28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

FriendsVrienden.
Vrienden die hebben wij wel , enkelen, we stromen niet over van de vrienden zeg maar.
En we hebben vrienden daar verloopt alles soepeltjes mee die weten dat we weinig tijd voor ze hebben, dat ik niet bel, alleen mail, ze hooguit een keer per maand (als ik dat al haal) kan zien maar dat het meer 3x per jaar is.
Dan heb ik vriendinnen die lekker relaxed zijn als we elkaar zien is het gezellig, zien we elkaar niet is het ook goed, we kijken niet wie het laatst gebeld /gemaild of uitgenodigd heeft, heb je behoefte aan contact bel je en geen behoefte bel/mail je niet. Het heeft niks verplichts en dat is zo fijn, die vriendschappen koester ik, zo moet vriendschap ook zijn (denk ik). Is er echt iets belangrijks staan we altijd klaar voor elkaar dan weet je de ander is er.
We hebben ook vrienden die begrijpen het gewoon niet en zijn beledigd als we niet komen/bellen of mailen en dat is niet leuk.
En die vriendschappen zijn in mijn ogen dan niet echt goede vriendschappen.
Trouwens na mijn scheiding heb ik ook geleerd wie mijn echte vrienden waren en dat was geen leuke les...

Wij hebben een druk en vol leven namelijk , wij de Von Trapjes. Een week met 7 kinderen betekent een week van heel veel boodschappen, heel veel koken , tafel afruimen, veel vaatwassers leeg maken , veel was, veel strijk, veel overhoren, veel mopperen/opvoeden/corrigeren en veel van alles dus en dan gaat je werk ook gewoon door en vaak tot 's avonds laat. Het betekent een druk en vol huis met vaak nog vriendjes/vriendinnetjes die komen en mee eten.
Het weekend met 7 betekent naar het hockeyveld (5x) en daar tussendoor zorgen dat je de boodschappen haalt en opruimt de monden voedt, sportkleding wassen van de 7 maar ook van het team.
Dat wil zeggen dat we die week eigenlijk geen tijd hebben , voor niets , zeker niet voor vrienden want je gaat niet spontaan even langs bij vrienden met 7 kinderen of meer (vriendjes ) en je hebt er ook gewoon de tijd niet voor en nog belangrijker je kan ze echt niet een hele avond alleen thuis laten.
Aan het einde van de week van 7 kinderen gaan alle kinderen een weekend naar de exen en dat weekend hebben wij dan hard nodig om bij te komen van de week, om dingen te doen die je in die week niet gedaan krijgt door tijdgebrek of gebrek aan oppas, dan hebben we tijd voor elkaar wat we ook niet hebben in die week van 7, en tijd voor elkaar is nodig met 7 kinderen anders kan je je relatie meteen als mislukt beschouwen als je die tijd niet neemt voor elkaar. En dan is zo'n kinderloos weekend eigenlijk te kort. Want de vrijdag of zondag ben je voor een groot gedeelte al kwijt aan het brengen of ophalen want naar Weert rijden daar doe je op vrijdag zo'n 3-4 uur over en je moet nog terug ook wat inhoudt dat je op vrijdag pas rond 11 uur binnenhuppelt in je huis, ga je op zondag moet je 's middags al weg en bent dan 's avonds rond half 9 weer thuis . Dus in feite is je kinderloze weekend van zaterdagochtend tot zondagmiddag en dat is kort als je heel veel dingen wil/moet doen. En dan hebben wij dus niet elk weekend zin in / tijd voor vrienden. Dat kan niet in ons drukke leven. Dus nemen wij sporadisch een uitnodiging aan , of nodigen sporadisch mensen uit . Want tijd met vrienden gaat ten koste van tijd voor elkaar en tijd om je hoofd weer even tot rust te krijgen.

