou zijn met hem. Wat drijft deze vrouwen? Verveling, eenzaamheid, wrok, jalouzie?Ze zijn in ieder geval niet gehinderd door enige vorm van intelligentie.
Conclusie: al deze vrouwen zijn gefrustreerd. Waarom? Misschien heeft nieuwe vriendin een betere baan, is ze geliefd bij kinderen, zelfstandiger, mooier, rijker, heeft mooiere borsten, kleding.....wie zal het zeggen? Vriendin van me vertelde gisteren dat ex van haar vriend het niet kon verkroppen dat ze de controle over haar ex kwijt was. Iedere ex heeft haar eigen reden zo schijnt. Meestal werken deze vrouwen niet of maar een aantal uren wat hun tijd genoeg laat om zich met anderen bezig te houden. Een andere vriendin ontmoette een weduwnaar, fijn, geen last van ex, denk je dan, dat dat niet waar is blijkt nu, wat de ex niet doet doet nl de familie voor haar. Weer een ander haar ex is echt wat je noemt; De Opperheks, de heks aller heksen, die doet al het bovenstaande maar die valt niet alleen de nieuwe partner van haar ex lastig maar ook de ex van haar nieuwe liefde.
Het lijkt het sprookjesbos wel, je ontmoet de prins op het witte paard en krijgt er de heks gratis bij.

Kortom de rust die ze dachten te vinden is ver te zoeken. Gelukkig zijn het allemaal sterke vrouwen die goed in hun velletje zitten en hun liefde voor nieuwe vriend is zo groot dat niets daar tussen kan komen. En ze hopen maar dat de heks op een dag stopt met haar obsessieve gedrag.
Mijn ex heeft net een nieuwe vriendin........ik moet maar eens gaan bedenken wat ik die allemaal kan aandoen :) Nee hoor, maak je niet druk , exman, je kent me, zal ik NOOIT doen!! Wens je alle geluk van de wereld , jongen!

NAMIBIE


Deze kleine scheet had nog nooit een blanke gezien.

NAMIBIE


De Welwitschia plant komt alleen voor in Namibie en Angola, kan tussen de 600 en 2000 jaar oud worden.


In een kwartier gaat de zon onder. Om 6 uur in de ochtend word het licht en om 18 uur s'avonds is het donker.




De Fingerklip waarvan mijn vader zeker wist dat hij was omgevallen, de verbazing was dan ook groot toen bleek dat hij er nog stond.


















Duizenden zeehonden op de rotsen en in het water. Neus dicht want de stank is niet te harden.
Prachtig om te zien en te horen.

wc rol


Zoiets simpels als een wc rol........was alles maar zo simpel

Aan het einde van de regenboog




Gisteravond zijn we naar Carré geweest, naar de voorstelling : Aan het einde van de regenboog, over het leven van Judy Garland. Simone Kleinsma en Paul de Leeuw waren geweldig!!!! Die mensen hebben charisma en een mega uitstraling, zonder hun was dit stuk een flop, geweldige casting dus.

De entourage speelt ook mee wat een mooi theater,
Carré!!!

TOPDAG

Ik ben zelfverzekerd , weet wat ik wil, heb een lekker leven, eigenlijk een heerlijk bestaan en dan toch zijn er af en toe dingen die gebeuren of dingen die mensen zeggen zodat je of ineens aan jezelf gaat twijfelen of door iets wat gezegd word ineens een rothumeur hebt. Vaak vraag ik me af waarom ik me toch iets aantrek van wat een ander zegt? Daar moet je boven staan ten aller tijden vind ik en het lukt me niet, daar kan ik zo van balen en boos worden op mezelf.
Het ligt er ook aan wie wat zegt want er zijn natuurlijk ook mensen waarbij het je ijskoud laat wat ze ook over je zeggen. Dat zijn meestal de mensen waar je niet van houdt en of geen enkel respect voor hebt, of mensen die je dommer acht dan jezelf.
En het ligt er maar aan, ben je moe? Moet je ongesteld worden? Of zijn er andere hormonale schommelingen die de kop op steken? Allemaal factoren die meespelen natuurlijk.


