28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

KOUD

Ik had om half 11 een afspraak met de mentor van mijn zoon , voor een rapportbespreking. Op maandagmorgen , ja ik vond het ook een beetje een rare tijd...

Ik ga dus de deur uit en schrik me een hoedje.
HET IS KOUD !!! Enfin ik had mijn nieuwe jas aan waar je nog mee naar de Noordpool kan zo dik dus dat was niet erg, alleen die handen....die hadden het koud !!
Kom ik bij mijn auto: alle ruiten bevroren !!! En ik had al koude handen he??
Nou ik doe dus eerst even de sleutel in het contact en laat de motor even flink tekeer gaan , ondertussen zet ik de ruitverwarming voor en achter op hoogste stand en de verwarming natuurlijk, omdat het niet warmt met een koude motor (van manlief geleerd ) duw ik even flink het gaspedaal in (allemaal voor de CO2 hè mensen , u ziet: ook ik denk aan het klimaat ) om die auto as soon as possible 40 graden te krijgen.
Krabbertje zoeken voor de zijruiten en krabben maar . Resultaat: bevroren vingers en erger KNALRODE vingers. Ik haat dat koude handen moet dus zo even naar de Hema handschoenen kopen om die poezelige vingertjes bij -3 warm te houden.
-3 ja dat was het , geloof je dat? vorige week was het nog 14 hallo dat is tooo much difference for me.

Ik arriveer op school in mijn nieuwe jas , had ik al gezegd dat ik een nieuwe jas heb? nou ik heb een nieuwe jas , geweldig is ie en hij staat me ook perfect al zeg ik het zelf.
En ontmoet voor het eerst de mentor van mijn zoon van het tweetalig VWO. Over haar ga ik het maar niet over hebben want stel het mens leest hier mee..ik wil nog graag dat mijn zoon een leven heeft daar op school :)
Over mijn zoon: die was overigens HEEL ERG dapper en ging met zijn korte koppie naar school en kwam ook weer thuis zojuist met de boodschap dat echt 95% het afschuwelijk vond.
Enfin zijn prestaties: ze zijn oké , zijn punten zijn oké, allemaal voldoendes maar volgens de leraren kan het beter. Hij zou veel beter kunnen , als ie zijn best zou doen zou hij een lijst met 9-s en 10-en kunnen hebben ipv een lijst met 6-en, 7-s en 8-en . Verder is het een heerlijke sociale jongen die het onwijs naar zijn zin heeft op school.
En daar was ik het mee eens want hij doet er eigenlijk geen bal aan, aan leren , het komt hem al jaren allemaal aanwaaien en met minimale inspanning behaalt ie dus deze cijfers (dat heeft ie van zijn moeder , de intelligentie :) ). En dat kan nu nog allemaal maar zometeen ergens gaat dat mis dan moet ie echt gaan leren en het zou beter zijn als ie nu al iets meer inspanning zou doen . Hij beloofde verbetering maar hij pubert ook dus of je dat serieus moet nemen?
We zullen zien.

Ik ga nu naar de Hema handschoenen kopen en erna de haard aandoen hier en het MEGA warm stoken hier binnen want ik ben in en in koud en het is nog veel te vroeg om in bed te gaan liggen op mijn elektrieke deken ....
KOUD BRRRRRRRR....

En om alvast in the mood te komen hier even mijn all time favorite christmas song :
18 reacties:

het was hier ook allemachtig koud en iedereen moest ruiten krabben.. behalve mijn man want die had hem onder de carport staan .. de mazzelaar... binnen is het hier altijd behaaglijk.. ik heb beneden vloerverwarming en dat is net een hooikist.. het blijft lang warm ook al slaat de centrale uit..

ik hoop dat je inmiddels wat uitgekleumd ben..
grts

14 december 2009 om 15:55  

Zo hé, nou; ik voel met je mee; de verwarming is hier vandaag om 1 of andere *#$ reden op non-actief gezet. We gaan noodgedwongen zo maar buiten even wandelen en GENIETEN (ja, zékerrrr) van het héérlijke Winter-weer...

14 december 2009 om 16:17  

p.s. Ben zelf wel een buitenmens hoor en hou van lekkere kou, maar mijn kindeke van ruin anderhalf denkt daar met zijn breintje tóch anders over...

14 december 2009 om 16:22  

Nou je snapt het niet hè, dat dat in de jaren 80 zomaar los rondliep hier op aard! Echt, ik was toen ook zo'n typje die zich het liefst voor z'n voeten had geworpen hoor. Tot het moment dat ik doorkreeg dat George op snorren viel, toen was de liefde wat mij betreft vlug over.
Maar oh Ilse wat was het koud! Echt, ik keek in de stad met afschuw naar mijn vingers en snapte niet dat ze niet meer wilden bewegen. En die handschoenen: aanhouden vannacht!
En let op/maak je geen zorgen: met die jongen van jou komt het goed, helemaal goed! Nee: perfect goed!