Dus vriendschappen waarbij ik constant na moet denken dat ik nu moet bellen/mailen/uitnodigen die laat ik voor wat ze zijn dat kan gewoon niet in ons leven , daar hebben wij de tijd niet voor. Wij zijn veel thuis en onze vrienden zijn altijd welkom voor een kop koffie, een praatje, een borreltje, komt het niet uit zeggen we het gewoon maar meestal is het gewoon gezellig , een leuke afleiding en begrijpen de meeste dat het leuk is als het een uurtje is maar niet de hele avond/middag. Helaas hebben we ook mensen die het niet begrijpen die denken ja hoor eens wij hebben ook kinderen en hebben daar toch ook tijd voor???
Ja maar mensen geloof me 2-3-4 kinderen is nog steeds heel anders dan 7 kinderen in dezelfde leeftijd. Dat is een wereld van verschil. En wij weten het want ik heb er 3, G heeft er 4 dus we weten wel hoe dat is . Daarbij hebben we geen opa en oma in de buurt die eens bijspringt , en een oppas vinden die die 7 aankan is al helemaal een hel.
Net zo goed als die hockeytrutjes ( S jou bedoel ik dus echt niet hiermee hè dat weet je) dat ook roepen als ik zeg dat ik niet kan rijden....."O maar mijn man en ik werken ook en wij hebben ook 3-4 kinderen en wij rijden ook"
Fijn voor je troela vooral doorgaan.....doe mijn beurt dan ook als je zoveel tijd hebt , wat zever je dan?? Aargghh ik denk wel eens we doen jouw vrouw mijn vrouw en dan kom maar eens 2 weken de boel hier runnen dan lul je wel anders...

Dus vrienden , bedankt voor het begrip ! Bedankt dat jullie niet zeuren en zeiken maar er gewoon zijn en begrip hebben voor de situatie.

Oh enne ik denk dat ik hier toch maar iedereen ga laten vaccineren voor die griep want in een gezin met 9 hoeveel heb je daar statistisch gezien kans dat er 1 van overlijdt? Ja ik ga laten vaccineren ik weet het zeker. (manlief wordt op het werk ook gevaccineerd) Als ik lees dat een gezond meisje van 14 vrijdag ziek wordt en maandag overlijdt krijg ik de kriebels . Ik wil niet wachten of het ons wel of niet gaat treffen ik wil er alles aan gedaan hebben dat het niet gebeurt en dat ik voor mezelf weet dat ik er alles aan gedaan heb om mijn kinderen alive and kicking te houden .
Morgen Dr bellen vaccinaties .

19 reacties:

inge zei

ik twijfel nog steeds. over dat vaccineren. dacht er zo goed als uit te zijn, nee, maar twijfel nu weer.

en vriendschappen. ik had er ooit teveel om te onderhouden en heb daar wel van geleerd zeg!

(o en kinderen. heb ik er ééntje =)

25 oktober 2009 om 10:44  
Anoniem zei

weet je het zeker ?
ik laat mijn kinderen zeker niet inenten zolang het vaccin niet 100% getest en veilig bewezen is

25 oktober 2009 om 11:08  

Als je tussendoor maar tijd kan vinden op te genieten van die 7 koters, van je geliefde en van die spaarzame vrije tijd!

25 oktober 2009 om 11:08  

Iluvya!!
Altijd goed bij ons, gewoon zoals het hoort te zijn met vrienden.
En ik voel me niet aangesproken door die opmerking over hockeytrutjes...
Dat zijn degene die het hartst blaten en het minst doen, you know.
liefs,
Simone

25 oktober 2009 om 11:34  

Weet je.. eigenlijk is het al heel erg dat jij dit blogje moet schrijven! Niet dat je dit blogje hebt geschreven want ik vind het super om te lezen maar het feit op zich dat je na moet denken over vriendschappen! Dan is het toch al geen leuke vriendschap meer? Sommige vriendinnen zie ik maanden niet (en ik heb maar 2 kinderen :-) en als we dan praten gaan we gewoon weer verder waar we gebleven waren... dat is vriendschap! Want ik weet ook dat ik ze kan bellen als ik ze nodig heb (net zo goed als ze mij kunnen bellen als ze mij nodig hebben!). Mijn oudste zus is iemand die het allemaal wat moeilijker vind, die miept al als toevallig een weekje niet bel. Echt het is een schat maar soms...