Gelukkig zijn er ook andere momenten waardoor je je ineens heel erg goed gaat voelen. Zoals laatst toen ik de douche uitkwam en een klein meisje die onverwacht binnenkwam tegen me zei: Goh jij hebt geen wiebeltieten en flubberbuik , mijn moeder heeft wel wiebeltieten en een flubberbuik. TOPDAG!!!! Helemaal TOP voelde ik me voor de rest van de week.

Weekend

TE KOOP:

We hebben een heerlijk weekend achter de rug.... We zijn de kids naar hun vader gaan brengen en zijn zelf lekker in Weert gebleven, lekker genieten in mijn eigen huis.
Het huis staat nog steeds te koop dus voor wie denkt ik wil wel een huis in Weert , bel vooral.
Tot nu toe is het nog wel handig dat ik daar nog mijn huis heb want dan kunnen we een weekend daar blijven als we willen.
Daarbij is het ruim, licht en rustig toch wel even anders dan de stad en een rumoerig cafe aan de overkant. Een huur huis zal ook nooit zo eigen voelen als een koop huis welke helemaal is aangepast aan je smaak en behoeftes. Dus het was echt thuiskomen.
Gezellig even bij zus langs en haar nieuwe huis bewonderen, ze zijn flink bezig een grote boerderij te bouwen met paardenstallen, het was prachtig en nog niet eens af dus dat beloofd.
Wat ook zo heerlijk is, is om weer eens met iedereen plat te lullen (dialect). Niet: hoe is het? maar: whij esj?, die harde g is leuk maar ons dialect is toch ook wel heel erg gezellig en vertrouwd.
Guido verstaat nu alles gelukkig en moet nog steeds lachen om onze familie... onze familie schreeuwt, wij praten niet gewoon (schijnt) maar praten LUID!! Tja waar dat aan ligt? Misschien omdat mijn vader altijd aan 1 oor doof was?? Nu heeft ie een supersonisch gehoorapparaat en hoort alles weer (vooral wat ie niet moet horen). Ik weet het niet, maar ook tantes en ooms schreeuwen, eigenlijk iedereen wel. En hoe enthousiaster we zijn hoe harder het eraan toegaat.
Het was sowieso een gezellige boel in de stad , de jaarlijkse braderie , met overal muziek en kraampjes. De terrasjes zaten bomvol.
Weertenaren houden van feesten, de jaarlijkse carnaval, boerenbal, kermis, braderie, Weert swingt (muziekfeest) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles is goed om er een speciale dag van te maken. We hebben natuurlijk ook de Weerter vlaaien die heerlijk zijn en met kerst hebben we de grootste kerststal van NL in onze Martinus kerk. En Sinterklaas is ook een paar weken gevestigd in Weert in Het huis van Sinterklaas , met de keuken waar de pepernoten worden gebakken, de inpakkamer, de testkamer waar al het speelgoed getest word, de slaapkamer van de Sint , de slaapkamer van luie Piet , de postkamer waar alle brieven van de kinderen aankomen, de zaal waar Sint de kinderen ontvangt, de vertelkamer waar de Pieten verhaaltjes vertellen aan de kinderen en natuurlijk de stal voor het paard van Sinterklaas.
Limburg is gezellig.........
HOUDOE !!




musical


Gisteravond was het dan eindelijk zo ver, de musical..........mijn eigen zoon speelt mee. Hij speelt een dwerg (later een gangster), 1 van de 5 ipv de 7, dat hij een van de grootste jongens van de klas is doet er niet toe, hij heeft zoveel talent dat hij de mensen kan laten denken dat hij echt een dwerg is. ;)
Al zijn vriendjes en zijn vriendinnetjes doen ook mee dus het is gezellig geweest al dat repeteren.

Onze Harderwijkse Joop van de Ende, sorry ik bedoel: Margriet, had de regie strak in handen. Ik denk dat ze af en toe hopeloos moet zijn geweest en de kids hun motivatie niet altijd was wat ze er van verwacht had maar daar was gisteravond niets van te merken.
Een enkele keer hoorde je BOUDOIR roepen omdat de crew een beetje aan het dromen was.
Maar iedereen vond het geweldig, het zat goed in ekaar, was vol humor, en we hebben genoten!!
De locatie, verlichting, het decor, de organisatie, schmink, kleding alles was super.
Na afloop werd Margriet bedankt en kregen de kids uit handen van Margriet ook een presentje met een persoonlijk gerichte boodschap van hun mental coach/regisseur/directeur.
CHAPEAU voor Margriet ! En een geweldig applaus voor de kids !!!!

