28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

HEEL ERG


Er is iets heel ergs gebeurt mensen.
Ik heb er al de hele tijd buikpijn van want het is mijn schuld min of meer nou ja eigenlijk is het helemaal niet mijn schuld maar indirect zeg maar.
Mijn zoon daar draait het om.
Ik deed het altijd maar wilde niet en dacht hij moet maar eens naar een professional die het eens een keer goed doet. En dus stuurde ik hem en ging even snel snel mee naar binnen om uit te leggen.....
en daar begint het al hè? Je moet niet iets SNEL SNEL doen , ik had er de tijd voor moeten nemen en die man op de slachtbank moeten leggen en vragen en hoe ga je het nu doen, heb je mijn "slechte snelle " uitleg begrepen? En dan had ik geweten dat ie het niet begreep wat ik bedoelde , wat ik bedoelde maar niet zei dus, maar IK weet wat ik bedoel dus ik denk dan dat een ander dat wel snapt duh, niet deze man dus. En zo geschiedde dat zoonlief na een dik half uur thuis kwam , in tranen en ik ook bijna in tranen was, alle kids naar beneden kwamen en zeiden dat het echt niet bij hem paste en hij er niet uitzag , hij nog meer huilde , ik nog meer buikpijn kreeg en ook jankte (van binnen want ik hield me in om hem niet nog een rotter gevoel te bezorgen) en erna begon ie: Ik ga niet naar school deze week.
Nee ik snap het, zou ik ook niet doen, had ik zin om te zeggen maar ik ben MOEDER en dus zeg je dat je kind wel naar school moet anders ben ik strafbaar en geef niet het goede voorbeeld maar ik begreep hem wel en zou ook onderduiken als ik in zijn schoenen zou staan geloof me.
Maar ik wilde hem het liefst gewoon zeggen : Joh ik begrijp je blijf de komende maand maar thuis of de komende twee maanden.
Manlief die het allemaal met lede ogen aanzag zei meteen "ik ga niet donderdag , doe jij het maar"
En zo wil hier niemand van het mannelijke geslacht nog naar een kapper en moet ik dus de rest van mijn leven de mannen hun haar knippen want ik begrijp tenminste mezelf en hoe het moet en hun zijn er altijd blij mee als ik het doe omdat ik het lekker lang laat...
Mijn zoon die is echt verknipt vanmiddag, VEEL TE KORT, mijn stoere jongen met lange haren heeft een KORT kapsel, niet hip, nee te kort, bol van achteren.
Ik heb hem de douche ingestuurd en toen zag het er gelukkig een stuk beter uit toen ie het zelf gestyled had of beter gezegd de out of bed look erin had: flink droogwrijven met een handdoek en een keer met je handen erdoor en KLAAR is Kees , uh Yoni maar beter zeg ik dus , nog steeds te kort.
En dus zijn we hier met zijn allen in diepe rouw om haar wat er niet meer is...snik.

*&$^&*)(@($*&^@%$$@#%^&* KAPPER (jaja lekker beschaafd weer)

25 reacties:

Verdorrie zeg, balen! Echt balen!!!! Hoe is het toch mogelijk dat zoveel kappers (en ja natuurlijk zijn er ook kappers die het wel luisteren en snappen) niet goed luisteren en de boel verknallen.

Misschien een schrale troost voor je, ook ik knip de jongens zelf. Ga echt geen kapper meer betalen om vervolgens 2 maanden te balen van de kapsels!

Sterkte voor je knul. Gave foto trouwens bij dit blogje!!!!

12 december 2009 om 20:02  

Ik weet het, ik ken het, en precies daarom knip ik dus ook de jongens zelf! Geen kappersopleiding gehad, geen knipcursus gezien, geen boek erover gelezen, maar ik volg gewoon mijn gevoel en knip vooral niet te kort!! (zonde van die mooie krullen bij die jongens! Zeg nou zelf....)
Zucht... dé troost: het groeit wel weer aan, helpt nu niet, hè.... Ik geef jullie dus maar gewoon een knuffel en zeg: het komt goed! Echt, het is en blijft een lekker ding!!! :-)

12 december 2009 om 20:08  

Oh.wat.erg. Wat vreselijk voor je kind om nu met een hoofd rond te lopen waar ie niet blij mee is. En ja, het groeit wel weer aan, maar daar schiet ie nu niets mee op natuurlijk!
Ik knip man en jongens ook altijd zelf hoor, maar dat doe ik meer zodat het geld wat ik met hen uitspaar, kan spenderen aan mijn eigen hoofd. *kuch*
En echt, ik heb mezelf bij elkaar moeten vegen vanwege je laatste 4 woorden...ben spontaan incontinent geworden...

12 december 2009 om 20:24  

NEEEEEEEE Ilse!!!! Heb je die jongen naar de kapper op de hoek gestuurd?? naar "de salon" bij Johan???????
Hij ziet er voor zijn leeftijd zelf nog wel hip uit, maar dat is hij niet!
Stuur je kind dan op zijn minst naar een HIPPE kapper.
Of......was het Marco?????? om de hoek? (andere hoek, friend for hair) Hij heeft toch niet zijn eigen (homo) model geknipt?????
Ik heb ECHT medelijden met Yoni..!!