Enfin, je zit niet te wachten op mijn familieperikelen, je hebt er zelf genoeg HAHAHA. Ik ga nu naar het nieuwe huis, voor de zoveelste keer een gevecht aangaan met het stof wat overal blijkt te zijn en een hartstochtelijke relatie schijnt te hebben met mijn huis :-(

Fijn weekend!

25 oktober 2009 om 12:15  
Kari zei

Precies zo denk ik over vriendschap!!!
Maar je houd er niet veel over,,in de Linda van deze maand staat er ook een leuk stuk over...en wat die hoeveelheid kinderen betreft kan je ze ook verwijzen naar de Linda...staan ook reportages over in...fijne dag nog!!1

25 oktober 2009 om 12:28  

Zeg, mag ik dat eerste stuk over vriendschap van je overnemen? ;-) Ik heb een paar vriendinnen die ik rustig 3 maanden niet kan zien en dan pikken we zó de draad weer op, maar ook een vriendin die het maar niets vind als ik geen tijd heb.
En je hebt gelijk, met 7 kinderen is zó anders dan met de 3 die ik heb.

25 oktober 2009 om 12:37  

Ja meid, ik geef je gelijk over de vriendschappen. Ik merk zelf dat je eigenlijk maar heel weinig overhoudt (niets?) als je gewoonweg geen tijd hebt. Blijkt toch ook dat er veel van 1 kant kwam/komt.
En wat de griep betreft: je kan je nu toch nog niet tegen de mex.griep laten enten? Wel tegen de gewone griep en dat zou ik ook doen als ik jou was. Dat meisje van 14 is overleden aan de Mex. griep. Als het zover is, laat ik me denk ik, ook wel enten. Wordt ook geadviseerd ivm m'n werk...

25 oktober 2009 om 12:53  
Anoniem zei

Ik hoor het al jij bent heeeel erg blij met dat extra uurtje vandaag!!.
Vriendschappen, ik begon er met honderden en nu 30 jaar later heb ik er drie. Ach, het komt van beiden kanten. We zijn niet perfect, weinig tijd en we veranderen. En soms, heel soms lijk je iemand eigenlijk helemaal niet te kennen, Maar vandaag maakt eigenlijk helemaal niks meer uit want wij hebben een extra uur....voor ons zelf...
Trouwens 7 kinderen hoe haal je het in je hoofd!!!!! ik durf er niet eens voor 1 te gaan...tot hoeveel is het nog wel te doen dan? mischien kun je me overhalen?hihihih. heyyyyy wat ziet mij oog nieuwe spulletjes? Sorry moet nu echt eff naar een andere blog...

25 oktober 2009 om 14:42  

Goede beslissing van je: schrappen, dat soort mensen. Ik denk dat heel veel mensen dit in hun eigen leven ook zullen herkennen...uiteindelijk heb je maar een handjevol echte vrienden nodig. De rest is kamervulling ;-)

25 oktober 2009 om 15:19  

Je hebt gelijk, ik vind dat mensen wat meer begrip voor elkaar moeten hebben als ze elkaar "vrienden" noemen. Ik heb maar één kind maar de laatste maanden zoveel te verduren gekregen, dat het gewoon allemaal niet meer past. En dan juist de mensen met wie je het zó weer kunt oppakken, daar heb je wat aan. Die gewoon zeggen "neem de tijd" en 's op z'n tijd een kaartje/smsje of mailtje sturen. Maar helaas hield dat bij ons ook in dat vooral ik over sommige "vrienden" zo anders ben gaan denken. En das vervelend ja. Maar je leert er van.