14 december 2009 om 16:30  

Wat betreft de handschoenen. Behept met mijn lange lijf steken er altijd flinke stukken arm uit mijn mouwen. Dit jaar heb ik mezelf fijne, lange, leren handschoenen aangeschaft bij onze vrienden van de Hema. En ze doen het goed: ik had vanmorgen op de fiets geen last!

En het is wel 400 meter fietsen. 400!

14 december 2009 om 16:42  

Stervenskoud hier ook ja. Gelukkig heb ik ook voorruitverwarming en staat de auto op de oprit. Hoef ik tenminste niet te krabben.

Ik ga vanavond sporten.. daar heb ik dus helemaal geen zin in met die kou!

14 december 2009 om 16:50  
Zara zei

Ik hoefde niet te krabben, ik ging in de ijzige OP DE BROMMER naar het werk. Heb er daarna 3 uur over gedaan om te ontdooien en toen ik echt lekker warm was kon ik weer terug de kou in naar huis.
Ik ben niet gemaakt voor onder de 5 graden C, heb een hekel aan kou.
Ach en Wham: ik kan er nog slappe knieen van krijgen tot George zn vriendin ook een snor bleek te hebben...

14 december 2009 om 18:01  

Neem bij de Hema even zo'n spuitbus mee, hoef je niwet te krabben spuit je zo je ramen ijsvrij!

14 december 2009 om 18:21  
Door zei

Koop zo'n ding (screen?) wat je voor je ruit kunt doen, hoef je niet te krabben. Werkt als een tierelier!

14 december 2009 om 19:00  
Anoniem zei

oh nee mammalien, dat is nog slechter voor het milieu dan die uitlaatgassen die ze al produceert!

doe zoals ik doe: fietsen!! en blijven lachen he? ;)


en eh, heb je nou een nieuwe jas?

femke

14 december 2009 om 19:46  

Liever koud dan nat, want daar heb ik toch zo'n gruwelijke hekel aan!
(krabben ook trouwens.....)

Welk programma moet ik hebben om die muziekdingen te zien, want ik begrijp dat ik WHAM nu mis :-(
Ik zie alleen maar een leeg vierkant met een klein tekentje in de linkerbovenhoek.

Tot ziens! Karin

14 december 2009 om 19:49  
lia zei

Het is koud en het blijft koud. Ik hoorde net op tv al iemand praten over schaatsen. Ja, je hoort het goed.... Heerlijk voor de kids maar voor mij iets minder. En ik heb bij de minste geringe kou al mijn handschoentjes aan hoor.
En die jongen van jou red het wel, als je zo makkelijk leert is dat wel lekker. En de mentor moet er misschien wat van zeggen, al kunnen het ook wel echte zeikerds zijn.
groetjes Lia

14 december 2009 om 19:51  

Ik stapte om 07.40 uur op mijn stalen ros en trotseerde -3°C! ;-)

Fijn dat het zo goed met je zoon gaat op school. Punten zijn natuurlijk mooier als ze hoog zijn, maar dat ie goed in zijn vel zit is veel belangrijker!

14 december 2009 om 19:56  
Soes zei

Een pyjama voor de auto.
Ja. Zo'n hoes. Van voor naar achteren.
Ik zie geen andere mogelijkheid.
En had zoon nou echt niet een leuk boevenmutsje ergens? Vast ook wel bij de Hema verkrijgbaar.

14 december 2009 om 22:53  

nou ik had een leke band dus ik kon dat hele stuk (lees 800 meter) lopen naar mijn werk pff maar t is hier open en koud langs het water... maar hoed ik heb de dames en heren in Kopenhagen wel blijer dan jou gemaakt haha... ps koop bij de hema vooral niet de jandschoenen van 2 euro... binnne een dag eaen de topjes open had ik alsnog koude vingertopjes.. maar ja als je loopt kun je je handen gelukkig in je zakken steken.. weet niet wat ik leuker vind blah blah blah....
PS Wham is da bomb heerlijk plaatje en clipje hoewel ik 'SO this is christmas van lennon ook geweldig vind... maar dat zal wel aan mijn leeftijd liggen haha.;)
Ohhhh..... Ik was trouwens dit weekend weeeeer bij je in de buurt.. in die winkel en kwam 40 euro lichter naar buiten maar dat kon de pret niet drukken

14 december 2009 om 23:32  

He ja, hier is het ook al zo ontzettend koud. Brrr.... ik kan niet wachten op de lente!

15 december 2009 om 02:56  

En vanochtend was het zelfs nóg kouder! Brrr. En ik maar dappper zijn op m'n fietsie.

Trouwens: ik wil ook een openhaard. Nu. En die heel hoog opstoken.

Krijgen we ook foto's van die nieuwe jas? Of van die nieuwe coupe?

15 december 2009 om 09:27  

Het is koud ja, valt niet te ontkennen.... 's morgens om 7 uur sta ik te krabben, 's middags om half 6 sta ik wéér te krabben!! Koud hè??? :-)

15 december 2009 om 19:09