12 december 2009 om 20:43  

Oh je, da's niet tof. Een foto op je blog van de mislukte coupe zal dus niet gebeuren? ;-)

12 december 2009 om 21:02  

He Ils, heb je van de week nog effe tijd om Joost te knippen???
Ik wil dus ook niet meer met Joost naar de kapper, omdat ze het ALTIJD te kort knippen!
Dus frobel ik zelf wat aan zijn haar, maar dat wordt'em ook niet echt.
Zei het vanavond toevallig nog tegen mijn moeder toen ze zei dat Joost z'n haar nu toch wel erg lang was, dat ik gewoon niet naar de kapper wil DAAROM.
Dan duurt het eerst weer 6 weken voordat het een beetje aangegroeid is en leuk zit!
Pfff wat een gedoe toch he?

12 december 2009 om 21:40  

He Ils, heb je van de week nog effe tijd om Joost te knippen???
Ik wil dus ook niet meer met Joost naar de kapper, omdat ze het ALTIJD te kort knippen!
Dus frobel ik zelf wat aan zijn haar, maar dat wordt'em ook niet echt.
Zei het vanavond toevallig nog tegen mijn moeder toen ze zei dat Joost z'n haar nu toch wel erg lang was, dat ik gewoon niet naar de kapper wil DAAROM.
Dan duurt het eerst weer 6 weken voordat het een beetje aangegroeid is en leuk zit!
Pfff wat een gedoe toch he?

12 december 2009 om 21:40  

en daarom ga ik ook liever niet naar de kapper... arme jongen maar gelukkig groeit t wel snel bij de kids.... maar toch F*#*K

12 december 2009 om 22:22  

Ben ik de enige sie een jongen liever met een leuk stoer jongenskapsel zie dan met zo'n coupe waarvan je afvraagt of het nou een meisje is of een jongen ?

Jammer dat je geen foto plaatst .. wie weet hadden wij het allemaal wel ontzettend mooi en stoer gevonden ?

En weet je .. het is maar haar .. het groeit gewoon weer aan.

gr. Elise

12 december 2009 om 23:03  
lia zei

Oh, ik snap het helemaal. Er is niets erger dan dat een kapper je niet begrijpt. Maar hij kan er vast nog wel wat mee, toch.... Zo kort is het toch niet hé. Ja ma, dat word dus weer knippen voor je of meegaan voortaan. Hij blijft een leuk koppie houden dat scheelt.

En die hertenkop. Geen idee waar het vandaan komt. Mij zus [die ook bij jou was] doet iets met bloemen en geeft ook workshops en heeft dat vorig jaar ergens gekocht. Toen had ik het niet gezien en nu dus wel en meteen gekocht.

groetjes en het haar van je zoon groeit sneller dan je denkt.

12 december 2009 om 23:39  
astridvanbeers zei

Tja, zo kunnen we niet beoordelen of jullie gelijk hebben. ;-))
Een ding, het komt ooit weer goed. :-))

12 december 2009 om 23:48  
Soes zei

Ach. F*ck!
Wij hebben het hier ook regelmatig met zoon. Dus ik sta er als een havik bovenop en schroom ook niet "Hou maar op!" te roepen als ik zie dat ze er een zooitje van maakt.
Ik ben al eens terug gegaan ("hij is in een domme bob geknipt!")

Nu wil ik alleen nog maar dat ie door een bepaald persoon geknipt wordt.

Zeg maar dat ie een knapperd is... met of zonder haar.
Maar het blijft een gezeur.

13 december 2009 om 00:10  
Zara zei

Thea toch! Wat enorm onbeschaafd toch weer. Whahaha, nee hoor, ik zou er ook van uit m'n pan gaan en dus knip ik de boys en de Chef zelf. Dan wil ik nog wel eens 2 cm eraf halen ipv dat de kapper er 4 cm afragt. Je betaalt je het ongans terwijl de mannen zelden tevreden zijn dus dat probleem los ik dan zlef lekker op.
Ik ben ook meer van de korte-coupjes maar dat jong van jou is echt een spetter met dat lange haar; het staat -stond- hem geweldig. Dus: thuis houden van school de komende week, daarna kerstvakantie en dan is het al bijna 1 cm langer begin 2010...

13 december 2009 om 08:49  

Ik heb ook zo'n trauma, net voor mijn communie. Gewoon alles er af he!!! van lang naar ultra kort. Martain destijds hip and happening had niet zo'n hippe ideeen met mijn haar. "T zit me nog hoog dus ik snap um helemaal.