En over dat inenten.. je kunt nu nog niet laten vaccineren. Daarbij: dit vaccin is niet getest op mensen, iig niet uitgebreid en goed wetenschappelijk. Ik ga het écht niet doen, sowieso mag Mister T. hem niet hebben ivm de aanwezigheid van kippenei eiwit in het vaccin maar ook daarvoor had ik al besloten dat we hem niet kregen. Vreselijk voor haar ouders, maar om nou paniek te gaan maken om één dode jongere agv de mex. griep? Klinkt hard, dat weet ik, maar veel meer jongeren sterven aan kanker, alcohol en verkeer.

25 oktober 2009 om 15:35  

Ik verbaas me er altijd over dat sommige mensen elke kennis gelijk een vriend noemen. Vrienden zijn zeldzaam en daarom ook zo waardevol! En idd ik heb ook na mijn scheiding een aantal 'vriend'schappen kunnen afstrepen. Enne.. dat inenten, ík zou het niet doen, er is nog teweinig bekend over de (bij)werking ervan. Moelijke beslissing! Groeten, Corine

25 oktober 2009 om 17:22  

kritischprikken.nl
of even googelen.
Het is geen kattenpis hoor even een prikje!

25 oktober 2009 om 18:31  

O, ik herken dit!! Na mijn scheiding vielen een heleboel 'vrienden' ineens af... En toen ik na een donkere periode ineens weer gelukkig werd met mijn lief, haakte mijn allerbeste vriendin af... Tranen met tuiten heb ik gehuild. Maar ze was duidelijk: ik had blijkbaar het geluk om mijn grote liefde te vinden, iets dat voor haar niet leek weggelegd te zijn (ook zij was gescheiden, een jaar voordat ik ging scheiden, maar zij was nog single toen ik manlief ontmoette... )
Welkom grote liefde, weg levenslange vriendschap... Nog steeds voel ik mijn keel samenknijpen als ik er te lang over nadenk...

Aan inenten begin ik niet! Ik ken de gevolgen van allergische reacties op inentingen maar al te goed... (om nog maar niet te spreken van een chronische vermoeidheid die je ervan kunt overhouden, of levenslange migraine... wat te denken van gewrichtziektes?? ) Brrrr... nee, niets voor ons!! Gewoon gezond eten, voldoende rust en extra vitaminen en echinaforce. Komt helemaal goed!!

25 oktober 2009 om 19:16  
Ilse zei

@allemaal: ik bedoel de griepprik voor allemaal, die schijnt nl best efficient te werken ook tegen de mexicaanse griep...

25 oktober 2009 om 19:20  
Soes zei

Je echte vrieden kun je maanden niet zien... dan moet het nog net zo zijn als altijd.
De neppers leggen je regels op. Die kun je maar beter kwijt zijn.
Echte vriendschap is toch een soort van liefde?
Ik heb 1 vriendin de ik heel regelmatig bel. Ze is ook alleen en we hebben zo onze sores met alles, en dan beppen we lekker van ons af, zo af en toe.
Heerlijk.

25 oktober 2009 om 19:49  

Het gaat in vriendschap om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Als vrienden (want daar hebben we het over) alleen maar ballast en zorgen geven, dan zijn het geen vrienden.

25 oktober 2009 om 20:05  

Dat is exact hoe een vriendschap hoort te zijn, niet tellen maar doen en weten dat je er bent voor elkaar op cruciale momenten, en zulke vriendschappen heb ik nu ook...

Heel erg fijn is dat! En je hoeft toch geen Einstein te zijn dat 7 kinderen in zelfde leeftijden heel anders is dan 3 of 4 kids? :S

XXX

25 oktober 2009 om 23:37  

You go girl!!
Enne inenten? Ik doe het wel en dochterlief ook, zowel de gewone, als de mexicaanse. De risico's zijn voor ons (ik met m'n hart dochterlief met d'r astma) gewoon te groot. En we zien wel wat er verder gebeurt!
Fijne week, dikke knuffel
Bri

26 oktober 2009 om 07:30