John Legend


Guido en ik zijn naar het concert geweest van John Legend, het was AMAZING.
Het was de eerste keer dat we naar een concert van hem gingen want de goede man komt sporadisch in Nederland en het was het eerste grote openluchtconcert van John.
De man is goed en dat is nog zacht uitgedrukt. Het was hemels.
Wij zijn John en John is ons. Onze relatie begon met John en de liedjes zijn echt onze liedjes dus vandaar dat wij John mogen zeggen , de rest moet gewoon Meneer Legend zeggen. ;)
Het was dan ook een zeer romantisch samenzijn!
You go John!!

STOM

Stom volgens mij
- dat een jaar korter duurt dan vroeger

- mensen die liegen , een leugen komt altijd uit nl vroeg of laat
- dat alleen vrouwen last hebben van pms en ongesteld zijn
- dat ik lijstjes nodig heb om alles te onthouden en dan met lijstje nog dingen vergeet bij AH
- zwaartekracht
- dat het in Irak nog steeds niet opgelost is
- mensen die denken dat ze alleen op de wereld zijn
- dat eten dik maakt
- belspelletjes op tv
- kanker en doodgaan
- dat couturiers jaren geroepen hebben hoe stom lelijk en not done leggings waren en diezelfde mensen het weer een hot item hebben gemaakt
- mijn schildkier die veel te traag werkt
- dat je voor moord minder straf krijgt dan voor fraude in NL
- files
- humorloze/negatieve mensen
- dat men zo raar doet over 40 worden
- gemene mensen die anderen opzettelijk lastig vallen of pijn doen
- dat er te weinig in het onderwijs wordt geïnvesteerd zodat ons volk steeds dommer wordt
- kamerplanten
- dat mijn voeten 2 maten groter zijn dan voor de zwangerschappen
- ouders die met een 3 jarige gaan discussieren of hij aub een broek wil passen in de winkel

- de gouden kooi

Blauwe lucht


De wekker gaat, ik hoor het al, het komt weer met bakken uit de lucht. Op dit soort dagen vraag ik me af: Wat heeft mij bezield ooit weer naar Nederland te verhuizen? Ik verlang naar zon , naar blauwe lucht, naar lekker buiten zitten/eten/lopen/leven. Maar het is al een week triest regenachtig weer met af en toe een zonnestraaltje. Als je dan opstaat en de krant leest wordt je ook niet vrolijk........alleen maar ellende. Waar is dat meisje Maddy (Madeleine) dat in Portugal ontvoerd is uit haar bedje? Welke gek doet zoiets? Hoe moeten die ouders zich voelen , hoe komen die mensen de dag door? Gek van radeloosheid denk ik. Door moeten voor je andere kinderen. En hoop houden.
In Spanje krijgt men geboortepremie, ze willen dat mensen weer kinderen gaan maken dus krijgt men bij elke nieuw geborene 2500 euro.....hoeveel gekken gaan dan voor dit bedrag aan de kids?? Krijg je zo niet meer ongelukkige kinderen?
Ik zie steeds maar Maddy voor me en die ouders in de krant, ze hebben 2 verdachten opgepakt..... De kids in Namibie die zonder ouders moeten.
Waarom maak ik me druk over regen? Ik heb alle kinderen nog thuis en we zijn allemaal gezond. Laat het lekker regenen, als dat het enige is..........

Julie



Egypte mei 2006.

Onze kids met Julie onze au-pair, een francaise, klein pittig dametje die echt bij ons gezin hoort.

We miss you, Julie !!!!!!!!!!