13 december 2009 om 11:47  
Anoniem zei

jezus ben ik nou de enige die dit wel errug overdreven vind?
ik schrik me verdorie het lazerus van die titel, ik dacht de pups zijn dood of bettie of je hebt op elvis gestaan of 1 van de kids heeft een ongeluk gehad.
weet je wat het is met haar? DAT GROEIT WEER AAN!!!! ja ja ik dacht ik zeg t even voor het geval dat je het nog niet wist.

zeg maar tegen die knappe zoon van je dat zo'n ontzettend leuke jongen als hij er nog leuk uitziet met een kaal hoofd en een vuilniszak aan.

femke

13 december 2009 om 12:43  
Soes zei

Hey, heb je niet ergens zo'n leuk strak wollen mutsje?
Het is toch koud buiten.
Zelfs de mooiste jongens hebben wel eens een bad hair day:
http://www.poster.net/bloom-orlando/bloom-orlando-photo-xl-orlando-bloom-6233598.jpg

13 december 2009 om 13:20  
Toet zei

Oeh men, ik schrok wel een beetje van het begin van je stukje, vreesde de ergste dingen, dus uiteindelijk viel het mij nog mee ;-)
Al snap ik best dat een verknipt kapsel echt superbalen is!

13 december 2009 om 17:10  
inge zei

ik ben eigenlijk nooit tevreden ook bij de kapper...

en ik zeg, het is mutsenweer. ook binnen ; )

13 december 2009 om 17:19  

Nou, ik kan best begrijpen dat je zoon daar effe niet overheen kan kijken. Als je zijn leeftijd hebt, duren vier weken bijna een jaar. Voortaan zelf kinippen, volgens mij heb je toch al bijna niks te doen, Ilse. Kan er makkelijk bij......

13 december 2009 om 18:11  

Jezus wat erg! Ik moet direct aan de juf van mijn oudste denken: die kapper van jou houdt vast ook niet van lang haar.

In godsnaam: weer laten groeien!

13 december 2009 om 20:51  

Ach ja sneu!! Maar ook dat hoort bij het groter groeien.. leren omgaan met teleurstellingen.. heftig! Een extra knuffel van mama is een schrale troost! groeten, Corine

13 december 2009 om 21:08  

Jee wat errug.....zeker op die leeftijd!
Ik heb het omgekeerde meegemaakt. Mijn Kas had van die mooie, blonde, lange lokken, ja HAD :-( en was daar al geruime tijd niet blij mee. De op een na laatste keer kwamen we van de kapper en hij barste in tranen uit. Op de vraag waarom zei hij:"ze vragen telkens aan MIJ hoe ik het hebben wil en dan doen ze wat JIJ wilt". Tsja, ik kon niet ontkennen dat het zo was, dus afgesproken dat hij het de volgende keer mocht bepalen. Da's inmiddels gebeurd, en nu ging moeders bijna huilend de deur uit, weg lange lokken, het zomerblond wat er nog in zat is niet meer*snif* En Kas.....die straalde! Een smile van oor tot oor want hij kon nu eindelijk met zijn haar doen wat hij altijd al wilde......een kuif maken met gel. En ach, het went en nu mag hij lekker heeeeeeeeeel lang niet naar de kapper, maar dat weet hij nog niet. Sterkte Ilse met een ontroostbare zoon, bij mij was het makkelijk opgelost, maar die van jou zal effe geduld moeten hebben.
Karin

13 december 2009 om 23:34  
Anoniem zei

Lieve Ilse, kijk.... en daarom heeft Onze Lieve Heer vergeving gezonden voor : een leugentje om bestwil.
Je had het best heel leuk kunnen noemen; een heel andere jongen, veel groter ineens.
Bovendien een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, dus de jongen is nog steeds dezelfde.
En....mannen moeten kunnen incasseren met opgeheven hoofd, dus....waarom mee huilen, meisje ?
Zo te horen moet zoon immers nog veel mondiger worden en precies kunnen vertellen hoe hij het hebben wil.\
Hup, volgende week de volgende...in rap tempo allemaal solidair de kerst in !
Sterkte

14 december 2009 om 12:32  
Anoniem zei

ik ben nu 40j en als meisje t.e.m 16j moest ik mee naar een herenkapper in een boerendorp voor korte (nette volgens mijn ouders) haren gehuild heb ik !! ik heb een trauma voor kappers de laatste keer dat ik het afknipte was 1993 want een relatiebreuk afgesprongen net voor een huwlijk 20cm eraf!!! maanden ben ik er ziek van geweest voor mij nooit geen korte haren meer vanaf er meer dan 3cm vanaf moet ben ik echt ziek!! en ja ik knip hier ook iedereen zelf ook mijn man !! en ja mijn vader vind lang haar vuil en slordig wanneer ik die eindelijk es ga af knippen ? NOOIT !!! hij weet zelfs niet meer dat dat trauma door hun komt stekelvarken riepen ze op school nooit heb ik staartjes speldjes vlechtjes gehad...maar ja als je mijn vroeger berichtje die ik naar je stuurde herleest zal je wel begrijpen ik heb hele vreemde ouders ik zou ze liefst buiten bonjouren voor altijd maar ja das ook zo moeilijk he! veel sterkte jonge man een messchien een goeie pot dure gel??
lieve groet Jezebelle

14 december 2009 om 14:33  
Zara zei

En groeit het al? We zijn toch al zo'n slordige 48 hele uren verder!

14 december 2009 om 15:22