zomer


Ik denk al maanden: Help de zomer komt eraan, ik moet wat doen... En dan bedoel ik niet de grote schoonmaak maar meer dat ik wat meer moet bewegen om dit 40 jarige lijf wat strakker te krijgen en op dieet of zoiets dergelijks. Ik moet nl in bikini, dit denk ik dus al maanden om tot mijn grote schrik te ontdekken dat het over 3 weken al zover is......tja dan kan je op een crashdieet gaan (wat niet helpt) of niets doen want 3 weken is gewoon te kort om nog een sixpack te voorschijn te toveren.... Oh balen balen balen , waarom ?????
Ik las laatst het nieuwe boek The Secret en daar zegt men dat je gewoon de hele dag moet denken dat je dun bent dan wordt je het vanzelf ooit eens, niet denken ik wil niet dik zijn want HET Geheim kent het woord niet niet. Dan word je dus dik. Nee je moet positief denken !! Wil je rijk worden; denk dan de hele dag: ik ben rijk.... Nou ik geloof daar niet zo in, wel dat je van positief denken een beter en leuker mens wordt.
Laatst was een nichtje bij mij en die doet het SAS dieet is een heerlijk dieet schijnt , het is vrij vertaald het Schijt Aan Sonja bakker dieet , je mag dus alles eten. Helpen doet het niet maar je hebt een leuke tijd in ieder geval.
Ik ga dus lekker naar het strand over 3 weken en denk daar heerlijk positief hoe dun, mooi, leuk en rijk ik ben terwijl ik me streng aan het SAS dieet houdt.
Het wordt een heerlijke vakantie.



Farm Elshorst. Namibie mei 2007.

Namibie



Deze schatjes hebben wel ouders gelukkig .

Dit meisje hebben we in Namibie ontmoet. Haar moeder is gestorven aan aids, haar vader wil haar niet, zij heeft ook aids, in Namibie heeft ze als ze geen hulp krijgt niet lang meer te leven, ze is 7 jaar maar niet groter dan een kind van 3 of 4 jaar.

zwemles


Mijn jongste heeft haar B diploma gehaald vorige week woensdag, dat maakt dat dit de eerste maandag sinds lange tijd is dat ik niet meer naar dat $#@%%% zwembad hoef, pffff. Heerlijk.
Woensdag had ik het ook al door maar vandaag nog meer. Niet meer als een gek, want altijd te laat vertrokken, naar het zwembad racen. Niet meer totaal gestresst naar de kassa hollen onderwijl een kind aansporend van "schiet op schiet op je komt te laat" ( ja doei door wie?). Om dan uiteindelijk totaal bezweet in zo'n hokje te belanden van 34 graden waar je je kind moet uitkleden, bikini aan , kleren aan (voor mee te zwemmen) en dan nog in de haast, want de badmeester komt ze al halen, die stugge waterschoentjes aan haar voeten krijgen. Ja doei liefie, goed je best doen, tot straks......... Met een rood hoofd, nat shirt van de stress, hitte en haast loop je uiteindelijk naar buiten om vervolgens na een uur je kind weer te gaan halen. In dat uur kan je niet naar huis is net te ver van het zwembad dus ga je boodschappen doen, dit is ook niet relaxed want natuurlijk is het dan heel erg druk die dag en ben je alleen maar bezig met op de klok kijken want je moet op tijd in het zwembad staan om je natte kind op te vangen.
Je hebt het gered, bent weer net op tijd en dan begint de ellende .... jij bent nog steeds bezweet en als er 100 kinderen kleddernat in het hok staan word het er alleen maar vochtiger en warmer op. In de zomer gaat het wel maar probeer een vochtig kind maar eens een maillot aan te trekken in de winter. Of sokken. Of een broek.
Uiteindelijk ben je dan blij dat je weer thuis bent en denkt dat hebben we weer gehad .... voor een week. Ik niet, ben er helemaal klaar mee en realiseer me dat vandaag nog eens , ben blij oprecht blij. En ik kan lekker op een bedje liggen van de zomer want met B verdrinken ze niet meer , toch?? Of wel??? MMmm toch nog maar in de gaten houden van de zomer...

wat een zondag...........

Er zijn van die dagen dat je denkt , ik ga eens lekker relaxen..........zoals vandaag.

Exen, hoe vervelend kunnen die zijn? Zeer vervelend weet ik inmiddels door ervaring van anderen , gelukkig kan ik goed met mijn ex en heb ik er eerder een goede dan een slechte band mee. Hij is de vader van mijn kinderen en ik respecteer hem omdat hij gewoon een hele goede vader is en dat is wederzijds dat respect. Vriendlief kan ook goed met hem overweg dus loopt het gewoon lekker.
Voor de kinderen niet onbelangrijk dat pa en ma een goed contact hebben, onze kids doen het goed en daar ben ik blij om, zijn relaxed, bellen hun vader wanneer ze willen en doen het gewoon waar ik bij sta.
Ik hoop dat dit zo blijft want het geeft rust voor de kids en voor mezelf en ook natuurlijk voor vriendlief.